تست تشخیص اوتیسم منتشر شد

تست تشخیص اوتیسم منتشر شد

پست وبلاگی
چالش های ذهنی کودکان مدت مطالعه: 3 دقیقه
ای سنج 01 مهر 1398 مدت مطالعه: 3 دقیقه

چالش های ذهنی کودکان

دوران کودکی بدون توجه به اینکه کجا زندگی می کنید، در چه خانواده ای متولد شده اید یا چه شکلی هستید، دارای چالش های مشترکی می باشد. شناخت این چالش ها به ما کمک می کنید تا با مدیریت رفتار خود دنیای امن تری برای بچه ها ی خود ساخته و موانع ذهنی آن ها را برطرف کنیم.
در این مقاله در مورد چالش های ذهنی کودکان صحبت می کنیم.

چالش چیست؟

کودکان همانند بزرگسالان درگیر برخی چالش ها می شوند؛ اما چالش به چه معناست؟ وقتی به هنگام انجام برخی فعالیت ها به مشکل می خوریم و انجام این فعالیت ها یا امور از توانایی ما خارج است، در این هنگام ما دچار چالش می شویم و به عبارتی راحتی را از دست داده و به سختی بر می خوریم.

ویژگی های چالش

چالش ها دارای برخی ویژگی های مشترک هستند؛ برخی از ویژگی های آن ها عبارت اند از:

  • اجتناب از چالش ها گریزناپذیر است.
  • روحیه عاملانه را تقویت می کند.
  • منجر به رشد و پیشرفت می شود.
چالش های ذهنی کودکان

انواع چالش های ذهنی کودکان

برخی از این چالش های درونی عبارتند از:

  • فقدان تجربه؛ کودکان تصور می کنند که هر اتفاقی که برایشان رخ دهد، بدترین اتفاق موجود است. آن ها به سبب عدم تجربه و چشم انداز وسیع، قادر نیستند تا درک کنند که یک مشکل واقعی دقیقا دارای چه ابعادی است(برای مثال چالش کسی که خودکشی می کند را با کسی که دارای یک مسمومیت ساده است، برابر می پندارند)
  • فقدان دانش؛ پسران و دختران اغلب آموزش های لازم برای مدیریت احساسات مختلف خود مانند خشم یا عصبانیت را ندیده اند؛ برای مثال دانش آموزی نمی دانست چگونه عصبانیت خود را مدیریت کند، برای همین وسط کلاس صندلی را پرت کرد. خوشبختانه هیچ کس آسیب ندید اما او به خاطر این کار بازخواست شد. البته خبر خوب این است که این بچه وقتی  یاد گرفت چطور احساسات خود را مدیریت کرده و کارها را به شیوه ی متفاوت تری انجام دهد، دیگر هیچ صندلی در کلاس او به پرواز درنیامد.
  • فقدان انتخاب؛ اخیراً یکی از دانش آموزان که ده سال داشت  گفت”احساس می کنم در مدرسه گیر افتاده ام” او از والدینش تقاضا کرد مدرسه ی او را تغییر داده اما والدینش از این کار اجتناب کردند همچنین او دوست داشت کاری کند تا از آنجا اخراج شود. بچه هایی مثل او اغلب احساس می کنند که در موضوعات گوناگون انتخابی ندارند یا اینکه صدای آن ها شنیده نمی شود و این مسئله برای آنها چالش برانگیز است.
  • درک نادرست؛ کودکان تمایل دارند تا چیزهای مختلفی را  که به هم مرتبط نیستند، کنار هم قرار داده و نتیجه گیری کنند. برای مثال هنگامی که مادربزرگ مِگی فوت شد، او از من پرسید مادربزرگ چه اشتباهی کرده بود؟ و من جواب دادم هیچ چیز. مِگی زمانی که مشاهده کرده بود که همه ناراحت هستند، تصور کرده بود مادربزرگش کار اشتباهی انجام داده و برای همین مرده است. اما همانطور که می دانیم، زندگی به این صورت نمی باشد.

کودک بودن سخت، سرشار از احساس و گاهی شگفت انگیز می باشد؛ اما زمانی که بچه ها را مجبور به پیروی از قوانین والدین یا معلمان کنیم، اغلب ناامید کننده است. گرچه این چالش ها را شما خود تجربه کرده  و بخشی از وجودتا ن است اما این احتمال  وجود دارد که آن ها را فراموش کرده باشید؛ پس بهتر است سعی کنید تا این موانع ذهنی کودکان را درک بیشتری کرده و با آنها همدلی کنید.

 
انواع چالش های ذهنی کودکان
 

چه راهکارهایی برای شکل دهی ذهنی کودک وجود دارد؟

اکنون می دانید کودکان در دوره کودکی با چه چالش هایی دست و پنجه نرم می کنند؛ اگر به دنبال شکل دهی ذهنی کودک هستید، می توانید به آن ها:

  • مهارت های خاص آموزش دهید؛ به کودک اجازه دهید چیزهای جدید را تجربه کند و سپس اگر رفتار نادرستی داشت از این رفتار غلط به عنوان فرصتی برای آموزش مهارت ها استفاده کنید.
    کودکان باید در این دوره مهارت هایی مانند حل مسئله، خود انضباطی، کنترل تکانه را یاد بگیرند.
  • اجازه بدهید تا اشتباه کنند؛ کودکان باید اشتباه کنند و از اشتباهات خود درس بگیرند. کودک باید بداند که اشتباه بخش حذف نشدنی زندگی است و نباید به خاطر اشتباهاتی که دارد، خجالت بکشد یا خود سرزنش گری داشته باشد.
    اشتباهات فرصتی را برای یادگیری فراهم کرده و پیامد اشتباهات باعث می شود که کودک اشتباه را دوباره تکرار نکند.
  • یاد بدهید که کمتر منفی بافی کنند؛ کودکان همانند بزرگسالان توانایی کنترل ذهن و مغز خود را ندارند و ممکن است دچار هجوم افکار منفی قرار بگیرند؛ شما باید به کودک خود، خودگویی مثبت و خوشبینی را آموزش دهید و تلاش کنید که دیدگاه واقع بینانه تری نسبت به زندگی کسب کنند تا بتوانند از عهده حل چالش های خود بربیایند.
  • یاد بدهید که با ترس هایشان رو به رو شوند؛ انکار و اجتناب از ترس گره هیچ مشکلی را باز نمی کند؛ به کودکان خود مواجهه و سپس مقابله با ترس را آموزش دهید؛ به آن ها کمک کنید تا با ترس های خود رو به رو شوند چرا که اینکار منجر به افزایش اعتماد به نفس و عزت نفس آن ها می شود.
  • مهارت تنظیم هیجان را به آن ها آموزش دهید؛ کودکان همانند بزرگسالان هیجانات مختلف را تجربه می کنند و باید هیجانات خود را شناسایی و سپس ابراز کنند.
    کودکان باید نحوه مواجه شدن با احساسات را یاد بگیرند و بدانند به هنگام مواجهه با چالش های مختلف چه کاری انجام دهند.
  • الگوی توانایی ذهنی برای آن ها ایجاد کنید؛ کودک باید به صورت عملی متوجه قدرت و توانایی های جسمانی و ذهنی اش بشود. در مورد آینده و هدف گذاری با کودک صجبت کنید و ارتقای الگوی ذهنی او را در اولویت قرار دهید.

 جمع بندی ای سنج

در این مقاله در خصوص چالش های ذهنی کودکان صحبت کردیم. کودکان همانند بزرگسالان می تواند درگیر برخی چالش های ذهنی به دلایل مختلفی همچون فقدان تجربه شوند که والدین با همراهی و برخی آموزش ها می توانند چالش های ذهنی آن ها را حل کنند. 

آیا مطالعه مطلب فوق برای شما مفید واقع شد؟ لطفا نظرات و دیدگاه ارزشمندتان را با ما در میان بگذارید. 

اصطلاحات مهم این مقاله

جهت نمایش بیشتر اصطلاحات کلیک نمایید

سوالات متداول

  • آیا کودکان هم دچار چالش های ذهنی می شوند؟

    • دوران کودکی برای همه افراد دارای چالش های مشترکی می باشد.
  • چرا کودکان دچار چالش ذهنی می شوند؟

    • آن ها چالش های ذهنی را به دلایلی همچون فقدان تجربه، فقدان دانش، فقدان انتخاب، درک نادرست تجربه می کنند.
لطفا امتیاز خود را برای این محتوا ثبت کنید