پست وبلاگی
ذهن آگاهی؛ بهترین واکنش برای کنترل احساسات منفی مدت مطالعه: 2 دقیقه
ای سنج 05 آبان 1398 مدت مطالعه: 2 دقیقه

ذهن آگاهی؛ بهترین واکنش برای کنترل احساسات منفی

تاثیر ذهن آگاهی

احساسات منفی بخشی از تجربه ی انسانی ما هستند؛ در زندگی روزمره ی ما موجی از غم و اندوه، درد، حسادت و حتی عصبانیت وجود داشته و به ما یادآوری می کند که زنده هستیم و هنوز سوال ها و مسائل حل نشده ای داریم که باید به آن ها رسیدگی کنیم.

در چنین شرایطی، ذهن آگاهی (mindfulmess) برای رویارویی با احساساتمان بسیار مناسب می باشد. ذهن آگاهی امکان همراهی مناسب ما با احساساتمان را فراهم می سازد؛ این کار سبب می شود تا ما با روشی سالم و موثر احساسات خود را مشاهده کرده و به آن ها توجه کنیم.

 

کنترل احساسات
تصور کنید قرار است طوفانی که حامل پیام های ناخوشایندی مانند عصبانیت، درد، نا امیدی، آسیب پذیری و… است، رخ دهد و شما در جلوی درِ خانه ی خود ایستاده اید؛ در این شرایط سه روش بالقوه جهت رویایی با آن طوفان وجود دارد:

روش ۱: از خانه بیرون رفته و اجازه دهید که طوفان با بادهای شدید خود، کنترل شما را در دست گرفته و شما را به این طرف و آن طرف براند.

روش ۲: در و پنجره ها را بسته و چراغ ها را خاموش کرده و خود را در گوشه ای از خانه که تصور می کنید امن است، پنهان کنید.

روش ۳: در حالی که در خانه ی خود ایستاده اید، پنجره را باز می کنید-اتصال با طوفان در یک فضای امن- اجازه می دهید انگشتان شما باران را لمس کنند. بوی زمین مرطوب را حس می کنید؛ می دانید که در تمام این لحظات ممکن است طوفان شدت بگیرد؛ پس علی رغم لذت بردن، سعی می کنید مراقب ایمنی تان نیز باشید.

روش ۱ به گم شدن در احساساتتان اشاره دارد؛ به این صورت که شما به جای مشاهده و تحلیل آن مسئله ی ناراحت کننده، اجازه می دهید آن اتفاق کنترل شما را در دست بگیرد؛ در این شرایط شما تمام ظرفیت های خود جهت تحلیل و یادگیری را از دست می دهید.

کنترل احساسات منفی

روش ۲ به سرکوب کردن آن مسئله ی ناراحت کننده اشاره دارد؛ در این حالت شما به جای تلاش و بررسی مسئله جهت حل آن، از رویارویی مستقیم با اتفاق رخ داده اجتناب کرده و به گونه ای رفتار می کنید که انگار همه چیز عادی است. احساس منفی که دارید سبب می شود تا مشاهده کردن را رها کرده و نکاتی لازم است را نیاموزید.

 

ذهن آگاهی
روش ۳ همان تجربه ی ذهن آگاهی است. آگاهی از احساسات خود به ما کمک می کنید تا بین بی خیالی و توجه وسواسی به مسئله، تعادل ایجاد کنیم؛ و از طرفی به سبب انعطاف پذیری حاصل از این نگاه، شما قادر خواهید بود تا با آن مشکل روبرو شده و آن بپذیرید؛ همچنین تا حدی که در توانتان است برای حل آن تلاش کرده و تجربه کسب کنید. در نهایت نیز باعث می شود تا به تدریج حساسیت تان نسبت به آن مسئله کم شده و با آرامش بیشتری زندگی کنید.

درهای آگاهی خود را باز کنید و اجازه دهید تا ذهن آگاهی شما را از طوفان احساسات منفی تان، حفظ کند؛ گرچه این کار ساده نیست اما رشد و تحول عظیم شما را به همراه دارد.

 
 

 

 

خود خواهی چیست | انواع و عواقب آن
مهارت یادگیری چیست؟
استقلال فکری چیست | انواع و روش‌های تقویت آن
چطور نه بگوییم؟ بررسی بهترین روش‌ها
سندروم سازگاری عمومی چیست | علت و درمان
خستگی تصمیم گیری چیست | علل ایجاد و راه غلبه بر آن
بلوغ اجتماعی چیست | بررسی نشانه‌های آن
افسردگی مهاجرت چیست | دلایل و نحوه مدیریت آن
تاثیر کمال‌ گرایی بر روابط و شغل
جهت نمایش بیشتر اصطلاحات کلیک نمایید
لطفا امتیاز خود را برای این محتوا ثبت کنید