پست وبلاگی
خیانت از منظر روابط بین فردی (اجتماعی) مدت مطالعه: 2 دقیقه
ای سنج 20 فروردین 1399 مدت مطالعه: 2 دقیقه

خیانت از منظر روابط بین فردی (اجتماعی)

خیانت از منظر روابط اجتماعی

در پست گذشته درباره ی خیانت و ابعاد روانی و زیستی آن صحبت کردیم؛ حال در این مقاله قصد دارم تا این مسئله را از دیدگاه روابط بین فردی(اجتماعی) و معنوی بررسی کنم.
خیانت از منظر بین فردی:
اریک برن در رویکرد تحلیل رفتار متقابل و به طور خاص تر در مبحث بازی ها به خوبی سناریو های این چنینی را بیان کرده است.

یک از این سناریو ها “بازی انتقام” نام دارد. گاهی اوقات افراد به نیت آن که از پارتنر خود انتقام بگیرند، دست به روابط موازی می زنند؛ در چنین حالت شخص تصور می کند همسرش به وی خیانت کرده است و حالا او با تجربه ی رابطه ای جدید، خشم خود را تخلیه می کند.

در چنین شرایطی هدف از خیانت، گرفتن نوازش یا رفع نیاز های جنسی نیست؛ بلکه شخص خیانت کننده، تنها از اینکه منفعل نیست و می تواند با این کار از خود دفاع کند، سعی در از بین بردن احساس حقارت خود دارد.

گاهی این اقدام به خاطر تلافی خیانتی که شریک عاطفی کرده است نمی باشد؛ بلکه به دلیل تحقیر و نادیده گرفتن های یکی از طرفین است.

خیانت

بعضی اوقات افراد به دلیل مسائل فرهنگی، نگرانی از آینده ی فرزندان خود، عدم استقلال مالی خانوم و… ، قادر به جدایی و به خاتمه رساندن این رابطه ی ناخوشایند نیستند؛ بنابر این به طلاق عاطفی روی می آورند.

در این شرایط هیچ یک تمایلی به رفع نیازهای طرف دیگر ندارد؛ آن ها احساس ناامیدی، افسردگی و اضطراب شدیدی کرده و ممکن است دست به رفتارهای تکانشی بزنند؛ خیانت و روابط پنهایی یکی از این رفتارها است.

یکی از دیدگاه های دیگری که با آن می توان به تبیین جنبه ی اجتماعی خیانت پرداخت، مبحث “نقش اجتماعی” است که آلبرت بندورا از آن صحبت می کند. او معتقد است که افراد تمایل زیادی به تقلید رفتارهای گروه مرجع خود دارند؛ این تقلید می تواند تحت تاثیر اعضای سرشناس خانواده، معلمان، دوستان و… باشد.

حتی گاهی اوقات این الگو قرار دادن جنبه ی گسترده تری را به خود می گیرد به این صورت که افراد چون به تقلید قهرمانان رمان و فیلم های محبوبشان می کنند.
رسانه ها و به رسانه ها ی تصویری و فضای مجازی قدرت بسیاری در تاثیر بر رفتار های افراد دارد.

خیانت از نظر معنوی
خیانت از منظر معنوی

منظور ما از معنویت همان اصطلاح (spiritual) است.

گرچه به خاطر تعدد نظرات نمی توان آن را به شکلی دقیق تعریف کرد اما اغلب آن را معادل “اخلاقی بودن یک عمل” می نامند.

اگر زوج ها در کنار یکدیگر بتوانند به شکل مناسب وجوه زنانه و مردانه ی خود را کشف کرده و آن را بشناسند، همچنین این ابعاد را در وجود همسر خود ستایش کنند؛ هر دو به یک هم نوایی خواهند رسید و از رابطه شان لذت می برند؛ اما اگر این اتفاق رخ ندهد، ممکن است هر فرد به دنبال پیدا کردن یک رابطه ی مریدانه، دست به خیانت و برقرار رابطه با شخصی جدید بزند. در این حالت بیشتر سایه های شخصیتی و بخش های سرکوب شده ی وجود وی هستند که آشکار خواهند شد.

با انجام تست عشق، می توانید میزان عشق بین خود و شریکتان را سنجیده و در صورت کسب نمره پایین، سعی در بهبود آن انجام دهید، چرا که یکی از عامل های خیانت کمبود عشق بین دو طرف است.

بررسی خیانت حتی از جنبه های گوناگون، باز هم به قدر کافی جنبه های نهان آن را بیان نمی کند. به نظر می رسد مسائل اقتصادی، کودک آزاری، بی توجهی به حقوق خانوم ها در جامعه، خشونت جنسی و فیزیکی، عدم رعایت قانون و… همه از دلایلی تاثیر گذار بر روی رشد آمار روابط خارج از زناشویی هستند.

 
 

 

 

خود خواهی چیست | انواع و عواقب آن
مهارت یادگیری چیست؟
استقلال فکری چیست | انواع و روش‌های تقویت آن
چطور نه بگوییم؟ بررسی بهترین روش‌ها
سندروم سازگاری عمومی چیست | علت و درمان
خستگی تصمیم گیری چیست | علل ایجاد و راه غلبه بر آن
بلوغ اجتماعی چیست | بررسی نشانه‌های آن
افسردگی مهاجرت چیست | دلایل و نحوه مدیریت آن
تاثیر کمال‌ گرایی بر روابط و شغل

اصطلاحات مهم این مقاله

جهت نمایش بیشتر اصطلاحات کلیک نمایید
لطفا امتیاز خود را برای این محتوا ثبت کنید