تست تشخیص اوتیسم منتشر شد

تست تشخیص اوتیسم منتشر شد

پست وبلاگی
اعتیاد را بهتر بشناسیم مدت مطالعه: 3 دقیقه
ای سنج 01 آذر 1399 مدت مطالعه: 3 دقیقه

اعتیاد را بهتر بشناسیم

در این مقاله سعی داریم تا به طور خلاصه و مفید در رابطه با اعتیاد صحبت کنیم. در این متن سعی کرده ایم تا به دور از حاشیه مطالب خواندنی و در عین حال علمی در رابطه با اعتیاد و انواع آن را برایتان فراهم کنیم. لطفا به دقت هر بخش را مطالعه کنید:

اعتیاد چیست

اعتیاد یک بیماری پیچیده و مزمن مغزی وابسته به ژن ها و محیط است که با استفاده از مواد روانگردان یا اقدامات اجباری مشخص می شود که علی رغم اثرات مضر همچنان در جامعه در حال افزایش می باشد. مدتهاست که اعتیاد یک عادت غیرقابل کنترل در استفاده از الکل یا سایر مواد مخدر است. اخیراً، مفهوم اعتیاد گسترش یافته و شامل رفتارهایی مانند قمار  و همچنین مواد و فعالیتهای معمول و ضروری مانند ورزش و رژیم غذایی است.

انواع اعتیاد

گرچه وابستگی به مواد غالباً مشهود است، اما در مورد اینکه کدام ماده در واقع اعتیاد آور است ، اختلاف نظر وجود دارد. دستورالعمل های فعلی در کتاب راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی (DSM-5)، نشان می دهد که اکثر مواد روانگردان از جمله داروها می توانند اعتیاد آور باشند.

DSM-5 به جای استفاده از اصطلاح "اعتیاد"، اختلالات مصرف مواد را به کار می برد. اگرچه معیارهای تشخیصی برای هر نوع متفاوت است، DSM-5 این اختلالات را به عنوان الگوهای مشکل ساز مصرف شراب توصیف می کند که منجر به اختلال و استرس قابل توجه می شود. این علائم می تواند منجر به اختلال در کنترل، ناآرامی های اجتماع ، استفاده غیر ایمن و تحمل / ترک شود. چندین اختلال در مصرف مواد در DSM-5 وجود دارد:

اختلالات مرتبط با الکل

اختلالات کافئین

اختلالات شاهدانه

اختلالات توهم زا

اختلالات مربوط به مواد افیونی

اختلالات آرامبخش ، خواب آور یا ضد اضطراب

اختلالات تحریکی

اختلالات سیگار کشیدن

اعتیاد رفتاری

DSM-5 همچنین دو نوع اعتیاد رفتاری را تشخیص می دهد:

اعتیاد به قمار

قمار اینترنتی

هنوز در مورد اینکه آیا بسیاری از عادت های رفتاری اعتیاد "واقعی" هستند یا خیر بحث وجود دارد. برای روشن شدن این موضوع تحقیقات بیشتری لازم است. در حالی که اعتیاد به خرید، اعتیاد به کار، اعتیاد به رابطه جنسی و اعتیاد به ورزش اغلب به عنوان اعتیاد رفتاری شناخته می شود، DSM-5 رسما آنها را به عنوان اختلالات جداگانه تشخیص نمی دهد.

علائم اعتیاد

علائم و نشانه ها از یک نوع اعتیاد به نوع دیگر متفاوت است. با این حال ، برخی از علائم رایج اعتیاد عبارتند از:

تغییر در روحیه ، اشتها

تغییر در میزان خواب

انصراف از کارها و فعالیت های روزمره

انجام رفتارهای مخاطره آمیز

احساس اضطراب از ماده یا رفتاری

داشتن مسائل حقوقی و مالی

از دست دادن علاقه به چیزهای دیگری که دوست داشتید (از جمله خانواده)

استفاده روزافزون از مقدار ماده مصرفی

مصرف بیشتر از حد مواد

انواع مواد اعتیاد آور

مواد اعتیاد آور که معمولاً مورد استفاده قرار می گیرند عبارتند از:

الکل

کوکائین

توهم زا

استشمام

ماری جوانا

MDMA و سایر داروهای باشگاهی

مت آمفتامین

مواد افیونی 5

داروهای تجویزی

استروئیدها

تنباکو / نیکوتین

دلایل اعتیاد

مواد و رفتارها می تواند باعث اوج جسمی و روانی شود. با گذشت زمان، افراد دچار بی قراری می شوند ، این بدان معناست که برای به دست آوردن همان اثرات اولیه بیشتر مورد نیاز است. برخی از عواملی که می توانند در ایجاد اعتیاد نقش داشته باشند:

مغز: اعتیاد با گذشت زمان باعث تغییر در مدارهای پاداش مغز می شود.

سابقه خانوادگی: اگر در بین اعضای خانواده خود سابقه اعتیاد باشد ، ممکن است احتمال وابستگی داشته باشید.

ژنتیک: تحقیقات نشان می دهد که ژنتیک احتمال بروز اعتیاد را افزایش می دهد.

محیط زیست: قرار گرفتن در معرض مواد اعتیاد آور، فشارهای اجتماعی، عدم حمایت اجتماعی و مهارت های ضعیف مقابله ای نیز می تواند در توسعه اعتیاد نقش داشته باشد.

زمان: افزایش اعتیاد به زمان نیاز دارد. بعید است که فرد پس از یکبار مصرف یک ماده معتاد شود، گرچه ممکن است پس از یکبار مصرف برخی از مواد به اختلال روانی مبتلا شود.

روش های درمان اعتیاد

روان درمانی: از درمان شناختی رفتاری (CBT) می توان برای رفع مشکلات فکری و رفتاری استفاده کرد. سایر روشهای درمانی که می توانند مورد استفاده قرار گیرند شامل مراقبتهای فوری، خانواده درمانی و گروه درمانی است.

داروها: این داروها می توانند برای درمان اعتیاد، کاهش مصرف و  ترک علائم به کار آیند و همچنین سایر داروها برای درمان اختلالات روانشناختی زمینه ای مانند اضطراب یا افسردگی استفاده می شوند. داروهایی که ممکن است تجویز شوند شامل متادون، بوپرنورفین ، درمان جایگزینی نیکوتین و نالترکسون هستند.

بستری شدن در بیمارستان: در برخی موارد، ممکن است برای درمان عوارض بالقوه جدی سم زدایی مواد، به بستری شدن در بیمارستان نیاز باشد.

گروه های پشتیبانی و کمک به خود: گروه های پشتیبانی شخصی و آنلاین می توانند منبع عالی آموزش و حمایت اجتماعی باشند زیرا افراد روش های جدیدی را برای مقابله با یک مشکل در دوران نقاهت یاد می گیرند.

در کل از آنجا که برخی از عقاید بر پرهیز مطلق تأکید دارند، بسیاری از افراد می توانند یاد بگیرند که رفتارهای اعتیاد آور مانند نوشیدن، غذا خوردن، خرید و رابطه جنسی را باید کنترل کنند. اینکه کدام روش برای شما بهتر است به عوامل زیادی بستگی دارد و با مشورت با پزشک یا درمانگر تعیین می شود.

ارائه راهکارها

علاوه بر درمان مناسب، می توانید با موارد زیر بهبودی خود و رهایی از اعتیاد را آسان تر کنید.

علائم را بشناسید. غالباً، اعتیاد چنان در سبک زندگی افراد ریشه دوانده است که افراد معتاد به ندرت علائم را تجربه می کنند. درک درست علائم و نشانه ها می تواند در فرایند درمان نقش مهمی داشته باشد.

درباره اعتیاد بیشتر بدانید. کسب اطلاعات در مورد اعتیاد و آسیب هایی که به خانواده وارد شده است می تواند سبب دور شدن شما از اعتیاد شود.

توانایی های انطباقی را ایجاد کنید. آسیب ناشی از اعتیاد هنگامی دشوار است که اعتیاد درمان اصلی سایر مشکلات شود. درواقع بعضی اوقات سایر مشکلات مستقیماً به اعتیاد مربوط می شوند، مانند مشکلات سلامتی و گاهی اوقات به طور غیرمستقیم به اعتیاد مربوط می شوند، مانند مشکلات روابط. توسعه مهارت های جدید مقابله ای به شما کمک می کند بدون اعتیاد به مواد یا رفتارها با چالش های زندگی کنار بیایید.

کمک بگیرید. حمایت اجتماعی از طرف دوستان و خانواده بسیار مهم است. عضویت در یک گروه پشتیبانی می تواند راهی عالی برای ارتباط با افرادی باشد که تجربیات مشترکی دارند.

جمع بندی ای سنج

در این مقالع سعی بر آن بود تا به صروت تیتر وارد و کلی در رابطه با اعتیاد صحبت نماییم همانطور که مشخص است در DSM که راهنمای اختلالات روانی می باشد به جای اعتیاد اختلال مصرف مواد را به کار می برد. سعی می کنیم در آینده در بخش DSM-5 مجله بیشتر به نظام طبقه بندی اختلالال مصرف مواد بپردازیم. 

نظر شما در رابطه با اعتیاد و مشکلات ناشی از آن چیست؟ تجربه ها و دانش خود در حوزه اعتیاد و روش های مقابله با آن را با ما به اشتراک بگذارید؟

اصطلاحات مهم این مقاله

جهت نمایش بیشتر اصطلاحات کلیک نمایید
لطفا امتیاز خود را برای این محتوا ثبت کنید