تست تشخیص اوتیسم منتشر شد

تست تشخیص اوتیسم منتشر شد

پست وبلاگی
بخشش در زندگی و انواع آن مدت مطالعه: 4 دقیقه
ای سنج 06 مرداد 1398 مدت مطالعه: 4 دقیقه

بخشش در زندگی و انواع آن

آیا خودتان را فرد بخشنده ای می دانید؟ از تاثیرات بخشش در زندگی آگاه هستید؟ می دانید با گذشت کردن و بخشیدن خود و دیگران می توانید آرامش خاطر و سلامت روان بیشتری داشته باشید. بخشیدن گاهی سخت است اما غیر ممکن نیست! در این مقاله در خصوص بخشش در زندگی صحبت خواهیم کرد.

بخشش چیست؟

کلمه بخشش برای گوش بسیار آشنا است، اما برداشت متفاوتی از این کلمه وجود دارد. در طول زندگی بارها و بارها از والدین و دیگران کلمه بخشش را در ضرب المثل های مختلف شنیده ایم.
با این حال، بسیاری از افسانه ها و اعتقادات گمراه کننده ای وجود دارد که برای درک درست بخشش گمراه کننده هستند. اما به طور کلی بخشایشگری تمایل به همدلی با فرد گناهکار است که از روی تواضع توسط فرد بخشنده اعمال می شود. همچنین می توان بخشش را عملی ارادی دانست که در آن فرد از حق عصبانیت و مقابله با فرد خاطی چشم پوشی می کند.

یک تصمیم آگاهانه و تمرین برای رها شدن از احساس رنج! بخشش می تواند شامل خود و دیگران باشد. بخشش در روابط بین فردی، خصوصا در ازدواج اهمیت بسیاری دارد و باعث دوام و پایداری زندگی مشترک می شود.

بدانید که بخشیدن هرگز به معنای چشم پوشی از خطای دیگران و انکار آن خطا نیست و این معنا را نمی دهد که شما خطای دیگران را فراموش کرده اید. بخشیدن به ترمیم روابط آسیب دیده کمک می کند و باعث کاهش تعارضات می شود.

بخشش و همراهی

انواع بخشش کدام است؟ 

بررسی ها نشان می دهد که بخشش چندین نوع دارد. برخی از آنها در سازماندهی مجدد، بهبود و توسعه سیستم روابط مفید هستند. بعضی نیز باعث رشد سیستم خانواده و اعضای آن می شوند. در یکی از مطالعات این حوزه بخشش به هفت نوع تقسیم می شود:

  • عفو ناپخته و شتابزده: این نوع بخشش زودتر از هرگونه تسویه حساب از طرف مقابل صورت می گیرد. گاهی اوقات این بیش از یک روش ظریف برای اجتناب از بخشش است. با این حال، بخشش زودگذر و شتابزده همیشه یک پدیده مصنوعی و بی اثر نیست.
  •  بخشش مبتنی بر بازداری: در این نوع بخشش، یکی از طرفین، نیاز به بخشش را انکار می کند یا از آن اجتناب می کند. به عنوان مثال، یکی از طرفین صریحا اظهار می کند که اقدامات یا اقدامات طرف مقابل، چنان دردناک است که هیچ کس قادر نیست فردی را که از درد رنج می برد، اجبار کند که او را ببخشد. در چنین وضعیتی، یک یا هر دو طرف بر این باورند که هزینه ورود به فرآیند بخشش سنگین تر از هزینه از دست رفتن رابطه است.
  • بخشش مشروط: این نوع بخشش زمانی اتفاق می افتد که فردی عذرخواهی می کند، متعهد می شود رفتار خود را تغییر دهد. این روند و سایر پروسه های مذاکره ای که منجر به صلح و آرامش می شود رایج می باشد.
  •  شبه بخشش: این یک بخشش عجولانه است و بر این باور است که قبلا تلاش کرده بود تا سیستم را در یک رابطه قبل از تعارض حفظ کند. بسیاری از بازی ها (بیایید وانمود کنیم) اجازه می دهد تا پیوسته ظرفیت ارتباط برقرار وجود داشته باشد، اما این امکان تنها بر اساس انکار درگیری و پیامدهای آن انجام می شود.
  •  بخشش زیرکانه: این نوع از بخشش به این منظور به کار می رود تا از درگیری متناقض هنگامی که یک رابطه ناعادلانه است، جلوگیری شود. این تقاضا برای بخشش فراتر از تسلیم بی قید و شرط فرد است.
  • بخشش ملال آور: در این بخشندگی، فرد بی نهایت سعی دارد تحمل و مدارا کند، که البته در برقراری رابطه و یا از بین بردن رابطه ناخوشایند نخواهد شد.
  •  بخشش واقعی: این روش بخشش مجموعه ای از عوامل شناختی، عاطفی و رفتاری است که نقطه ضعف های رابطه را شناخته و بر آن تسلط دارند. این نوع بخشش ویژگی ها خاص خود را دارد. اولا نوع دوستانه می باشد و به خاطر فرد مقال و رابطه صورت می گیرد.
    بی قید و شرط است و انتظاری برای پاسخ متقابل وجود ندارد. یک روند تحولی است و باعث جلوگیری از عواطف منفی نسبت به فرد خاطی می گردد. همچنین این نوع بخشش ناگهانی نیت و طی زمان صورت می گیرد.
بخشش در زندگی

مولفه های بخشش واقعی چیست؟

بخشش واقعی سه عامل شناختی، رفتاری و عاطفی دارد:

  • مولفه شناختی آن شامل ارزیابی واقعی از وضعیت است. به عنوان مثال، شناخت اینکه انتقاد و انتقامجویی بی فایده است و بن بست حل نشده مانع رضایت بالقوه فعلی یا آینده می شود و اگر این حل شود، می توان رابطه درستی برقرار کرد.
  • عنصر عاطفی بخشش واقعی شامل احساس اعتماد به نفس بالا، احساسات منفی کم، احساس همدلی با فرد مقابل و حل و فصل مشکلات عاطفی است.
  • در نهایت، در بخش رفتاری عذرخواهی، تقاضای عفو و ابراز تمایل برای ایجاد تغییرات رخ می دهد.

فواید بخشش چیست

وقتی دیگران را می بخشیم، از فواید بخشش برخوردار می شویم. برخی از فواید بخشیدن عبارت اند از:

  • دور کردن احساسات و انرژی منفی از خود
  • داشتن آرامش خیال
  • رشد معنوی
  • داشتن رفاه و بهزیستی ذهنی بیشتر
  • و...

مراحل بخشش

اگر بخشیدن دیگران برای شما سخت است اما دوست دارید از این ویژگی مهم برخوردار شوید و دیگران را بخشید، می توانید از این چند مرحله شروع کنید:

  • به فایده و مزایای بخشش فکر کنید؛ بدانید بخشیدن دیگران چه مزایایی برای شما و آن ها به همراه دارد و با چه پیامدهایی همراه می شود.
  • بخشیدن را تمرین کنید؛ شاید برایتان سخت باشد که یکباره دیگران را ببخشید و از اشتباهات آن ها گذر کنید. اما می توانید به صورت تدریجی بخشیدن را تمرین کنید و با قدم های کوچک مانند لبخند زدن به فرد مقابل، تلاش برای صحبت کردن با او و... شروع کنید.
  • آسیب های درونی خود را شناسایی و حل کنید؛ گاهی خود ما و آسیب هایی که در درونمان تجربه می کنیم، باعث می شود که نتوانیم دیگران را ببخشیم. آسیب هایی درونی مانند خشم به خود، نداشتن اعتماد به نفس، اعتماد نداشتن به خود و دیگران را بر طرف کنید و سپس با تغییر دیدگاه دیگران را ببخشید.
  • همدلی کنید؛ برای تقویت روحیه بخشش و گذشت همدلی و همدردی با دیگران را تمرین کنید؛ سعی کنید خود را جای فرد مقابل بگذارید و او را درک کنید؛ فکر کنید که شاید اشتباهات او در نتیجه شکست ها و آسیب هایی باشد که در دوره کودکی تجربه کرده است و با حق دادن به او سعی کنید او را ببخشید.
  • ناامید نشوید؛ اگر بخشیدن دیگران برای شما سخت است و نمی توانید دیگران را ببخشید ناامید نشوید؛ با کمی تفکر و تامل و تمرین بخشیدن می توانید از عهده بخشیدن دیگران بر بیایید و تبدیل به یک فرد بخشنده شوید.
  • خودتان را ببخشید؛ اگر می خواهید دیگران را ببخشید، اول باید خودتان را ببخشید و خودتان را دوست داشته باشید. به خودتان احترام بگذارید و به جای تنفر ورزیدن به خود، به خودتان عشق بورزید.
  • قلب بخشنده داشته باشید؛ هرچه بخشنده تر باشید، زندگی بهتری خواهید داشت؛ سعی کنید دیگران را دوست داشته باشید و محبت آن ها را در دل بپرورانید تا آرام تر باشید و زندگی پر از عشقی داشته باشید.

چگونه طلب بخشش کنیم؟

طلب بخشش برای برخی از افراد کار سختی است اما بسیار مهم است که به هنگام تجربه یک اشتباه حتما از فرد مقابل بخواهیم که ما را ببخشد و برای ایجاد و بازسازی اعتماد دوباره تلاش کنیم.
به منظور طلب بخشش، ابتدا باید بپذیریم که اشتباه کرده ایم و احساس ندامت و پشیمانی از رفتارهای خود داشته باشیم و مهم تر از همه اینکه رفتار زشت و ناپسند خود را تکرار نکنیم.
عذر خواهی کنیم و در نهایت برای بخشیده شدن صبور باشیم.

چرا بخشش مهم است؟

طلب بخشش و بخشیدن مهم است و هرگز نشانه ای از ضعف نیست بلکه نشان دهنده توانایی و نقاط قوت است.
وقتی دیگران را می بخشیم، حسن نیت خودمان را به آن ها ثابت می کنیم و برای داشتن یک زندگی آرام و به دور از تنش تلاش می کنیم.
بخشش باعث قدرتمندتر شدن ما می شود و ما را به سمت زندگی سالم هدایت می کند و باعث خود کنترلی بیشتر ما بر روی مسائل و شرایط مختلف می شود.

بخشش در ازدواج

بخشش و گذشت در یک زندگی زناشویی بسیار مهم است؛ اگر بخشش وجود نداشته باشد، رابطه دوام پیدا نمی کند. هر فردی در یک رابطه زناشویی روزهای خوب و روزهای بدی را تجربه می کند؛ بخشش باعث می شود که از روزهای بد و تلخی ها عبور کنیم و پایه های رابطه خود را محکم تر کنیم.

جمع بندی ای سنج

در این مقاله در خصوص بخشش در زندگی صحبت کردیم. بخشیدن دیگران از بخشیدن خود آغاز می شود و با فواید بسیاری همچون داشتن آرامش خاطر و سلامت روان همراه است. وقتی دیگران را می بخشیم زندگی شادتری خواهیم داشت و تنش های کمتری را در زندگی تجربه می کنیم.

آیا خودتان را فرد بخشنده ای می دانید؟ لطفا نظرات و دیدگاه و تجربیا ارزشمندتان را با ما در میان بگذارید. 

اصطلاحات مهم این مقاله

جهت نمایش بیشتر اصطلاحات کلیک نمایید

سوالات متداول

  • انواع بخشش کدام است؟

    • بخشش در زندگی به هفت نوع تقسیم می شود: عفو ناپخته و شتابزده، بخشش مبتنی بر بازداری، بخشش مشروط، شبه بخشش، بخشش زیرکانه، بخشش ملال آور، بخشش واقعی.
  • مولفه های بخشش واقعی چیست؟

    • مولفه شناختی آن شامل ارزیابی واقعی از وضعیت است. به عنوان مثال، شناخت اینکه انتقاد و انتقامجویی بی فایده است و بن بست حل نشده مانع رضایت بالقوه فعلی یا آینده می شود و اگر این حل شود، می توان رابطه درستی برقرار کرد. عنصر عاطفی بخشش واقعی شامل احساس اعتماد به نفس بالا، احساسات منفی کم، احساس همدلی با فرد مقابل و حل و فصل مشکلات عاطفی است. در نهایت، در بخش رفتاری عذرخواهی، تقاضای عفو و ابراز تمایل برای ایجاد تغییرات رخ می دهد.
  • بخشش مشروط چیست؟

    • این نوع بخشش زمانی اتفاق می افتد که فردی عذرخواهی می کند، متعهد می شود رفتار خود را تغییر دهد. این روند و سایر پروسه های مذاکره ای که منجر به صلح و آرامش می شود رایج می باشد.
لطفا امتیاز خود را برای این محتوا ثبت کنید

10 آبان 1401 17:38

مرحبا واقعا استفاده کردم