تست تشخیص اوتیسم منتشر شد

تست تشخیص اوتیسم منتشر شد

پست وبلاگی
4 مرحله برای کسب مهارت خواندن مدت مطالعه: 3 دقیقه
سروناز چنگیزی 17 مهر 1399 مدت مطالعه: 3 دقیقه

4 مرحله برای کسب مهارت خواندن

در این مقاله می خواهیم در رابطه با مهارت خواندن صحبت کنیم . همچنان که می دانیم مهارت خواندن، برای همه ی دوره های سنی خیلی مهم است؛ اما اهمیت آن، در دوران کودکی و به ویژه در دوران رشد، به مراتب بیشتر است؛ برای یک زندگی سالم مهارت هایی لازم است که اگر هر کدام از این مهارت ها در دوران کودکی آسیب ببیند و یا به خوبی ایجاد نشود، ممکن است اصلاح آن، بسیار سخت و زمانبر و حتی در مواردی، غیر ممکن باشد. بنابراین، بسیار مهم است که بتوانیم در کودکانمان این مهارت را از ابتدا، به خوبی، ایجاد و تقویت کنیم. درادامه براساس فهرست زیر به بررسی  موضوع مورد بحث می پردازیم:

اهمیت و ضرورت مهارت خواندن

آیا تا به حال فکر کرده اید که اگر این مهارت خاص را نداشتید، هیچوقت نمی توانستید متوجه نوشته های این متن شوید! حتی احتمالاً نمی توانستید متوجه شوید که در دنیا و در اطرافتان چه می گذرد! نمی توانستید درآمدی داشته باشید؛ چرا که به احتمال بسیار زیاد، شغلی پیدا نمی کردید! حتی نمی توانستید تحصیل کنید! حتی از نعمت فهمیدن نوشته ها و اشعار شاعران و نویسندگان بزرگ نیز بی بهره می ماندید! حتی به احتمال زیاد، به تنهایی نیز نمی توانستید در یک رستوران برای خودتان غذا سفارش دهید؛ چرا که قادر نبودید از روی منوی رستوران، متوجه چیزی شوید!

احتمالاً باید متوجه شده باشید که از چه مهارتی صحبت میکنم؛ از مهارت «خواندن»!! شاید تا به حال دارا بودن این مهارت، برایتان آنقدر بدیهی بوده که به نبودش فکر هم نکرده  باشید؛ اما لازم است با این مهارت و راه های تقویت آن، به خوبی آشنا باشید تا از بروز هرگونه اختلال در آن، جلوگیری نمایید.

فردریک داگلاس

هنگامی که خواندن را یاد بگیرید ، برای همیشه آزاد خواهید بود.

دارا بودن مهارت خواندن، برای همه ی سنین، بسیار حیاتی است؛ اما اهمیت آن، در دوران کودکی و به ویژه در دوران رشد، به مراتب بیشتر است؛ چرا که اگر هر مهارتی در کودکان، در این سنین آسیب ببیند و یا به خوبی ایجاد نشود، ممکن است اصلاح آن، بسیار سخت و زمانبر و حتی در مواردی، غیر ممکن باشد. بنابراین، بسیار مهم است که بتوانیم در کودکانمان این مهارت را از ابتدا، به خوبی، ایجاد و تقویت کنیم. در ادامه، به بررسی بهترین راهکارهای تقویت مهارت خواندن می پردازیم.

مهارت خواندن

برای کسب مهارت خواندن، چه مراحلی را باید طی کنیم ؟

در ابتدا لازم است که بدانید چه فرایندی باید طی شود تا ما بتوانیم یاد بگیریم و بخوانیم. اولین اتفاقی که باید بیافتد، این است که حروف، اعداد و سایر نمادهای نوشتاری را با چشم هایمان به دقت ببینیم. در مرحله ی بعد، می بایست روابط موجود بین این نوشته ها، اعداد، کلمات و نمادها را درک کنیم. در آخرین مرحله نیز می بایست پیامی که در متون و جملات، نهفته است را پیدا کنیم. برای اینکه این سه مرحله را به خوبی پشت سر بگذاریم، انجام یکسری روش ها، می تواند بسیار موثر باشد که در ادامه ی این مطلب، به آن ها می پردازیم.

 استفاده از اسباب بازی های الفبایی 

در حال حاضر، اسباب بازی های بسیار متنوعی وجود دارند که بر رو آن ها، حروف و اعداد، نوشته شده است. رایج ترین آن ها نیز مکعب هایی هستند که بر روی هر وجهشان عدد، حرف، نماد ریاضی و یا رنگ خاصی نوشته شده است. این مکعب ها، هم برای آموزش زبان فارسی  و هم برای زبان انگلیسی تهیه شده اند. از کنار هم چیدن این مکعب ها، می توان کلمه ساخت و بدین طریق، مهارت های خواندن و نوشتن را همزمان تقویت کرد.

زیرنویس خواندن

 تماشای کارتون ها و فیلم هایی که زیر نویس دارند 

تماشای تلویزیون و کارتون ها، از دو سالگی به بعد، مانعی برای کودکان ندارد. بهتر است تا جایی که امکان دارد، از برنامه هایی استفاده شود که زیرنویس دارند تا کودک همزمان که صداها را می شنود، نحوه ی نوشتاری کلمات را نیز ببیند تا بتواند به تدریج، بین صداها و نوشتار، ارتباط معنا دار برقرار کند.

 خواندن کتاب 

کتاب خواندن، یکی از عادات بسیار مفیدی است که می بایست از دوران کودکی، در کودکان، نهادینه شود. این کار سبب می شود تا دامنه ی لغات کودکان افزایش یابد و بتوانند بین کلمات، جملات و مفاهیم، ارتباط برقرار کنند. در ابتدا نیز بهتر است با کتاب های راحت تر شروع کنند و به تدریج، تعداد صفحات و درجه سختی آن افزایش یابد.

 قصه گویی و خواندن شعر و سرود 

یکی از جذابیت های دوران کودکی، افسانه ها و سرودهاییست که بزرگترها برای کودکان می خوانند. شاید تصور شود که افسانه ها، کارکردی جز سرگرم کردن کودکان ندارند؛ اما باید بگویم که این داستان ها و اشعار، می توانند تاثیر بسیار مهم و مفیدی بر روی مغز کودکان و رشد مهارت های شنیداری، خواندن، نوشتن و قدرت تحلیل داشته باشند. علاوه بر آن، قدرت تخیل کودکان را نیز بالا می برند و سبب می شوند خودش به صورت خلاقانه، داستانها و مفاهیم را به هم ربط دهد و حتی داستان ها و مفاهیم جدیدی خلق کنند.

 خواندن تابلوها، علائم و برچسب ها 

تابلوهای راهنمایی و رانندگی، علائم، برچسب ها، تابلوی سردر مغازه ها و سایر نشانه های مانند آن، می توانند در تقویت مهارت خواندن، بسیار اثرگذار باشند. هنگامی که به همراه فرزندتان در حال عبور از خیابان و معابر هستید، سعی کنید تابلوها و نشانه هایی که سر راهتان قرار دارند را با صدای بلند، با همدیگر بخوانید. این کار سبب می شود تا کودک، بین نشانه ها و مکان ها با معانی و کاربرد آن ها، ارتباط برقرار کند و همچنین مهارت خواندن و مهارت های شنیداری اش نیز تقویت شوند.

خواندن تابلو

 

جمع بندی ای سنج

همچنان که دراین مقاله صحبت شد، مهارت خواندن یکی از مهم ترین مهارت هایی می باشد که هر فردی باید آن را در شرایط و محیط مناسب دوران کودکی فرا گیرد. در غیر این صورت در دیگر دوره های سنی با مشکلات عدیده ایی از قبیل عدم تحصیل، عدم ارتباط با دیگران و ... مواجه می شود به همین خاطر در این مقاله به راهکارهایی از قبیل استفاده از اسباب بازی های الفبایی، تماشای کارتون ها و فیلم هایی که زیر نویس دارند، خواندن کتاب و ...  اشاره شد. 

و در آخر شما هم می توانید با کامنت ها و ثبت نظر خود، تجربیاتتان را در رابطه با کسب مهارت خواندن با ما به اشتراک بگذارید. 

 

بیشتربخوانید

جهت آشنایی بیشتر اختلالات و نارسایی هایی که ممکن است در مهارت خواندن به وجود بیایند مقاله «اختلالی که می تواند برای همیشه، شما را به انزوا بکشاند» و مقاله «اجازه ندهید زندگی کودکتان قربانی گفتارش شود» را مطالعه کنید.

 

جهت نمایش بیشتر اصطلاحات کلیک نمایید
لطفا امتیاز خود را برای این محتوا ثبت کنید