تست تشخیص اوتیسم منتشر شد

تست تشخیص اوتیسم منتشر شد

پست وبلاگی
باورهای غلطی که در درمان اختلال وسواس اجباری(OCD)، اختلال ایجاد می کند. مدت مطالعه: 2 دقیقه
ای سنج 01 دی 1398 مدت مطالعه: 2 دقیقه

باورهای غلطی که در درمان اختلال وسواس اجباری(OCD)، اختلال ایجاد می کند.

ذهن آگاهی یکی از رویکردهای ثمربخشی است که می تواند در درمان اختلال وسواس فکری مورد استفاده قرار گیرد.
این عمل مستلزم پذیرش افکار و احساسات خود و توجه به آن ها بدون تلاش برای کنترل، تغییر و قضاوتشان است.
اختلال وسواس فکری عملی زمانی رخ می دهد که فرد افکار ناخواسته ای دارد که آن فکر ها زندگی وی را تحت تاثیر قرار می دهند و سبب اختلال در عملکرد وی می شوند. افکاری مثل اینکه ” نکند من یک فرد را بکشم” یا “من چطور باید از گرایش جنسی خودم مطمئن شوم؟!” و … .
بسیاری از اوقات این افکار در تناقض با ارزش های شخصی فرد هستند و این مسئله خود سبب اضطراب و تنش بیشتر شخص می شود. معمولا افراد سعی می کنند تا در پذیرش این افکار مقاومت کنند و این تلاش خود سبب تقویت این اختلال در آن ها می شود. در واقع وقتی ما به این افکار توجه زیادی می کنیم، به خود این هشدار را می دهیم که این ها افکار مهم و خطرناکی هستند؛ بنابر این مغز هم بهای بیشتری به آن ها می دهد. ولی در واقعیت این ها افکاری نادرست بوده و مانند آلارم های دروغین عمل می کنند.
رویکرد ذهن آگاهی به شما می گوید باید این افکار را بپذیرید! افراد تصور می کنند این پذیرش سبب عملی شدن آن افکار و نابودی زندگی شان می شود در صورتی که چنین تفکری کاملا اشتباه است.

وسواس افکار
من به عنوان یک درمان گر، باورهای نادرست و هسته ای که افراد مبتلا به اختلال OCD دارند را توضیح می دهم و تلاش می کنم تا آن ها با آگاهی از این افکار غلط، تلاش موثر تری در جهت بهبود بیماری خود، داشته باشند.
حال با هم به بررسی این افکار می پردازیم؛
-تصور غلط ۱: “پذیرش بدان معنا است که آن افکار حقیقت دارند.”
این فکر اشتباه است. پذیرش فقط به این معنا است که آن احتمال وجود دارد؛ اما حقیقت اصیل نبوده و جدا از عمل شما است. برای مثال این احتمال وجود دارد که شما به فردی صدمه بزنید، اما لزوما به معنای این نیست که آن اتفاق میفتد. بلکه یکی از هزاران احتمالی است که برای هر کس وجود دارد و شما قادر به مدیریت آن هستید!
-تصور غلط ۲:” پذیرش این احتمالات قطعا همراه با اضطراب و تنش بسیار است.”
هنگامی که مضطرب می شویم، بدن ما به حالت آماده باش برای رویارویی با تهدیدِ واقعی خود را مهیا می کند و هنگامی که مسئله ی واقعی وجود ندارد، ما یک هشدار کاذب را تجربه می کنیم؛ پس بهتر است هنگامی که به خاطر این افکار مضطرب می شوید، غیر واقعی بودن آن ها را به خود یادآوری کنید تا آرامش خود را به دست آورید.

وسواس

اختلال وسواس

-تصور غلط ۳: “پذیرش این افکار باعث می شود تا آن ها واقعی شوند.”
این یک تحریف شناختی با عنوان همجوشی فکر و عمل است و در افرادی که مبتلا به اختلال وسواس هستند، بسیار رایج می باشد. افرادی که این باور را دارند تصور می کنند که فکر کردن به یک مسئله، سبب واقعی شدن آن می شود. این افکار به شدت با تمرکز بر نتایج منفی همراه هستند. من همیشه در این باره به مراجعانم می گویم به این لامپ نگاه کنید و سعی کنید تا با فکر خود آن را تکان دهید؛ آیا می توانید؟! قطعا جواب منفی است.
-تصور غلط ۴: “این افکار ناراحت کننده هستند و من هیچ تمایلی به پذیرش حضور آن ها ندارم.”
سرکوب افکار خود سبب تاثیر بیشتر آن افکار می شود. هنگامی که تلاش می کنید به موضوعی فکر نکنید، در واقع تمرکز بیشتری روی آن می کنید.
-تصور غلط ۵:” من بابت داشتن این افکار احساس گناه می کنم.”
افراد مبتلا به OCD اغلب شرم و احساس گناه فراوانی را تجربه می کنند؛ شما باید بدانید که این افکار تنها تصورات ناشی از این اختلال می باشند و شما فرد بدی نیستید. شما باید خود را دوست داشته باشید و به خودت امنیت دهید.
پذیرش به یکباره اتفاق نمیفتد و نیاز به صرف زمان و انرژی است؛ درست مانند وزنه برداری.
شما باید شرایط، خود و افکارتان را همان طور که هستند بپذیرید و سپس برای حل مشکلاتتان تلاش کنید.

شما می توانید جهت آگاهی بیشتر از وضعیت سلامت روان خود، از تست سلامت عمومی GHQ استفاده کنید. تیم ای سنج در راستای اهداف خود مبنی بر ارتقاء سطح روان جامعه، امکان انجام این تست را به صورت رایگان فراهم آورده است. شما پس از انجام این آزمون می توانید از تفسیر منحصر به فرد خود را دریافت کنید.

جهت نمایش بیشتر اصطلاحات کلیک نمایید
لطفا امتیاز خود را برای این محتوا ثبت کنید