تست تشخیص اوتیسم منتشر شد

تست تشخیص اوتیسم منتشر شد

پست وبلاگی
شناسایی عوامل موثر بر بیماری آلزایمر مدت مطالعه: 4 دقیقه
ای سنج 22 بهمن 1399 مدت مطالعه: 4 دقیقه

شناسایی عوامل موثر بر بیماری آلزایمر

در این مقاله می خواهیم در مورد عوامل موثر بر بیماری آلزایمر صحبت کنیم. همانطور که می دانیم این بیماری می تواند سبب مشکلات عدیده ای برای فردی که دچار این مساله شده است شود به همین خاطر در ادامه می خواهیم براساس فهرست مطالب زیر به شناسایی عوامل تاثیر گذار بر این بیماری بپردازیم:

بیماری آلزایمر

این بیماری 2 تا 5 درصد افراد مسن را درگیر می کند و گاهی اوقات افراد جوان را تحت تأثیر قرار می دهد. به نظر می رسد بیماری آلزایمر در اثر تجزیه سلولهای هیپوکامپ باشد که معمولاً مقادیر زیادی استیل کولین تولید می کنند. سلول های مغزی آسیب دیده یا سلول های عصبی پلاک ها را جمع کرده و به تعداد زیادی می میرند. منطقه آسیب دیده مغز و استیل کولین برای ایجاد خاطرات جدید عمل می کنند ، بنابراین یکی از اصلی ترین علائم بیماری آلزایمر ناتوانی در ادغام یادگیری جدید (مانند به خاطر سپردن آدرس جدید) و مشکل در پیمایش است. اما خاطرات وقایع دور معمولاً کمتر آسیب می بینند.
گرچه دانشمندان هنوز در تلاش هستند تا عوامل بیماری آلزایمر را به طور کامل درک کنند. ولی عده ایی از پژوهشگران عوامل زیر را به عنوان عوامل تاثیر گذار بر آلزایمر شناسایی کرده اند:
ژنتیک
سیگار کشیدن
سلامت قلبی - عروقی 
سایر عوامل خطر
اگرچه تحقیقات هنوز ادامه دارد، اما درک برخی از  علائم آلزایمر - پلاک ها و گرفتگی ها - و آنچه در مورد افزایش احتمال ابتلا به این بیماری شناخته شده است مفید می باشد.

علل شایع

علت مشخص بیماری آلزایمر، شناسایی نشده است. باور کنونی این است که ترکیبی از عوامل خطر در طول زمان منجر به این وضعیت می شود. این عوامل شامل ژنتیک، سبک زندگی و عوامل خطر محیطی است. بیماری آلزایمر با تجمع پروتئین ها در مغز مشخص می شود. اگرچه نمی توان، این امر را در یک فرد زنده اندازه گرفت، اما مطالعات گسترده کالبد شکافی این پدیده را نشان داده است. تجمع به دو شیوه آشکار می شود:

پلاک ها: رسوبات پروتئین بتا آمیلوئید که در فضاهای بین سلول های عصبی جمع می شوند

گره خوردگی ها: رسوبات پروتئین تاو که در داخل سلولهای عصبی تجمع می یابند.

دانشمندان هنوز در حال بررسی چگونگی ارتباط پلاک ها و گره ها با بیماری آلزایمر هستند، اما در هر صورت، این پلاک ها و گره ها زنده ماندن سلول ها  تا اندازه ای دشوار می کنند. کالبد شکافی نشان داده است که بیشتر افراد با افزایش سن دچار برخی پلاک ها و گره خوردگی هایی می شوند، اما در افراد مبتلا به آلزایمر بسیار بیشتر از دیگران، پلاک ها و گره ها بوجود می آیند. اگرچه برخی از عوامل خطر ابتلا به بیماری آلزایمر شناخته شده است اما دانشمندان هنوز نمی دانند چرا در برخی از افراد تعداد زیادی از پلاک ها بوجود می آیند.

سن

افزایش سن مهم ترین عامل خطر ابتلا به بیماری آلزایمر است. تخمین زده می شود که از هر سه فرد بالای 85 سال،یک نفر به این بیماری مبتلا است. در جمعیت مسن تر، لاتین تبارها 1.5 برابر سفیدپوست ها و آفریقایی آمریکایی ها دو برابر سفیدپوست ها درمعرض خطر قرار دارند. این گروه ها در مقایسه با سفیدپوستان نیز از بیماری های قلبی عروقی بیشتری برخوردار هستند که خطر ابتلا به بیماری آلزایمر را افزایش می دهد.

ژنتیک

افرادی که والدین یا خواهر یا برادرشان مبتلا به آلزایمر هستند، دو تا سه برابر بیشتر از کسانی که پیشینه خانوادگی ندارند، ممکن است به این بیماری مبتلا شوند. اگر بیش از یک مورد از بستگان نزدیک، تحت تأثیر قرار گرفته باشد، خطر ابتلا بیشتر می شود.

گزارش آماری

دانشمندان دو نوع ژن را شناسایی کرده اند که با این بیماری مرتبط است.  ژن اول، ApoE 4، یک ژن خطر است که احتمال ابتلا به آلزایمر را افزایش می دهد، اما آن را تضمین نمی کند. علاوه بر ApoE 4، دانشمندان بر این باور هستند که ممکن است تا ده ها ژن خطر دیگر وجود داشته باشد که هنوز کشف نشده است.ژن دوم، ژن تعیین کننده ای است که بسیار نادرتر از ژن ApoE 4  است. ژن های تعیین کننده فقط در چند صد خانواده بزرگ در سراسر جهان یافت می شوند. اگر یک ژن تعیین کننده، به ارث برسد ، در سنین بسیار پایین تر به آلزایمر مبتلا می شوند.

افراد مبتلا به سندرم داون به احتمال زیاد به بیماری آلزایمر مبتلا می شوند و آنها 10 تا 20 سال زودتر از افراد دیگ، به این بیماری مبتلا می شوند. سندرم داون به دلیل داشتن سه نسخه از کروموزوم 21 ، ایجاد می شود که دارای ژن تولید کننده بتا آمیلوئید است.

سلامت قلبی - عروقی

بین سلامت قلب و مغز ارتباطی قوی وجود دارد. کسانی که فاقد بیماری قلبی هستند نسبت به کسانی که مشکلات قلبی عروقی دارند، در معرض خطر کمتر ابتلا به آلزایمر یا نوع دیگری از زوال عقل هستند. شرایطی که به قلب و رگ های خونی آسیب می رساند، جریان خون به مغز را کاهش می دهد و مشکلات شناختی ناشی از تجمع پلاک ها و درهم پیچیدگی های پروتئینی را، وسعت می بخشد. بیماری عروق کرونر، فیبریلاسیون دهلیزی، بیماری دریچه و نارسایی قلبی، خطر ابتلا به زوال عقل را افزایش می دهد.

پیشگیری یا کنترل فشار خون بالا، کلسترول بالا، دیابت و بیماری قلبی، می تواند خطر ابتلا به بیماری آلزایمر را کاهش دهد زیرا همه این موارد منجر به آسیب به رگ های خونی یا قلب می شود. فشار خون بالا خطر ابتلا به سکته مغزی را افزایش می دهد، که می تواند خطر ابتلا به زوال عقل را نیز افزایش دهد. برخی شواهد نشان می دهد که این شرایط به خودی خود می تواند خطر ابتلا به زوال عقل را نیز افزایش دهد. وقتی آنها ترکیب شوند، می تواند خطر را بسیار افزایش دهد. به عنوان مثال، داشتن دیابت و سایر عوامل خطر می تواند خطر ابتلا به زوال عقل را سه برابر افزایش دهد.

گزارش آماری

مطالعه ای در سال 2012 نشان داد افرادی که دارای اختلالات شناختی خفیف هستند، در صورت داشتن مشکلات قلبی عروقی، احتمال بیشتری دارند که به زوال عقل دچار شوند.

سبک زندگی

اگرچه سن و پیشینه خانوادگی از کنترل شما خارج اند، اما چند عامل اصلاح پذیر می توانند بر احتمال ابتلا به بیماری آلزایمر تأثیر بگذارند. بین آسیب جدی سر و ابتلا به آلزایمر در آینده، ارتباط وجود دارد. کسانی که اقدامات ایمنی مانند بستن کمربند ایمنی و عدم حضوردر فعالیت هایی که خطر سقوط آنها زیاد است را انجام می دهند، از مزایای آن برخوردار هستند. از آنجا که افراد مسن بیشتر در معرض خطر سقوط هستند، خانه را از نظر خطرات بررسی کنید و در صورت لزوم تجهیزات ایمنی مانند نرده ها را نصب کنید. البته استفاده از تجهیزات ایمنی مانند کلاه ایمنی هنگام دوچرخه سواری، اسکی، اسکیت بورد یا ورزش کردن، ضروری است. در ادامه مابقی عوامل موثر بر آلزیمر که مرتبط با سبک زندگی هستند تیتروار آورده شده است:

ورزش روزانه
رژیم غذایی سالم
دوری از دخانیات 
محدود کردن مصرف الکل 
خواب کافی (خواب کم یا حمله خواب که منجر به خواب عمیق کمتر یا خواب آلودگی در روز می شود  خطر ابتلای شما را افزایش دهد.)
داشتن فعالیت اجتماعی و انجام فعالیتهای تحریک کننده ذهنی 
مطالعه روزانه 

بیشتر بخوانید

با توجه به موضوع مورد بحث پیشنهاد می گردد مقاله ایی تحت عنوان «روش های کنار آمدن با بیماری آلزایمر» را حتما مطالعه نمایید.

جمع بندی ای سنج

در این مقاله در مورد عوامل موثر بر آلزایمر صحبت شد. همچنان که مطالعه شد خبر خوب در مورد عوامل خطر ابتلا به بیماری آلزایمر این است که می توانید برای کاهش بسیاری از آنها و اقدام کنید و سلامتی خود را ارتقا دهید . داشتن رژیم غذایی سالم، ورزش و مدیریت وضعیت سلامتی به محافظت از مغز و قلب شما کمک می کند. شما می توانید با ملاقات افراد مُسن ، آنها را به رویدادهای اجتماعی مورد علاقه شان ببرید و بازی هایی انجام دهید که از قدرت شناختی آنها استفاده می کند. در نهایت باید گفت که یک ذهن فعال، ذهنی سالم است.
آیا شما هم نگران این هستید که مبادا در آینده دچار آلزایمر شوید؟ چه راهکارهایی برای کاهش آلزایمر در زندگی خود انجام می دهید؟ در هر صروت دیدگاه خودتان را با ما به اشتراک بگذارید.

جهت نمایش بیشتر اصطلاحات کلیک نمایید
لطفا امتیاز خود را برای این محتوا ثبت کنید