تست تشخیص اوتیسم منتشر شد

تست تشخیص اوتیسم منتشر شد

پست وبلاگی
فوبیا بدون تلفن همراه ماندن یا نوموفوبیا مدت مطالعه: 4 دقیقه
ای سنج 22 آذر 1399 مدت مطالعه: 4 دقیقه

فوبیا بدون تلفن همراه ماندن یا نوموفوبیا

در این مقاله می خواهیم در مورد ابزاری که به بخشی جدایی ناپذیر از زندگی مدرن تبدیل شده است صحبت کنیم. در واقع تلفن همراه نه تنها به عنوان یک ابزار ارتباطی تلقی می شود، بلکه به عنوان یکی از ابزارهای رسانه اجتماعی است که دارای کارکردهای گوناگونی از قبیل: خرید آنلاین، عکس گرفتن، داشتن تقویم و ساعت زنگ دار، انتقال پول و ... می باشد. بنابراین با وجود تمام این کارکردهای گوناگون، برخی اظهار داشته اند که وابستگی بیش از حد به دستگاه های دیجیتال ممکن است نوعی اعتیاد رفتاری باشد. به همین خاطر در ادامه می خواهیم براساس فهرست مطالب زیر، عوارض استفاده زیاد از این ابزار را مطرح کنیم:

اصطلاح جدید نوموفوبیا (nomophobia)

در حقیقت، اصطلاح  نوموفوبیا اخیراً برای توصیف ترس از "بدون تلفن ماندن" ایجاد شده است. این قضیه نه تنها شامل از دست دادن، فراموشی یا شکستن تلفن، بلکه عدم آنتن دهی نیز می شود. به هر حال این یک مشکل رو به رشد در دنیای امروز است که خود به تنهایی می تواند مشکلات روحی روانی زیادی را به بار بیاورد. مثلاً هنگامی که افراد تلفن های خود را از دست می دهند، یا وقتی باطری تلفنشان در حال تمام شدن است یا در منطقه ای هستند که آنتن دهی ضعیف است، می توانند احساس استرس و اضطراب، ترس و وحشت را تجربه کنند.

هشدار

استفاده مکرر از تلفن همراه می تواند اثراتی از قبیل افزایش حواس پرتی، مشکلات بهداشت روانی، اعتیاد رفتاری و ...  داشته باشد.

نگاهی عملیاتی به نوموفوبیا

آیا وقتی تلفن خود را نمی توانید پیدا کنید می ترسید و یا وحشت می کنید؟ آیا نگران این تصور هستید که در مکانی خلوت و بدون تلفن همراه باشید؟ در این صورت ممکن است برخی از علائم نوموفوبیا را تجربه کرده باشید.

در هر صورت اصطلاح نوموفوبیا (Nomophobia) برای اولین بار در مطالعه ای در سال 2008 مطرح شد که به سفارش اداره پست انگلیس ساخته شد. این مطالعه نشان داد که 53 درصد از افراد وقتی گوشی خود را گم می کنند احساس ترس و اضطراب شدیدی را تجربه می کنند.

تحقیقات نشان داده است که این ترس می تواند به حدی شدید باشد که بسیاری از افراد حتی در شب یا هنگامی که از دستگاه خود استفاده نمی کنند هرگز تلفن خود را خاموش نمی کنند. در پاسخ به این سوال که چرا هرگز تلفن خود را خاموش نمی کنند، 55 درصد گفتند که باید همیشه آماده باش باشند  و 9 درصد دیگر گفتند که خاموش کردن موبایل برای آن ها احساس خفگی دست می دهد. در مطالعه ای دیگر نتایج نشان داد که بسیاری از افراد حتی اگر در شرایط نامساعدی باشند تماس و پیام های دریافتی خود را پاسخ می دهند. حال این شرایط مساعد می تواند در حین مطالعه کردن باشد، یا وسط تمرکز کار کردن، یا در حین خوابیدن، یا در حین غذا خوردن و یا در حین صحبت کردن با کسی.

گزارش آماری

یافته های موجود نشان می دهد که نوموفوبیا کاملاً رایج است. یک مطالعه بر روی دانش آموزان در هند نشان داد که بیش از 22٪ از شرکت کنندگان علائم نوموفوبیای شدید را نشان دادند. حدود 60٪ از کسانی که در این مطالعه شرکت کردند دارای علائم متوسطی از این بیماری بودند.

علائم نوموفوبیا

فوبیا نوعی اختلال اضطرابی است که با ترس غیر منطقی از یک شی یا موقعیت مشخص می شود. در این حالت، ما می ترسیم بدون تلفن همراه باشیم. اگرچه این ترس یک تشخیص بالینی نیست، اما برخی از علائم معمولاً مرتبط با این ترس به شرح زیر است:

تحت هر شرایطی تلفن همراه خود را خاموش نمی کنید

مدام گوشی خود را به لحاظ پیام ها و تماس هایی که رد و بدل شده بررسی می کنید

حتی اگر گوشی شما شارژ باطری زیادی داشته باشد ولی هر جایی می روید سعی می کنید شارژر را با خودتان ببرید.

تلفن خود را همیشه به همراه خود دارید(حتی داخل دستشویی یا حمام)

برای اطمینان از اینکه موبایلتان همراه تان است مرتباً جیب خود را بررسی می کنید

ترس از اینکه مبادا بدون اینترنت باشید

در حین صحبت کردن یا چت کردن با دیگران استرس این را دارید که ارتباط ناگهان قطع شود.

برای گذران وقت در گوشی خود از فعالیت ها یا برنامه ریزی های خود صرف نظر می کنید.

در هر موقعیت جدیدی که قرار می گیرید اولین کار چک کردن گوشی تان به لحاظ داشتن اینترنت و آنتن دهی می باشد.

گزارش آماری

تحقیقات نشان داده است که استفاده مکرر از تلفن همراه با افزایش استرس، اضطراب، افسردگی، کاهش رضایت از زندگی و کاهش رفاه عمومی مرتبط است.

 

دلایل فزونی نوموفوبیا

برای کارهای روزمره مفید است

مفید بودن تلفن های همراه در شکل گیری این فوبیا نقش اساسی دارد. تلفن های هوشمند توانایی انجام کارهای زیادی را دارند. مردم از تلفن های خود برای برقراری ارتباط، تحقیق درباره مواردی که به آن علاقه مند هستند، انجام امور تجاری، سازماندهی، اشتراک اطلاعات شخصی و حتی مدیریت پول استفاده می کنند. از آنجا که مردم اکنون برای انجام بسیاری از کارهای مهم به تلفن های خود روی می آورند، شاید تعجب آور نباشد که مردم از نبودن این وسیله نگران باشند. بی تلفن بودن باعث می شود افراد از جنبه های مهم زندگی خود از جمله دوستان، خانواده، کار، امور مالی و اخبار جدا شوند.

مقدار استفاده هر روز

مطالعه ای که در سال 2014 در ژورنال اعتیادهای رفتاری منتشر شد نشان داد دانشجویان دانشگاه روزانه 9 ساعت را با تلفن های همراه خود می گذرانند. محققان پیشنهاد می کنند که این استفاده مداوم از تلفن همراه نمایانگر پارادوکسی از فناوری است. تلفن های هوشمند می توانند آزاد کننده و ظالمانه باشند. افراد از سویی قادر به برقراری ارتباط، جمع آوری اطلاعات و معاشرت هستند اما در عین حال استفاده از تلفن همراه می تواند منجر به وابستگی روزافزون شود که هم محدود کننده باشد و هم استرس ایجاد کند.

متولدین عصر فناوری

موسسه ملی سو مصرف مواد مخدر برای نوجوانان اظهار داشت که این اضطراب جدایی از تلفن همراه ممکن است در نوجوانان بیشتر باشد. چرا که این گروه سنی عمدتا بومی دیجیتال هستند، به این معنی که آنها در عصر فن آوری دیجیتال متولد و پرورش یافته اند. از آنجا که آنها تجربه اولیه با کامپیوتر، اینترنت و تلفن های همراه داشتند، این دستگاه ها اغلب بخشی جدایی ناپذیر از زندگی روزمره هستند.

ارائه راهکار برای کاهش نومو فوبیا

اگر فکر می کنید مبتلا به نوموفوبیا هستید یا احساس می کنید زمان زیادی را صرف تلفن خود می کنید، مواردی وجود دارد که می توانید برای مدیریت بهتر استفاده از گوشی خود انجام دهید. در ادامه تیتر آورده می شوند:

حد و مرز تعیین کنید

قوانینی را برای استفاده از گوشی خود تعیین کنید. این ممکن است به معنای اجتناب از دستگاه تلفن همراه در ساعات مشخصی از روز باشد، مانند هنگام غذا یا هنگام خواب.

 تعادل برقرار کنید

 اغلب افراد به جای ارتباط حضوری از طریق فضای مجازی با دوستان نزدیک شان ارتباط برقرار می کنند این دسته از افراد می توانند زمانی را برای ارتباط حضوری با دوستانشان معین کنند تا در نتیجه تا حدودی تعادل بین ارتباطات مجازی و واقعی صورت بگیرد.

کمی استراحت کنید

 ترک عادت تلفن همراه دشوار است، اما شروع کوچک می تواند انتقال را آسان تر کند. کار خود را با انجام کارهای کوچک مانند گذاشتن تلفن در اتاق دیگر هنگام وعده های غذایی یا زمانی که مشغول فعالیت دیگری هستید شروع کنید.

روش های دیگری را برای پر کردن وقت خود پیدا کنید

 افراد اکثر مواقع زمانی سمت گوشی می روند که بیکار هستند پس به محضی که با بیکاری مواجه شدید می توانید یک برنامه ریزی داشته باشید تا سبک زندگی خود را تغییر بدهید. مثلا می توانید کتاب بخوانید، پیاده روی کنید، ورزش کنید یا به یک سرگرمی دیگر بپردازید.

بیشتر بخوانید

با توجه به موضوع مورد بحث پیشنهاد می گردد مقاله ای تحت عنوان «اعتیاد را بهتر بشناسیم» را مطالعه نمایید.

جمع بندی ای سنج

نوموفوبیا در کنار سایر اعتیادات رفتاری مرتبط با  فناوری، یکی از مشکلاتی می باشد که روز به روز در حال فزونی می باشد. با توجه به اینکه افراد زیادی برای فعالیت های مختلف خود از قبیل آموزش و کسب اطلاعات، کارهای اداری، کسب اخبار، سرگرمی و ارتباط اجتماعی به تلفن های همراه خود احتیاج شدید دارند، غلبه بر این مشکل فوق العاده دشوار است. بنابراین آنچه که باید گفت این است که قطع کامل استفاده از تلفن همراه واقع بینانه نیست، اما یادگیری نحوه استفاده از این وسیله و مدیریت آن مطمعناً می تواند تاثیر بسیار خوبی بر زندگی شما بگذارد.

 نظرشما درباره ی این فوبیای جدید چیست؟ آیا در زندگی شخصی خود برای کمتر استفاده کردن از موبایل، راهکار خاصی را استفاده می کنید؟ لطفا نظرات ارزشمند خودتان را با ما به اشتراک بگذارید.

اصطلاحات مهم این مقاله

جهت نمایش بیشتر اصطلاحات کلیک نمایید
لطفا امتیاز خود را برای این محتوا ثبت کنید