هدر تبلیغاتی شخصیت شناسی آنلاین با تست MBTI و تفسیر کامل
هدر تبلیغاتی شخصیت شناسی آنلاین با تست MBTI و تفسیر کامل
پست وبلاگی
کنار آمدن با استرونوفوبیا مدت مطالعه: 3 دقیقه
ای سنج 13 اردیبهشت 1400 مدت مطالعه: 3 دقیقه

کنار آمدن با استرونوفوبیا

در این مقاله می خواهیم در مورد استرونوفوبیا (Stronophobia) بحث کنیم. استرونوفوبیا یا ترس از صدف ماهی، ترسی نسبتاً رایج است. برای اکثر مردم، این به معنای چند محدودیت جزئی در رژیم غذایی است. گرچه در بعضی موارد می تواند باعث محدودیت در زندگی شود. در ادامه براساس فهرست مطالب زیر به این موضوع می پردازیم:

استرونوفوبیا یا ترس از صدف ماهی

فوبیای صدف به طور کلی، اگرچه نه همیشه، می تواند به چند موضوع مشترک تقسیم شود. برخی از مردم به شدت از مسمومیت غذایی و دیگران از شکستن محدودیت های غذایی مذهبی می ترسند. در بعضی موارد ترس از بافت یا طعم است تا این که خود غذا  باشد. افرادی که به صدف آلرژی دارند، معمولاً هنگام مواجهه با غذاهایی که ممکن است دارای صدف باشد، ترس شدیدی را از خود نشان می دهند، اما چون این ترس به یک بیماری جسمی گره خورده است، هراس و فوبیا محسوب نمی شود. با این حال، برخی از افراد از بروز واکنش آلرژیک به صدف ماهی می ترسند، حتی اگر قبلاً چنین حساسیتی نداشته باشند.

مسمومیت غذایی 

مسمومیت با صدف پوستی اگرچه نسبتاً نادر است اما تهدیدی واقعی است. طبق گفته موسسه ملی بهداشت سه نوع اصلی مسمومیت با صدف وجود دارد:
فلج کننده
مسمومیت عصبی 
فراموشی

اگرچه پیش آگهی به طور کلی خوب است، اما هر سه نوع می تواند باعث بیماری شدید شود. سموم در برابر گرما پایدار هستند، بنابراین پخت و پز این تهدید را برطرف نمی کند. اگر تا به حال مسمومیت با صدف را تجربه کرده اید، به طور روشن دیگر تمایلی ندارید که دوباره خطر خوردن صدف و دیگر غذا های دریایی را به جان بخرید. حتی اگر مسمومیت برای شخص دیگری اتفاق افتاده باشد، ممکن است ترس داشته باشید که دفعه دیگر برای شما اتفاق بیفتد. با این حال، آسان است که نگرانی های مربوط به سلامتی را بیش از حد دور نگه داشت و به آن خیلی فکر نکرد .

طبق گفته های موسسه ملی بهداشت، داستان همسران پیر مبنی بر اینکه صدف ماهی را نباید در ماه هایی که در نام آن ها حرف آر نیست، مصرف کرد واقعیت دارد. هم چنین موسسه ملی بهداشت اظهار دارد که سموم موجود در صدف بیشتر و در گوش ماهی کمتر است. سایر صدف های دریایی خطر بسیار کمتری دارند. البته 

هشدار

افراد مسن، کودکان و کسانی که از قبل شرایط و مشکلات پزشکی دارند باید قبل از مصرف هرگونه مواد غذای احتمالاً خطرناک با پزشک خود مشورت کنند.

محدودیت های مذهبی 

برخی از ادیان مصرف برخی از غذاها را محدود یا منع می کنند. به ویژه، تفسیرهای یهودی و برخی از قوانین رژیم اسلامی، خوردن صدف را ممنوع کرده است. برای کسانی که  به این آیین ها اعتقاد دارند، بیزاری از غذاهای ممنوع یک اختلال محسوب نمی شود. همان طور که در بالا گفته شد، این مشکل می تواند در کسانی رخ دهد که در یک محیط کاملاً مذهبی پرورش یافته اند اما دیگر به این آیین ها چندان پایبند نیستند. همانند هراس های مبتنی بر دین، ​​هراس های مربوط به غذا نیز هنگامی ایجاد می شوند که افراد مذهبی سابق سعی در خوردن غذا یا آشپزی در رستوران ها یا خانه های سکولار داشته باشند. بسیاری از افراد به راحتی از این مرحله گذر می کنند و این کار ها را انجام می دهند، اما اگر، در آئین و دین جدید مورد نظر خود مشکلی دارید  از یک متخصص بهداشت روان یا یک مشاور معنوی کمک بگیرید.

آلرژی و حساسیت به صدف 

طبق راهنمای آلرژی غذایی ما، آلرژی صدف رایج ترین آلرژی غذایی در بزرگسالان در ایالات متحده است. برخلاف بیشتر آلرژی ها، آلرژی به صدف و ماهی ها معمولاً در بزرگسالی ایجاد می شود و در تمام طول زندگی فرد مبتلا باقی می ماند. محصولات پوسته ماهی و یا صدف در مجموعه ای از غذا ها استفاده می شود و واکنش های آلرژیک به آن می توانند شدید و حتی تهدید کننده زندگی باشند. بنابراین هوشیاری مداوم از نظر پزشکی ضروری است. هرچند نگرانی در مورد مسمومیت با صدف سخت است ، نگرانی در مورد آلرژی به صدف نیز همانند آن است . اگر آلرژی دارید ، با احتیاط با پزشک درمورد وضعیت خود صحبت کنید. بدانید که از خوردن چه غذایی هایی باید اجتناب و صرف نظر کنید و یادداشتی را در مورد آلرژی خود همیشه در جیبتان، همراه خود داشته باشید .

مسائل مربوط به بافت و طعم 

ترس و بیزاری  اغلب با یکدیگر اشتباه گرفته می شود. در برخی از انواع فوبیا، از جمله فوبیای غذایی، برخی از مبتلایان به جای واکنش واقعی ترس، حالات های دافعه از خود نشان می دهند. گیاهخواران و وگان ها همچنین افرادی که با رژیم های غذایی محدود پرورش یافته اند، ممکن است بیشتر مستعد واکنش های منزجر کننده نسبت به برخی از سلیقه ها یا بافت ها باشند.

ارائه راهکار 

در بسیاری از موارد، فوبیای صدف دریایی تأثیر کمی در زندگی روزمره افراد دارد. لذت بردن از یک رژیم غذایی متنوع و سالم بدون مصرف یک لقمه صدف کاملاً ممکن است. با این حال، این ترس در زندگی می تواند محدود کننده زندگی باشد. چه در حال آموزش برای تبدیل شدن به یک سرآشپز باشید، چه به آشپزی در یک مکان محلی مشغول باشید، و یا اگر به سادگی علاقه مند به گسترش افق آشپزی خود هستید، ممکن است ارزش آن را داشته باشد که بر ترس خود غلبه کنید. موارد ملایم ترس از صدف دریایی را می توان غالباً از طریق مواجهه تدریجی برطرف کرد. هنگام پر کردن بشقاب غذای مورد علاقه خود، تیکه های صدف را از بشقاب یکی از عزیزان خود امتحان کنید یا یک یا دو میگو بردارید. به خودتان زمان کافی برای سازگاری باهر نوع مشکل طعم یا بافت  غذا بدهید و سعی کنید بر آن غلبه کنید.

توجه

 اگر فوبیای صدف و ماهی در شما شدیدتر است، یا اگر کار یا سرگرمی شما با آن درگیر است لازم است که فوبیا را سریعاً شکست دهید، و به دنبال کمک حرفه ای باشید. درمان شناختی رفتاری اغلب می تواند در مدت زمان بسیار کوتاهی تفاوت چشمگیری ایجاد کند.

جمع بندی ای سنج

در این مقاله در مورد استرونوفوبیا صحبت شد. اگر شما هم مبتلا به فوبیای صدف هستید، درست است که این ترس فراگیر شما را در برخی از موقعیت ها به چالش می کشد و به اصطلاح برای شما دردسر درست میکند، اما نگران نباشید حتما راهی برای درمان این ترس شدید در شما وجود دارد و شما پس از پیگیری روند درمان و مشورت با یک متخصص روان می توانید از عهده مقابله با این ترس بر بیایید.
آیا در اطرافیان تان کسی را میشناسید که فوبیای صدف داشته باشد؟ لطفا دیدگاه و نظرات ارزشمند خودتان را با ما به اشتراک بگذارید.

جهت نمایش بیشتر اصطلاحات کلیک نمایید
لطفا امتیاز خود را برای این محتوا ثبت کنید