تست تشخیص اوتیسم منتشر شد

تست تشخیص اوتیسم منتشر شد

پست وبلاگی
چگونه هوش اجتماعی خود را افزایش دهیم؟ مدت مطالعه: 3 دقیقه
ای سنج 05 آبان 1400 مدت مطالعه: 3 دقیقه

چگونه هوش اجتماعی خود را افزایش دهیم؟

هوش اجتماعی را توانایی برقراری ارتباط با دیگران تعریف کرده اند. این هوش قابل اکتساب است و با رعایت برخی نکات می توان آن را افزایش داد. در این مقاله در مورد راه هایی برای افزایش هوش اجتماعی صحبت خواهیم کرد. آنچه در ادامه خواهید خواند، بر اساس فهرست مطالب به شرح زیر است:

مروری بر هوش اجتماعی

افرادی که دارای هوش اجتماعی در سطح بالا هستند، به راحتی می توانند با دیگران ارتباط برقرار کند و حتی در زمانی که در جمع قرار می گیرند، می دانند دقیقا چه باید بگویند، افراد دارای هوش اجتماعی وقتی در جمع قرار می گیرند نسبت به دیگر افراد به خود اطمینان بیشتری دارند. شاید تصور کنید این افراد نحوه تعامل با مردم را به خوبی می دانند ولی نکته این جاست که این افراد دارای هوش اجتماعی هستند.

نظریه مربوط به هوش اجتماعی برای اولین بار در تاریخ در سال 1920 توسط یک روانشناس آمریکایی به نام ادوارد ثرندایک مطرح شد. ثرندایک هوش اجتماعی را، توانایی درک زنان، مردان، دختران و پسران و رفتار به صورت عاقلانه در روابط اجتماعی، تعریف کرده است. 

توجه

ثرندایک بر این باور است که افراد در حین تولد، با هوش اجتماعی به دنیا نمی آیند و هوش اجتماعی در افراد قابل اکتساب است.

ویژگی های افراد با هوش اجتماعی بالا

افرادی که از لحاظ اجتماعی باهوش هستند، ویژگی هایی را در مورد برقراری ارتباط و کمک به دیگران از خود نشان می دهند. ویژگی های افراد با هوش اجتماعی زیاد عبارت اند از:

گوش دادن موثر

فردی که دارای هوش اجتماعی می باشد، به حرف های دیگران نه فقط به خاطر اینکه باید به دیگران پاسخ دهد، بلکه برای فهم و درک عمیق سخنان به دیگران گوش می دهند. فردی که با فرد دارای هوش اجتماعی بالا صحبت می کند، در نهایت فرد را با حال خوب، احساس اینکه به خوبی درک شده است و فرد مقابلش با او ارتباط برقرار کرده است، ترک می کنند.

مهارت مکالمه

فرد دارای هوش اجتماعی مهارت خوبی در صحبت کردن با دیگران دارد. آن ها در مکالمات خود با دیگران با تدبیر، متناسب، شوخ طبع و صادق می باشند و جزئیات مربوط به افراد را به راحتی به خاطر می آورند و همین باعث می شود گفتگو با دیگران برایشان معنادارتر شود.

افزایش هوش اجتماعی

مدیریت خوش نامی

افرادی که هوش اجتماعی بالا دارند، تاثیری که ممکن است بر دیگران بگذارند را در نظر گرفته و به آن توجه می کنند. مدیریت شهرت و یا خوش نامی یکی از پیچیده ترین ویژگی های هوش اجتماعی می باشد؛ فرد باید تعادل داشته باشد و با تامل و تعمق سخن بگوید و در حالی که بر دیگران اثر می گذارد، به این اثر گذاری توجه داشته باشد.

عدم بحث و مشاجره

فرد دارای این نوع هوش، آگاه می باشد که میان بحث کردن و مشاجره کردن با دیگران تفاوت زیادی وجود دارد. این افراد می دانند که باید به نظرات و ایده های دیگران به خوبی گوش کنند و ایده های آنان را بررسی کنند؛ حتی اگر این ایده ها درست و یا دقیق نباشند.

چگونه هوش اجتماعی خود را افزایش دهیم؟

به نظر می رسد که برخی از افراد ذاتا دارای هوش اجتماعی هستند و برخی دیگر برای رشد این هوش نیاز به تلاش دارند. خوشبختانه برای افزایش هوش اجتماعی روش ها و استراتژی هایی وجود دارد. مواردی که در این قسمت بیان می کنیم، می تواند به شما در افزایش هوش اجتماعی تان کمک کند:

توجه به کسانی که در اطرافتان وجود دارند

افرادی که دارای این هوش هستند به اطراف خود توجه دقیق دارند و به جزئیات توجه می کنند؛ اگر فکر می کنید شخصی در زندگی شما وجود دارد که دارای مهارت های قوی ارتباطی با افراد دیگر است، نحوه تعامل او با دیگران را مشاهده کنید.

بر افزایش هوش هیجانی خود کار کنید

 اگرچه هوش هیجانی تا حدودی شبیه به هوش اجتماعی می باشد، اما هوش هیجانی بیشتر در مورد چگونگی کنترل احساسات خود و نحوه همدلی با دیگران است. هوش هیجانی به شما می گوید که باید به احساسات دیگران توجه داشته باشید. فردی که دارای هوش اجتماعی باشد در صورت داشتن احساسات منفی و ناخوشایند در محیط های اجتماعی می تواند خودش را به خوبی کنترل کند و بر احساساتش آگاهی داشته باشد.

به تفاوت های فرهنگی احترام بگذارید

 فرد با هوش اجتماعی بالا، به دنبال درک تفاوت های فرهنگی می باشند. اگرچه بیشتر مردم مهارت های اجتماعی را از خانواده، دوستان و جامعه اطرافشان می آموزند، اما یک فرد با هوش اجتماعی می داند که دیگران ممکن است واکنش ها و رسوم متفاوتی بر اساس تربیت خود در خانواده داشته باشند.

افزایش هوش اجتماعی

گوش دادن فعال را تمرین کنید

هوش اجتماعی خود را با کار بر روی مهارت های ارتباطی خود تقویت کنید که این مورد نیاز به گوش دادن فعال دارد. قبل از اینکه پاسخ دهید، زمانی را برای فکر کردن در مورد آنچه دیگران می گویند، در نظر بگیرید. به سخنان دیگران خیلی خوب گوش دهید تا بتوانید معنای دقیق کلمات آنان را پیدا کنید.

قدر افراد مهم زندگی خود را بدانید

افراد باهوش اجتماعی، روابط عمیقی با افرادی که برای آن ها مهم هستند، دارند. به احساسات و عواطف همسر و فرزندانتان، دوستان، همکاران و سایر همسالان خود توجه داشته باشید. سعی کنید که هیچگاه افراد مهم زندگی تان را نادیده نگیرید و به آن ها بی توجه نباشید. این قدردان بودن به رشد هوش اجتماعی شما کمک می کند.

جمع بندی ای سنج

در این مقاله در مورد راه هایی افزایش هوش اجتماعی صحبت کردیم. لازم است بدانید اکتساب هوش اجتماعی آن قدر هم راحت نیست اما کاملا ممکن است. تلاش شما برای داشتن هوش اجتماعی می تواند به شما در داشتن زندگی بهتر و دوستان صمیمی بیشتر کمک کند. موقعیت های متفاوت اجتماعی را در نظر بگیرید؛ به رفتار مردم در موقعیت های اجتماعی توجه کنید و رفتار خود را در موقعیت های اجتماعی بعدی پیش بینی کنید. برای ارتقای مهارت های خود رد هوش اجتماعی تلاش کنید و این نکته را در نظر بگیرید که در صورت شکست خوردن ناامید نشوید.

آیا شما دارای هوش اجتماعی هستید؟ برای ارتقای هوش اجتماعی در خود چه کارهایی را انجام داده اید؟ لطفا نظرات و دیدگاه های ارزشمندتان را با ما در میان بگذارید.

تبعیض جنسیتی چیست | انواع و روش مقابله
تروما چیست | انواع و راه درمان
بررسی 0 تا 100 سندروم پیش از قاعدگی ( PMS)
پورنوگرافی چیست | بررسی تاثیر مخرب آن بر مغز انسان
ماری جوانا یا گل چیست | آیا فوایدی هم دارد؟
مهرطلبی چیست | ویژگی‌های افراد مهرطلب
جهت نمایش بیشتر اصطلاحات کلیک نمایید
لطفا امتیاز خود را برای این محتوا ثبت کنید