تست تشخیص اوتیسم منتشر شد

تست تشخیص اوتیسم منتشر شد

پست وبلاگی
حس تعلق چیست؟ مدت مطالعه: 3 دقیقه
ای سنج 11 فروردین 1400 مدت مطالعه: 3 دقیقه

حس تعلق چیست؟

در این مقاله می خواهیم در مورد حس تعلق (Sense of belonging) صحبت کنیم. با کمک این حس، هر فردی به لحاظ عاطفی دوست دارد که در یک گروه یا محیط خاص قرار گیرد. در ادامه براساس فهرست مطالب زیر به این موضوع می پردازیم:

حس تعلق چیست؟

نیاز به تعلق، که به آن حس تعلق نیز گفته می شود، به یک نیاز عاطفی انسان برای عضویت در یک گروه و پذیرفته شدن در آن اشاره دارد. این حس ممکن است شامل موارد زیر باشد:
نیاز به عضویت در گروه همسالان مدرسه
پذیرفته شدن توسط همکاران
عضویت در یک تیم ورزشی
عضویت در یک گروه مذهبی 

احساس تعلق بیش از آشنایی با افراد دیگر است. در عوض هدف آن کسب مقبولیت، توجه و پشتیبانی اعضای گروه و همچنین توجه یکسان به سایر اعضا است.

نکته

نیاز به عضویت در یک گروه همچنین می تواند منجر به تغییر در رفتارها، باورها و نگرش ها شود زیرا افراد سعی در مطابقت با استانداردها و هنجارهای گروه دارند.

در روانشناسی اجتماعی، نیاز به تعلق انگیزه ای ذاتی برای پیوستن به دیگران و پذیرش اجتماعی است. این نیاز در تعدادی از پدیده های اجتماعی مانند ارائه خود و مقایسه اجتماعی می باشد. 

عوامل موثر بر حس تعلق

به نظر شما چه چیزی باعث ترغیب افراد به جستجوی گروه های خاص می شود؟ در بسیاری از موارد، نیاز به عضویت در برخی گروه های اجتماعی ناشی از تقسیم برخی نقاط مشترک است. به عنوان مثال، نوجوانانی که در لباس، موسیقی و سایر علایق یکسانی دارند ممکن است برای ایجاد دوستی به دنبال یکدیگر باشند. عوامل دیگری که می تواند افراد را به جستجوی گروه ها سوق دهد، عبارتند از:

علایق فرهنگ پاپ

عقاید مذهبی

اهداف مشترک

وضعیت اقتصادی اجتماعی

افراد معمولاً خود را به گونه ای خاص نشان می دهند تا به گروه اجتماعی خاصی تعلق داشته باشند. به عنوان مثال، یک عضو جدید در تیم فوتبال دبیرستان ممکن است لباس و طرز رفتار سایر اعضای تیم را در نظر بگیرد تا با بقیه اعضای گروه هماهنگ شود. افراد همچنین زمان زیادی را برای مقایسه خود با سایر اعضای گروه صرف خواهند کرد تا مشخص کنند که چقدر مناسب هستند. این مقایسه اجتماعی ممکن است باعث شود که یک فرد برخی از رفتارها و نگرشهای برجسته ترین اعضای گروه را اتخاذ کند. 

بیشتر بدانید

نظریه تعلق

نظریه تعلق، حس بهینه تعادل یک فرد در نزدیکی و دوری وی از افراد مهم زندگی  وی را مطالعه و بررسی قرار می دهد. این نظریه در تلاش است تا ماهیت پیوندهای موثر افراد با یکدیگر را بررسی کند. نکته دیگری که باید به ان اشاره کرد این است که نظریه تعلق مربوط به توسعه روانشناختی – اجتماعی است که بر پایه مدل های حیوانات مانند مدل لورنز که چگونگی تاثیرگذاری بچه های حیوانات بر مادرشان را بررسی کرد، بناشده است.

تأثیرات تعلق خاطر

نیاز به تعلق چیزی است که ما را به دنبال برقراری روابط پایدار و طولانی مدت با افراد دیگر سوق می دهد. همچنین به ما انگیزه می دهد تا در فعالیت های اجتماعی مانند باشگاه ها، تیم های ورزشی، گروه های مذهبی و سازمان های جامعه شرکت کنیم.در هرم مازلو، تعلق بخشی از مهمترین نیازهاست که رفتار انسان را برمی انگیزد. سلسله مراتب معمولاً به عنوان یک هرم، با نیازهای اساسی که در پایه و نیازهای پیچیده تر در نزدیکی قله و هرم نشان داده می شود. نیاز به عشق و تعلق در مرکز هرم به عنوان بخشی از نیازهای اجتماعی نهفته است. 

نکته

با عضویت در یک گروه، احساس می کنیم جزئی از چیزی بزرگتر و مهمتر از خودمان هستیم.

در حالی که مازلو اظهار داشت که این نیازها کمتر از نیازهای فیزیولوژیکی و ایمنی اهمیت دارند، او معتقد بود که نیاز به تعلق، به افراد کمک می کند تا از طریق خانواده، دوستان و سایر روابط، همراهی و پذیرش را تجربه کنند. یک مطالعه در سال 2020 در دانشجویان دانشگاه نشان داد که یک رابطه مثبت بین احساس تعلق و خوشبختی بیشتر و بهزیستی کلی و همچنین کاهش کلی نتایج بهداشت روانی زیر وجود دارد:

اضطراب

افسردگی

ناامیدی

تنهایی

اضطراب اجتماعی

افکار خودکشی

راهکارهایی برای افزایش حس تعلق خاطر

مراحلی وجود دارد که شما یا عزیزتان می توانید برای افزایش احساس تعلق خود انجام دهید، از جمله:

تلاش کردن 

یکی از راهکارهایی که باید به آن اشاره کرد این است که ایجاد احساس تعلق به سعی و تلاش و کوشش  نیاز دارد، تا خود را در مکان مورد نظر قرار دهید و به دنبال فعالیت ها و گروه هایی باشید که منافع مشترک با آنها دارید.

صبور بودن

 برای پذیرش، توجه و حمایت اعضای گروه شدیدًا به داشتن زمان، نیاز می باشد. بنابراین نداشتن روحیه صبر و بردباری در فرد می تواند سبب شود که حس تعلق کاهش و یا از بین برود.

تمرین کردن پذیرش 

روی شباهت هایی (نه تفاوت ها) که شما را به دیگران متصل می کند تمرکز کنید و برای روشهای جدید تفکر باز بمانید. بنابراین باید سعی شود که از تفاوت ها و اختلافات دوری کرد. هر چقد فرد در این زمینه قوی تر عمل کند بهتر می تواند حس تعلق را در خود غنی تر سازد.

بیشتر بخوانید

با توجه به مطالب فوق پیشنهاد می گردد مقاله ای تحت عنوان «احساس تنهایی» را حتما مطالعه نمایید.

بنابراین با به کار بردن موارد مذکور در بالا( همچون: تلاش کردن، افزایش صبر و بردباری و تمرین پذیرش) می توانید حس تعلق خود را افزایش دهید.

جمع بندی ای سنج

در این مقاله در مورد حس تعلق صحبت کردیم. حس تعلق برای سلامتی جسم و روان بسیار مهم است. در هر صورت اگر به تنهایی و منزوی بودن ادامه می دهید،حتما با پزشک یا متخصص بهداشت روان صحبت کنید. آنها می توانند به شما کمک کنند تا ریشه احساسات خود را شناسایی کرده و راهکارهایی برای دستیابی به تعلق خاطر ارائه دهند.
شما در زندگی به چیزی بیشتر احساس تعلق دارید؟ لطفا دیدگاه و نظرات خودتان را با ما به اشتراک بگذارید.

جهت نمایش بیشتر اصطلاحات کلیک نمایید
لطفا امتیاز خود را برای این محتوا ثبت کنید

20 فروردین 1403 16:09

من به ایرانی بودنم تعلق خاطر دارم

20 فروردین 1403 16:05

به ایرانی بودنم

14 خرداد 1402 00:48

پس با این حال فکر میکنم یکی از دلایلی که خیلیا بی چون و چرا غلام حلقه به گوش امثال هیتلر شدن همین بود.

11 فروردین 1400 23:51

جالب بود ممنونم لایک