تست تشخیص اوتیسم منتشر شد

تست تشخیص اوتیسم منتشر شد

پست وبلاگی
قرص (Captagon) کپتاگون چیست؟ مدت مطالعه: 4 دقیقه
ای سنج 09 فروردین 1402 مدت مطالعه: 4 دقیقه

قرص (Captagon) کپتاگون چیست؟

کپتاگون (Captagon) یک ماده مخدر است که از ترکیب آمفتامین و مت آمفتامین ساخته شده و به شکل قرص عرضه می شود. عرضه و مصرف غیرقانونی این قرص در خاورمیانه رایج است!

تجربه سرخوشی و شادمانی، افزایش انرژی، ایجاد اعتماد به نفس کاذب و احساس قدرت از جمله عوارض قرص کپتاگون است. 

کپتاگون چیست؟

کپتاگون (Captagon) که به قرص جهادی، کوکائین فقرا و فنتیلین شناخته می شود، یک ماده مخدر محرک است و به عنوان یک پیش دارو شناخته می شود؛ این دارو با نام های بیوکاپتن و فیتون در بازار عرضه می شود. این دارو به دلیل ارزان  و دسترس بودن نسبت به دیگر مخدرها طرفداران زیادی دارد و به صورت تفریحی میان جوانان مصرف می شود.

کپتاگون یک ترکیب به دست آمده از آمفتامین و مت آمفتامین است؛ این دارو که یک ماده مخدر می باشد، جز داروهای ممنوعه و غیر قانونی بوده که خاصیت انرژی بخش داشته و باعث احساس شادمانی در فرد می شود. کپتاگون جز ماده های روان گردان است که تاثیر منفی بر مغز می گذارد.
مصرف کپتاگون احتمال بروز برخی اختلالات روانی را افزایش می دهد.

تاریخچه قرص کپتاگون (Captagon)

کپتاگون (Captagon) یک ماده مخدر پر تقاضا در خاورمیانه است؛ کپتاگون برای اولین بار در سال 1961 به عنوان جایگزینی برای مت آمفتامین و آمفتامین ساخته و برای درمان اختلالات روان شناختی همچون  بیش فعالی و نقص توجه، حمله خواب و افسردگی مورد استفاده قرار گرفت.

این دارو، هرگز توسط سازمان غذا و دارو (FDA) تاییدیه دریافت نکرد؛ در سال 1981 پس از اینکه جامعه پزشکی اعتیاد آور بودن این دارو را تشخیص داد و تاثیر  اعتیادی این دارو را بیشتر از مزایای بالینی آن اعلام کرد، استفاده از این دارو کمتر و در نهایت متوقف شد.

در سال 1986 تولید این دارو تقریبا در تمام کشورها غیر قانونی اعلام شد اما روند تولید غیرقانونی آن ادامه پیدا کرد. خرید و فروش این قرص ها در مناطق مختلف خاورمیانه همچون بلغارستان، ترکیه و غیره انجام و به اصطلاح قاچاق می شود اما این قرص ها شباهت کمی با قرص های تولید شده در دهه 1960 دارند.
این قرص های تقلبی اغلب به رنگ سفید یا قهوه متمایل به زرد هستند و نماد قرص کپتاگون را دارند اما ماده حاوی فن تیلین آن، یعنی ماده ای که اولین بار در تولید این قرص استفاده شد، در آن کم است.
در عوض، امروزه برای ساخت این قرص از سایر مشتقات آمفتامین مانند کافئین، کینین و پاراستامول که تولید راحت تری دارند، استفاده می شود.

قاچاق این قرص در کشورهای عربی و حاشیه خلیج فارس به مدت 20 سال است که انجام می شود و اخیرا این قرص به داخل ایران هم قاچاق می شود.

نشانه های استفاده از قرص کپتاگون

مصرف این دارو با برخی نشانه ها همراه است؛ کپتاگون یک دارو محرک است و نشانه های آن همانند نشانه های مصرف شیشه، قرص اکس یا سایر ترکیبات آمفتامین است. برخی از نشانه های مصرف قرص کپتاگون شامل موارد زیر است:

  • احساس سرخوشی؛ نشاط و شادی بیش از اندازه
  •  افزایش انرژی 
  • افزایش اعتماد به نفس
  • کاهش نیاز به خواب
  • بالا رفتن ضربان قلب
  • بیخوابی مصنوعی
  • بی اشتهایی

در صورتی که نشانه های مصرف قرص کپتاگون را در افراد مشاهده کردید، نسبت به نشانه های این قرص هوشیار باشید و در صورت لزوم از یک متخصص کمک بگیرید.

عوارض استفاده از قرص کاپتاگون

مصرف قرص کپتاگون عوارض زیادی به همراه دارد؛ عوارض این ماده در افراد مختلف متفاوت است؛ جنسیت، وزن، مقدار و مدت مصرف می تواند بر شدت نشانه های این اختلال تاثیر بگذارد. برخی از شایع ترین عوارض کپتاگون شامل موارد زیر است:

  • کاهش وزن و مشکلات مرتبط با سو تغذیه
  • مشکلات قلبی مانند فشارخون بالا یا ضربان قلب نامنظم
  • اختلال در خواب
  • مشکلات کلیوی
  • گرفتگی عضلات
  • بروز برخی بیماری های روانی
  • خشکی دهان
  • انبساط مجاری قلب
  • احساس قدرت و برتری طلبی
  • گرفتگی و سفت شدن عضلات
  • پارانویا و روان پریشی

عوارض قرص کپتاگون

عوارض این قرص، با توجه به میزان مصرف حدود نیم ساعت تا یک ساعت بعد ظاهر می شود؛ پس از گذشت چند ساعت، نئشگی ناشی از مصرف با حالاتی نظیر خستگی و کسالت آرام و طولانی مدت همراه خواهد بود.

برخی ورزشکاران از این قرص برای افزایش قدرت بدنی استفاده می کنند؛ مصرف این قرص تاثیرات منفی زیادی بر سلامت جسمانی و روان از جمله توانایی های شناختی همچون استدلال و غیره دارد.

قرص کپتاگون و مکانیزم اثر آن

این داروی مصنوعی شیمیایی با انتقال دهنده های عصبی همچون دوپامین و اپی نفرین در ارتباط است؛ عوارض جانبی کپتاگون پس از مصرف همانند کوکائین و     مت آمفتامین است. کپتاگون منجر به افزایش دوپامین، اپی نفرین و نوراپی نفرین می شود و افزایش این انتقال دهنده های عصبی در مغز باعث تحریک سیستم عصبی مرکزی می شود.

قرص آمفتامین نیمه عمر 10 ساعت دارد؛ نیمی از دوز مصرفی این دارو از جریان خون دفع می شود و اگر به صورت خوراکی مصرف شود در معده و روده جذب شده و در خون و ادرار یافت می شود. مصرف این دارو در طی 12 ساعت به اوج خود می رسد.

آمفتامین از 2 تا 90 روز در سیستم بدن باقی می ماند و سرعت پردازش بدن را تغییر می دهد. ماندگاری این دارو در ادرار 5 روز، در خون 48 ساعت، در بزاق 5 روز و در مو تا سه ماه است.

استفاده از کپتاگون در جنگ ها

یکی از موارد استفاده از کاپتاگون در جنگ ها است؛ سربازان جنگی پیش از شروع جنگ از این قرص استفاده می کردند. این قرص باعث ایجاد اعتماد به نفس کاذب، احساس قدرت و برتری می شود و در نتیجه فرد را به جنگیدن و از بین بردن نیروهای رقیب ترغیب می کند.
از طرفی، مصرف این داروها قدرت و انرژی فرد را افزایش می دهد. نتایج بررسی ها حاکی از آن است که سربازان داعش پیش از شروع جنگ یا فعالیت های خود از این دارو استفاده می کنند؛ این دارو بر افزایش خشونت تاثیر زیادی دارد.

کپتاگون باعث افزایش قدرت بدنی شده و مصرف آن در میان تروریست ها رایج است؛ کپتاگون در آزمایشگاه های مخصوص ناتو در کشور بلغارستان تولید می شود و از آن به عنوان "معجون محرمانه داعش" نیز یاد می شود.

کپتاگون چیست؟

آیا قرص کپتاگون اعتیادآور است؟

بله؛ مصرف بیش از اندازه این دارو و بدون تجویز پزشک می تواند دردسر آفرین و اعتیاد آور باشد. اگر این دارو برای درمان اختلال بیش فعالی و نقص توجه با توجه به دوز مناسب استفاده شود، اعتیادآور نیست اما سو مصرف آن باعث وابستگی می شود.

اعتیاد به این دارو اینگونه ایجاد می شود که بدن نسبت به آمفتامین تحمل ایجاد می کند و با گذشت زمان، دوز ابتدایی برای بدن کافی نیست و باید افزایش دوز داشته باشیم؛ در نتیجه برای رسیدن به عملکرد قبلی، دوز بیشتری از دارو نیاز است.

درمان اعتیاد به کاپتاگون

اگر برایتان سوال است که آیا اعتیاد به این قرص قابل درمان است یا غیرقابل درمان، باید بگوییم خوشبختانه اعتیاد به این دارو از بین رفتنی و درمان پذیر است. به کار بردن یک راهکار درمانی می تواند از مشکلات و پیامد مصرف این قرص بکاهد.

نکته حائز اهمیت که در مورد درمان اعتیاد به کپتاگون وجود دارد، آن است که در درمان این دارو به دلیل تاثیر روان گردانی که دارد باید از روان درمانی در کنار سم زدایی استفاده شود.

مصرف این دارو باعث میل روانی به استفاده مجدد از این دارو شده و در درمان و ترک این دارو، کنترل وسوسه مصرف دارو بسیار مهم است. برای درمان اعتیاد به این قرص باید راه های مبارزه و کنترل میل درونی به مصرف مجدد این دارو، به فرد مبتلا به اعتیاد آموزش داده شود تا احتمال پاکی پس از ترک بیشتر شود.

از دیگر سو، مصرف کپتاگون در مواردی باعث بروز برخی بیماری روانی می شود؛ در این حالت فرد ممکن است به افسردگی، اختلالات خواب یا اسکیزوفرنی مبتلا شود؛ در این حالت حتما باید از یک روان شناس کمک گرفته شود و اقدامات روانی لازم برای درمان این بیماری ها و درمان اعتیاد به این دارو انجام شود.

علائم ترک کپتاگون

کپتاگون دارویی است که از آمفتامین درست می شود و علائم ترک آن مانند ترک آمفتامین است؛ وقتی دوز مصرفی دارو در بدن کم شود، علائم ترک بروز پیدا می کند.

زمانی که دوز کپتاگون در بدن پایین می آید، شاهد نشانه های زیر خواهیم بود:

  • خستگی
  • رویاها یا دیدن کابوس های شبانه واضح یا ناخوشایند
  • افزایش اشتها
  • انقباضات غیرقابل کنترل و حرکات حرکتی
  • سرعت واکنش ضعیف
  • درد های بدنی
  • تحریک پذیری
  • خوابیدن برای مدت طولانی
  • تجربه نشانه های افسردگی

جمع بندی ای سنج در مورد قرص کپتاگون

در این مقاله در مورد قرص کپتاگون (Captagon) صحبت کردیم. کپتاگون که از ترکیب مت آمفتامین و آمفتامین ساخته شده است، یک قرص محرک و روان گردان است که خاصیت اعتیادی دارد. مصرف این قرص باعث سرخوشی، افزایش انرژی، افزایش اعتماد به نفس و قدرت طلبی می شود. مصرف این قرص در میان تروریست ها خصوصا داعش رایج است.

آیا مطالعه این مقاله برای شما مفید واقع شد؟ نظرات، دیدگاه و تجربیات ارزشمندتان را با ما در میان بگذارید. 

تبعیض جنسیتی چیست | انواع و روش مقابله
تروما چیست | انواع و راه درمان
بررسی 0 تا 100 سندروم پیش از قاعدگی ( PMS)
پورنوگرافی چیست | بررسی تاثیر مخرب آن بر مغز انسان
ماری جوانا یا گل چیست | آیا فوایدی هم دارد؟
مهرطلبی چیست | ویژگی‌های افراد مهرطلب
رفتار مناسب با کودک لجباز چیست؟

اصطلاحات مهم این مقاله

جهت نمایش بیشتر اصطلاحات کلیک نمایید

سوالات متداول

  • کپتاگون چیست؟

    • کپتاگون (Captagon) یک ماده مخدر محرک است و به عنوان یک پیش دارو شناخته می شود؛ این دارو با نام های بیوکاپتن و فیتون در بازار عرضه می شود.
  • نام های دیگر کپتاگون چیست؟

    • معجون محرمانه داعش، قرص جهادی، کوکائین فقرا، فنتیلین.
  • نشانه های مصرف قرص کپتاگون چیست؟

    • احساس سرخوشی؛ نشاط و شادی بیش از اندازه  افزایش انرژی  افزایش اعتماد به نفس کاهش نیاز به خواب بالا رفتن ضربان قلب بیخوابی مصنوعی بی اشتهایی
  • عوارض مصرف قرص کپتاگون چیست؟

    • کاهش وزن و مشکلات مرتبط با سو تغذیه مشکلات قلبی مانند فشارخون بالا یا ضربان قلب نامنظم اختلال در خواب مشکلات کلیوی گرفتگی عضلات بروز برخی بیماری های روانی و...
لطفا امتیاز خود را برای این محتوا ثبت کنید

20 آذر 1402 01:57

با سلام بسیار عالی خسته نباشید

08 آبان 1402 16:32

بادرود ایاتریاک هم مثل قرص کپتاگون است

06 آبان 1402 10:08

سلام برای بالا بردن آگاهی عموم مفید است.

25 مهر 1402 09:38

گوناگون همانند شیشه وسایر مواد مخدر بسیار خطرناک و اعتیاد آور هست بطوریکه با اولین مصرف قرص دیگر رهایی از آن محتمل نیست وترک آن همانند هرویین و شیشه بستگی به اراده خود فرد دارد که آیا بتواند ترک کند یا خیر بهیچوجه عزیزان نه دنبال این مواد وسایر مواد مخدر نروید که همانطور که نگارنده محترم این متن اوردند,درمان وترک آن مستلزم یک دوره درمانی مناسب هست،یا به عبارت ساده تر مثل دوره ترک تریاک، هروئین،کراک شیشه وغیره،که همه ما می دانیم که ترک اینگونه مواد مستلزم یک فوق اراده در فرد ترک کننده باید باشد،بخصوص مواد شیمیایی.

21 مهر 1402 10:42

سلام .وخسته نباشید مطالب جالبی بود .

21 مهر 1402 10:42

سلام .وخسته نباشید مطالب جالبی بود .

01 شهریور 1402 11:15

سلام ،مطالب بسیار مفید وآموزنده بودند. تشکر

30 مرداد 1402 15:32

اي كاش در رسانه ها و مخصوصاً رسانه ملي خطرات و اتفاقات ناخوشايند رواني مصرف اين قرص توسط پزشكان و كارشناسان گفته ميشد.

30 مرداد 1402 11:22

بسیار عالی و آموزنده تشکر

30 مرداد 1402 10:55

با سلام / بسیار مقاله مفید - علمی و بازبان ساده و خوب ببان شده بود ./ با سپاس

30 مرداد 1402 10:25

درود .ای کاش بجای دروس عربی در مدارس حداقل ماهی یکساعت یک کارشناس مواد مخدر جوانان مارو از خطر این همه مواد صنعتی روان گردان مطلع میکرد تشکر

27 تیر 1402 11:21

ممنونم خیلی مفید وکامل بود

01 تیر 1402 20:45

وای بر شما حرامیان که بجوانان کپتاگون خوراندید