تست تشخیص اوتیسم منتشر شد

تست تشخیص اوتیسم منتشر شد

پست وبلاگی
کرونا و پدیده های اجتماعی مدت مطالعه: 3 دقیقه
فاطمه شفیع خانی 09 اردیبهشت 1399 مدت مطالعه: 3 دقیقه

کرونا و پدیده های اجتماعی

در این مقاله در رابطه با ویروس کرونا که این روزها برای همه ما مهمان ناخوانده ای محسوب می شود صحبت می کنیم. مهمان ناخوانده ای که آمده است تا تحولات عظیمی در جنبه های مختلف زندگی آدم ها ایجاد کند. به هر حال درادامه براساس فهرست زیر به بررسی این ویروس چموش و پدید های اجتماعی حاصل از آن می پردازیم:

مهمان ناخوانده ای به نام کرونا

خبرکرونا  از چین بیرون آمد و کم کم سراسر جهان درگیر یک ویروس به نام کووید ۱۹ یا همان کرونا شد. این ویروس یکی از انواع بیماری های اپیدمی است که مدتی مهمان بعضی از کشورها از جمله ایران می شود. طاعون، سارس، کرونا و… بیماری های همه گیری هستند که انسان ها را برای مدتی درگیر خود می کنند. ویروس هایی که علاوه بر درگیر کردن جسم افراد، ذهن، روان و جامعه انسانی را درگیر خود می کنند و به آدم ها نشان می دهد که چگونه می توانند در لحظه هراس اجتماعی، دلسردی و افسردگی را در بین آدم ها تزریق کنند.

کرونا

نابرابری اجتماعی

کرونا پدیده های اجتماعی زیادی را به ما نمایان کرد، یکی از آن پدیده ها، نابرابری اجتماعی در جامعه بود. اگر این پیش فرض را در نظر بگیریم که انسان ها به لحاظ طبیعی یکسان هستند طبعا نابرابری اجتماعی نمی تواند ریشه در طبیعت داشته باشد، یعنی نابرابری در بطن این ویروس وجود ندارد، یقه ی همه را می گیرد، فرقی ندارد کارگر یا کارفرما؛ فقیر یا غنی و یا عضو کدام حزب یا مکتب باشی کرونا همه را به یک اندازه برابر می داند.

توجه


   نابرابری در بطن این ویروس وجود ندارد، یقه ی همه را می گیرد، فرقی ندارد کارگر یا کارفرما؛ فقیر یا غنی و یا عضو کدام حزب یا مکتب باشی کرونا همه را به یک اندازه برابر می داند.

آن چیزی که نابرابری را در این اوضاع به ما نمایان کرد، توزیع وسایل بهداشتی مربوط به این ویروس در جامعه بود. بسته های بهداشتی، کیت های تشخیص ویروس کرونا، الکل و دستکش هایی که برای گروه های خاصی توزیع شد، اما دست مردم از آن ها کوتاه است و برای طبقه دیگر جامعه وجود ندارد.

کرونا

بله، موقعیت هایی در جامعه در مقایسه با موقعیت های دیگر برخوردار از منزلت و پاداش بیشتری است و با شیوع این ویروس در جامعه شاهد آن شدیم که چگونه میلیون ها ماسک و دستکش و لوازم بهداشتی توسط عده ای احتکار شدند سیستم خدمات رسانی را به هم ریختند و باز در این میان بیشترین آسیب نصیب قشر ضعیف جامعه شد و بیشترین ضرر را متحمل شدند. همچنین با تعطیلی بسیاری از مشاغل؛ طبقه ی پایین جامعه بیش از هر قشر دیگری آسیب پذیر شدند و بسیاری از افراد نیز برای اینکه درآمد اندک خود را حفظ کنند؛ با وجود این که می دانند باید در خانه بمانند اما در محیط های کاری خود حاضر می شوند؛ مثلا راننده های تاکسی و یا اسنپ ها که در طول روز به علت اینکه با افراد بسایر زیادی سروکار دارند بیشتر در معرض خطر هستند و کرونا این نابرابری طبقاتی را به خوبی برای ما نمایان ساخت.

هراس اجتماعی

هراس اجتماعی نیز یکی دیگر از پدیده هایی است که در پی انتشار این ویروس به وجود آمد. نوعی اضطراب که با ترس شدید در موقعیت های اجتماعی شناخته می شود و حداقل بخشی از فعالیت های روزمره اشخاص را مختل می سازد. اضطراب اجتماعی یا هراس اجتماعی یک اختلال بسیار ناتوان کننده است که می تواند بسیاری از جنبه های زندگی فرد را مختل کند و اغلب منجر به اجتناب از دامنه وسیعی از تعاملات اجتماعی می گردد و در موارد شدیدتر اضطراب اجتماعی می تواند کیفیت زندگی فرد را به شکل چشم گیری کاهش دهد و با ادامه یافتن آن حس افسردگی را در افراد به وجود آورد یا بنابر تعریف «ورتیو» افرادی که دچار اضطراب یا هراس اجتماعی هستند دارای ثبات عاطفی کمتر برانگیختگی و ترس بیشتری می باشند.

جمع بندی ای سنج

در این مقاله در مورد ویروس کرونا و پدیده های اجتماعی مرتبط با آن صحبت کردیم. همانطور که دیدیم این ویروس ناخوانده مساله نابرابری اجتماعی را برای همگان روشن تر کرد همچنین نشان داد که لوازم بهداشتی در بین اقشار جامع به طور یکنواخت توزیع نمی گردد از طرفی دیگر نشان داده شد که این ویروس سبب بوجود آمدن اضطراب و هراس اجتماعی در جامعه شده است.  در هر صورت امید است که این روزهای کرونایی هر چه زودتر سپری شود تا بتوانیم با ذهنی آرام به دردهای جامعه بپردازیم تا راهکاری برای آرامش دردمندان جامعه بیابیم.  شما هم می توانید با کامنت ها و ثبت نظر خود دیدگاهتان را در رابطه با پدیدهای اجتماعی ای که با آمدن ویرویس کرونا نمایان شده است با ما به اشتراک بگذارید. 

بیشتر بخوانید


در مقاله ای، تحت عنوان « روابط خانوادگی در عصر کرونایی»، به بررسی روابط خانوادگی در این دوران خواهیم پرداخت.

 

جهت نمایش بیشتر اصطلاحات کلیک نمایید
لطفا امتیاز خود را برای این محتوا ثبت کنید