عدم تعادل شیمی مغز
افسردگی با عدم تعادل در انتقال دهنده های عصبی مرتبط است که بر تنظیم روحیه تأثیر می گذارد. این شامل دوپامین ، سروتونین و نوراپی نفرین است. این مبحث می گوید که داشتن بیش از حد کم یا زیاد این انتقال دهنده های عصبی، می تواند باعث افسردگی شود (یا به آن کمک کند).
هورمون ها
هرگونه شار در تولید یا عملکرد هورمون ها- به عنوان مثال ، بارداری ، قاعدگی ، یائسگی یا مشکلات تیروئید - می تواند در افسردگی نقش داشته باشد.
تغییرات فصلی
اختلال افسردگی اساسی با الگوهای فصلی (اختلال عاطفی فصلی) در اثر اختلالات در ریتم شبانه روزی بدن ایجاد می شود. تغییر فصل همچنین می تواند خواب را مختل کند، که می تواند به ایجاد روحیه افسرده کمک کند.
استرس و ضربه
از دست دادن عزیزان و یا شغل مورد علاقه و یا جدا شدن از همسر می تواند افسردگی را تحریک کند. محققان علت این امر را مقادیر بالای هورمون کورتیزول ترشح شده در این اوقات فشار آور و آسیب زا می دانند. کورتیزول بر انتقال دهنده عصبی سروتونین تأثیر می گذارد و می تواند افسردگی را تحریک کند.
افسردگی متفاوت از غم و اندوه معمولی است
همه ما در دوران های مختلف زندگی غم و اندوه های زیادی را با دلایل مختلف تجربه خواهیم کرد نکته ایی که در رابطه با غم وجود دارد این است که غم و اندوه بخشی از انسان بودن است و یک واکنش طبیعی در برابر شرایط دردناک است. اما افسردگی، یک اختلال است که علائم آن بیش از غم و اندوه است. هنگامی که غم و اندوه به افسردگی تبدیل می شود، برخی علائم گویایی وجود دارد، از جمله:
تغییر در اشتها، وزن و الگوی خواب
کاهش میل جنسی
احساس اضطراب، نا امیدی یا درماندگی
احساس تحریک پذیری و بی قراری
احساس پایداری از غم یا روحیه "خالی"
علائم جسمی (مانند سردرد، مشکلات گوارشی، بدن درد و درد) که با درمان فروکش نمی کنند
از دست دادن علاقه به فعالیت هایی که زمانی از آنها لذت می بردید
انرژی کم یا احساس خستگی
مشکل در تمرکز، حافظه و تصمیم گیری
متأسفانه، شما به تنهایی نمی توانید افسردگی خود را درمان کنید بنابراین اگر این علائم را تشخیص دادید، از یک متخصص بهداشت روان کمک بگیرید.
کودکان ایمنی در برابر افسردگی ندارند
افسانه ای وجود دارد که می گوید کودکی در زندگی ما همیشه یک زمان شاد و بی دغدغه است. در حالی که کودکان همان مشکلات بزرگسالان را تجربه نمی کنند، مانند استرس ناشی از کار یا فشارهای مالی، این بدان معنا نیست که نمی توانند افسرده شوند. ایام کودکی استرس های خاص خود را ایجاد می کند، همچون زورگویی و مبارزه برای پذیرش همسالان.
افسردگی یک بیماری واقعی است
افسردگی یک بیماری واقعی است که به عقیده محققان عمدتا به دلیل عدم تعادل در برخی مواد شیمیایی در مغز شما به نام انتقال دهنده های عصبی ایجاد می شود. برخی از متخصصان حتی شروع به قالب بندی افسردگی به عنوان یک بیماری سیستمیک می کنند. انتقال دهنده های عصبی زیر نقش مهمی در تنظیم خلق و خوی شما و همچنین درگیر شدن در بسیاری از عملکردهای دیگر در بدن شما دارند:
دوپامین: به تنظیم احساسات، حافظه، تفکر، انگیزه و پاداش کمک می کند
نوراپی نفرین: چه چیزی ضربان قلب و فشار خون شما را در طی پاسخ "جنگ یا فرار" یا زمان استرس زخم می کند
سروتونین: ماده شیمیایی "احساس خوب" است که به تنظیم خلق و خوی شما کمک می کند و در کل احساس سلامتی شما نقش دارد.
اگر تمایل دارید بدانید که آیا به افسردگی دچار هستید یا خیر، می توانید تست افسردگی بک را انجام دهید.
شروع آزمون افسردگی
افسردگی قابل درمان است
چندین گزینه درمانی بسیار موثر برای افسردگی در دسترس است، از جمله داروها و روان درمانی. علاوه بر این، درمان های جدیدی در حال تولید هستند که ثابت می کنند در مواردی که سایر درمان ها با شکست روبرو هستند، موثر هستند. در حالی که درمان شما باید متناسب با علائم و سلامت کلی شما باشد، ترکیبی از داروها ، روان درمانی و تغییر سبک زندگی اغلب برای کاهش علائم افسردگی استفاده می شود.
درمان
بنا به شرایط و موقعیتی که دارید ممکن است در روان درمانی های گوناگون از جمله فردی، گروهی، خانوادگی یا زوجین شرکت کنید. در حالی که انواع مختلفی از رویکردهای درمانی وجود دارد، موارد زیر برای درمان افسردگی به اثبات رسیده است:
فعال سازی رفتاری
درمان شناختی-رفتاری
درمان بین فردی
درمان حل مسئله
درمان روان پویایی
مهارت درمانی اجتماعی
مشاوره حمایتی
داروها
بسیاری از داروها مخصوصاً هنگامی که همراه با روان درمانی استفاده می شوند، در درمان افسردگی موثر شناخته شده اند. در هر صورت از آنجا که درمان افسردگی یک روش همه جانبه نیست، ممکن است برای یافتن دارویی که علائم شما را با کمترین عوارض کاهش می دهد، آزمایش و خطا انجام شود. در ادامه طبقه بندی های دارویی که معمولاً برای درمان افسردگی تجویز می شوند نام برده شده اند:
اسکتامین: اسپراواتو
مهارکننده های مونوآمین اکسیداز (MAOI): از جمله مارپلان (ایزوکارباکسازید)، ناردیل (فنلزین) و پارنات (ترانسیل پرومین)
مهارکننده های جذب مجدد نوراپی نفرین و دوپامین (NDRI): از جمله Wellbutrin (بوپروپیون)
مهارکننده های انتخابی جذب مجدد سروتونین (SSRI): از جمله پروزاک (فلوکستین)، پاکسیل (پاروکستین)، زولوفت (سرترالین)، سلکسا (سیتالوپرام) و لوووکس (فلووکسامین)
مهارکننده های جذب مجدد سروتونین و نوراپی نفرین (SNRI ها): از جمله Effexor (ونلافاکسین) ، Cymbalta (دولوکستین) و Pristiq (دسوانلافاکسین)
داروهای ضد افسردگی سه حلقه ای (TCA): از جمله الاویل (آمی تریپتیلین)، توفرانیل (ایمی پرامین) و پاملور (نورتریپتیلین)
جمع بندی ای سنج
در این مقاله در مورد افسردگی صحبت کردیم. همچنان که گفته شد افسردگی می تواند پیامدهای منفی زیادی برای زندگی فرد داشته باشد بنابراین برای درمان آن باید در اسرع وقت از دانش متخصصین مربوطه استفاده کرد. همچنین در این مقاله گفته شد که می توان با ترکیبی از داروها، روان درمانی ها و تغییر سبک زندگی برای از بین بردن علائم افسردگی اقداماتی را انجام داد.
آِیا واقعیت های مطرح شده درباره افسردگی برای شما مفید بود؟ لطفاً نظرات و پیشنهادات خود را با ما به اشتراک بگذارید.