تست تشخیص اوتیسم منتشر شد

تست تشخیص اوتیسم منتشر شد

پست وبلاگی
چگونه فشار خون بالا تشخیص داده می شود؟ مدت مطالعه: 6 دقیقه
ای سنج 04 خرداد 1400 مدت مطالعه: 6 دقیقه

چگونه فشار خون بالا تشخیص داده می شود؟

فشار خون یک موضوع مهم در سلامتی همه ی ماست. تشخیص یک فشار خون نرمال از فشار خون بالا یا پایین، می تواند کمک بزرگی در حفظ سلامتی ما بکند. در این مقاله قصد داریم راجع به این موضوع صحبت کنیم. شما می توانید فهرست مطالب را از باکس زیر مشاهده نمایید.

چگونه فشار خون بالا تشخیص داده می شود؟

فشار خون بالا وقتی تشخیص داده می شود که، فشار خون به طور مداوم کمتر از 130 میلی متر جیوه سیستولیک و بیشتر از 80 میلی متر جیوه دیاستولیک اندازه گیری شود. فشار خون با استفاده از دستگاهی به نام کاف فشار خون اندازه گیری می شود که، یک وسیله غیرتهاجمی است که می تواند فشار داخل عروق شما را تشخیص دهد، و مقادیرعددی را با استفاده از فشار سنج یا دستگاه الکترونیکی منتقل می کند. پزشک شما همچنین ممکن است برای تشخیص برخی از دلایل یا عوارض فشار خون بالا از آزمایشات آزمایشگاهی یا آزمایشات تصویربرداری استفاده کند.

آزمایشگاه ها و تست ها

فشار خون شما در طول روز در پاسخ به سطح فعالیت، وضعیت مصرف مایعات، میزان اضطراب و بسیاری از عوامل دیگر دقیقه به دقیقه در نوسان است. این بدان معنی که اگر دکتر در لحظه فشار خون شما را در مطبش بگیرد و ثبت کند، دقایق دیگر فشار خون شما می تواند متفاوت از آن موقع باشد. به طور میانگین سنجش فشار خون شما به طور معمول و مداوم، تصویر دقیق تری از وضعیت فشار خون شما ارائه می دهد. در صورت مشکوک بودن به پرفشاری خون ثانویه، ممکن است پزشک آزمایش خون یا ادرار را نیز برای شما تجویز کند.

آزمایش فشار خون

به طور سنتی، فشار خون در مطب پزشک با استفاده از کاف فشار خون اندازه گیری می شود، که می تواند به فشار سنجی که از جیوه برای اندازه گیری فشار خون استفاده می کند یا به دستگاه الکترونیکی برای ثبت فشار خون متصل شود. کاف فشار خون فشار داده می شود و به محض اینکه توسط پزشک فشار داده شود، سپس فشار خارجی بر شریان بازوی شما آزاد می شود، حداکثر فشار شما درست در هنگام ضربان قلب (فشار سیستولیک) و کمترین فشار شما، که در هنگام ارام بودن ضربان قلب شما ایجاد می شود (فشار دیاستولیک) اندازه گیری می شود.

نکته

برای تشخیص فشار خون معمولاً حداقل به سه بار افزایش فشار خون نیاز است که با فاصله حداقل یک هفته انجام شود.

با این وجود بازگشت برای انجام آزمایش های مکرر می تواند از لحاظ هزینه ای سنگین باشد و ممکن است بیمه درمانی شما این ویزیت های تکراری را تأیید نکند. به همین دلیل، برخی از پزشکان ممکن است برای تعیین اینکه میزان فشار خون بالاست یا نه، به خصوص در مواردی که تشخیص کاملاً واضح نیست، به ثبت فشار خون در مطب و همچنین نتایج آزمایش در خانه اعتماد کنند.

اندازه گیری فشار خون در حال استراحت

فشار خون در حالت استراحت، دقیق ترین سنجش در نظر گرفته می شود. برای دریافت این اندازه گیری:

فشار خون شما باید پس از حداقل پنج دقیقه ساکت ماندن در حالی که پاها را آرام نگه داشته اید، در یک محیط ساکت و گرم ثبت شود.

شما نباید حداقل 30 دقیقه قبل از آزمایش از کافئین یا محصولات تنباکو استفاده کرده باشید.

پزشک شما ممکن است حداقل دو بار فشار خون را که ترجیحاً حداقل پنج دقیقه از یکدیگر فاصله دارد، مورد سنجش و اندازه گیری قرار دهد. اگر میزان سنجش در اندازه گیری ها بیش از 5 میلی متر جیوه تفاوت داشته باشد، ممکن است اندازه گیری مکرر و بیشتر انجام شود تا زمانی که سنجش دقیق تر حاصل شود. هدف این است که یک سنجش مداوم و صحیح داشته باشید، نه اقداماتی در حد متوسط ​​و با نتایجی که دقیق نیستند.

برخی از افراد حین سنجش فشار خون در مطب پزشک استرس دارند و این باعث می شود فشار خون بالا نشان داده شود، اما در مواقع دیگر مانند زمانی که فرد در حال استراحت است فشار خون در حالت طبیعی می باشد؛ به این الگو فشار خون سفید پوش گفته می شود و معمولاً به دلیل اضطراب ایجاد می شود. در صورت بروز این موارد ممکن است بررسی های مکرر لازم باشد.

هنگامی که فشار خون شما به طور دقیق اندازه گیری شد، پزشک بسته به مقادیر فشار خون سیستولیک و دیاستولیک، نتایج را به شرح زیر طبقه بندی می کند:

فشار خون طبیعی: فشار سیستولیک کمتر از120 میلی متر جیوه و فشار دیاستولیک کمتر از80 میلی متر جیوه.

فشار خون بالا: فشار سیستولیک بیشتر از 129 یا فشار دیاستولیک بیشتراز 79 میلی متر جیوه.

گروه پرفشاری خون بیشتر به دو مرحله تقسیم می شود:

فشار خون مرحله 1: فشار سیستولیک 130 میلی متر جیوه تا 139 میلی متر جیوه یا فشار دیاستولی 80 میلی متر جیوه تا 89 میلی متر جیوه.

فشار خون مرحله 2: فشار سیستولیک بیشتر از 139 میلی متر جیوه یا فشار دیاستولیک بیشتر از 89 میلی متر جیوه.

سنجش فشار خون که ممکن است با نگرانی هایی همراه باشد از جمله:

فوریت فشار خون: فشار خون سیستولیک بیشتر از 220 میلی متر جیوه و فشار خون دیاستولیک بیشتر از 120 میلی متر جیوه بدون علائم عمده.

فشار خون اورژانسی بالا: فشار خون سیستولیک بیشتر از 180 میلی متر جیوه یا فشار دیاستولیک بیشتر از 120 میلی متر جیوه با علائم نارسایی عضوی، مانند سرگیجه، گیجی و تنگی نفس (که می تواند به طور ناگهانی در هر زمان رخ دهد، و لزوما در ویزیت پزشک که از قبل  برنامه ریزی شده تشخیص داده نمی شود.)

آزمایش خون

برای تعیین اینکه آیا به دلیل یک بیماری جدی یا قابل درمان سلامتی، فشار خون ثانویه دارید یا خیر، آزمایش خون لازم است. آزمایش خون که می تواند برای کمک به تشخیص فشار خون بالا انجام شود شامل موارد زیر است:

 سطح الکترولیت

 گلوکز خون

 آزمایشات عملکرد تیروئید

 آزمایشات عملکرد کلیه: سطح نیتروژن اوره خون (BUN) و کراتین خون

آزمایش ادرار: آزمایش ادرار می تواند به شما کمک کند تا تشخیص دهید آیا مبتلا به دیابت، نارسایی کلیه یا داروهای غیرقانونی که باعث فشار خون بالا می شوند یا به آن کمک می کنند، هستید یا خیر.

خودآزمایی/ تست در خانه: دستگاه هایی که فشار خون را با استفاده از یک فشارسنج خانگی و سنتی در حد متوسط، اندازه گیری می کنند، در دسترس تر هستند و استفاده از آن ها آسان است. بسیاری از این دستگاه ها می توانند فشار خون شما را ثبت و پیگیری کنند، و برای شما در هنگام کنترل فشار خون مفید است و همچنین برای دکتر شما از همان ابتدای کار برای تشخیص مفید و کار آمد است.

نظارت بر فشار خون خانگی (HBPM)

شما می توانید فشار خون خود را در خانه اندازه گیری کنید، فرایندی که تحت عنوان نظارت بر فشار خون در خانه (HBPM) شناخته می شود. HBPM در سال های اخیر بسیار آسان تر و دقیق تر شده است، و اکنون یک گزینه مناسب برای تشخیص فشار خون بالا و کمک به مدیریت آن پس از شناسایی است. این امر به ویژه برای کسانی که فشار خون بالا را دارند استفاده می شود، زیرا فشار خون شما باید در خانه طبیعی باشد و با سنجش فشار در این شرایط می توان نتیجه گرفت که نتایج در مطب قابل بحث نیست و درمان را غیرضروری می کند. علاوه بر این، اگر دچار فشار خون بالا و نوسانی هستید که نیاز به درمان دارد، نظارت در منزل می تواند برای شما در روند کنترل کردن فشار خون مفید باشد، حتی اگر بررسی های فشار خون را در مطب انجام ندهید.

هشدار

به یاد داشته باشید، فشار خون بالا به طور متوسط با سنجش ​فشار خون مکرر ​​در طول یک روز تعیین می شود.

 کنترل فشار خون سرپایی (APBM)

دستگاه ABPM متشکل از یک فشار سنج برای سنجش فشار خون است که روی بازو پوشیده شده و به دستگاهی برای ضبط اعداد متصل است که می توان آن را روی کمربندی قرار داد. ABPM فشار خون را در فواصل 15 دقیقه یا 30 دقیقه طی یک دوره 24 یا 48 ساعته گرفته و ثبت می کند. این به این معنی است که نوسانات فشار خون که به طور معمول در یک روز اتفاق می افتد را می توان با ارزیابی میانگین ثبت شده توسط پزشک، محاسبه کرد. در عین حال، اگر مبتلا به فشار خون بالا هستید، پزشک شما می تواند با استفاده از APBM اقدامات لازم را در مدت زمان طولانی تری با استفاده از امکاناتی که در مطب دارد، برای شما انجام دهد. تشخیص فشار خون بالا با ABPM به خوبی تأیید شده و برای تشخیص مرحله 1 فشار خون دقیق تر از مراجعه به مطب پزشک است.

تصویربرداری و سایر آزمایشات

فشار خون بسیار نزدیک به عملکرد قلب و کلیه است و به آن ها مربوط است و آزمایشات تصویربرداری می توانند در تشخیص فشار خون بالا و دلایل و عوارض مرتبط با آن کمک کنند.

الکتروکاردیوگرام (EKG)

EKG یک آزمایش کاملاً ساده و سریع است که ریتم قلب شما را ارزیابی می کند. ناهنجاری های ریتم قلب می تواند باعث فشار خون بالا شود. به همین ترتیب، فشار خون بالا می تواند تغییرات طولانی مدت ایجاد کند که منجر به ناهنجاری های ریتم قلب شود.

اکوکاردیوگرام

عملکرد قلب شما را می توان با استفاده از یک آزمایش تصویربرداری بررسی کرد که قلب شما را در هنگام حرکت تجسم می کند. فشار خون بیش از حد بالا ممکن است تغییراتی ایجاد کند که با استفاده از اکوکاردیوگرافی قابل شناسایی است و برخی از ناهنجاری های عملکرد قلب می توانند فشار خون بالا ایجاد کنند.

سونوگرافی

آزمایشی که برای ارزیابی کلیه ها و رگ های خونی مفید است، اگر پزشک شما نگران جنبه های خاصی از جریان خون شما باشد، ممکن است نیاز به سونوگرافی باشد. به عنوان مثال، اگر دکتر شما معتقد است که ممکن است یک یا چند رگ خونی بیش از حد باریک شده باشد، این مورد می تواند با استفاده از سونوگرافی ارزیابی شود.

سی تی اسکن یا MRI

اگر پزشک به وجود تومور به عنوان علت فشار خون بالا مشکوک است، ممکن است لازم باشد یک آزمایش تصویربرداری مانند سی تی اسکن یا MRI، معمولاً برای ارزیابی کلیه ها یا غدد فوق کلیوی انجام دهید.

تشخیص افتراقی:

فشار خون بالا هنگامی تشخیص داده می شود که فشار خون به طور مداوم افزایش یابد، حتی اگر مکرر نباشد. برخی شرایط وجود دارد که می تواند به طور مداوم فشار خون بالا یا فشار خون شدید ایجاد کند، حتی اگر فشار خون بالا در آن لحظه وجود نداشته باشد، که پزشک باید آن ها را در نظر بگیرد:

دارو یا عوارض جانبی دارو:

داروها می توانند فشار خون بالا ایجاد کنند و فشار خون ممکن است با قطع دارو به حالت طبیعی برگردد. دانستن اینکه دارو دلیل فشار خون بالا است یا خیر ممکن است دشوار باشد. حتماً در مورد تمام داروها و داروهایی که گاها استفاده می کنید به پزشک خود بگویید، زیرا حتی برخی از داروهای گیاهی با فشار خون بالا در ارتباط هستند.

نارسایی کلیه

نارسایی حاد یا مزمن کلیه می تواند فشار خون را افزایش دهد. اگر نارسایی کلیه تنها علت فشار خون باشد، وقتی سطح مایعات و الکترولیت ها به حالت طبیعی برگردد، فشار خون می تواند به حالت عادی برگردد. نارسایی کلیه با دارو، دیالیز یا پیوند درمان می شود.

پرکاری تیروئید

بالا بودن میزان تیروئید می تواند باعث فشار خون بالا و همچنین کاهش وزن، افزایش اشتها، تعریق و برافروختگی شود. به طور معمول ناهنجاری های تیروئید با استفاده از آزمایش خون برای ارزیابی سطح هورمون تیروئید تشخیص داده می شوند.

تومور غده فوق کلیه

باعث تولید بیش از حد اپی نفرین و نوراپی نفرین می شود و در نتیجه احساس اضطراب، تعریق، ضربان قلب تند و فشار خون بالا ایجاد می شود. تشخیص معمولاً از طریق مشاهده بالینی علائم و نشانه ها، آزمایش خون، اندازه گیری هورمون ها و آزمایش تصویربرداری از غدد فوق کلیوی که اندام های کوچکی هستند که در بالای کلیه ها قرار دارند، انجام می شود.

اگر دوست دارید تا درباره علائم روانشناختی فشار خون بدانید، به صفحه مورد نظر مراجعه نمایید.

جمع بندی ای سنج

خوب است با کنترل میزان فشار خون با استفاده از مواردی که در بالا گفته شد، میزان سلامتی خود را بهبود ببخشید. کنترل فشار خون اصلا کار سختی نیست و با مراقبت و رعایت در مواردی کاملا امکان پذیر است.

آیا تا به حال خود یا اطرافیان دچار فشار خون بالا بوده اید؟ تجربیاتتان را با ما به اشتراک بگذارید.

ماری جوانا یا گل چیست | آیا فوایدی هم دارد؟
مهرطلبی چیست | ویژگی‌های افراد مهرطلب
رفتار مناسب با کودک لجباز چیست؟
علائم کمبود اعتماد به نفس چیست؟
انواع اعتماد به نفس کدام است | بهترین نوع اعتماد به نفس
تفاوت خشم و پرخاشگری چیست؟

اصطلاحات مهم این مقاله

جهت نمایش بیشتر اصطلاحات کلیک نمایید
لطفا امتیاز خود را برای این محتوا ثبت کنید