تست تشخیص اوتیسم منتشر شد

تست تشخیص اوتیسم منتشر شد

پست وبلاگی
نکاتی قبل از انتخاب رشته روانشناسی مدت مطالعه: 3 دقیقه
ای سنج 16 مرداد 1400 مدت مطالعه: 3 دقیقه

نکاتی قبل از انتخاب رشته روانشناسی

در این مقاله می خواهیم در مورد نکاتی قبل از انتخاب رشته روانشناسی صحبت کنیم.

در واقع چند سوال کلی که قبل از انتخاب رشته ی روان شناسی به عنوان رشته تحصیلی که باید از خود بپرسید، را بررسی می کنیم.

در ادامه براساس فهرست مطالب زیر بیشتر به این موضوع می پردازیم:

قبل از انتخاب رشته ی روانشناسی چه باید بدانیم؟

انتخاب رشته دانشگاهی هرگز آسان نیست، بنابراین چگونه و از چه راهی می توانید تشخیص دهید که رشته روانشناسی انتخاب مناسبی برای شما است؟ دانشجویان دانشگاه هنگام انتخاب رشته با گزینه های متنوعی روبرو می شوند.

روانشناسی امروزه یکی از محبوب ترین رشته های انتخابی در دانشگاه است، اما برای همه بهترین انتخاب نیست. اگر قصد ادامه تحصیل در رشته روانشناسی را دارید، عوامل مهمی را باید در نظر بگیرید.

پرسیدن این سوالات از خود می تواند به شما در تعیین اینکه آیا حرفه روانشناسی با سبک زندگی، شخصیت و اهداف حرفه ای شما مناسب است یا خیر، کمک کند.

آیا از کار با دیگران لذت می برید؟

در حالی که گزینه های شغلی زیادی برای کسانی که دارای مدرک روانشناسی هستند در دسترس است، اکثر فارغ التحصیلان در زمینه خدمات انسانی کار خواهند کرد.

اگر در این زمینه کار می کنید، بخش عمده ای از وقت شما صرف کار یک به یک با افراد می شود و شما می توانید رفتارهای ناسازگارانه را در افراد تغییر دهید یا مهارت های زندگی را به آن ها آموزش دهید.

اگر دوست دارید با دیگران کار کنید و از کمک به مردم لذت می برید، رشته روانشناسی ممکن است یک گزینه عالی برای شما باشد.

دانش آموزانی که عاشق موضوع روانشناسی هستند اما علاقه ای ندارند مستقیماً در خدمات بهداشت روانی کار کنند چطور؟ خوشبختانه، روانشناسی دارای موضوعاتی بسیار متنوع است که دارای تنوع گسترده ای از گزینه های شغلی است.

سایر گزینه های خارج از خدمات بهداشتی و انسانی شامل موارد زیر است:
تحقیق
آموزش 
مشاوره

آیا می توانید با استرس کنار بیایید؟

مشاغل در خدمات انسانی می تواند پاداش و البته چالش برانگیز باشد، اما نا امیدی و فرسودگی در این شغل شایع است.

با این حال، دوره های مشاوره و مدیریت استرس می تواند به متخصصان در مقابله با تنش ناشی از کار کمک کند. علاوه بر تکمیل دوره های اصلی مورد نیاز برنامه، باید از فرصت های تحقیقاتی و داوطلبانه ای که مدرسه و دانشگاه شما ارائه می دهد نیز استفاده کنید. 

توجه

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد تجربیات عملی که ممکن است، با بخش روانشناسی مدرسه یا دانشگاه خود تماس بگیرید.

آیا قصد دارید در مقطع کارشناسی ارشد شرکت کنید؟

این سوال شاید یکی از مهم ترین ملاحظات همه باشد. فارغ التحصیلان با مدرک کارشناسی متوجه می شوند که فرصت های شغلی و حقوق می تواند محدود شود.

به عنوان مثال، اگر می خواهید به عنوان درمانگر بالینی با مشتریان کار کنید، به مدرک دکتری نیاز دارید. یا Psy.D در روانشناسی بالینی از یک دانشگاه معتبر. در حالی که تحصیلات تکمیلی یک تعهد قابل توجه است، فرصت های حرفه ای می تواند تلاش شما را ارزشمند کند. 

علایق شما چیست؟

آیا از حل مشکلات عملی لذت می برید یا آزمایش ایده های مختلف نظری را ترجیح می دهید؟ قبل از تصمیم گیری در مورد رشته روانشناسی، باید ترجیحات و علایق شخصی خود را در نظر بگیرید.

تعدادی از زیرشاخه ها در زمینه روانشناسی وجود دارد که هریک نیازهای آموزشی متفاوتی دارند. اگر از حل مشکلات عملی لذت می برید، برای حرفه ای در زمینه عوامل انسانی یا روانشناسی صنعتی/سازمانی مناسب خواهید بود.

رشته روان شناسی به طور کلی چند زیر شاخه دارد؟

اگر شما مایل به ادامه تحصیل در این رشته هستید، می توانید هر کدام از زیر شاخه های رشته روان شناسی را انتخاب کنید:

روان شناس بالینی در حوزه کودک و نوجوان و بزرگسال
روان شناس تربیتی به عنوان مشاور در مدرسه ها و مهد کودک ها
روان شناس صنعتی و سازمانی به عنوان روانشناس تبلیغات
روان شناس نظامی به عنوان پژوهشگر و محقق
در امور اجرایی مانند کار در دانشگاه ها
و ...

آیا با مشاور تحصیلی خود مشورت کرده اید؟

قبل از تصمیم گیری در مورد رشته روانشناسی، در دانشگاه خود وقت مشاور بگیرید. مشاور شما به شما کمک می کند تا تصمیم بگیرید که چگونه شخصیت، علایق و ترجیحات شما بر شایستگی شما برای مشاغل خاص تأثیر می گذارد.

مشاور شما همچنین اطلاعاتی در مورد مسیرهای مختلف شغلی و زمینه های تخصصی ارائه می دهد. آیا در رشته مورد علاقه خود دوره یا کارگاه هایی می گذرانید؟ اگر در رشته روانشناسی تحصیل می کنید، مهم است که یک برنامه درسی را انتخاب کنید که اهداف آموزشی و حرفه ای شما را پیش ببرد.

به عنوان مثال، اگر هدف شما کار با کودکان است، مشاور شما دوره های رشد کودک، روانشناسی تربیتی و مدیریت انگیزش را توصیه می کند.

رشته روانشناسی گزینه های زیادی را برای علایق مختلف ارائه می دهد و برنامه آموزشی شما می تواند متناسب با نیازهای خاص شما باشد.

جمع بندی ای سنج

در این مقاله نکاتی قبل از انتخاب رشته روانشناسی مطرح شد. در نهایت که اگر شما علاقه مند به برقراری ارتباط با مردم هستید و از سپری کردن وقت خود با دیگران و کمک به دیگران برای حل مسائل و مشکلاتشان لذت می برید، روانشناسی می تواند برای شما انتخاب خوبی باشد.

اما انتخاب آگاهانه چه در این رشته و چه در دیگر رشته ها بسیار مهم است. علایق و سلایق خود را در نظر بگیرید و سعی کنید شناخت دقیقی از ویژگی های شخصیتی خود داشته باشید، در صورت انتخاب آگاهانه حتما مسیر موفقیت را طی خواهید کرد. 

آیا شما هم قصد انتخاب رشته روان شناسی برای ادامه تحصیل در دانشگاه را دارید؟ نظرات و دیدگاه های ارزشمندتان را با ما در میان بگذارید.

ماری جوانا یا گل چیست | آیا فوایدی هم دارد؟
مهرطلبی چیست | ویژگی‌های افراد مهرطلب
رفتار مناسب با کودک لجباز چیست؟
علائم کمبود اعتماد به نفس چیست؟
انواع اعتماد به نفس کدام است | بهترین نوع اعتماد به نفس
تفاوت خشم و پرخاشگری چیست؟

اصطلاحات مهم این مقاله

جهت نمایش بیشتر اصطلاحات کلیک نمایید
لطفا امتیاز خود را برای این محتوا ثبت کنید