تست تشخیص اوتیسم منتشر شد

تست تشخیص اوتیسم منتشر شد

پست وبلاگی
چگونه یک برنامه ریزی روزانه عالی و بی نقص داشته باشیم؟ مدت مطالعه: 10 دقیقه
ای سنج 10 خرداد 1401 مدت مطالعه: 10 دقیقه

چگونه یک برنامه ریزی روزانه عالی و بی نقص داشته باشیم؟

اگر شما هم بارها سعی کرده اید یک برنامه ریزی روزانه برای خودتان ایجاد کنید و به آن پایبند باشید، اما در نهایت شکست خورده اید، ناراحت نباشید! این اتفاق کمابیش برای همه رخ می دهد. زمانی که متوجه شوید چرا در برنامه ریزی شکست می خورید، می توانید اولین گام ها را برای سازگاری و اجرای برنامه ریزی روزانه بردارید.
دوست دارید بدانید چگونه می توانید یک برنامه ریزی روزانه عالی و بی نقص داشته باشید؟ در این مقاله می خواهیم به همین سوال پاسخ دهیم. آتچه در ادامه خواهید خواند، بر اساس فهرست مطالب به شرح زیر است:

در صورت تمایل می توانید مقالات، نحوه برنامه ریزی برای رسیدن به هدف، بهترین روش های برنامه ریزی برای رسیدن به موفقیت، آیا شما هم در برنامه ریزی مشکل دارید؟ را در مجله ای سنج مطالعه کنید.

برای دسترسی سریع و آسان می توانید نام مقاله را در قسمت جستجو مجله وارد کنید. 

یک برنامه ریزی روزانه، یک راه عالی برای انجام دادن وظایف و کارها است. هرچه مدت زمان بیشتری به برنامه ریزی خود پایبند باشیم، عمل به برنامه ریزی را زودتر به یک عادت تبدیل می کنیم و کمتر با انگیزه های دیگر مبارزه می کنیم. اول از هرچیز، ایجاد یک برنامه ریزی روزانه در قدم اول می تواند کمی سخت باشد.

اما در ادامه به بررسی موارد مهمی می پردازیم که به شما کمک می کنند تا برنامه ریزی خوب و بی نقصی داشته باشید.

می دانید همه ی افراد برنامه ریزان حرفه ای نیستند، عده ای تمایل به نظم و سازماندهی دارند و عده ای دیگر دوست دارند بدون برنامه ریزی کار خود را پیش ببرند؛ در واقع راه درست و غلطی وجود ندارد، هر فردی می تواند به روش خودش پیش برود!
اما وقتی حرف استفاده از زمان به بهترین نحو ممکن می شود، پیشنهاد من به شما این است که یک برنامه ریز باشید و دقیقا بدانید که در یک روز چه کاری می خواهید انجام دهید.

چرا؟ سوال خوبی است! چون اگر می خواهید در زندگی کاری شگفت انگیز انجام دهید و موفقیت زیادی به دست بیاورید، البته اگر می خواهید، باید در مورد زمان هوشمندانه عمل کنید و دقیقا همینجا است که برنامه ریزی روزانه مهم می شود.

برنامه ریزی روزانه چیست؟

برنامه ریزی روزانه یعنی من می توانم در هر روز بهترین استفاده را از زمان خودم داشته باشم، در ابتدای هر روز بدانم که قرار است چه کارهایی انجام دهم، چه کاری هایی ضروری هستند و باید انجام دهم و با حذف موارد اضافه از اتلاف وقت جلوگیری کنم.

اگر بخواهیم خیلی ساده برنامه ریزی روزانه را تعریف کنیم، باید بگوییم اولویت بندی، سازماندهی بر اساس تقویم و مدیریت وظایف یعنی برنامه ریزی.
اگر بتوانیم طبق برنامه ریزی پیش برویم، به اهداف کوتاه مدت و بلند مدت خود نزدیک تر می شویم.

اهمیت برنامه ریزی روزانه

چرا باید یک برنامه ریزی روزانه داشته باشیم؟ می دانید فردی که یک برنامه ریزی روزانه دارد، نسبت به یک فرد بی برنامه، متمرکز تر، سازماندهی شده تر و با نظم تر عمل می کند.
وقتی یک برنامه ریزی روزانه واضح داریم می دانیم که هر روز چه کاری باید انجام دهیم، قرار های ملاقات خود را در طول هفته  پیش بینی می کنیم و برای هر جلسه کاری یا دوستانه از زمان خود بهترین استفاده را داریم.
در نتیجه عملکرد و بهره وری ما بالا می رود و تعاملات سازنده ای با دیگران خواهیم داشت. برنامه ریزی به ما کمک می کند اولویت هایمان را بشناسیم و خودمان را برای انجام وظایف آماده کنیم.

اصول اساسی برنامه ریزی روزانه

برنامه ریزی روزانه یکی از رموز موفقیت است؛ اگر به زندگی افراد موفق نگاه کنید می بینید برنامه ریزی نقش مهمی در زندگی آن ها داشته است. همه ی آن ها افراد با برنامه ای بودند که از برخی اصول خاص پیروی می کردند:

استفاده از زمان طلایی

همه ی کارها و فعالیت هایی که در طول روز انجام می دهیم، ارزش و اهمیت بالایی ندارند، از طرف دیگر بهره وری ما در تمام ساعت روز بالا نیست. در نتیجه؟ ما باید کارهای مهم و در اولویت را در ساعات طلایی که بهره وری بالایی داریم، انجام دهیم.
اصولا بهره وری ما در صبح بیشتر است و حدودا دو ساعت تا دو ساعت نیم در روز بیشترین بازدهی و بهترین عملکرد را داریم.

مشخص کردن کارهای سخت

یکی از اصول برنامه ریزی، مشخص کردن کارهای سخت و مهم است. زمانی که برنامه ریزی می کنید، کارهای سخت را از آسان جدا کنید و در گام بعد کار مهم را از غیر مهم تشخیص دهید. در نتیجه زمانی که بازدهی بیشتری دارید به انجام کارهای سخت و مهم بپردازید و کارهای آسان را به زمان دیگر موکول کنید.

واکنش منطقی

برنامه ریزی روزانه ممکن است تغییر کند؛ ما در طول روز با اتفاقات مختلفی روبه رو می شویم. اتفاقاتی که خارج از کنترل ما هستند اما بر ما تاثیر می گذارند. به هنگام مواجه با یک عامل استرس زا یا خبر بد، اتفاق غیر قابل پیش بینی که جایی در برنامه شما نداشته است، واکنش منطقی از خود نشان دهید.
استرس نگیرید، عصبانی نشوید و بیش از حد به اتفاق فکر نکنید؛ با انعطاف پذیری و مدیریت شرایط می توانید از عهده اتفاق بر بیایید.

هدف از برنامه ریزی روزانه

برنامه ریزی وسیله ای است برای رسیدن به هدف! برنامه ریزی با اهداف مختلفی صورت می گیرد؛ برخی از اهداف برنامه ریزی روزانه عبارت اند از:

  • کنترل و کاهش خطرات احتمالی
  • دستیابی به هدف
  • کسب موفقیت های بزرگ و کوچک
  • کاهش تاثیر تغییرات پیش بینی شده و پیش بینی نشده
  •  پیدا کردن بهترین راه حل های موجود
  • استفاده بهینه از زمان
  • ارتقا اثر بخشی و کارایی
  • کاهش بی برنامگی و هرج و مرج
  • و..

فواید برنامه ریزی روزانه

برنامه ریزی پر از فایده است؛ به طور خلاصه برنامه ریزی روزانه باعث:

  • مدیریت زمان می شود.
  • خلاقیت را ارتقا می دهد.
  • مدیریت استرس می شود.
  • مزایای بسیاری برای سلامتی می شود.
  • داشتن زمان بیشتر برای انجام فعالیت های خلاقانه می شود.
  • بهبود تفکر خلاق می شود.
  • دستیابی ساده تر به اهداف می شود.

تکنیک های برنامه ریزی روزانه

تکنیک های مختلفی برای انجام کار و برنامه ریزی روزانه وجود دارند؛ دو تکنیک مهم برنامه ریزی عبارت است از:

تکنیک برنامه ریزی روزانه GTD

این تکنیک توسط دیوید آلن ساخته شده است؛ خلاصه این تکنیک این است: هرچه وظایف بیشتری در لیست کارهای روزانه بنویسید، تصمیم گیری در مورد انجام کار با دقت و توجه بالا، سخت تر می شود.
در نتیجه ممکن است نتوانید همه ی کارهای لیست شده را انجام دهید و احساس آشفتگی و استرس کنید. بر اساس این تکنیک می توانیم با دقت بر جزئیات از عهده وظایف خود بر بیاییم و از هرج و مرج جلوگیری کنیم.

بر اساس این تکنیک فقط کافی است، 5 کار ساده را هر روز انجام دهیم:

  • یک دفترچه یادداشت داشته باشید و هر آنچه که در ذهنتان است و به آن فکر می کنید را ثبت کنید. شما می توانید از برنامه های تلفن همراه یا نرم افزارهای کامپیوتری استفاده کنید.
  • در قدم بعدی باید به هرآنچه که بر روی کاغذ نوشته اید، فکر کنید و با دقت آن ها را بررسی کنید؛ به اصطلاح همه چیز را شفاف سازی کنید. برای انجام هر کار زمان مناسب را در نظر بگیرید.
  • حالا باید هر آنچه که نوشتید را مرتب کنید؛ به عبارت دیگر بر اساس تاریخ مرتب کنید و کارهای مهم را در ابتدا بنویسید. سپس کارهای انجام شده را خط بزنید و کارهای جامانده را در اولویت قرار دهید.
  • لیست نوشته شده را با دقت مرور کنید تا بدانید دقیقا چه کاری باید انجام دهید.
  • در نهایت از کارهای سخت و پر اهمیت شروع کنید.

تکنیک برنامه ریزی روزانه داوینچی (DaVinci)

طراح این تکنیک آدریان ایلیوپولوس است. بر اساس این تکنیک شما یک برنامه ریزی خلاقانه، سرگرم کننده و هدفمند خواهید داشت. در این تکنیک به موارد زیر توجه می شود:

  • خلاقیت
  • عدم اهمال کاری
  • پرهیز از فرسودگی شغلی
  •  ایجاد تعادل میان کار و زندگی و سرگرمی

شما با استفاده از این تکنیک هرگز از اجرای برنامه ریزی روزانه خسته نمی شوید؛ چون این تکنیک بر مبنای خلاقیت، آرامش، انجام کارهای سخت به صورت آسان بنیان نهاده شده است.

بر خلاف دیگر تکنیک های برنامه ریزی، بر اساس تکنیک داوینچی باید برنامه ریزی خود را از روز جمعه شروع کنیم چون ذهن ما آرام تر و آماده تر است. همچنین با خودتان صادق باشید و در اولویت بندی کارها دقت کنید.

عناصر برنامه ریزی بر اساس این تکنیک عبارت اند از:

  • روال صبحگاه؛ باید صبح خود را درست شروع کنید. به موقع از خواب بیدار شوید تا کمتر عجله کنید و استرس بکشید، دوش بگیرید، صبخانه بخورید یا قهوه خود را بنوشید.اگر می توانید دو صبحگاهی داشته باشید و روتین صبحگاهی را به جا بیاورید.
  • کار عمیق و سخت؛ کار سخت کاری است که انجام آن چالش برانگیز باشد. پس باید کارهای سخت و همان ابتدای روز یا هفته انجام دهید.
  • کار عمیق و نرم؛ کارهای نرم کارهایی که انجامشان راحت تر و لذت بخش تر است، پس می توانید این کارها را بعد کارهای سخت انجام دهید.
  • مدیریت امور؛ بر اساس این بخش باید کارهای مختلف مثل تعیین زمان جلسات، پاسخ دادن به ایمیل های مهم، سازماندهی کارها و .. را برنامه ریزی کنید و مدت زمانی که برای انجام هرکار لازم است را در نظر بگیرید.
  • ورزش کردن، امور اجتماعی و سرگرمی؛ برای اینکه دچار فرسودگی شغلی یا روانی نشوید، در این زمانی را برای ورزش کردن، انجام کارهای مورد علاقه، معاشرت با دیگران در نظر بگیرد و سرگرمی هایی را برا خود تدارگ ببینید.

طریقه برقراری تعادل بین وظایف روزمره و اهداف بلند مدت

می دانیم که هر کدام از ما در طول روز وظایف مختلفی را بر عهده داریم، از وظایف شغلی گرفته تا وظایف خانه داری یا امور مرتبط با تحصیل، فرزندان، خانواده و غیره، گاهی آنقدر وظایفی که برعهده داریم زیاد می شود که ممکن است به انجام دادن آن ها نرسیم یا یکی یا چند تا از آن ها را از قلم بندازیم.

متاسفانه اگر نتوانیم میان وظایفی که در طول روز برعهده داریم و اهداف کوتاه مدت و بلند مدت که در ذهن داریم تعادل ایجاد کنیم، به مشکل بر می خوریم و ممکن است هرگز به اهداف خود دست پیدا نکنیم.
اگر برای شما سوال پیش آمد که چگونه باید بین وظایف روزمره و اهداف بلند مدت تعادل ایجاد کنیم، باید راهکارهای زیر را به شما پیشنهاد دهیم:

  • خودتان را به انجام وظایف روزانه ملزم بدانید و متعهد به انجام آن ها شوید.
  • در مورد انجام هر کار و فعالیتی دیسپلین داشته باشید و نظم و انضباط را فراموش نکنید.
  • برنامه و اهدافتان را مکتوب کنید و به صورت روزانه، هفتگی یا ماهانه میزان پیشرفت خود را ارزیابی کنید.
  • دور خود را از دوستان حامی و مسئولیت پذیر پر کنید؛ افرادی که مسئولیت پذیر نباشند، شما را به سمت عدم مسئولیت پذیری سوق می دهند.
  • از تکنیک های مدیریت زمان بهره ببرید.
  • برنامه ریزی کنید و در حین برنامه ریزی از یک فرد متخصص کمک بگیرید.
  • مطمئن شوید اهدافی که برای خود تعیین کرده اید، قابل دستیابی باشد.
  • زمان کار و استراحت را از یکدیگر جدا کنید و برای خودتان وقت بگذارید.
  •  و..

در صورت تمایل می توانید مقاله مدیریت زمان چیست؟ راهکارهای آن کدام است؟ را در مجله ای سنج مطالعه کنید.

ابزار های مورد نیاز برای برنامه ریزی روزانه

ابزار برنامه ریزی روزانه شما، بنا به ویژگی های شخصیتی و تمایلات شما می تواند متفاوت باشد. مکتوب کردن برنامه ریزی روزانه احتمال پایبندی و تعهد به آن را بیشتر می کند.
در نتیجه شما در برنامه ریزی روزانه می توانید از یک قلم و کاغذ، دفتر برنامه ریزی، برنامه هایی که برای مدیریت زمان و برنامه ریزی ساخته شده اند و در تلفن همراه نصب می شوند و.. استفاده کنید.

چگونه برنامه ریزی کنیم تا موفق شویم؟

ثبت هر آنچه انجام می دهید

خوب در قدم اول باید هر آنچه که در طول یک روز انجام می دهید را یادداشت کنید؛ شما می توانید از دفترچه یادداشت، تقویم، تلفن همراه، یک اپلیکیشن برنامه ریزی در تلفن همراه و ... استفاده کنید.

زمان شروع و پایان هر فعالیت را هر چقدر هم که کم باشد یادداشت کنید. در نهایت، پایان روز فهرستی خواهید داشت که دقیقاً به شما می گوید روز را چگونه گذرانده اید.

ثبت امور روزمره در برنامه ریزی

فعالیت های اضافی را حذف کنید

ببینید هدف ما در برنامه ریزی ابداع یک برنامه کاملا جدید یا سخت برای اجرا نیست! در واقع ما می خواهیم یک برنامه واقع بینانه و منطقی برای هر روز خود ایجاد کنیم تا بتوانیم به تمام کارهایی که باید در طول یک روز انجام دهیم، برسیم. پس فهرست فعالیت هایی که در طول روز انجام می دهید و ثبت کرده اید را بررسی کنید.

فعالیت هایی که دوست دارید زمان کمتری را برایشان صرف کنید مثل جستجو در فضای مجازی، زمان هایی که اهمال کاری کرده اید را پیدا کنید و سپس از لیست خود حذف کنید. بهتر است در روزهای آینده، انجام هرکدام از این فعالیت ها را به حداقل برسانید و در نهایت حذف کنید.

حذف فعالیت های اضافی در برنامه ریزی

فعالیت های مفید را جایگزین کنید

حالا باید فعالیت های مفید و مولد را جایگزین فعالیت های غیر مفید کنید. مقدار زمانی را که با حذف فعالیت های غیرمولد در روزتان صرفه جویی شده است، محاسبه کنید. فعالیت های مفیدی را که می تواند این زمان ها را پر کند، یادداشت کنید. فعالیت هایی مانند فعالیت های زیر می تواند جایگزین فعالیت های غیر مفید شود:

  • مطالعه کتاب
  • تماشای فیلم
  • نظافت منزل
  • گوش دادن به پادکست
  • و..

جایگزین کردن فعالیت های مفید در برنامه ریزی

روز خود را در یک برنامه بنویسید

در این مرحله باید یک برنامه منعطف و واقع بینانه برای  روز خود تدوین کنید، کارهایی را که می خواهید انجام دهید بنویسید و موارد اضافی را حذف کنید. شما می توانید فعالیت ها را به هر ترتیبی که دوست دارید مرتب کنید اما زمانی که صرف هر فعالیت می شود را در نظر بگیرید.

مثلا اگر امروز سی دقیقه وقت خود را صرف صبحانه خوردن کردید، فردا همین زمان را برای صبحانه خوردن در نظر بگیرید.
برای فعالیت های جدیدی که به برنامه اضافه کنید، یک زمان تقریبی در نظر بگیرید و سپس یک سوم بیشتر از حدستان برای انجام این فعالیت ها زمان بگذارید.

نوشتن برنامه روز در برنامه ریزی

زمان کافی برای خواب در نظر بگیرد

بیشتر بزرگسالان برای هوشیاری و عملکرد بالا به 7 تا 8 ساعت خواب در شب نیاز دارند و این میزان در کودکان و نوجوانان اغلب به 9 ساعت یا بیشتر می رسد.

زمانی را برای خواب و بیدار شدن برنامه ریزی کنید که خواب کافی به شما بدهد در غیر این صورت احتمالا به برنامه ریزی پایبند نخواهید بود.

در نظر گرفتن زمان کافی برای خواب

زمانی را برای استراحت در نظر بگیرید

اگر از لحظه ای که بیدار می شوید تا زمانی که به تخت خواب می روید، یک برنامه ریزی سخت و پر از فعالیت داشته باشید، احتمالا اولین باری که یک اتفاق پیش بینی نشده برای شما رخ دهد، بهم می ریزید و از برنامه عقب می افتید. برای جلوگیری از این اتفاق چه کاری باید انجام دهید؟

برنامه خود را طوری تنظیم کنید که در صورت امکان دست کم 30 تا 60 دقیقه وقت آزاد در روز داشته باشید و بین انجام هر فعالیت در روز، 5 تا 15 دقیقه استراحت کنید.

در نظر گرفتن زمانی برای استراحت در برنامه ریزی

برنامه ی تدوین شده را به صورت امتحانی اجرا کنید

حالا برنامه ای که ایجاد کرده اید را به صورت امتحانی در یک روز اجرا کنید. تمام تلاش خود را برای اجرا کردن این برنامه به صورت دقیق انجام دهید. در نهایت کارهایی را که انجام نداده اید، کارهایی را که به صورت اضافی انجام داده اید و علت انجام دادن یا ندادن آن ها را یادداشت کنید.

اجرای برنامه ریزی به صورت امتحانی

برنامه خود را بر اساس تجربه تغییر دهید

در پایان روز بنشینید و به برنامه خود نگاه کنید. اگر یکی از تخمین‌های زمانی شما غیر واقعی بود، زمان بیشتری را برای آن فعالیت در نظر بگیرید و چیزی کم‌اهمیت را از روزتان حذف کنید.

اگر فعالیتی را بیش از 20 دقیقه زودتر به پایان رساندید، زمان کمتری برای آن در برنامه خود بگذارید. در نهایت، اگر با ترتیب فعالیت هایی که انجام داده اید راحت نبودید، یک ترتیب جدید برای برنامه ها در نظر بگیرید.

تغییر برنامه بر اساس تجربه

تا زمانی که می توانید برنامه را دنبال کنید، آن را تکرار کنید

پس از ایجاد تغییرات، دوباره برنامه خود را دنبال کنید. اگر در انجام این کار مشکل دارید، سعی کنید برنامه خود را دوباره اصلاح کنید و به تلاش  خود ادامه دهید. 

تکرار و اجرای برنامه

چگونه به برنامه ریزی پایبند باشیم؟

اگر در پیروی از برنامه ریزی مشکل دارید، توصیه های زیر را بخوانید و برای پیروی از برنامه ریزی در خود انگیزه ایجاد کنید؛ چگونه؟

 با ریتم طبیعی بدنتان هماهنگ شوید

بدن هر فرد دارای برنامه طبیعی یا ریتم شبانه روزی متفاوتی است که به تعیین زمان احساس خستگی یا هوشیاری فرد کمک می کند.

سعی کنید روتینی ایجاد کنید که از هوشیارترین زمان های روز برای فعالیت هایی که نیاز به تلاش ذهنی و فیزیکی دارند استفاده کند و در مواقعی از روز که احساس خستگی می کنید یا مشکل فکری دارید به خود فرصت استراحت بدهید.

هماهنگ شدن با ریتم طبیعی بدن

راهی برای شروع روز پیدا کنید

اگر صبح شما عجله ای و با سردرگمی شروع می شود، احتمالا برنامه ریزی شما نقص دارد. برای برطرف کردن نقص می توانید گزینه های مختلف را امتحان کنید تا به یک شروع خوب و خوشایند برسید. شما می توانید:

  • روز خود را با یک لیوان آب برای آبرسانی به بدن و بیدار شدن از خواب شروع کنید و اگر نه قهوه یا چای بنوشید.
  •  برای بیدار شدن از خواب، از تمرینات کششی یا سبک استفاده کنید. 
  • هر روز صبحانه را از قبل آماده کنید یا حداقل شب قبل تصمیم بگیرید که برای صبحانه چه می خواهید بخورید.

پیدا کردن راهکار برای شروع روز

دو بار در روز به برنامه روزانه خود فکر کنید

هر روز صبح حداقل 10 دقیقه زمان بگذارید و به آینده خود فکر کنید. اگر وظیفه ای باعث استرس شما می شود در مورد آن تصمیم بگیرید و در صورت نیاز فعالیت های غیر مهم را نادیده بگیرید. در پایان روز به کارهایی که انجام داده اید فکر کنید و ببنید کجا چگونه تصمیم گرفته اید و آیا می توانید برنامه ریزی خود را اصلاح کنید یا بهبود ببخشید.

فکر کردن به برنامه ریزی

 فعالیت هایی را پیدا کنید که شما را سرحال می کند

 شما باید حداقل چند وقفه 5 تا 15 دقیقه ای حتی در شلوغ ترین روزها در برنامه ریزی خود برای استراحت کردن در نظر بگیرید و برای بقیه کارهای روزمره خود آماده شوید.

اگر در طول این وقفه‌ ها احساس استرس می‌کنید یا فکر می کنید خوب استراحت نکرده اید، فعالیت متفاوتی پیدا کنید. پیشنهاد ما به شما این است:

  •  ورزش سبک؛ پیاده روی
  •  یک فعالیت سرگرم کننده با پایان مشخص؛ مطالعه یک فصل کتاب، گوش دادن به پادکست 15 دقیقه ای و..
  •  دراز کشیدن و بستن چشم
  • مدیتیشن
  • چرت کوتاه
  • و...

انجام فعالیت مورد علاقه

 موسیقی گوش دهید

صداها می توانند منجر به تقویت انگیزه شوند؛ می توانید قبل از شروع هر فعالیت، زنگ هشدار تنظیم کنید یا میان کارها یک موسیقی دل انگیز یا مورد علاقتان را پخش کنید. شما می توانید:

  •  هنگامی که نیاز به تمرکز دارید، موسیقی آرام و بدون حواس پرتی با ضرب آهنگ ثابت انتخاب کنید.
  •  زمانی که در حال استراحت هستید یا روی پروژه‌های شخصی کار می‌کنید، موسیقی آرام را انتخاب کنید.
  •  اگر خسته هستید و واقعاً به تقویت روحیه نیاز دارید، موسیقی پرانرژی با صدای بلند را انتخاب کنید.

گوش دادن به موسیقی مورد علاقه

 از اهمال کاری جلوگیری کنید

سعی کنید از شر عوامل حواس پرتی در محل کار خود یا هرجای دیگر خلاص شوید. اگر با کامپیوتر کار می کنید و کارهای آنلاین را به تعویق می اندازید، وب سایت هایی را که وقت شما را تلف می کنند مسدود کنید.

اگر وقت خود را صرف اینستاگرام می کنید، بهتر است هشدار زمان استفاده را برای آن فعال کنید یا آن را به صورت موقتی غیر فعال کنید.

جلوگیری از اهمال کاری

 از ایجاد اختلال در برنامه خواب خود اجتناب کنید

نور آبی صفحه نمایش های الکترونیکی می تواند از ترشح هورمون های خواب توسط بدن شما جلوگیری کند. استفاده از کامپیوتر، تلفن همراه و تلویزیون را در اواخر شب به حداقل برسانید یا برای تغییر رنگ صفحه نمایش خود در شب، گزینه حالت تاریکی را فعال کنید. کافئین، الکل و سایر داروها نیز می توانند خواب آرام شبانه را با مشکل مواجه کند.

اجتناب از ایجاد اختلال در خواب

چرا برنامه ریزی برای زندگی مهم است؟

اگر ابتدا تا انتهای این مقاله را خوانده باشید، خودتان هم می توانید به این سوال پاسخ دهید. برنامه ریزی برای زندگی مهم است چون باعث موفقیت می شود.
اگر برنامه ریزی داشته باشیم، روند رسیدن به اهداف کوتاه مدت و بلند مدت تسهیل می شود، با آرامش ذهنی بیشتری به انجام وظایف و تکالیف خود می پردازیم و در نهایت به تمام اهداف و خواسته های خود دست پیدا می کنیم.

تاثیر برنامه ریزی روزانه بر کیفیت زندگی

برنامه ریزی روزانه تاثیر مثبتی بر زندگی شما خواهد داشت؛ مهم ترین پیامدهای مثبت داشتن برنامه ریزی روزانه شامل موارد زیر است:

  • کاهش میزان استرس
  • خواب بهتر
  • تجربه شادی بیشتر
  • بهبود وضعیت سلامت جسم و روان
  • الگوی خوب برای کوچک تر ها بودن
  • و...

برنامه ریزی روزانه برای نوجوانان

برنامه ریزی روزانه به موفقیت هرچه بیشتر نوجوانان کمک می کند؛ اگر نوجوان یا والد نوجوان هستید و به تازگی برنامه ریزی را شروع کرده اید، به چند نکته مهم توجه داشته باشید:

  • برنامه روزانه خود را جلوی چشم خود و در یک جای ثابت نگه بگذارید.
  • زمان مشخصی را برای بیدار شدن و خوابیدن در نظر بگیرید.
  • در برنامه ریزی خود به امور درسی توجه داشته باشید و زمانی را برای آن ها در نظر بگیرید.
  • برنامه ریزی خود را بر اساس تایم بندی بنویسید.
  • اگر یک روز از برنامه عقب افتادید، نگران نباشید، روزهای بعدی برنامه را دوباره از سر بگیرید.
  • در پیروی از برنامه روزانه خود ثابت قدم باشید.
  • برنامه ریزی خود را در چهار سطح سالانه، ماهانه، هفتگی و روزانه ادامه دهید.

معرفی کتاب برای برنامه ریزی روزانه

مطالعه کتاب به هر فردی که می خواهد برنامه ریزی را یاد بگیرد و بر اساس برنامه ریزی پیش برود، توصیه می شود. به همین منظور، اگر تمایل به مطالعه کتاب در این زمینه داشته باشید، می توانید کتب زیر را مطالعه کنید:

  • کتاب برنامه ریزی روزانه نوشته جان سی مکسول
  • کتاب قدرت برنامه ریزی نوشته برایان تریسی
  • کتاب برنامه ریزی و مدیریت زمان به روش بولت ژورنال نوشته رایدر کارول
  • کتاب مدیریت زمان و راهنمای برنامه ریزی محمد روستا
  •  کتاب قورباغه ات را قورت بده نوشته برایان تریسی
  • کتاب فرمول برنامه ریزی نوشته دیمون زاهاریادس
  • کتاب مدیریت زمان موثر نوشته کریس کرافت
  • کتاب مدیریت زمان نوشته مارک منچینی
  • کتاب به انجام رساندن کارها نوشته دیوید آلن
  • کتاب اصل گرایی با درون‌مایه‌ی اصل را بچسبید و فرع را رها کنید نوشته گِرگ مک ‌کیون
  • کتاب تخت خوابت را مرتب کن نوشته ژنرال ویلیام اچ. مک ریون
  • کتاب مدیریت زمان اثر برایان تریسی
  • و...

جمع بندی ای سنج

در این مقاله به سوال، چگونه یک برنامه ریزی روزانه عالی و بی نقص داشته باشیم؟، پاسخ دادیم. برنامه ریزی روزانه می تواند ما را به اهداف بلند مدت و کوتاه مدتمان نزدیک کند و موفقیت بیشتری را برایمان به ارمغان بیاورد، اما برای همه ی ما پیش می آید که به دلایل مختلف نتوانیم به اجرای برنامه خود پایبند باشیم.

در این مقاله راهکارهای مختلفی که منجر به پایبندی به برنامه و داشتن برنامه ریزی بدون نقص می شود را مطرح کردیم.

آیا شما می توانید به برنامه ریزی خود پایبند باشید؟ می دانید چگونه می توان یک برنامه ریزی عالی داشت؟ لطفا نظرات، تجربیات و دیدگاه های ارزشمندتان را با ما در میان بگذارید.

جوجه تیغی در استراتژی چیست؟
توسعه فردی چیست | اهمیت و مزایای آن
ضریب هوشی نرمال چقدر است؟
عادت چیست و چگونه می‌توانیم عادات بد را تغییر دهیم؟

اصطلاحات مهم این مقاله

جهت نمایش بیشتر اصطلاحات کلیک نمایید

سوالات متداول

  • برنامه ریزی روزانه چیست؟

    • برنامه ریزی روزانه عبارت است از، اولویت بندی، سازماندهی بر اساس تقویم و مدیریت وظایف در طول روز.
  • تکنیک های برنامه ریزی روزانه کدام اند؟

    • تکنیک داوینچی و تکنیک GTD دو تکنیک برنامه ریزی روزانه می باشند.
  • چرا برنامه ریزی روزانه مهم است؟

    • زیرا باعث مدیریت زمان، دستیابی به موفقیت و رسیدن به اهداف بزرگ و کوچک می شود.
  • چند کار مهمی که باید در برنامه ریزی روزانه انجام دهیم را نام ببرید.

    • ثبت هر کاری که باید انجام دهیم، اولویت بندی کارها، در نظر گرفتن زمانی برای استراحت و ...
لطفا امتیاز خود را برای این محتوا ثبت کنید