تست تشخیص اوتیسم منتشر شد

تست تشخیص اوتیسم منتشر شد

پست وبلاگی
حسادت در ازدواج چگونه است؟ مدت مطالعه: 4 دقیقه
ای سنج 17 آذر 1399 مدت مطالعه: 4 دقیقه

حسادت در ازدواج چگونه است؟

هر کس در دوره ای از زندگی خود حسادت را تجربه می کند درواقع حسادت یک احساس طبیعی است. با این حال، مشکلات وقتی بوجود می آیند که حسادت از نوع سالم به چیزی ناسالم و غیر منطقی تبدیل شود. خواه یک شریک حسود باشید یا یک همسر حسود، حسادت غیر منطقی و بیش از حد می تواند در نهایت روابط شما را خراب کند. درادامه براساس فهرست مطالب زیر مروری داریم بر این موضوع و از جمله گام هایی که می توانید برای غلبه بر این احساسات در ازدواج خود بردارید:

بررسی اجمالی مفهوم حسادت

حسادت واکنشی در برابر تهدید ادراک شده - واقعی یا خیالی - در یک رابطه ارزشمند مثل ازدواج است. حسادت کم در زندگی می تواند مفید باشد و حتی می تواند باعث برنامه ریزی بهتر شود. اما حسادتِ زیاد، طاقت فرسا و مرعوب کننده است، مخصوصاً به این دلیل که می تواند منجر به رفتارهای خطرناکی مانند تعقیب، خشونت، و آزار جسمی شود.

گزارش آماری

 طبق یک نظرسنجی ملی از مشاوران ازدواج، حسادت برای یک سوم کل زوجین مشاوره ازدواج مشکل ساز است.

نکته ای که در رابطه با حسادت شدید وجود دارد این است که این نوع حسادت به هیچ وجه با گذشت زمان در ازدواج بهبود نمی یابد. در واقع حسادت احساسی نیست که به راحتی از شما دور شود چرا که مستقیم به قلب شما می رود و ریشه های عمیقی دارد. بنابراین برای غلبه بر احساس حسادت نیاز به آگاهی و تلاش است.

حسادت سالم در مقابل حسادت ناسالم

حسادتِ سالم، تا حدی طبیعی است و می تواند رابطه را حفظ کند. اما وقتی شدید یا غیر منطقی شود، می تواند به طور جدی به رابطه آسیب برساند. برای موفقیت یک رابطه مهم این است که بتوانید بین حسادت سالم و حسادت ناسالم تفاوت قائل شوید. به همین خاطر در ادامه هر دو نوع حسادت تا حدودی توضیح داده می شوند:

حسادت عادی

حسادت ملایم در یک رابطه سبب می شود که زوجین نسبت به هم تعهد داشته باشند و به سمت همدیگر ترغیب شوند و یک دیگر را دوست داشته باشند همچنین همیشه در تلاش هستند که توجه یکدیگر را جلب کنند و عشق شان را به یکدیگر ثابت کنند در نتیجه این نوع حسادت تا حدودی سبب پررنگ شدن صیمیمت بین زوجین می شود. 

حسادت ناسالم

وقتی حسادت شدید یا غیر منطقی است، اوضاع بسیار متفاوت می شود یعنی این نوع حسادت در زندگی زوجین یک رابطه بالقوه خشونت آمیز را ایجاد می کند. از این گذشته، افراد حسود چنان تحت تأثیر احساسات و ناامنی های خود قرار می گیرند که تصمیم می گیرند زندگی شریک خودشان را تحت کنترل شدید قرار بدهند. ریشه حسادت ناسالم بیشتر در ترس از رها شدن و ترس از این است که مبادا شریک زندگی شان آنها را دوست ندارد.  

در ادامه نشانه هایی از این نوع حسادت آورده شده است:

عدم امنیت و ترس غیرمعمول

اتهام زدن

تعقیقب کردن همسر خود برای اطمینان خاطر خود

ممانعت کردن از حضور همسر در بین جمع های مختلف

چک کردن مداوم گوشی موبایل همسر

زیر سوال بردن بیش از حد رفتارهای همسر

بعد از جدا شدن از همسر مجددا پیام های کوتاه دادن و جویای حال وی شدن

دلایل وجود این نوع حسادت ناسالم در بین افراد

افرادی که با این حسادت دست و پنجه نرم می کنند اغلب احساسات مختلفی را تجربه می کنند از جمله: ترس، عصبانیت، اندوه، نگرانی، غم، درد، ترحم و تحقیر، بدشانسی و سوء ظن یا تهدید. در هر صورت این نوع حسادت می تواند توسط عوامل زیادی ایجاد شود، که در ادامه به برخی از آن ها اشاره می شود:

اعتماد به نفس یا عزت نفس ضعیف

ترس از رها شدن یا مورد خیانت قرار گرفتن

وسواس شدید در تمایل به کنترل داشتن

احساس مسئولیت کاذب نسبت به همسر

داشتن انتظارات غیرواقعی در مورد ازدواج

داشتن تجربه دردناک جدایی در گذشته

ترس از دست دادن شخص

اثرات حسادت ناسالم

حسادت ناسالم در زندگی زوجین اثرات و پیامدهای خیلی بدی دارد که همین پیامدها خود می تواند باعث اتفاقات بدتر در آینده شود. در ادامه به برخی از این پیامدها اشاره می شود:

منجر شدن به کینه و دفاع

کنترل بیش از حد فرد

عصبانیت روز افزون

از بین رفتن اعتماد بین طرفین

از بین رفتن احترام بین زوجین

علائم شدید روانی و جسمی در فرد حسود (از قبیل: لرزش دست، سرگیجه، افسردگی و بی خوابی)

طلاق و جدایی

راههای مقابله با حسادت ناسالم

اگر ازدواج شما به دلیل حسادت دچار مشکل شده است، نگران نباشید مهم این است که قبل از اینکه از کنترل خارج شود با آنها کنار بیایید. در اینجا چند نکته برای راه های سالم مقابله با حسادت آورده شده است.

عادی شمردن بعضی از حسادت ها

افراد و شرایطی وجود خواهند داشت که امنیت ازدواج شما را تهدید می کند. خواه یک همکار مجرد باشد یا شغلی که به مسافرت زیادی احتیاج دارد. شما باید بدانید که در این شرایط وجود مقداری حسادت در شما یا همسرتان تا حدودی طبیعی است. نکته مهم این است که باید وقت بگذارید و در مورد نگرانی های خود صحبت کنید و در مورد برخی خط قرمزها که از ازدواج و عشق شما محافظت می کند، به توافق برسید. به عنوان مثال ، هر دو ممکن است توافق کنید که محدود کردن تماس با یک همکار خاص برای سلامت ازدواج شما مهم است.

بررسی ریشه حسادت

وقتی همسرتان دائماً حسادت می کند، مهم است که بدانید چرا این اتفاق می افتد. سعی کنید درک کنید که حسادت از کجا ناشی می شود و برای کاهش آن چه کاری می توانید انجام دهید. مثلا شاید وقتی ریشه یابی می کنید متوجه می شوید که علت حسادت همسرتان وقتی که با مادرتان صحبت می کنید این است که در طول روز زمان زیادی را برای صحبت کردن با خود او در نظر نمی گیرید.

ایجاد جو اعتماد

یکی از بهترین راه ها برای جلوگیری از حسادت، ایجاد فضای اعتماد است. به عبارت دیگر، افراد معتمد درباره اینکه چگونه وقت خود را می گذرانند دروغ نمی گویند. آنها همچنین به همسر خود خیانت نمی کنند. بنابراین به این شکل حسادت می تواند در نطفه خفه شود.

ایجاد پیوند سالم

راه هایی را برای گذراندن وقت با هم و پیوند برقرار کنید. ازدواج فراتر از زندگی مشترک و تختخواب مشترک است. این شامل نشان دادن محبت، گذراندن وقت با هم و ایجاد دلبستگی با یکدیگر است.

کمک از فرد خنثی

وقتی حسادت ناسالم شود، کنار آمدن با آن ممکن است دشوار باشد. به همین دلیل، هنگامی که حسادت طاقت فرسایی را تجربه می کنید که بر سلامت ازدواج شما تأثیر می گذارد، یافتن یک طرف خنثی برای درک دلیل حسادت مهم است. این فرد می تواند ابزاری در اختیار شما قرار دهد تا از راه حسادت به روشی سالم خلاص شوید.

کمک گرفتن از درمانگر

حسادت هم مانند خیلی از مسائل روانی دیگر می تواند توسط درمانگران و روان شناسان متخصص در این زمینه حل شود . پس اگر راهکارهای بالا نتوانستند میزان حسادت تان را کاهش دهند سعی کنید حتما در اولین فرصت از راهکارهای متخصصین بهره ببرید قبل از این که خیلی دیر شود و همه پیامدهای حسادت را در زندگی تان تجربه کنید.

بیشتر بخوانید

از آن جایی که حسادت ناسالم سبب کاهش صمیمت در ازدواج می گردد پیشنهاد می گردد مقاله ای تحت عنوان «نکاتی برای مردان برای افزایش صمیمیت در ازدواج» را مطالعه نمایدد.

جمع بندی ای سنج

همانطور که ملاحظه شد در این مقاله در مورد حسادت ناسالم صحبت شد. حسادتی که می تواند صمیمیت را در ازدواج به طور کل نابود کند به همین خاطر برای کاهش آن راهکارهایی ارائه شد (از قبیل: عادی شمردن، بررسی ریشه حسادت، ایجاد جو اعتماد، کمک از درمانگر و متخصصین و ...) تا زوجین بتوانند با پیاده سازی این راهکارها در زندگی خود گامی در جهت کاهش یا حذف این حسادت بردارند.

آیا شما هم در زندگی شخصی خود دچار حسادت شده اید؟ برای کاهش آن از چه راهکارهایی استفاده کرده اید؟ لطفا نظرات ارزشمند خودتان را با ما به اشتراک بگذارید.

 

اصطلاحات مهم این مقاله

جهت نمایش بیشتر اصطلاحات کلیک نمایید
لطفا امتیاز خود را برای این محتوا ثبت کنید