تست تشخیص اوتیسم منتشر شد

تست تشخیص اوتیسم منتشر شد

پست وبلاگی
ترس از دست دادن عزیزان | چگونه این تفکرات را کنترل کنیم؟ مدت مطالعه: 6 دقیقه
ای سنج 20 دی 1402 مدت مطالعه: 6 دقیقه

ترس از دست دادن عزیزان | چگونه این تفکرات را کنترل کنیم؟

ما همواره در این جهان، درگیر به دست آوردن و از دست دادن هستیم، ترس از دست دادن عزیزان یکی از مشکلاتی است که بسیاری از افراد با آن مواجه هستند.

گاهی اوقات این احساس و ترس از دست دادن می‌تواند زندگی شما را به صورت کامل مختل کند، آیا شما بابت این مشکل، رنج و سختی زیادی را تحمل می‌کنید؟ به دنبال کنترل این افکار هستید؟ ترس از دادن عزیزان، زندگی شما را مختل کرده است؟

اگر درگیر این مشکل هستید و قصد دارید این احساسات منفی را به صورت کامل کنترل کنید، این نوشتار از مجله ای سنج به شما کمک بسیاری خواهد کرد.

ترس از دست دادن عزیزان چیست؟

فوبیا یا ترس از دست دادن عزیزان به معنای ترس شدید و غیر معقول است، ترس از دست دادن می‌تواند به صورت طبیعی درون ما وجود داشته باشد، به عنوان مثال اگر والدین ما دچار بیماری خاصی شده باشند، طبیعی است که ما درگیر ترس ناشی از فوت آن‌ها شویم.

ترس از دست دادن عزیزان زمانی غیرمنطقی و خطرناک است که بدون دلیل خاصی، دچار این افکار دردناک شویم. الزاما ترس از دست دادن عزیزان مربوط به فوت آن‌ها نیست، بلکه می‌تواند شامل از دست دادن شریک عاطفی و قطع رابطه هم باشد.

طبق نظریه فروید، وجود این افکار در انسان بسیار طبیعی است و منشا آن، ترس از خود مرگ است که این ترس، خود را در قالب ترس از دست دادن عزیزان نشان می‌دهد، با رسیدن به خودآگاهی و درک کردن روند طبیعی مرگ، می‌توانید مانع از آسیب دیدن خود توسط این تفکرات شوید.

به چه دلیلی فرد به ترس از دست دادن عزیزان دچار می‌شود؟

ترس بیش از حد و افراطی درباره این مشکل هم می‌تواند زندگی عادی فرد را مختل کند، دلایل ترس از دست دادن عزیزان می‌تواند با مواردی مانند سن، جنسیت و وابستگی مرتبط باشد. این ترس افراطی، زندگی افراد را به صورت کلی مختل می‌کند.

یکی از مهم‌ترین دلایل ترس از دست دادن عزیزان، وابستگی است که حتی بزرگسالان را تحت تاثیر قرار می‌دهد. با وابستگی افراطی، استعداد و مهارت شما، به درستی استفاده نمی‌شود و درگیر اختلالات روانشناختی بسیاری خواهید شد.

چه عواملی باعث ایجاد ترس از دست دادن عزیزان می‌شود؟

فومو یا ترس از دست دادن عزیزان در شرایطی اتفاق می‌افتد ما در کنار عزیزان خود هستیم ولی  این ترس باعث می‌شود که از بودن کنار آن‌ها لذت نبریم. دلیل این ترس این است که ما احتمال می‌دهیم آن شخص را از دست دهیم. ترس از دست دادن می‌تواند به دلایل زیر اتفاق بیفتد: 

ترس از تنهایی

یکی از مهم‌ترین عواملی که می‌تواند باعث به وجود آمدن ترس از دست دادن شود، ترس از تنهایی است. انسان‌ها موجودات اجتماعی هستند و نیاز به ارتباط و تعامل با دیگران دارند. از دست دادن عزیزان می‌تواند احساس تنهایی و انزوا را در فرد ایجاد کند. این احساس می‌تواند بسیار دشوار و حتی غیرقابل تحمل باشد.

نگرانی از پذیرش بار مسئولیت امور به‌ تنهایی

در بسیاری از موارد، از دست دادن دیگران می‌تواند باعث شود که فرد مسئولیت‌های بیشتری را به تنهایی بر عهده بگیرد. برای مثال، اگر فردی همسرش را از دست بدهد، ممکن است مجبور شود مسئولیت نگهداری از فرزندانش را به تنهایی بر عهده بگیرد که می‌تواند باعث ایجاد نگرانی و استرس در فرد شود.

نداشتن شناخت درست از توانمندی‌های شخصی

گاهی اوقات، از دست دادن دیگران می‌تواند باعث شود که فرد احساس کند توانایی انجام کارهایی را که قبلاً انجام می‌داد را از دست داده است. این احساس می‌تواند ناشی از عدم شناخت درست از توانمندی‌های شخصی باشد. فرد ممکن است فکر کند که بدون کمک دیگران نمی‌تواند از عهده کارهایش برآید.

ناآگاهی از نحوۀ انجام کارها

یکی دیگر از علت‌های ترس از دست دادن عزیزان، عدم آگاهی از انجام کارها است، برای مثال، اگر فردی مادرش را از دست بدهد، ممکن است با کارهای خانه و آشپزی آشنا نباشد. این موضوع می‌تواند باعث ایجاد مشکلاتی در زندگی فرد شود.

تنوع زیاد موقعیت‌های تصمیم‌گیری

از دست دادن دیگران می‌تواند باعث شود که فرد با موقعیت‌های تصمیم‌گیری جدیدی روبرو شود. برای مثال، اگر فردی همسرش را از دست بدهد، ممکن است مجبور شود در مورد مسائلی مانند طلاق، حضانت فرزندان و مسائل مالی تصمیم‌گیری کند. این موضوع می‌تواند باعث ایجاد سردرگمی و اضطراب در فرد شود. 

در مجموع، عوامل مختلفی می‌توانند از دست دادن دیگران را برای افراد دشوار کنند. شناخت این عوامل می‌تواند به افراد کمک کند تا با این چالش‌ها به‌طور مؤثرتری مقابله کنند.

چه عواملی باعث ایجاد ترس از دست دادن عزیزان می‌شود؟

علائم ترس از دست دادن عزیزان

علائم این نوع ترس، تقریبا مشابه اختلالاتی مانند اضطراب است و ممکن است که در افراد مختلف، متفاوت باشد، به صورت کلی علائم ترس از دست دادن عزیزان شامل این موارد است: 

  • سازشکار بودن بسیار زیاد
  • مهرطلبی و راضی نگه داشتن دیگران
  • وابسته بودن بیش از حد
  • کنترل کردن رفتار دیگران
  • دارای احساس ناامنی در روابط

انواع ترس از دست دادن

برای اینکه بتوانید این تفکرات را کنترل کنید نیاز است که آگاهی کاملی نسبت به انواع ترس از دست دادن عزیزان داشته باشید که در ادامه به این موضوع می‌پردازیم:

ترس ناسالم از دست دادن عزیزان

همانطور که اشاره کردیم ترس از دست دادن اگر به صورت افراطی و غیر معقول باشد می‌تواند روند زندگی طبیعی انسان را مختل کند، در صورت بروز این مشکل و ترس ناسالم، باید اقدام به درمان کنید. این ترس و اضطراب می‌تواند روند طبیعی زندگی شما را به صورت کامل تحت تاثیر قرار دهد.

ترس دادن از دست دادن عزیزان به صورت شدید می‌تواند مشکلات زیر برای شما به وجود آورد: تپش قلب، ناراحتی معده، وجود اختلال در خواب، وجود مشکل در غذا خوردن.

ترس سالم از دست دادن عزیزان

به طور کلی این ترس به صورت عادی در انسان وجود دارد، ترس از دست دادن عزیزان باعث می‌شود که در مشکلات به وجود آمده همدلی بیشتری باهم داشته باشیم و درک بیشتری از همدیگر به دست آوریم، این ترس سالم، روند طبیعی را مختل نمی‌کند و شما می‌توانید زندگی طبیعی خود را ادامه دهید.

اهداف درمان ترس از دست دادن

با وجود احساس ترس از دست دادن دیگران، زندگی عادی شما کاملا تحت تاثیر قرار خواهد گرفت و در روابط خود، این موضوع کاملا مشهود است. این ترس باعث می‌شود که از خود واقعی خود فاصله بگیرید.

به فردی تبدیل شوید که برای مراقبت کردن و راضی نگه‌داشتن دیگران، هر کاری انجام می‌دهد. در این صورت از احساسات و علایق خود غافل می‌شوید. با شروع درمان این ترس، شادابی و نشاط واقعی را احساس می‌کنید و روابط اجتماعی و عاطفی شما،بهترین کیفیت را خواهد داشت.

روش‌های کنترل و درمان ترس از دست دادن عزیزان

شما با استفاده از روش‌ها و نکات زیر می‌توانید بر تاثیرات منفی و شدید ترس از دست دادن، غلبه کنید. به یاد داشته باشید که در صورت شدت بالای این مشکل، حتما باید درمان خود را توسط یک متخصص آغاز کنید.

تمرکز به روی کارها و اتفاقات تحت کنترل شما

در طول زندگی همه اتفاقات را نمی‌توانیم کنترل کنیم، به عنوان مثال ما می‌توانیم در صورت بیمار شدن عزیزان، تمام تلاش خود را برای مراقبت از آن‌ها انجام دهیم ولی نمی‌توانیم مانع از بیماری آن‌ها شویم.

در صورت بروز مشکلی برای عزیزانتان می‌توانید زمان زیادی را برای آن‌ها اختصاص دهید. شما می‌توانید بر رفتار و احساسات خود کنترل داشته باشید پس تمرکز را به روی خودتان قرار دهید.

توجه به زمان حال 

ترس از دست دادن، مربوط به زمان آینده می‌شود و هنوز اتفاق نیفتاده است، شما باید به زمان حال متمرکز باشید و تلاش کنید بهترین کار را برای عزیز خود انجام دهید. طبیعی است که این ترس می‌تواند اضطراب زیادی را برای شما به همراه داشته باشد ولی مهم است که بتوانید به خودآگاهی و کنترل شرایط، دست پیدا کنید.

پذیرش مرگ و از دست دادن عزیزان

صحبت از پذیرش از دست دادن دیگران در گفتار ساده ولی در عمل، بسیار سخت و دشوار است. با توجه به سخت بودن پذیرش این موضوع، می‌توانید از این راه حل عملی استفاده کنید، با نوشتن احساسات و مشکلاتی که ممکن است بعد از دست دادن عزیزانتان با آن روبرو شوید شروع کنید.

به طور کلی نوشتن احساسات، تاثیر بسیار زیادی بر آستانه پذیرش شما دارد، در حین نوشتن، به خودتان یادآوری کنید که مرگ و از دست دادن عزیزان، جزئی جدایی ناپذیر از زندگی است و ما به صورت طبیعی، احساسات ناخوشایندی را در آن لحظات و روزها تجربه می‌کنیم.

انجام برنامه‌های اختصاصی برای ترس از دست دادن

شما می‌توانید با توجه به علاقه و سبک زندگی خود، لیستی از فعالیت‌هایی را تهیه کنید که در این شرایط به شما کمک می‌کند، شما هم به احتمال زیاد در صورت بروز مشکلاتی مانند ترس از دست دادن عزیزان، از روش‌های خاصی برای کنار آمدن با این موضوع استفاده می‌کنید. ممکن است در این شرایط، اقدام به شنیدن پادکست آموزشی کنید، یا به سراغ ورزش‌های جذابی مانند شنا و کوهنوردی بروید. 

احساسات خود را سرکوب نکنید، با پذیرش و آمادگی ترس از دست دادن، می‌توانید تحمل بیشتری در زمان از دست دادن عزیزان خود داشته باشید.

توجه به معنای زندگی

برای پذیرش ترس از دست دادن عزیزان، می‌توانید به معنای مرگ توجه کنید، مرگ می‌تواند باعث تولد فرد دیگری باشد. فرض کنید مرگی وجود نداشت، در این صورت زندگی روی کره زمین بسیار سخت می‌شد.

زندگی در صورت از دست دادن عزیزان هم ادامه خواهد داشت، پس سعی کنید که به یاد عزیزان خود، کمک‌های انسان دوستانه‌ای انجام دهید.

ارتباط با قدرت برتر برای پذیرش از دست دادن عزیزان

اگر به هر قدرت برتری اعتقاد دارید، می‌توانید ارتباط خود را تقویت کنید، نوع جهان بینی شما می‌تواند تاثیر بسیار زیادی در پذیرش ترس از دست دادن دیگران داشته باشد. پس بهتر است که ارتباط بیشتری را با منبع قدرت خود مورد اعتقاد خود برقرار کنید.

روش های کنترل ترس از دست دادن

بعد از درمان ترس از دست دادن عزیزان چه اتفاقی می‌افتد؟

پس از اینکه متوجه شدید دچار این مشکل هستید و برای درمان اقدام کردید، اولین نتایج را در کیفیت روابط خود با دیگران احساس می‌کنید، با درمان ترس از دست دادن، به دیگران باج نمی‌دهید و عزت نفس بالایی را در روابط خود تجربه می‌کنید. این نوع ترس ممکن است استقلال شما را تحت تاثیر قرار دهد و شما دیگر خودتان نباشید، به همین دلیل بعد از انجام درمان، شخصیت واقعی و سالم خود را به دست می‌آورید.

برای غلبه بر ترس از دست دادن عزیزان چه کاری می توان انجام داد؟

مرگ و از دست دادن عزیزان بخشی طبیعی از زندگی است، اما کنار آمدن با آن می‌تواند بسیار دشوار باشد. ترس از دست دادن می‌تواند منبع اضطراب و استرس قابل توجهی باشد و بر سلامت روان و عاطفی شما تأثیر منفی بگذارد.

راه‌های مختلفی برای مقابله با ترس از دست دادن عزیزان وجود دارد، از جمله:

  • خودتان را وقف سوگواری کنید: برای سوگواری عزیزانتان به خودتان زمان بدهید. گریه کردن، صحبت کردن در مورد احساساتتان و به یاد آوردن خاطرات عزیزتان اشکالی ندارد.
  • از دیگران حمایت بگیرید: با دوستان، خانواده یا یک درمانگر صحبت کنید. صحبت کردن در مورد احساساتتان می‌تواند به شما کمک کند تا با آنها کنار بیایید.
  • از خودتان مراقبت کنید: مطمئن شوید که به اندازه کافی می‌خوابید، غذاهای سالم می‌خورید و به طور منظم ورزش می‌کنید. مراقبت از خود می‌تواند به شما کمک کند تا با استرس و اضطراب مقابله کنید.
  • از متخصص کمک حرفه‌ای بگیرید: اگر در کنار آمدن با ترس از دست دادن خود مشکل دارید، از یک درمانگر یا مشاور کمک بگیرید. آنها می‌توانند به شما مکانیسم‌های مقابله‌ای سالم را آموزش دهند و از شما در پردازش احساساتتان حمایت کنند.

ترس از دست دادن عزیزان در کودکان چگونه است؟

کودکانی که دغدغه و ترس از دست دادن والدین خود را دارند در معرض آسیب‌های روحی و روانی بسیاری قرار می‌گیرند، این ترس می‌تواند در آینده به فوبیا تبدیل شود.
ترس از دست دادن عزیزان در کودکان، خود را در قالب اختلال در خواب، اعتماد به نفس پایین، استرس، رفتار خطرناک جنسی و بی انگیزگی نشان می‌دهد. در صورت بروز این مشکل باید سعی کنید که با کودک خود همدلی داشته باشید تا متوجه شود که کاملا احساس او را درک می‌کنید.

سخن نهایی

در این نوشتار از سایت ای سنج به بررسی ترس از دست دادن عزیزان و روش‌های کنترل این احساسات پرداختیم، شما‌ می‌توانید با نوشتن احساسات خود و رسیدن به پذیرش، زندگی بهتری داشته باشید. در صورتی که ترس از دست دادن شدیدی را تجربه می‌کنید بهترین کار، مراجعه به یک روانشناس با تجربه است.

مهرطلبی چیست | ویژگی‌های افراد مهرطلب
رفتار مناسب با کودک لجباز چیست؟
علائم کمبود اعتماد به نفس چیست؟
انواع اعتماد به نفس کدام است | بهترین نوع اعتماد به نفس
تفاوت خشم و پرخاشگری چیست؟
چند پتانسیلی چیست؟ 4 ویژگی خارق العاده افراد چند پتانسیلی
ضمیر ناخودآگاه چیست | بررسی 0 تا 100

اصطلاحات مهم این مقاله

جهت نمایش بیشتر اصطلاحات کلیک نمایید

سوالات متداول

  • روش‌های کنترل و پذیرش ترس از دست دادن شامل چه مواردی است؟

    • توجه به اتفاقات تحت کنترل شما، توجه به زمان حال، پذیرش موضوع مرگ، خودآگاهی درباره معنای زندگی و تقویت ارتباط با قدرت برتر
  • آیا ترس از دست دادن عزیزان، غیر طبیعی و خطرناک است؟

    • در صورتی که این ترس به صورت افراطی باشد باید کنترل شود.
  • در چه صورتی متوجه شویم که اختلال ترس از دست دادن عزیزان را داریم؟

    • اگر دارای علائمی مانند مهرطلبی، سازشکار بودن افراطی، احساس نا امنی در روابط و کنترل کردن دیگران هستید، می‌تواند از علائم ترس از دست دادن باشد.
لطفا امتیاز خود را برای این محتوا ثبت کنید