تست تشخیص اوتیسم منتشر شد

تست تشخیص اوتیسم منتشر شد

پست وبلاگی
در زمان ترک متادون چی بخوریم؟ (بهترین دستورالعمل غذایی ترک متادون) مدت مطالعه: 4 دقیقه
ای سنج 03 اردیبهشت 1402 مدت مطالعه: 4 دقیقه

در زمان ترک متادون چی بخوریم؟ (بهترین دستورالعمل غذایی ترک متادون)

زمانی که فرد مشغول ترک متادون یا دیگر مواد مخدر اعتیاد آور است، از نظر فیزیولوژیکی به برخی مواد غذایی نیاز دارد تا بتواند روند ترک را بهتر طی کند.
به هنگام سم زدایی بدن از مواد اعتیادی، هروئین و متادون باید به رژیم غذایی توجه جدی داشت. هرچه رژیم غذایی بهتر باشد، درمان سم زدایی بهتر خواهد بود و در نهایت انرژی فرد به هنگام ترک بالاتر خواهد رفت.
تغدیه نامناسب روند درمان و ترک متادون را سخت تر می کند و بالعکس هرچه فرد رژیم غذایی سالم تر و مقوی تری داشته باشد، روند ترک متادون راحت تر است.

متادون چیست؟

متادون (Methadone) یک داروی ترک اعتیاد شیمیایی است و به عنوان داروهای اپیوئید دسته بندی می شود و در آزمایشگاه تولید می شود؛ متادون برای نخستین بار در کشور آلمان در خلال جنگ جهانی دوم تولید شد و پس از آن در آمریکا به عنوان یک داروی ضد درد قوی مورد استفاده قرار گرفت.

نام تجاری این دارو دولوفین (Dolophine) است؛ متادون یک ماده مخدر صنعتی و یک مسکن قوی به شمار می رود. گاها از این دارو برای تسکین دردهای شدید استفاده می کنند.

به مرور زمان از داروی متادون به عنوان دارویی برای درمان وابستگی به مصرف هروئین، تریاک، مورفین یا نارکوتیک استفاده می شود. مصرف متادون درد ناشی از ترک مواد مخدر را کم می کند. متادون به صورت داروی خوراکی، تزریقی، پودر و محلول خوراکی در بازار عرضه می شود.

متادون تنها با تجویز پزشک قابل خرید است؛ اگر این دارو به صورت غیرقانونی و بدون تجویز پزشک مصرف شود، باعث اعتیاد و رفتارهای پرخطر می شود.

اعتیاد به متادون

پزشکان در دوره ترک و به منظور کاهش شدت درد و خماری مصرف متادون را تجویز می کنند؛ متادون ساختاری مانند هروئین و مورفین دارد. زمانی که مبتلایان به اعتیاد در دوره ترک، مصرف بی رویه و طولانی مدت متادون داشته باشند، به این دارو اعتیاد پیدا می کنند.

برخی از علائم اعتیاد به متادون شامل موارد زیر است:

  • افسردگی
  • افکار خودکشی
  • تمایل به خودکشی
  • تپش قلب
  • اختلالات تنفسی
  • و دیگر علائم.

زمانی که مصرف متادون بیش از اندازه شود، فرد در دوره ترک و درمان محبور به ترک متادون هم می شود و روند ترک شکل جدیدی به خود می گیرد!

اعتیاد به متادون

خوراکی که باید در زمان ترک متادون را بخورید

ضعف عضلانی، تحلیل عضلانی و آسیب به بافت ماهیچه های بدن از جمله چالش هایی است که مبتلایان به اعتیاد در دوره ترک با آن دست و پنجه نرم می کنند. مصرف متادون در طولانی مدت باعث مشکلات گوارشی، یبوست و برهم خوردن تعادل هورمون ها می شود.

در این دوره رژیم غذایی سالم به مبتلا کمک بزرگی می کند؛ مصرف برخی غذاهای پروتئینی همانند مرغ و گوشت و تخم مرغ کمک زیادی به تقویت ماهیچه ها و عضلات می کند.
مصرف مواد غذایی دارای فیبر و سبوس مانند نان به رفع یبوست و مشکلات گوارشی کمک می کند.

برخی خوراکی ها روند ترک متادون را تسریع می کند و باعث افزایش انرژی فرد در این دوره می شود؛ افرادی که در دوره ترک هستند، می توانند این خوراکی ها را مصرف کنند:

  • میوه و سبزیجات؛ میوه ها و سبزیجات دارای فیبر نامحلول هستند و مصرف آن ها باعث افزایش سطح گلوکز و انسولین در بدن می شود. از دیگر سو، میوه ها دارای برخی مواد معدنی بوده که به فرد در دوره ترک کمک می کند.

    برای اثرگذاری بیشتر، توصیه می شود که قبل از مصرف کربوهیدرات سبزیجات خورده شود؛ این مسئله باعث افزایش سطح گلوکز و انسولین می شود و در وهله دوم باعث سیری شده و از مصرف بیشتر قند و کربوهیدرات می کاهد.
    مصرف کربوهیدارت و قند به تنهایی خوب نیست، می توانید از کره بادام زمینی به همراه کربوهیدات هایی مانند بیسکوییت استفاده کنید.

    سبزیجات بهترین منبع فیبر نامحلول است و به تثبیت سطح انسولین کمک می کند؛ مصرف کربوهیدرات یا فیبرنامحلول می تواند به میزان قابل توجهی سطح گلوکز و انسولین را کاهش دهد. می توانید مقداری کلم پیچ یا سالاد را به همراه برنج به هنگام غذا مصرف کنید.

  • مواد معدنی؛ مصرف مواد معدنی از وسوسه مصرف مجدد متادون می کاهد و بدخلقی را کاهش می دهد؛ بنابراین، مصرف منیزیوم، کلسیم، روی، و دیگر مواد معدنی همچون اسید آمینه، اسید چرب امگا 3 و آنتی اکسیدان به ترک بهتر متادون کمک می کند.

    کروم یک ماده معدنی نیست و به عملکرد خوب انسولین کمک می کند؛ این ماده در غلات کامل، مخمر آبجو، کلم بروکلی و فلفل سیاه پیدا می شود.

  • ویتامین؛ منابع ویتامین برای افرادی که در حال ترک متادون هستند، مفید است. برخی از مواد غذایی دارای ویتامین شامل، کلم بروکلی، آواکادو، اسفناج، زغال اخته، نارگیل، کلم پیچ، دانه های کتان، توت، شیرخام، سیب زمینی شیرین، دارچین، گندم و بادام می شود.

پزشکان بر این باورند:

  • مصرف یک عدد مولتی ویتامین در طول روز به بازیابی مجدد قوای جسمانی کمک می کند.
  • ویتامین D به تقویت استخوان ها، ترشج سروتونین و کاهش افسردگی کمک می کند.
  • ویتامین C از اضطراب و دردهای عضلانی کم می کند.
  • ویتامین گروه B روند پاکسازی و سم زدایی را تسهیل می کند.
  • مکمل های غذایی؛ می دانیم که مبتلایان به اعتیاد، دفع بسیار بالا و جذب مواد غذایی کمی دارند؛ بنابراین مصرف برخی مکمل های غذایی زیر نظر پزشک می تواند به آن ها کمک کند.
    آمپول های ب کمپلکس و نوروبیون تاثیرات مثبت خوبی بر بدن دارد و توانای جسمانی مبتلا را تقویت می کند.

    مکمل هایی که به تعادل قند خون کمک می کنند، در دوره ترک مفید هستند؛ بربرین، رسوراتزول و کروم جز این مکمل ها می باشند.

  • نوشیدن آب؛ آب به هیدراته شدن بدن فرد مبتلا به اعتیاد کمک کرده و نوشیدن آن به مقدار زیاد( روزانه 8 لیوان) پیشنهاد می شود. نوشیدن آب به دفع سموم بدن کمک کرده و باعث جذب بهتر غذا و دیگر خوراکی ها می شود.
    مصرف آب انار و آب هندوانه در پاکسازی و سم زدایی بدن تاثیر دارد.

در زمان ترک متادون چی بخوریم؟

خوراکی که نباید در زمان ترک متادون آن را بخورید

اگر در حال ترک متادون هستید، باید برخی مواد غذایی را از برنامه غذایی روزانه خود حذف کنید:

  • حذف قند و شکر؛ به هنگام ترک متادون از مصرف قند و شکر اجتناب کنید و ریشه شیرین سبزیجات را جایگزین قند کنید؛ البته از مصرف فروکتوز موجود در میوه ها که قند میوه است غافل نشوید؛ افرادی که به برخی مواد مخدر همچون متادون اعتیاد دارند، در دوره ترک باید به اندازه کافی ویتامین و مواد معدنی بخورند و میوه منبع غنی از ویتامین ها و مواد معدنی است.
  • حذف قهوه؛ افرادی که در مراحل ابتدایی ترک و سم زدایی هستند، نباید قهوه و دیگر نوشیدنی هایی مانند نسکافه که کافئین زیادی دارند، مصرف کنند. نوشیدن نوشیدنی های کافئین دار، منجر به افزایش تمرکز و رفع خستگی می شود و این برای افرادی که در دوره ترک هستند، خوب نیست و از طرفی این نوشیدنی ها احتمال بروز رفتارهای پرخاشگرانه را بالا می برد.
  • حذف نوشابه و انرژی زا؛ نوشابه و نوشابه های انرژی زا، هم قند بالایی دارند و هم حاوی مقادیر زیادی کافئین هستند و این دلیلی است که به فرد مبتلا به اعتیاد می گوید باید از مصرف اینگونه نوشیدنی ها اجتناب کند.

آیا مصرف شیر برای ترک متادون خوب است؟

شیر یک سم زداست اما مصرف آن در دوره ترک متادون باید زیر نظر پزشک صورت گیرد؛ شیر جز آن دسته از نوشیدنی هایی است که ممکن است به بدن فرد نسازد و مشکلات گوارشی برای فرد به وجود آورد. از آنجایی که مصرف بیش از اندازه متادون پیش از دوره ترک می تواند مشکلات گوارشی جدی برای فرد ایجاد کند، مصرف آن به عنوان سم زدا در دوره ترک می تواند مشکل ساز شود.

آیا مصرف مکمل هنگام ترک متادون مفید است یا مضر؟

مکمل ها به تثبیت قند خون کمک می کنند؛ مصرف مکمل ها در دوره ترک حتما باید زیر نظر پزشک صورت بگیرد و دلیل مصرف مکمل زیر نظر پزشک، احتمال بروز تداخل با داروهایی است که در دوره ترک مورد استفاده قرار می گیرد.

جمع بندی ای سنج

در این مقاله مواد غذایی مفید به هنگام ترک متادون را بررسی کردیم. متادون یک ماده شیمیایی افیونی است که برای کاهش درد و خماری ترک مواد مخدر همچون هروئین و تریاک استفاده می شود. استفاده بیش از اندازه از متادون در دوره ترک می تواند باعث اعتیاد به این قرص و تغییر روند درمان و ترک ماده مخدر شود.

مصرف مواد غذایی سالم و رعایت رژیم غذایی در دوره ترک متادون اهمیت بسیاری دارد.

آیا مطلب فوق برای شما مفید واقع شد؟ لطفا نظرات، دیدگاه و تجربیات ارزشمندتان را با ما در میان بگذارید.

تبعیض جنسیتی چیست | انواع و روش مقابله
تروما چیست | انواع و راه درمان
بررسی 0 تا 100 سندروم پیش از قاعدگی ( PMS)
پورنوگرافی چیست | بررسی تاثیر مخرب آن بر مغز انسان
ماری جوانا یا گل چیست | آیا فوایدی هم دارد؟
مهرطلبی چیست | ویژگی‌های افراد مهرطلب
رفتار مناسب با کودک لجباز چیست؟

اصطلاحات مهم این مقاله

جهت نمایش بیشتر اصطلاحات کلیک نمایید

سوالات متداول

  • متادون چیست؟

    • متادون یک ماده شیمیایی افیونی است که در دوره ترک مواد مخدر زیر نظر پزشک استفاده می شود.
  • چرا از متادون در دوره ترک استفاده می شود؟

    • زیرا این دارو از شدت درد ترک و خماری کم می کند.
  • به هنگام ترک متادون چه باید بخوریم؟

    • مواد معدنی، آب، ویتامین، میوه و سبزیجات، مکمل های غذایی و....
  • به هنگام ترک متادون چه نباید بخوریم؟

    • قند و شکر، کافئین و ...
لطفا امتیاز خود را برای این محتوا ثبت کنید
09 بهمن 1402 07:02

با تشکر .. مطالب مفیدی بود اما حقیقت اندکی ار بیماران درگیر اعتیاد به متادون و شیشه هستند و از طرفی از قبل هم دچار افسردگی شدید و مشکلات دیگر مثل ضعف جسمانی و ... هستند و خب قائدتا ار طرف خانواده هم بسیار تحت فشار و ترحم و گاها طرد شدگی با حس کنترل حرکات و رفتار که کاملا ناشیانه و ناآگاهانه‌ صورت میگیرد هستند اینها زندگیه خیلی بدی را تجربه میکنند و واقعا کار برایشان سخت شده و پر هر بار خواستم از چاله درآمدن و به چاه افتادن نه دیگه منبع درآمدی دارند نه اعتبار و اهمیتی در صورتی که هنوز خیلی هم دیر نشده یعنی شخص از لحاظ ظاهری تقریبا قابل قبول و عادی هست اما از داخل بسیار بسیار آسیب خورده و داغون هست اگر مطلبی دررابطه با این دسته از عزیزان که مسلما خواهان سلامتی و زندگی درست هستند دستور یا شیوه و علم ویا تجربه خاصی مطرح بشود از طرف سایت یا تو نظرات از عزیزان دیگر سپاسگذار میشم به تمید سلامتی همه انسانها مخصوصا انسانهای خوب و خصوصا هموطنان عزیز

03 دی 1402 23:31

مطالب بسیار عالی و مفید بود استفاده بردم خیلی متشکرم

03 دی 1402 23:29

مطالب بسیار عالی و مفید بود وخیلی استفاده بردم وخیلی متشکرم