تست تشخیص اوتیسم منتشر شد

تست تشخیص اوتیسم منتشر شد

پست وبلاگی
آموزش در خانه (Homeschooling) چیست؟ و چگونه باید این کار را انجام دهیم؟ مدت مطالعه: 7 دقیقه
ای سنج 28 آبان 1399 مدت مطالعه: 7 دقیقه

آموزش در خانه (Homeschooling) چیست؟ و چگونه باید این کار را انجام دهیم؟

دلایل زیادی وجود دارد که خانواده ها علاقه مند به آموزش در منزل برای فرزندان خود هستند و این انتخاب این روزها بسیار رایج و قابل قبول شده است. شما ممکن است از آموزش در خانه برای کودک پیش دبستانی خود و یا حتی کودکان بزرگتر استفاده نمایید. این فرایند ممکن است یک سال یا مدت طولانی مدنظر باشد. همچنین در شرایط اضطرار به عنوان مثال بروز بیماری هایی نظیر کرونا و تعطیلی مدارس آموزش در خانه می تواند روش مفیدی برای فرزندان باشد. در این مقاله با ما همراه باشید تا در این رابطه بیشتر بیاموزیم.

مروری بر آموزش در خانه 

با عدم اطمینان در مورد روش های تحصیل و آموزش مدارس، در سال های اخیر والدین بیشتری به آموزش در منزل روی آورده اند. آن ها به دنبال این هستند که اطمینان حاصل شود که تحصیلات فرزندانشان با سرعت قابل قبولی پیش می رود.

اگرچه هنگام بررسی گزینه آموزش در منزل فاکتورهای زیادی باید در نظر گرفته شود، اما خبر خوب این است که منابع بیش از هر زمان دیگری برای کمک به شما وجود دارد. بیایید نگاهی بیندازیم که چرا خانواده ها آموزش در خانه را انتخاب می کنند، در واقع محیط آموزش در خانه چگونه است و از نظر سبک و یادگیری چه گزینه هایی دارد.

توجه- این روش آموزشی بدون در نظر گرفتن آموزش در مدارس، در ایران به لحاظ قانونی پذیرفته شده نمی باشد. بنابراین این مقاله صرفا جهت آگاهی به ویژه به عنوان یک روش تکمیلی آموزش مجازی در شرایط بیماری کرونا می باشد.

تاریخچه و پیشینه آموزش در خانه

فقط اوایل دهه 1900 بود که بیشتر دانش آموزان به مدرسه رسمی می رفتند. بیشتر بچه ها قبلاً توسط والدینشان در خانه تحصیل می کردند. آموزش در خانه از بسیاری جهات دارای یک تاریخچه طولانی است.

در دهه 1970 جنبش آموزش در منزل شتاب بیشتری گرفت. این رشد ، به ویژه در 20 سال گذشته، به طور چشمگیری توسعه یافته است.

طبق مرکز ملی آمار آموزش، در سال 1999؛ 850،000 دانش آموز در سراسر کشور از این روش آموزش دیدند. در سال 2016 این تعداد به نزدیک 1.7 میلیون نفر رسید، یعنی فقط در 17 سال نسبت کودکان در مدرسه تقریباً دو برابر شده است. از 1.7٪ به 3.3٪.

در گزارش های فوق اگر سه جنبه در آموزش در نظر گرفته می شد، به لحاظ آماری نشان دهنده این بود که آموزش در خانه رخ داده است:

  والدین گزارش می دادند که فرزندانشان در خانه تحصیل کرده اند و در مدرسه دولتی یا خصوصی نیستند.

رفرد بیش از 25 ساعت در هفته به مدارس دولتی یا خصوصی نمی رفت.

تحصیل در خانه به دلیل بیماری موقتی نبود

در ززیر برخی از آمارهای مربوط به آموزش در خانه را گزارش می کنیم:

از سال 2016 ، 3.3٪ از کودکان بین 5 تا 17 سال این معیار را داشته اند. در اینجا برخی از آمارهای جالب دیگر در مورد جمعیت آموزش در خانه در ایالات متحده آورده شده است.

اکثر کودکان در مدرسه سفیدپوست (3.8٪) یا اسپانیایی زبان (3.5٪) هستند.

دانش آموزان سیاه پوست و آسیایی به ترتیب 1.9٪ و 1.4٪ از جمعیت آموزش در خانه را تشکیل می دهند.

دانش آموزان بیشتری نسبت به دانشجویان جوان تربیت شده در خانه هستند. 3.8 درصد از کودکان مدرسه ای در کلاس های 9-12 درس می خوانند، در حالی که در کلاس های اول و سوم 4.4 درصد.

خانواده های روستایی (4.4٪) بیشتر از خانواده های شهری (3٪) یا مناطق حومه (2.9٪) تحصیل در خانه دارند.

خانواده هایی که در جنوب (3.9٪) و غرب (3.7٪) ایالات متحده زندگی می کنند، بیشتر از خانواده های شمال شرقی (1.8٪) تحصیل در خانه دارند.

خانواده ها بیشتر وقتی مدرسه می روند که یکی (7.2٪) یا هیچ یک از والدین کار نکنند. خانواده هایی که هر دو والدین در آنجا کار می کنند (1.7٪) کمتر در خانه تحصیل می کنند.

والدین فقیر (3.9٪) یا والدین کمن درآمد (4.7٪) بیشتر از والدین غیر فقیر (2.6٪) در مدرسه در خانه تحصیل می کنند.

جالب اینجاست که هیچ تفاوتی آماری قابل اندازه گیری برای کودکان دبستانی بر اساس سطح تحصیلات والدین آنها وجود ندارد.

چرا والدین آموزش در خانه را انتخاب می کنند

در گذشته، برخی ممکن است آموزش در خانه را به عنوان گزینه ای انتخاب کنند که خانواده ها بر اساس اعتقادات مذهبی خود انجام می دهند. اما این در حال تغییر است. طبق آخرین گزارش، دلایل والدین برای تحصیل در خانه بسیار متنوع است.

دلایل آموزش در منزل

34٪ والدینی که خانه را انتخاب کردند این کار را به دلیل "نگرانی های محیط مدرسه" انجام دادند، از جمله مواردی مانند ایمنی مدرسه، مصرف مواد مخدر و فشار همسالان.

17٪ والدین اظهار داشتند که از تحصیل فرزندان خود راضی نیستند.

16٪ تحصیل در منزل را انتخاب می کنند زیرا می خواهند به فرزندان خود آموزش مذهبی دهند.

آموزش در منزل به چه صورت است

هنگام مقایسه زندگی روزمره دو خانواده در خانه، می توانید با رویکردها، شرایط و فلسفه های آموزش در خانه بسیار متفاوت روبرو شوید. این به این دلیل است که روش های زیادی برای نزدیک شدن به مدرسه در منزل وجود دارد.

این انعطاف پذیری بسیاری از خانواده ها را به خود جلب می کند. آموزش در خانه می تواند بسیار ساختاریافته و یا آنچنان بی ساختار باشد که ممکن است از خود بپرسید که آیا این اصلاً شبیه یک "مدرسه" است.

چه بخاطر COVID-19 به فکر آموزش در منزل باشید یا فقط می خواهید ایده ها و نکاتی را برای محیط یادگیری مجازی کودک خود جمع کنید، روش های زیادی برای ایجاد یک محیط یادگیری کار در خانه وجود دارد.

خانواده هایی که تحصیل در خانه را به طور سنتی انتخاب می کنند، معمولاً محیط یادگیری اختصاصی در خانه ایجاد می کنند. در اینجا مروری بر نحوه آموزش در خانه سنتی را با هم مرور می کنیم:

برخی از خانواده ها کلاس های خود را به روشی کاملاً سنتی با میز، تخته سفید و برنامه دقیق تنظیم می کنند.

آنها برنامه های درسی ساختاری را می پذیرند، وظایفی را تعیین می کنند و فرزندان خود را ارزیابی می کنند. حتی ممکن است یک دفترچه حضور و غیاب با خود داشته باشند.

خانواده ها می توانند از برنامه های درسی مبتنی بر روش های سنتی استفاده کنند یا می توانند روش های تدریس کمتر سنتی را انتخاب کنند.

از برنامه های معروف آموزش در منزل می توان به آموزش در منزل والدورف، آموزش در منزل مونته سوری، آموزش در منزل التقاطی، آموزش در منزل یک به یک و آموزش در خانه شارلوت میسون اشاره کرد.

بیرون از خانه درس بخوانید

امروزه بسیاری از خانواده های آموزش در منزل، آموزش در منزل را با تجربیات دیگر ترکیب می کنند. اینها برخی دیگر از ویژگیهای مشترک معلمان خانه است که در خارج از خانه آموزش می دهند.

بسیاری از کودکان در کلاسهای خارج از خانه، گاهی در مدرسه با کودکان دیگر شرکت می کنند.

خانواده های آموزش در خانه معمولاً "تعاونی های آموزش در خانه" را ایجاد می كنند كه در آنها فعالیتهای گروه كوچك را برای فرزندان خود ترتیب می دهند(گاهی اوقات با مربیان خارج از خانه). والدین همچنین می توانند در این تعاونی ها تدریس کنند.

آموزش آنلاین در بین خانواده های آموزش دهنده منزل رایج شده است. بسیاری از والدین این گزینه را برای پرکردن خلا برنامه درسی در مورد آنچه می توانند برای فرزندان خود فراهم کنند انتخاب می کنند.

با بزرگتر شدن دانش آموزان در خانه، آنها می توانند دوره های دانشگاهی را بگذرانند یا به صورت نیمه وقت به کالج های عمومی بروند.

ترک مدرسه

ترک مدرسه یک فلسفه آموزشی است که توسط معلم و نویسنده جان هولت رواج یافته است. برخی از خانواده های آموزش دهنده منزل به طور کلی از آموزش رسمی اجتناب می کنند و اصل "ترک مدرسه" را رعایت می کنند.

خانواده های معتقد به آموزش خارج از مدرسه بر این باورند که کودکان به طور طبیعی کنجکاو هستند و صرفاً با تعامل با محیط پیرامون خود - حفاری در خاک، بازدید از کتابخانه عمومی، پخت و پز- می توانند یادگیری و تحصیلات خود را نیز مدیریت کنند.

اگرچه والدین کاملاً مستقل و بدون ساختار نیستند، اما هنگام ترک مدرسه به فرزندان خود اجازه می دهند برنامه درسی را با توجه به علایق خود تنظیم کنند. آنها همچنین به کودک اجازه می دهند تا برای افزایش سرعت یادگیری مشارکت کند.

با مساله اجتماعی شدن کودک چه کار کنیم؟

بسیاری از خانواده های آموزش در منزل با مشکل اجتماعی شدن روبرو هستند. مخالفان آموزش در خانه معتقدند که آموزش رسمی بهترین راه برای معاشرت کودک است.

آنها همچنین نگران این هستند که کودکان دبستانی فرصت یادگیری نکات اجتماعی و رفتار در موقعیت های اجتماعی سازمان یافته را از دست بدهند. آنها استدلال می کنند که کودکان دبستانی ممکن است با جمعیت متنوعی کمتر از کودکان با آموزش سنتی تعامل داشته باشند.

هر کودک در خانه ای متفاوت است، اما بسیاری از والدین تمام تلاش خود را می کنند تا فرزندان خود را به سمت بچه های دیگر جذب کنند.

در حقیقت، بسیاری از والدین فرزندان خود را در محیط کلاس های گروهی قرار می دهند تا بتوانند با دیگران تعامل داشته باشند. و گرچه فرزندان شما ممکن است ساعتها در کلاس با همسالان خود نباشند، اما آنها اغلب با تعداد بیشتری از کودکان در سن مدرسه تعامل خواهند داشت که این نیز مفید است. خانواده های آموزش در خانه همچنین ادعا می کنند که فرزندان آنها نیز رابطه معناداری با دیگر بزرگسالان دارند.

مزایا و معایب آموزش در منزل

تصمیم گیری در مورد مدرسه در خانه فرزند شما به عوامل زیادی بستگی دارد. به عنوان مثال، شما باید اعتقادات تربیتی شخصی خود، تجربه مدرسه ای فرزندتان، شخصیت فرزندتان و تمایل برای آموزش متناسب را در نظر بگیرید.

جوانب مثبت آموزش در خانه

اکثر مطالعات نشان می دهد که دانش آموزان آموزش دیده در خانه توانایی تحصیلی قابل قبولی دارند.

فرزند شما تحصیلات فردی پیدا می کند و می تواند با سرعت خود کار کند.

اگر کودک شما دارای ناتوانی در یادگیری، نیازهای ویژه یا نیازهای پزشکی است، ممکن است بتواند توجه ویژه ای را که لازم دارد را به دست آورد.

شما فرصت های زیادی برای پیوند و ارتباط با فرزند خود خواهید یافت.

آموزش در خانه اگر زمان بندی های کاری تان متفاوت باشد، سبک زندگی متغیری دارید و یا دائم السفر هستید می تواند نتایج خوبی داشته باشد.

اگر در برنامه درسی سنتی مدرسه، آزمون های استاندارد یا نگرانی در مورد فشارهای اجتماعی و قلدری همسالان، نگرانید، آموزش در خانه می تواند انتخاب خوبی برای شما باشد.

معایب آموزش در منزل

آموزش در منزل به مشارکت والدین در سطح بالایی نیاز دارد، که در صورت نیاز به حفظ شغل و یا کسب درآمد خارج از خانه، ممکن است این امکان وجود نداشته باشد.

آموزش در منزل به برنامه ریزی، سازماندهی و زیرکی نیاز دارد که شاید مورد توجه والدین نباشد.

بعضی از والدین احساس می کنند که فرزندان خود نیاز به استراحت بیشتری دارند و احساس نمی کنند با فرزندانشان با شدت مورد نیاز کودکان مدرسه ای رفتار کنند.

یافتن راه هایی برای برقراری ارتباط با سایر دانش آموزان دشوار است.

ممکن است برای شما دشوار باشد که با انتقاد و قضاوت دیگران درباره این روش تدرسی روبه رو شوید.

برای آموزش در منزل چه ویژگی های دیگری را باید بدانم؟

به یاد داشته باشید که آموزش در منزل باید برای زندگی شما موثر باشد. زیرا این امر به درگیری والدین و در دسترس بودن والدین بسیار بالایی نیاز دارد. اگر آموزش خانگی سنتی در حال حاضر در زندگی شما گزینه مطلوبی نیست، خود را سرزنش نکنید. گزینه های مختلف مطالعه آنلاین در منزل می تواند روش جایگزین خوبی باشد.

حتی اگر در این سال تحصیلی تحت فشار قرار گرفته اید و درگیر شیوع بیماری همه گیر شده اید، باید مطمئن شوید که این روش آموزشی برای خانواده شما مناسب است. اگر احساس ناراحتی می کنید یا فکر می کنید سطح استرس شما برای این مسئولیت بالاست، این کار را نکنید. در زندگی که استرس کمتری داشته باشد، آموزش در خانه ممکن است مناسب تر باشد. بنابراین در صورت وجود نگرانی ها و ترس ها، در شرایط فعلی می توانید به اموزش های آنلاین و مجازی بسنده کنید.

بهترین توصیه برای هر پدر و مادری که به آموزش در منزل علاقه مند است این است که با والدین دیگری در منطقه خود که قبلاً این کار را انجام داده اند، صحبت کند. این والدین را می توانید در گروه های آنلاین یا دهان به دهان پیدا کنید.

از آنها دعوت کنید تا روزی را که والدین در خانه آموزش می دهند، را توصیف کنند. دریابید که چه منابعی در منطقه شما در دسترس است و در صورت امکان این والدین را بشناسید. شما کسی هستید که فرزند خود را بیشتر می شناسید و  سعی کنید بهترین روش را متناسب با نیازهای او انتخاب کنید.

کودکان با استعداد و کودکان با نیازهای ویژه

آموزش در منزل زمانی که شما یک کودک با استعداد یا یک کودک با نیازهای ویژه دارید، می تواند بسیار مفید باشد. بنابراین اگر کودک شما برای مطالعه یک موضوع به زمان کمتری نیاز دارد، می توانید سرعت آموزش آن را افزایش دهید. یا آنها می توانند در موضوعات مورد علاقه خود عمیق تر شوند. در عین حال ، اگر به زمان بیشتری نیاز دارید یا دروس شما باید به روشی خاص آموزش داده شود، می توانید خود را سازگار کنید.

به طور کلی، شما باید قبل از شروع آموزش در خانه، تمام جنبه های نیازها و توانایی های فرزند خود را در نظر بگیرید. با داشتن تمام اطلاعاتی که در پیش رو دارید، احتمالاً بهترین روش برای آموزش کودک شما روشن خواهد بود.

جمع بندی ای سنج

آموزش در خانه می تواند روش مناسبی برای رشد و پرورش کودکان باشد. با این حال همانطور که می دانید این روش در ایران بدون در نظر گرفتن مدرسه قابل استفاده نیست. در واقع این نوع آموزش حتی خلاف قانون به شمار می رود. با این حال آموزش در خانه را باید به عنوان یک مکمل در نظام آموزشی موجود در نظر بگیرید. به ویژه با توجه به شرایط بیماری که در حال حاضر گریبان گیر همه شده است، آموزش در منزل می تواند در کنار روش های مجازی بسیار کاربردی باشد. بنابراین توصیه می شود که در کنار آموزش انلاین، برنامه ای مشخص و مدون را برای تمرین و آموزش کودک خود در نظر بگیرید.

به نظر شما آموزش در منزل می تواند روش مناسبی برای کودکان باشد؟ این روش چه معایب و مزایای دیگری دارد؟ با کامنت ها ونظرات خود مشکلات و راه حل هایتان به منظور آموزش در منزل را با ما به اشتراک بگذارید.

 

اصطلاحات مهم این مقاله

جهت نمایش بیشتر اصطلاحات کلیک نمایید
لطفا امتیاز خود را برای این محتوا ثبت کنید
11 تیر 1402 15:04

سلام من ارسلان هستم آز کشور افغانستان هستم یه مشاوره میخام میخام منا راهنمایی کنه

پادکست و ویدئو مرتبط