تست تشخیص اوتیسم منتشر شد

تست تشخیص اوتیسم منتشر شد

پست وبلاگی
9 راهکار برای بهبود ارتباطات غیرکلامی مدت مطالعه: 4 دقیقه
ای سنج 14 آذر 1399 مدت مطالعه: 4 دقیقه

9 راهکار برای بهبود ارتباطات غیرکلامی

دراین مقاله می خواهیم در مورد ارتباطات غیر کلامی صحبت کنیم. قبل از شروع بحث لازم است که اشاره شود داشتن مهارت های ارتباطی در زندگی افراد از اهمیت والایی برخوردار است به طوری که اگر فردی در این مهارت قوی باشد تاثیر مثبت آن در زندگی اش به خوبی نمایان است. به هرحال این مهارت گرچه به شکل های کلامی، نوشتاری و غیر کلامی صورت می گیرد اما مشاهدات نشان داده است که رفتار غیر کلامی قسمت قابل توجهی از ارتباطات بین فردی روزانه ما را تشکیل می دهد که می توان از آن در کنار ارتباطات کلامی برای سرعت بخشیدن به انتقال اطلاعات در حین سخنرانی و ... استفاده کرد. به همین دلیل در ادامه براساس فهرست زیر به این مهارت می پردازیم:

چگونه می توانید مهارت های ارتباط غیر کلامی خود را ارتقا دهید؟

در این قسمت یک سری نکات مهم آورده شده است که با خواندن آن ها می توانید نشانه های غیرکلامی را شناسایی کنید و از طرف دیگر توانایی برقراری ارتباط موثر را بهبود ببخشید:

به نشانه های غیرکلامی توجه کنید

افراد می توانند ارتباطات را به روش های مختلف برقرار کنند. بنابراین به مواردی مانند تماس چشمی، حالت و حرکات بدن و تن صدا توجه کنید. همه این سیگنال ها می توانند اطلاعات مهمی را بیان کنند که با کلمات قابل بیان نیستند. در هر صورت اگر شما بتوانید به رفتارهای ناگفته دیگران توجه بیشتری کنید، روز به روز توانایی برقراری ارتباط غیر کلامی بیشتر پیدا می کنید.

به دنبال یک رفتار ناسازگار باشید

وقتی سخنان کسی با رفتار غیر کلامی او مطابقت ندارد، باید در این موقع دقت خودتان را بیشتر کنید. به عنوان مثال، ممکن است که فردی که در زمین افتاده است با اخم به شما بگوید خوشحال است و اتفاق خاصی نیوفتاده است ولی شما با دیدن اخم او متوجه بداحوالی او می شوید. بنابراین وقتی کلمات با نشانه های غیرکلامی مطابقت ندارند، فرد به گفته ها و صحبت هایی که رد و بدل می شود توجهی نمی کند و در عوض به ناگفته هایی چون احساسات، افکار و ظاهر طرف مقابل توجه می کند.

روی لحن صدای خود تمرکز کنید

لحن صدای شما می تواند اطلاعات مختلفی از اشتیاق گرفته تا بی تفاوتی و عصبانیت را منتقل کند. صدا می تواند یک روش موثر برای تقویت پیام شما باشد. به عنوان مثال، اگر می خواهید به چیزی علاقه مندی واقعی نشان دهید، شور و شوق خود را با صدای زنده ابراز کنید. این سیگنال ها فقط احساسات شما را درباره موضوع منتقل نمی کنند. آنها همچنین می توانند سبب شوند که دیگران با شور و شوق و علاقمندی کامل به شما گوش دهند.

از تماس چشمی اثرگذار استفاده کنید

تماس چشمی اثرگذار یکی دیگر از مهارتهای مهم ارتباط غیر کلامی است. هنگامی که افراد به چشمان دیگران نگاه نمی کنند، ممکن است طرف مقابل احساس کند که وی در حال پنهان کردن چیزی و فرار کردن از مساله ای می باشد. از طرف دیگر، تماس چشمی  بیش از حد هم می تواند برای طرف مقابل ترسناک باشد و شک کند که مبادا برنامه ای در سر دارید. در هر صورت تماس چشمی باید متعادل باشد از آنجایی که برخی از کارشناسان ارتباطات توصیه می کنند که باید فواصل تماس چشمی بین چهار تا پنج ثانیه طول بکشد. تا این تماس هم برای شما و هم برای شخصی که با او صحبت می کنید طبیعی و راحت به نظر برسد.

سوال بپرسید

اگر در مورد نشانه های غیرکلامی طرف مقابل، گیج و دچار سردرگمی شده اید، از پرسیدن سوال نترسید. بهتر است تفسیر خود را از آنچه گفته شد تکرار کنید و توضیح دهید. چند نمونه از این موارد:

"بنابراین آنچه شما می گویید این است که..."

"در واقع منظور شما این است که ما باید ..."

"آنچه که من متوجه شدم این است که ..."

بنابراین گاهی اوقات، به سادگی با پرسیدن چنین سوالاتی، می توانید وضعیتی که برای شما روشن نبوده را مشخص کنید.

برای افزودن معنا از نشانه های غیرکلامی استفاده کنید

این نکته را به یاد داشته باشید که برای انتقال صریح تر پیام، ارتباط کلامی و غیر کلامی اکثر مواقع با یکدیگر همکاری می کنند. بنابراین شما می توانید در حین صحبت کردن از نشانه های غیر کلامی هم صحبت کنید تا مطلبی که می خواهید ارائه بدهید خیلی راحتتر به ذهن مخاطب انتقال پیدا کند. چرا که آنچه که از مشاهدات و مطالعات میدانی بدست آمده است حاکی از آن است که ارتباطات غیر کلامی هنگام ارائه سخنرانی یا گفتگو با گروه بزرگی از افراد می تواند واقعا مفید باشد. به عنوان مثال، اگر می خواهید در طول یک سخنرانی با اعتماد به نفس و آماده به نظر برسید، باید روی ارسال نشانه های غیرکلامی متمرکز شوید که دیگران را متقاعد کند که شما با اعتماد به نفس و توانمند هستید. در ادامه سه مورد از نشانه های غیرکلامی را که در هنگام کنفرانس دادن یا سخنرانی کردن کاربرد دارد معرفی کرده ایم:

محکم در یک مکان بایستید

شانه ها را عقب نگه دارید

وزن خود را روی هر دو پا نگه دارید.

شرایط را در نظر بگیرید

نمی توان در همه موقعیت ها به طور یکسان از نشانه های غیرکلامی استفاده کرد. در واقع اشتباه رایج همین است که بخواهیم شرایط و موقعیت های متفاوت را ارزیابی نکنیم. بنابراین هنگام برقراری ارتباط با دیگران، همیشه وضعیت و زمینه ای را که در آن هستید، در نظر بگیرید. درواقع بعضی از موقعیت ها به رفتار رسمی تری نیاز دارند که می تواند در هر زمینه دیگری کاملاً متفاوت تفسیر شود.

به عنوان مثال، زبان بدن و ارتباطات غیرکلامی شما در محل کار با سیگنالهایی که در شب نشینی ها با دوستان خود می فرستید بسیار متفاوت است. سعی کنید نشانه های غیرکلامی خود را با شرایط تطبیق دهید تا مطمئن شوید پیامی را که واقعاً می خواهید ارسال کنید به خوبی انتقال داده می شود.

به یاد داشته باشید که می توان سیگنال ها را اشتباه درک کرد

برخی اعتقاد دارند که زمانی که وارد یک فضای رسمی می شوند، در لحظه آشنایی یا خداحافظی کردن باید عمل "دست دادن" خیلی محکم و پرقدرت باشد چرا که "دست دادنِ" ضعیف، نشان دهنده عدم اعتماد به نفس و عدم استحکام می باشد. این مثال نکته مهمی را نشان می دهد که مربوط به احتمال سوء تعبیر نشانه های غیرکلامی است. چرا که یک دست دادنِ ضعیف ممکن است کاملاً متفاوت باشد و نشان از یک بیماری به نام آرتروز باشد. بنابراین در هنگام توجه به نشانه های غیرکلامی به یاد داشته باشید که همیشه باید به دنبال تعدادی از نشانه های غیر کلامی باشید. رفتار عمومی انسان بسیار آشکارتر از یک حرکت ساده است که به تنهایی در نظر گرفته شود.

تمرین کردن

برخی از افراد به خاطر تمرین کردن بیش از حد تمام نشانه های غیرکلامی ارتباطات را مسلط هستند و به راحتی می توانند تمام افراد را براساس این نشانه ها مورد ارزیابی قرار دهند چرا که همیشه سیگنال های دیگران را به درستی تفسیر می کنند. در بین عموم مردم از این افراد غالباً به عنوان کسانی یاد می شوند که تخصص ویژه در آدم شناسی دارند. بنابراین ارتباطات غیرکلامی به عنوان یک مهارت، قابلیت این را دارد که روز به روز بهبود یابد. با تمرکز بر رفتارهای غیرکلامی و تمرین انواع مختلف ارتباط غیر کلامی با دیگران می توانید این توانایی را پرورش دهید.

نکته

با مشاهده رفتارهای غیرکلامی و تمرین مهارت های خود، می توانید مهارت های ارتباطی خود را به میزان قابل توجهی ارتقا دهید.

جمع بندی ای سنج

مهارت های ارتباط غیر کلامی ضروری است و می تواند به شما کمک کند تا توجه خود را جلب کنید و آنچه دیگران سعی می کنند به شما بگویند را به راحتی درک کنید. به نظر می رسد برخی از افراد به طور طبیعی از این مهارت ها استفاده می کنند، اما مسلماً همه می توانند با تمرین مهارت های غیرکلامی نه گانه وضعیت ارتباطی خودشان را بهبود سازند. 

دیدگاه شما در رابطه با این مهارت ارتباطی چیست؟ آیا تا شما هم در حین صحبت کردن از این مهارت استفاده می کنید؟ نظرات ارزشمند خود را با ما به اشتراک بگذارید.

 

اصطلاحات مهم این مقاله

جهت نمایش بیشتر اصطلاحات کلیک نمایید
لطفا امتیاز خود را برای این محتوا ثبت کنید