تست تشخیص اوتیسم منتشر شد

تست تشخیص اوتیسم منتشر شد

پست وبلاگی
افسردگی پیامد درماندگی آموخته شده مدت مطالعه: 3 دقیقه
ای سنج 26 تیر 1398 مدت مطالعه: 3 دقیقه

افسردگی پیامد درماندگی آموخته شده

در مورد افسردگی چه می دانید؟ آیا می دانستید که این اختلال شیوع نسبتا بالایی نسبت به دیگر اختلالات روانی دارد و علاوه بر بزرگسالان می تواند کودکان و نوجوانان را هم درگیر کند؟
ای سنج، در سری مقالات مختلف در خصوص افسردگی از ابعاد مختلف صحبت کرده است؛ در این مقاله مختصر بررسی در خصوص افسردگی پیامد درماندگی آموخته شده، خواهیم داشت. 

پژوهشگران مختلف از دیدگاه متفاوت به بررسی افسردگی و پیامدهای آن پرداخته اند؛ در این مقاله به بررسی افسردگی با توجه به نظریه درماندگی آموخته شده، خواهیم پرداخت. 

افسردگی چیست؟ 

افسردگی یک اختلال روانی خلقی است؛ فرد مبتلا به افسردگی دچار غم و اندوه شدید بوده و انرژی روانی و ذهنی کمی دارد. او دنیا را بی ارزش و تیره و تار در نظر می گیرد و از نظر او جهان بی معنی می باشد.
افسردگی باعث ناامیدی می شود.

علائم افسردگی چیست؟ 

به طور کلی علائم افسردگی عبارتند از:

  • علائم عاطفی – غم و اندوه برجسته ترین نشانه افسردگی است. به طور کلی، افراد افسرده در صبح احساس بدتری دارند و به نظر می رسد که خلق و خوی آنها پایین است. همراه با احساس غم و اندوه، احساس اضطراب نیز معمولا با افسردگی همراه است.
  • علائم شناختی – یک فرد افسرده در مورد خود باور منفی دارد. این افکار منفی نظرات خود را در مورد خود و آینده را تحت تأثیر قرار می دهند. یک فرد افسرده اغلب دارای عزت نفس اندک است.
  • علائم انگیزشی – افراد مبتلا به افسردگی انگیزه خود را از دست می دهند. در شرایط شدید، اراده آن ها به طور کامل فلج می شود. چنین بیماری حتی نمی تواند کاری انجام دهد که برای زندگی ضروری است. این عدم پاسخ نه تنها در رفتار حرکتی بلکه در وظایف شناختی نیز وجود دارد.
  • علائم جسمی – معمولا افسردگی در ساده ترین سطح باعث تغییرات فیزیکی مانند اختلالات اشتها و مشکلات در الگوهای خواب می شوند. جالب است که در برخی از افراد به صورت پرخوری و برخی به صورت بیش اشتهایی نمود دارد. در برخی نیز خواب کاهش یافته و برخی نیز ممکن است خوابشان افزایش یابد.

نظریه درماندگی آموخته شده در مورد افسردگی

یکی از مهم ترین نظریه ها در رابطه با افسردگی درماندگی آموخته شده می باشد که نشان می دهد، علت افسردگی را می توان به خاطر درماندگی های متعدد فرد دانست. سلیگمن درماندگی را به عنوان یک حالت روانشناختی در شرایط غیرقابل کنترل ایجاد می داند که آن نتیجه یک رویداد مستقل از پاسخ است.
در توضیح مصون بودن در برابر درماندگی معتقد است اگر فرد قبل از اینکه در وضعیت درماندگی در حال کنترل باشد، اثرات درماندگی کاهش می یابد.

برخی از پزوهشگران فرضیه بی کفایتی در انسان را در این حوزه مطرح نمودند. آن ها تصریح کردند که شواهد عمومی، پایدار و داخلی در مورد علل وقایع منفی در تعمیم نا امیدی و ایجاد نقایص شناختی و عاطفی نقش دارد. آن ها معتقدند که فرضیه درماندگی می تواند اثرات ایمنی و درمان را در زمینه افسردگی توسعه دهد.

به گفته سلیگمن چهار فرض را می توان در رابطه با افسردگی مطرح نمود:

  • فرد انتظار دارد که پس از ماجراهای (یا وضعیت مورد نظر پیشرفت غیرممکن است) وضعیت آزار دهنده شدید رخ دهد.
  • یک فرد در نظر دارد خود را در برابر این شرایط مزاحم محافظت کند.
  • شخص سبک اسناد غیر انطباقی دارد، به طوری که حوادث منفی به دلایل داخلی، دائمی و عمومی و رویدادهای مثبت به دلایل خارجی، ناپایدار و دلایل خاص نسبت داده می شود.
  •  به میزانی که احتمال وقوع، مزاحم بودن و احساس غیر قابل کنترل بیشتر می شود شکست های شناختی و انگیزشی بیشتر می شود. به عبارت دیگر، اهمیت یک رویداد کنترل نشده برای یک فرد، همان قدر که شدت ناراحتی عاطفی و عزت نفس در فرد، بیشتر خواهد شد.

به دلایل مبهم، بیشتر تحقیقات بیشتر به فرضیه سوم متکی است، به این معنی که آن ها اصرار دارند که یک سبک اسناد غیر انعطاف پذیر فرد را آماده پاسخ به افسردگی در مواجهه با وقوع حوادث مزاحم یا عدم وقوع حوادث مثبت می کند.
برخی از پژوهشگران تئوری درماندگی آموخته شده را به یک شکل جدیدتر معرفی کردند که در آن، ناامیدی به جای درماندگی به عنوان علت اصلی افسردگی توضیح داده شده است. در نظریه ناامیدی افسردگی و علل آن، با توجه به روابط متوالی آن ها، در ارتباط با شروع نشانه های بیماری از یکدیگر جدا می شوند.
در نظریه ناامیدی به صراحت بر این تأکید دارد که افسردگی یک اختلال ناهمگونی است و علاوه بر ناامیدی، عوامل دیگر نیز عوامل کافی برای وقوع افسردگی هستند.

اگر قصد دارید بدانید که آیا دچار افسردگی هستید یا خیر، می توانید تست افسردگی را انجام دهید.

جمع بندی ای سنج

افسردگی یک اختلال روانی شایع بوده و در دسته اختلالات خلقی قرار می گیرد؛ مبتلایان به افسردگی دارای الگوی خواب و اشتهای نامنظم هستند. آن ها عزت نفس کمی دارند و دنیا را به صورت بدبینانه نگاه می کنند.
افسردگی می تواند باعث داشتن افکار خودکشی و در نهایت اقدام به خودکشی می شود. 
مارتین سلیگمن، روان شناس معروف و ارائه دهنده نظریه درماندگی آموخته شده در خصوص افسردگی با توجه به درماندگی آموخته شده، سخن گفته است.

آیا مطالعه مقاله فوق مفید واقع شد؟ لطفا نظرات و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید. 

اصطلاحات مهم این مقاله

جهت نمایش بیشتر اصطلاحات کلیک نمایید

سوالات متداول

  • چه کسی نخستین بار نظریه درماندگی آموخته شده را مطرح کرد؟

    • مارتین سلیگمن.
  • از نظر مارتین سلیگمن چند فرضیه در خصوص افسردگی و درماندگی آموخته شده وجود دارد؟

    • 4 فرض و این فرض ها عبارت اند از: فرد انتظار دارد که پس از ماجراهای (یا وضعیت مورد نظر پیشرفت غیرممکن است) وضعیت آزار دهنده شدید رخ دهد. یک فرد در نظر دارد خود را در برابر این شرایط مزاحم محافظت کند. شخص سبک اسناد غیر انطباقی دارد، به طوری که حوادث منفی به دلایل داخلی، دائمی و عمومی و رویدادهای مثبت به دلایل خارجی، ناپایدار و دلایل خاص نسبت داده می شود.  به میزانی که احتمال وقوع، مزاحم بودن و احساس غیر قابل کنترل بیشتر می شود شکست های شناختی و انگیزشی بیشتر می شود. به عبارت دیگر، اهمیت یک رویداد کنترل نشده برای یک فرد، همان قدر که شدت ناراحتی عاطفی و عزت نفس در فرد، بیشتر خواهد شد.
  • علائم جسمانی افسردگی شامل چه نشانه هایی است؟

    • معمولا افسردگی در ساده ترین سطح باعث تغییرات فیزیکی مانند اختلالات اشتها و مشکلات در الگوهای خواب می شوند. جالب است که در برخی از افراد به صورت پرخوری و برخی به صورت بیش اشتهایی نمود دارد. در برخی نیز خواب کاهش یافته و برخی نیز ممکن است خوابشان افزایش یابد.
لطفا امتیاز خود را برای این محتوا ثبت کنید