10 نکته برای انتخاب بهترین شغل
زمانی که یک فرد گزینه های شغلی گوناگون و متفاوتی را در معرض انتخاب داشته باشد خیلی هیجان انگیز می تواند باشد، حتی اگر تصمیم گیری در مورد پذیرفتن یکی از گزینه ها، استرس زا باشد. افراد جویای کار که در مشاغل پر تقاضا هستند و کارمندانی که سابقه موفقیت شغلی بالایی دارند اغلب در موقعیت هایی قرار می گیرند که می توانند شغل بعدی خود را از بین فرصت های متعدد انتخاب کنند.
حال سوالی که اینجا مطرح می شود این است که چه باید کرد؟ بهترین راه برای تصمیم گیری در مورد مرحله بعدی در مسیر شغلی خود چیست؟ در ادامه براساس فهرست مطالب زیر به این موضوعات می پردازیم:
- انتخاب شغل
- 10 نکته برای انتخاب بهترین شغل
- در حالت جستجوی کار بمانید
- نمایه ای از شغل و کارفرمای ایده آل خود ایجاد کنید
- به چه چیز دیگری در کارتان علاقمند هستید؟
- با ارزیابی های شغلی آنلاین شغل ایده آل خود را پیدا کنید.
- ارزش خودتان را بدانید
- آیا پول بیشتری می خواهید؟
- گاهی ضرورت دارد که مهارت های متنوع و بیشتری کسب کنید.
- تلاش کنید کارفرمایان شما را شناسایی کنند.
- سعی کنید نه گفتن را تمرین کنید.
- مخاطبین را فراموش نکنید
- چگونه تصمیم بگیریم کدام شغل را انتخاب کنیم
- جمع بندی ای سنج
انتخاب شغل
مطمعناً اگر شما مهارت و تجربه مناسبی را داشته باشید بدون شک می توانید از عهده انتخاب شغل تان برآیید. شما می توانید از نقاط مثبت خود برای به دست آوردن شغلی که به موقعیت ایده آل شما نزدیک است استفاده کنید. با انجام تست رغبت سنج استرانگ، می توانید شغل مناسب خود را کشف کنید.
همچنین می توانید شغلی را انتخاب کنید که دارای مناسب ترین شرایط برای موقعیت شخصی و اهداف شغلی شما باشد. نیازی نیست که اولین پیشنهاد شغلی را که دریافت می کنید، انتخاب کنید، مگر اینکه مطمئن باشید موقعیت مناسبی برای مرحله بعدی حرفه شماست. در ادامه نکاتی لازم جهت انتخاب شغل مناسب مطرح می گردد:
10 نکته برای انتخاب بهترین شغل
در حالت جستجوی کار بمانید
خود را در حالت جستجوی کار مداوم نگه دارید تا در هنگام بروز فرصت ها آماده باشید. همه اسناد جستجوی شغل خود را به خصوص پروفایل خود را به روز نگه دارید. موفقیت های خود را در شغل فعلی خود حداقل به صورت ماهیانه ثبت کنید و آنها را در رزومه خود بگنجانید. اگر مهارت های شما بسیار مطلوب است، کارفرمایان به دنبال شما می آیند، بنابراین آماده پاسخگویی به گزینه های هیجان انگیز و مورد علاقه باشید.
نمایه ای از شغل و کارفرمای ایده آل خود ایجاد کنید
این کار به شما کمک می کند موقعیت های جذاب را شناسایی کنید و مشاغل دیگری را که فکر نمی کنید مناسب باشد، به شما نشان دهد. در نظر بگیرید که کدام نوع کارفرما برای شخصیت و سبک کار شما مناسب است . برای این کار به عناصری از شغل فعلی و گذشته خود که بیشترین لذت را داشته اید فکر کنید و آنها را یادداشت کنید.
از خودت بپرس:
کدام فعالیت ها در مورد شغل فعلی شما بیشتر رضایت بخش است؟
در کار بعدی خود ممکن است دوست داشته باشید از چه چیزهایی دوری کنید؟
از نظر تعادل بین کار و زندگی چه می خواهید؟
فرهنگ ایده آل شما در زمینه شغلی چیست ؟
کار در کدام شغل ها برای شما راضی کننده تر است ؟
تهیه لیستی از پاسخ های می تواند مفید باشد. هرچه اطلاعات بیشتری درباره آنچه می خواهید داشته باشید ، تصمیم گیری راحت تر خواهد بود.
به چه چیز دیگری در کارتان علاقمند هستید؟
باید مواردی را که ممکن است در شغل فعلی شما از بین برود، در نظر بگیرید. به عنوان مثال، اگر از برنامه ریزی رویدادها لذت می برید، آیا در نقش فعلی خود به اندازه کافی برنامه ریزی می کنید؟ ممکن است شغل فعلی شما فرصت کافی برای رشد و پیشرفت را فراهم نکند، یا رئیس شما بیش از حد فرد مستبد و خود رایی است و شما می خواهید آزادی بیشتری در تصمیم گیری و برنامه ریزی گردش کار خود داشته باشید. در یک دنیای کامل، دوست دارید در چه شغلی کار کنید؟
با ارزیابی های شغلی آنلاین شغل ایده آل خود را پیدا کنید.
برخی از ارزیابی های شغلی آنلاین را انجام دهید تا به شما کمک کند ارزش ها، علایق یا ویژگی های شخصیتی دیگری را که ممکن است بخواهید در شغل ایده آل خود استفاده کنید، شناسایی کنید. اگر در تلاش برای شناسایی جنبه های اصلی شغل ایده آل خود هستید، ممکن است بخواهید از یک مشاور شغلی کمک بگیرید. اگر یک شرکت رویایی دارید که دوست دارید در آن کار کنید ، اکنون زمان آن است که با مشاوران شغلی ارتباط برقرار کنید .
ارزش خودتان را بدانید
یکی از مزایای تقاضای زیاد، دریافت فرصت برای ارتقا و کسب پاداش است. درباره میزان کار برای شغل خود از طریق منابع آنلاین حقوق، نظرسنجی های سازمان حرفه ای خود و شبکه های غیررسمی با همکاران متخصص تحقیق کنید. برای تعیین میزان ارزش خود، این نکات را مرور کنید .
آیا پول بیشتری می خواهید؟
اگر علاقه ی زیادی به پول بیشتر دارید باید تغییراتی را در هدفتان بدهید. یعنی مشاغل دیگری را که پاداش بیشتری دارند را هدف قرار دهید. در بعضی موارد، تغییر شغل ممکن است تنها راه برای افزایش قابل توجه حقوق باشد. اما مراقب باشید که اگر آماده تغییر شغل نیستید، برای کارفرمای فعلی خود اولتیماتوم نگذارید. شما نمی خواهید شغلی را که دارید قبل از آماده شدن برای ادامه کار از دست بدهید. بنابراین تا زمانی که از شغل مورد نظر خود مطمئن نشده اید هیچ گونه تغییراتی جدی در کار فعلی خود انجام ندهید.
گاهی ضرورت دارد که مهارت های متنوع و بیشتری کسب کنید.
اگر شغلی که مورد نظرتان می باشد به مهارت ها یا دانش هایی نیاز دارد که به طور کامل از آنها برخوردار نیستید ، یا می خواهید مسئولیت های فعلی خود را در زمینه های جدید گسترش دهید، حتما با دقت بررسی کنید که آیا می توانید این مهارت ها را در موقعیت خود کسب و یا آنها را تقویت کنید یا خیر. در ضمن، کلاس ها و فرصت های آموزشی را برای دستیابی به زمینه مناسب شغل بعدی خود بررسی کنید. کارفرمای شما حتی ممکن است با پرداخت هزینه کلاس ها موافقت کند.
تلاش کنید کارفرمایان شما را شناسایی کنند.
وقتی کمبود کارگر وجود داشته باشد، کارفرمایان در جذب کاندیداهای منفعل، فعالیت بیشتری می کنند. احتمال دارد که از شرکت های جستجوگر استفاده کنند. به همین خاطر سعی کنید مشخصات خود را همراه با علایق تان را در سایت های مختلف شغلی نشر دهید تا در اسرع وقت شغل مورد نظر شما را پیدا کند قبل از آنکه که شما او را پیدا کنید.
سعی کنید نه گفتن را تمرین کنید.
سعی کنید نه گفتن را در جنبه های مختلف زندگی تان تمرین کنید بنابراین از رد پیشنهاد کاری که ایده آل و خوشایند شما نیست، نترسید. اگر در کار خود، بسیار مطلوب هستید، پیشنهادات دیگری نیز به شما ارایه می شود. شاید بهتر است در شغل فعلی خود بمانید تا جایی که چیز بسیار جذابی پیدا کنید.
مخاطبین را فراموش نکنید
برای کسب اطلاعات، مشاوره و پیشنهادات در مورد مشاغل با مخاطبین تماس بگیرید. نمایه خود را برای یک کار ایده آل به اشتراک بگذارید. شرکت ها گاهی اوقات برای معرفی مراجعین،ا به کارمندان پاداش می دهند و معمولاً تحت هر شرایطی به توصیه های کارمندان فعلی، توجه دقیق می شود.
چگونه تصمیم بگیریم کدام شغل را انتخاب کنیم
درصورتی که گزینه های بیشتری برای انتخاب دارید تصمیم گیری دشوارتر خواهد بود. سعی کنید در چنین شرایط نکات مطرح شده در زیر را رعایت کنید:
ممکن است مجبور شوید چندین پیشنهاد شغلی را بررسی کنید، که می تواند استرس زا باشد.
بلافاصله "بله" نگویید.
برای ارزیابی هر پیشنهاد وقت بگذارید و امتیازات بسته های پیشنهادی را با یکدیگر مقایسه کنید.
همه چیز در مورد پول نیست - مزایایی که به شما پیشنهاد می شود نیز مهم است و با برخی از امتیازات می توانید در یک پیشنهاد کاری مذاکره کنید.
در تصمیم گیری عجله نکنید. وقت بگذارید و همه گزینه ها را به دقت بررسی کنید.
بر آینده تمرکز کنید و برای شروع کار جدید خود آماده شوید.
با توجه به مطلب بالا پیشنهاد می گردد مقاله ای تحت عنوان«شغل مناسب من چیست؟» حتما مطالعه گردد.
جمع بندی ای سنج
در این مقاله یک سری نکات و راهکار در رابطه با پیدا کردن شغل مناسب صحبت شده است. همانطور که گفته شد با به کاری گیری یک سری راهکارهای عملیاتی و ساده می توانید شغل مورد نظر خودتان را پیدا کنید و در نهایت با پیاده سازی این راهکارها اگر در شرایطی قرار گرفتید که باید بین دو یا سه جایگاه شغلی یکی را انتخاب کنید، حتما سعی کنید نکات مطرح شده در انتهای مقاله رو در ذهن خود بسپارید. به هر حال در انتخاب شغل آینده خود باید به علایق خود احترام بگذارید و برای بدست آوردن شغل مورد نظر حتما سعی و تلاش خودتان را بکنید.
آیا شما هم برای به دست آوردن شغل مورد نظرتان راهکارهای مختلفی انجام داده اید؟ و در آخر تا چه حد نکات مطرح شده برای شما آموزش دهنده بوده است؟