تست تشخیص اوتیسم منتشر شد

تست تشخیص اوتیسم منتشر شد

پست وبلاگی
تعیین اهداف در فیزیوتراپی مدت مطالعه: 3 دقیقه
ای سنج 14 اردیبهشت 1400 مدت مطالعه: 3 دقیقه

تعیین اهداف در فیزیوتراپی

در مقاله حاضر می خواهیم به تعیین اهداف در فیزیوتراپی(physiotherapy) بپردازیم. اگرشما آسیب دیده اید یا بیمار هستید یا جراحی کرده اید، یا به خاطر یک تصادف اسیب سخت جسمی متحمل شدید، ممکن است به خدمات یک متخصص طب فیزیکی ماهر نیاز داشته باشید تا به شما کمک کند دامنه حرکتی طبیعی و قدرت خود و تحرک عملکردی مطلوب خود را بازیابی کنید. به همین خاطر در ادامه می خواهیم براساس فهرست مطالب زیر به این موضوع بپردازیم.

فیزیوتراپی چیست؟

فیزیوتراپی علم جلوگیری از آسیب ها می باشد که در بهبود کیفیت زندگی افراد آسیب دیده نقش دارد. فیزیوتراپی در مراقبت از افراد با آسیب های حاد نقش به سزایی دارد و برای توان بخشی موثر و مفید است.  انجمن جهانی فیزیوتراپی، فیزیو تراپی را علمی می داند که به فرد در جهت حفظ توانایی ها و در بیماری های حاد به حفظ عملکرد و توانایی های فرد و در افرادی که عملکرد خود را از دست می دهند کمک می کند تا کار و فعالیت جایگزین را پیدا کنند. 

فیزیوتراپیست چه کسی است؟

فیزیوتراپیست فردی است که آموزش های خاصی را در زمینه ی لازم دیده است و این فرد می تواند به تناسب شرایط فرد آسیب دیده چه از لحاظ روحی و روانی و عاطفی و جسمی به فرد کمک کند تا روند زندگی اش را بهبود ببخشد. فیزیوتراپیست شما می تواند وضعیت فعلی شما را ارزیابی کند و به شما در تعیین اهداف واقعی بازتوانی کمک و برای  ایجاد بهبودی  در شما تلاش کند .

اهداف فیزیوتراپی 

تعیین اهداف بهترین راه برای دستیابی به نتیجه توان بخشی موفق است. هنگام شروع فیزیوتراپی ، باید فکر کنید که در پایان برنامه شما  به چه چیزی می خواهید برسید . اهداف اغلب بسیار فردی هستند ، اما روند توانبخشی نیز دوباره انجام می شود. هنگامی که اهداف خود را تعیین کردید ، مهم است که در اولین مراجعه با درمانگر خود بنشینید و با هم در مورد آنها بحث و گفتگو کنید.

تعیین اهداف :

اهدافی که تعیین می کنید باید اهدافی باشد که برای شما مهم باشد. با این حال، آنها همچنین باید واقع بینانه و قابل دستیابی باشند. اگر این قانون را رعایت نکنید، از برنامه توانبخشی و همچنین نتیجه آن نا امید خواهید شد. 

نکته

گاهی اوقات تعیین کردن اهداف کمک می کند تا از نظر عملکرد و اختلالات به اهداف خود فکر کنید.

اهداف عملکردی ممکن است شامل موارد زیر باشد: 

تا بتوانید از رختخواب خود به سمت دستشویی بروید

برای بازگشت به کار

برای بازگشت به زمین فوتبال پس از پارگی رباط پا

تا بتوانید بدون احساس درد کمر بنشینید و بلند شوید

 علاوه بر اهداف عملکردی، علل مراجعه افراد به فیزیوتراپی می تواند موارد زیر باشد:

برای پیشگیری از آسیب های ورزشی و ترمیم نقاط اسیب دیده

برای کاهش درد در نقاطی مانند زانو ها˛ بازو ها و مفاصل و ...

یادگرفتن اینکه چگونه باید از لوازمی مانند واکر و عصا استفاده کنیم

در بیمارانی که مشکل کنترل ادرار و مدفوع دارند 

اگر فردی عضو مصنوعی دارد (کمک برای یاد گرفتن نحوه استفاده از این عضو)

کمک به افراد پیر و سالخورده برای حفظ تعادلشان و اینکه زمین نخورند

افرادی که دارای سکته مغزی هستند را راهنمایی کنند تا از عهده کار ها و فعالیت هایشان بر بیایند

اگر بعد از جراحی ای، فرد دچار از دست دادن توانایی شود به شخص اسیب دیده کمک می کنند

توجه

خوب است بدانید که بیماری مربوط به سکته مغزی و آسیب های مربوط به آن یک زمان طلایی برای درمان دارند مثلا در این بیماری اگر در سه تا شش ماهه ی اول اقدام به درمان و پیشگیری و فیزیوتراپی کنیم، درمان راحت تر صورت می گیرد و فعالیت ها موثر تر واقع می شوند.

این اهداف به شما کمک می کند تا فعالیت های روزمره خود را پشت سر بگذارید. آن ها حول فعالیت های مختلف -  عملکردها - می چرخند، که افراد معمولاً هر روز انجام می دهند. اهداف عملکردی خاص شما بستگی به این دارد که هنگام شروع فیزیوتراپی  تا چه حد قادر به انجام آن نیستید و پس از انجام توانبخشی می خواهید چه کاری انجام دهید.

اختلال در اهداف

اختلال در اهداف، متغیرهای قابل‌اندازه‌ گیری هستند که ممکن است در زمان شروع فیزیوتراپی بهینه نباشند. اختلال در اهداف می تواند شامل موارد زیر باشد:

دامنه حرکت کامل را در اطراف یک مفصل بازیابی کنید

تعادل را عادی کنید

قدرت کامل عضله یا گروهی از عضلات را بهبود ببخشید

کاهش درد در یک گروه یا ساختار عضلانی خاص.

نحوه تعیین اهداف 

پس از تعیین اهداف، اینها باید به عنوان اهداف بلند مدت شما توصیف شوند، اهدافی که می خواهید در پایان درمان خود به دست آورید. سپس، چندین هدف کوتاه مدت تعیین کنید که به شما کمک می کنند به هدف بلند مدت خود برسید. به عنوان مثال، اگر پایان درمان بلند مدت شما این است که 200  قدم بدون وسیله کمکی راه بروید، گام های کوتاه مدت زیر را داشته باشید:
 راه رفتن 200 قدم با عصا
 100 فوت بدون وسیله کمکی.
تا 200 فوت بدون هیچ وسیله ای پیش بروید. 

توجه

 درمانگر به شما کمک می کند تا برای رسیدن به اهداف خود یک بازه زمانی مناسب تعیین کنید. این نیز باید در یک بازه زمانی واقع بینانه باشد و به دستاوردهایی که در طول برنامه توانبخشی کسب خواهید کرد بستگی دارد. اگر به همه اهداف فیزیوتراپی خود نرسید چه می کنید؟ فیزیوتراپیست می تواند به شما کمک کند اهداف اصلی خود را تغییر دهید تا به اهداف بیشتری دست یابید. به یاد داشته باشید، اهداف شما می توانند به طور مداوم بر اساس پیشرفت برنامه توانبخشی شما تنظیم شوند. بعضی اوقات، همه اهداف در طول دوره فیزیوتراپی شما محقق نمی شوند. فیزیوتراپیست ممکن است به شما دستورالعمل های خاصی مانند یک برنامه تمرینی در منزل را بدهد تا به شما کمک کند تا پس از پایان فیزیوتراپی به طور مستقل به اهداف خود ادامه دهید. 

جمع بندی ای سنج

در این مقاله به تعیین اهداف در فیزیوتراپی پرداخته شد. همانطور که گفته شد این مبحث، یکی از مولفه های مهم برنامه توانبخشی شماست. اهداف بازتوانی نقشه راه شخصی شما برای موفقیت در فیزیوتراپی پس از آسیب یا بیماری است. با فیزیوتراپیست خود مشورت کنید و اهداف واقعی و قابل دستیابی را برای کمک به شما در حرکت بهتر و احساس بهتر کار تعیین کنید که بتوانید در مدت زمان مشخص به نتیجه مورد نظر خود برسید.
آیا تا به حال به خاطر دردهای جسمانی خود، فیزیوتراپی شده اید؟ چه تاثیراتی بر شما گذاشته است؟ لطفاً دیدگاه و نظرات خودتان را با ما به اشتراک بگذارید.

تبعیض جنسیتی چیست | انواع و روش مقابله
تروما چیست | انواع و راه درمان
بررسی 0 تا 100 سندروم پیش از قاعدگی ( PMS)
پورنوگرافی چیست | بررسی تاثیر مخرب آن بر مغز انسان
ماری جوانا یا گل چیست | آیا فوایدی هم دارد؟
مهرطلبی چیست | ویژگی‌های افراد مهرطلب

اصطلاحات مهم این مقاله

جهت نمایش بیشتر اصطلاحات کلیک نمایید
لطفا امتیاز خود را برای این محتوا ثبت کنید