تست تشخیص اوتیسم منتشر شد

تست تشخیص اوتیسم منتشر شد

مشاوره قبل از ازدواج چیست و چرا اهمیت دارد؟ مدت مطالعه: 6 دقیقه
ای سنج 13 آبان 1402 مدت مطالعه: 6 دقیقه

مشاوره قبل از ازدواج چیست و چرا اهمیت دارد؟

مشاوره قبل از ازدواج روندی است که برای دختر و پسری که قصد ازدواج با یکدیگر را دارند توصیه می شود، اما اهمیت این مشاوره در چیست؟ آیا لازم است تمامی افراد قبل از ازدواج مشاوره داشته باشند؟ در طی جلسات مشاوره چه سوالاتی پرسیده می شود و آیا حضور والدین نیز لازم است؟

در این مقاله از سایت ای سنج قصد داریم تا به صورت کامل تمامی سوالات شما مربوط به مشاوره قبل ازدواج را پاسخ دهیم و جزئیات مربوط به این مشاوره را بررسی کنیم؛ بنابراین اگر شما نیز در حال آشنایی با شخصی به قصد ازدواج هستید توصیه می کنیم حتما تا انتهای این مطلب همراه ما باشید.

منظور از مشاوره قبل از ازدواج چیست؟

بیایید قبل از صحبت در مورد هر چیزی بررسی کنیم که منظور از مشاوره چیست و ما در مورد چه چیزی صحبت می کنیم. به طور کلی مشاوره پیش از ازدواج نوعی درمان است که برای کمک زوج ها برای اطمینان خاطر از ازدواج و تصمیم خود طراحی شده است.

این مشاوره هم می تواند به صورت فردی باشد و هم گروهی و باید توسط فردی انجام شود که دارای مجوز است که می تواند یک درمانگر، روانشناس یا مددکار اجتماعی باشد.

بنابراین اهمیت مشاوره قبل از ازدواج کمک به زوجین برای شروع یک زندگی عالی است، که این کار با بررسی انتظارات از هم، ارزش ها، سلایق، اهداف هر یک از آینده و ... انجام می شود.

علاوه بر آن، طی این جلسات، تفاوت های موجود در زمینه های مختلف اعم از فرهنگی، شخصی و مذهبی بررسی می شود و به درک دقیقی از شناخت یکدیگر خواهید رسید.

نکته

داشتن مشاوره پیش از ازدواج برای تمامی افراد لازم است، چه شما ازدواج اولتان باشد و چه برای بار دوم ازدواج می کنید؛ در هر حال این جلسات به شما کمک می کند تا پایه رابطه خود را قوی تر کنید و به شناخت دقیق تری از طرف مقابل خود برسید.

3 دلیل مهم برای مشاوره قبل ازدواج

اگرچه دلایل متنوع بسیاری برای مراجعه به مشاور قبل از ازدواج وجود دارد، اما در ادامه سه تا از مهم ترین این دلایل را برای شما آورده ایم:

1.آشنایی بیشتر با تفکرات، اعتقادات و روحیات شریک خود

زمانی که این عنوان را بیان کنیم بسیاری از افراد می گویند که ما قطعا فرد مقابل خود را به خوبی میشناسیم که برای ازدواج اقدام کرده ایم! اما در حقیقت این طور نیست. شناختی که شما به دست می آورید ممکن است بسیار کلی باشد و جزئیاتی وجود دارد که شما درباره آن ها صحبت نکرده باشید.

یک مشاور به خوبی می داند چه چالش هایی در زندگی وجود دارد و دقیقا باید در خصوص چه مواردی صحبت کند. طی جلسات مشاوره سوال هایی از طرفین پرسیده می شود و به شناختی از هم می رسید که قطعا در طی آشنایی با آن ها روبرو نشده اید.

بنابراین یک روانشناس ازدواج خوب به شما کمک می کند تا به خوبی متوجه نیاز ها و احساسات پارتنر خود شوید و هدف دقیق تری از ازدواجتان به دست آورید.

2.آیا فکر می کنید مناسب هم هستید؟

شاید پاسخ به این سوال ساده به نظر برسد اما امروزه روابط به گونه ای شده است که افراد تنها تصور می کنند که برای یکدیگر مناسب هستند و مدتی زندگی در کنار هم به این نتیجه می رسند که در واقعیت این طور نیست!

اما علت این اتفاق چیست؟ گاهی ممکن است شما از روی عشق چشم هایتان را بر روی بسیاری از مسائل ببندید و با ویژگی خاصی در طرف مقابل شما را جذب کرده باشد و خصوصیات منفی را احساس نکنید!

در طی جلسات مشاوره، درمانگر تلاش می کند تا زوجین را با تمامی نکات منفی و مثبت یکدیگر آشنا کند و بررسی می شود که هر یک از شما در چه مورادی با یکدیگر متفاوت است، چه مسائلی ممکن است در آینده برای شما مشکل ساز شود و...

به صورت کلی شما دید واضح تری از رابطه و شریک خود به دست می آورید و در این شرایط قطعا واضح تر می توانید تصمیم بگیرید که آیا برای هم مناسب هستید یا خیر.

3.برنامه ریزی برای بعد ازدواج

آیا شما به بعد از ازدواج خود فکر کرده اید؟ یا تنها تب وصال را دارید؟ اگرچه هیچ کس نمی توند مدعی شود که تمامی برنامه ها و اهداف خود را قبل ازدواج پیش بینی کرده است و پس از ازدواح مطابق با آن ها پیش رفته است. اما برنامه نداشتن یکی از نقاط ضعف در یک ازدواج موفق است.

مشاوره قبل ازدواج به شما کمک می کند تا برای اهداف مختلف خود در زندگی به یک چارچوب و زمان با موافقت طرفین برسید. بیایید با یک مثال درک دقیق تری از این هدف داشته باشیم.

به طور مثال یکی از مشکلاتی که در آینده ممکن است برای زوجین ایجاد شود، زمان بچه دار شدن است. ممکن است شریک شما تمایل داشته باشد پس از ازدواج صاحب فرزند شوید و این در حالی باشد که شما این موضوع را برای چند سال بعد بخواهید. همین موضوع می تواند شروع کننده ای برای مشکلات و بحث های شما باشد.

به همین جهت در جلسات مشاوره ای که قبل از ازدواج انجام می شود در مورد اهداف ازدواج و زمان رسیدن به اهداف سوال پرسیده می شود تا با کمک هم به درک عمیق تری از خواسته های هم برسید.

انواع مشاوره های ازدواج

مشاوره ازدواج حضوری:

این نوع از مشاوره جزو بهترین مشاوره هایی است که انجام می شود، در طی این جلسات زن و مرد به صورت همزمان یا تکی حضور پیدا می کنند و در مورد مسائل مختلف صحبت می شود.

مشاوره ازدواج آنلاین:

این گزینه برای مواقعی مفید است که شما وقت کافی برای مراجعه حضوری ندارید و یا مکان مشاوره نسبت به محل زندگیتان دور است. دقت داشته باشید که کیفیت این مشاوره تفاوتی با سایر مشاوره ها ندارد و شما به راحتی می توانید از آن استفاده کنید.

مشاوره ازدواج تلفنی:

آخرین مورد انجام مشاوره ازدواج به صورت تلفنی است، گاهی ممکن است مراجعه حضوری برای شما سخت باشد و یا مشکلی داشته باشید که نتوانید به صورت رو در رو برای مشاور عنوان کنید؛ در چنین شرایطی انجام مراجعه تلفنی می تواند یک گزینه عالی باشد.

چه مسائلی در مشاوره قبل از ازدواج بررسی می شود؟

در بالا در مورد اهمیت رفتن به مشاوره قبل ازدواج توضیح دادیم. در ادامه بررسی می کنیم که چه مسائلی در این جلسات بررسی می شود.

حساسیت های هر یک از زوجین:

هر فردی دارای خطوط قرمزی است که انتظار دارد نزدیکانش در طول زندگی به آن ها احترام بگذارند. از این حسایت ها می توان به حسایت به ترس ها، حسایت به احترام، حسایت به خانواده و ... اشاره کرد.

در این جلسات شما یاد می گیرید که چگونه به حسایت های یکدیگر احترام بگذارید و حتی اگر با آن ها مشکل دارید چگونه آگاهانه آن ها را حل کنید.

نحوه برخود در شرایط مختلف:

یکی از مهم ترین نکاتی که زوجین باید آن را بدانند این است که در زندگی با چالش های بسیاری روبرو می شوند، باید به این نتیجه برسند که چه مقدار برای رویارویی با این چالش ها آماده هستند؟ در شرایط مختلف چه برخوردی از خود نشان می دهد؟

مسئولیت پذیری:

دختر و پسر باید بدانند که هر یک از آن ها مسئولیت هایی در زندگی دارند، طی جلسات مشاوره بررسی می شود که شما تا چه اندازه مسئولیت پذیر هستید و آمادگی شما برای ازدواج و قبول این کار ها تا چه حد است.

روند جلسات مشاوره ازدواج چگونه است؟

در جلسات مشاوره ازدواج از چه موضوعاتی صحبت میشود؟

یکی از سوالاتی که از ما بسیار پرسیده می شود مربوط به روند جلسات مشاوره می باشد، این روند متفاوت است، در برخی جلسات هر یک از زوجین به تنهایی شرکت می کنند و برای جلساتی دیگر حضور هر دو لازم است؛ همچنین گاهی نیاز است که با والدین هر دو طرف نیز یک جلسه داشته باشیم، که البته تمامی این موارد با رضایت شما انجام می شود.

در این جلسات از تست هایی استفاده می شود تا مشاوره به شناخت دقیق تری از شخصیت هر دو طرف برسد و با آگاهی بیشتری روند جلسات طی شود.

پس از پرسش و پاسخ ها و رسیدن به نتایجی اعم از ویژگی های شخصیتی، میزان توافق پذیری، میزان بلوغ فکری و ... شما را اختلاف هایی که ممکن است در آینده ایجاد شود آگاه می سازد و راهکار هایی برای بهبود آن ها ارائه می شود.

مشاوره های ازدواج چند جلسه هستند؟

تا اینجا به خوبی با اهمیت اقدام به مشاوره قبل از ازدواج آشنا شدید و متوجه شدیم که رفتن به این جلسات به زوجین کمک می کند تا احتمال طلاق پس از ازدواج به حداقل برسد.

اما در پاسخ به این سوال که جلسات مشاوره چگونه و چند جلسه است، این موضوع وابسته به ویژگی های فردی شما، مشکلات و خصوصیات اخلاقی می باشد. اما طی تجربیات ما معمولا بین 3 تا 10 جلسه می باشد که البته بازهم این مورد وابسته به نظر شما قابل تغییر است.

چه زمانی باید برای مشاوره قبل ازدواج اقدام کنیم؟

این که شما چه زمان برای مشاوره اقدام کنید وابسته به نظر خودتان است. اما پیشنهاد ما در این است که قبل از انجام هرگونه مراسم اعم از نامزدی، عقد و ازدواج این مشاوره را انجام دهید.

دقت داشته باشید که هدف از جلسات مشاوره رسیدن به شناختی دقیق تر از یکدیگر می باشد. بنابراین اگر شما زودتر یعنی بلافاصله پس از آشنایی اقدام کنید بی نتیجه است و بلعکس اگر دیر تر و پس از نامزدی مراجعه کنید بازهم بی نتیجه است. بهترین زمان پس از آشنایی چند ماهه و بعد از خواستگاری است.

چالش های مشاوره قبل از ازدواج برای زوجین

تا اینجا به بررسی اهمیت مشاوره قبل از ازدواج و مزایا آن پرداختیم؛ اما با صحبت هایی که با زوجین مختلف داشته ایم با برخی از چالش ها برای مراجعه نکردن به این جلسات آشنا شدیم. در ادامه تعدادی از مهم ترین آن ها را آورده ایم و راه حل هر یک از آن ها را هم توضیح داده ایم؛ بنابراین اگر به هر دلیلی از مشاوره قبل از ازدواج فرار می کنید، ادامه مطلب را از دست ندهید.

آیا مشاروه قبل از ازدواج برای زوج هایی است که با هم مشکل دارند؟

زمانی که صحبت از مشاوره می شود، برخی از افراد تصور می کنند که مشاوره تنها برای زوج هایی لازم است که با یکدیگر مشکل دارند! اما در حقیقت این طور نیست و زوج درمانی برای تمامی زوج ها لازم است.

حتی اگر شما هیچ گونه مشکلی با پارتنر خود ندارید، مشاوره به شما کمک می کند تا صمیمیت شما بیشتر شود.

زمان و هزینه

یکی دیگر از دغدغه بسیاری افراد مربوط به زمان و هزینه است. اما مشاوره نیاز به زمان چندانی ندارد، اگرچه باید وقت بگذارید اما قطعا یک الی دو ساعت در طول هفته زمان زیادی نیست!

در مورد هزینه نیز، این هزینه نوعی سرمایه گذاری برای آینده و ازدواج شما است که تاثیر آن به خوبی در زندگیتان احساس می شود.

ترس از بهم خوردن رابطه

بسیاری از زوج ها از این میترسند که مراجعه به جلسات مشاوره رابطه آن ها خدشه دار شود یا با مشکلات جدیدی روبرو شوند. در نظر داشته باشید که صحبت هایی که در این جلسات انجام می شود تنها در مورد شما است و تمامی این صحبت ها به جهت بهتر شدن رابطه و تصمیم گیری بهتر انجام می شود.

حتی اگر شما طی این جلسات متوجه شوید که شخص مورد نظر انتخابی برای شما نمی باشد، بسیار بهتر است تا در طول زندگی با این مسئله روبرو شوید! بنابراین طی این جلسات نه تنها شما چیزی از دست نمی دهید بلکه حتی برد هم خواهید کرد.

همچنین هر چیزی شما در مورد پارتنر خود در این جلسات میفهمید یا بلعکس، با تمامی این موارد به مرور در زندگی آشنا خواهید شد، پس چه بهتر که قبل از ازدواج برخی موضوعات را بدانید تا در نهایت تصمیم گیری عاقلانه تری داشته باشید.

تصمیم گیری مشاور به جای شما!

یکی دیگر از تصورات اشتباه در این است که در نهایت مشاوره به شما حکم رابطه می دهد! اما این طور نیست، در نهایت کسی که برای رابطه تصمیم گیری می گیرد خود شما هستید و مشاور تنها به شما کمک می کند تا یک تصمیم گیری عاقلانه تر و منطقی تر داشته باشید.

نتیجه گیری ای سنج

در این مقاله تلاش کردیم تا شما را با اهمیت مشاوره قبل از ازدواج و این که چرا باید این مشاوره را انجام دهید آشنا کنیم. در آخر این مورد را در نظر داشته باشید که برای رابطه خود اهمیت قاعل هستید و آینده خود و شخص مقابلتان برایتان مهم است، حتما این جلسات را امتحان کنید، قطعا از نتایج آن شگفت زده می شوید.

امیدواریم که این مطلب برای شما مفید بوده باشد، در صورت داشتن هرگونه سوال یا ابهام در این زمینه در بخش نظرات برای ما بیان کنید.

مهرطلبی چیست | ویژگی‌های افراد مهرطلب
رفتار مناسب با کودک لجباز چیست؟
علائم کمبود اعتماد به نفس چیست؟
انواع اعتماد به نفس کدام است | بهترین نوع اعتماد به نفس
تفاوت خشم و پرخاشگری چیست؟
چند پتانسیلی چیست؟ 4 ویژگی خارق العاده افراد چند پتانسیلی
ضمیر ناخودآگاه چیست | بررسی 0 تا 100

اصطلاحات مهم این مقاله

جهت نمایش بیشتر اصطلاحات کلیک نمایید

سوالات متداول

  • مشاور دقیقا چه کاری انجام می دهد؟

    • به عبارت ساده مشاوره به عنوان راهنما عمل می کند؛ یعنی در ابتدا با دو طرفین آشنا می شود و سپس رابطه را از جهات مختلف بررسی می کند و در نهایت تفاوت ها، نقاط مشترک و مسائل نیاز به صحبت بیان می شود.
  • در مشاوره قبل از ازدواج چه بگوییم؟

    • هرآنچه که مربوط به رابطه و شریک زندگیتان می شود بهتر است که بیان شود، حتی اگر مسئله ای وجود دارد و در مورد آن نگران هستید می توانید در این جلسات بیان کنید.
  • آیا مشاوره ازدواج تلفنی تاثیر دارد؟

    • اگر شما وقت مراجعه به صورت حضوری را نداشته باشید، قطعا می توانید از مشاوره به صورت تلفنی استفاده کنید، ممکن است به دلیل نداشتن ارتباط رو در رو کمی روند کار سخت شود، اما قطعا از کیفیت مشاوره کم نمی شود.
لطفا امتیاز خود را برای این محتوا ثبت کنید