تست تشخیص اوتیسم منتشر شد

تست تشخیص اوتیسم منتشر شد

پست وبلاگی
بیوگرافی ویلهم وونت مدت مطالعه: 3 دقیقه
ای سنج 28 شهریور 1400 مدت مطالعه: 3 دقیقه

بیوگرافی ویلهم وونت

این مقاله اختصاص به بیوگرافی پدر علم روانشناسی، ویلهم وونت دارد. گرچه بسیاری از افراد در پیدایش و توسعه ی روانشناسی به عنوان یک علم نقش داشته اند.

اما باتوجه تلاش های وونت، وی را پدر روان شناسی نوین خطاب می کنند.

در ادامه براساس فهرست مطالب زیر بیشتر به این موضوع می پردازیم:

پدر روانشناسی نوین

ویلهلم وونت شخصی است که اغلب به عنوان پدر روانشناسی شناخته می شود.

اما چرا وونت؟ افراد دیگری هم مانند، هرمان فون هلمهولتز، گوستاو فشنر و ارنست وبر در تحقیقات اولیه روانشناسی علمی مشارکت داشتند، پس چرا آن ها به عنوان پدر روانشناسی شناخته نمی شوند؟

وونت به دلیل تاسیس اولین آزمایشگاه روانشناسی تجربی در جهان، موجب این وجه تمایز از دیگر روانشناسان شده است و معمولاً به عنوان آغازگر روانشناسی به صورت علمی و رسمی و به عنوان یک علم جداگانه، متمایز و یاد می شود.

توجه

وونت با تأسیس آزمایشگاهی که از روش های علمی برای مطالعه ذهن و رفتار انسان استفاده می کرد، روانشناسی را یا آمیزه هایی از فلسفه و زیست شناسی تعریف و آن را به یک حوزه مطالعاتی منحصر به فرد تبدیل کرد.

وونت علاوه بر تبدیل روانشناسی به یک علم، شاگردان زیادی را تعلیم و تربیت کرد؛ شاگردانی که هر کدام بعد ها به روانشناسان مهم و تاثیر گذار تبدیل شدند.

مثلا ادوارد تیچنر که زمانی شاگرد او بود و بعد ها مکتب فکری ساختار گرایی را بنیان نهاد، جیمز مک کین کتل اولین استاد روانشناسی در ایالات متحده شد و استانلی جی هال اولین آزمایشگاه روانشناسی تجربی را در ایالات متحده تأسیس کرد.

زندگی شخصی ویلهم وونت

ویلهلم وونت روانشناس آلمانی ای بود که اولین آزمایشگاه روانشناسی را در لایپزیگ آلمان در سال 1879 تأسیس کرد.

این رویداد به عنوان استقرار رسمی روانشناسی به عنوان علمی متمایز از زیست شناسی و فلسفه در تاریخ شناخته شده است. وونت اولین کسی بود که خودش را روانشناس نامید.

وونت اغلب با مکتب فکری موسوم به ساختارگرایی در ارتباط دانسته می شود، اگرچه در واقع شاگرد وی ادوارد بی تیچنر بود که مسئول شکل گیری این مکتب روانشناسی بود.

وونت همچنین یک تکنیک تحقیقاتی معروف به نام درون نگری را ایجاد کرد که در این تکنیک، ناظرانی آموزش دیده، محتوای افکار خود را مطالعه و گزارش می کردند.

ویلهم وونت در روانشناسی

ویلهلم وونت در رشته پزشکی از دانشگاه هایدلبرگ فارغ التحصیل شد. او به طور کوتاه و مختصر با یوهانس مولر و بعداً نزد فیزیکدان مشهور هرمان فون هلمهولتز تحصیل کرد.

تصور می شود که کار وونت با این دو فرد تأثیر شدیدی بر کارهای بعدی وی در روانشناسی تجربی گذاشته است.

وونت پس از گذشت سالها، زمانی کتاب اصول روانشناسی فیزیولوژیک را در سال 1874 نوشت، کتابی که به ایجاد روش های تجربی در تحقیقات روانشناسی کمک بسیاری کرد.

وونت پس از کسب مقام های علمی در دانشگاه لایپزیگ، اولین آزمایشگاه روانشناسی تجربی را در جهان تأسیس کرد.

اگرچه آزمایشگاه روانشناسی دیگری هم در آن زمان تاسیس شده و وجود داشت؛ ویلیام جیمز چند سال قبل آزمایشگاهی در هاروارد تأسیس کرده بود، آزمایشگاه جیمز بیشتر بر روی ارائه مفاهیم آموزشی تمرکز داشت تا آزمایش.

استانلی هال نیز پس از تحصیل در کنار وونت اولین آزمایشگاه روانشناسی تجربی آمریکایی را در دانشگاه جان هاپکینز بنیان نهاد.

ساختارگرایی به عنوان اولین مکتب فکری در روانشناسی تلقی می شود. اما وونت معتقد بود که روانشناسی علم تجربه آگاهانه است و ناظران آموزش دیده می توانند افکار، احساسات و عواطف خود را از طریق فرایندی که به عنوان درون نگری شناخته می شود، به طور دقیق توصیف کنند.

با این حال، وونت تمایز واضحی میان مشاهدات روزانه خود، که به اعتقاد وی نادرست بود و درون نگری تجربی (که به آن درک درونی نیز گفته می شد) قائل شد.

نکته

در حالی که وونت به طور معمول با ساختارگرایی ارتباط دارد، در واقع شاگرد وی ادوارد بی تیچنر بود که بر مکتب ساختارگرایی در آمریکا تأثیر گذاشت. بسیاری از مورخان معتقدند که در واقع تیچنر بسیاری از ایده های اصلی وونت را به اشتباه بیان کرده است. به جای آن، وونت از دیدگاه خود به عنوان اراده گرایی یاد کرد. در حالی که ساختارگرایی تیچنر شامل تجزیه عناصر برای مطالعه ساختار ذهن بود، بلومنتال در سال 1979 خاطر نشان کرد که، رویکرد وونت در واقع بسیار جامع تر بوده است.

وونت همچنین مجله روانشناسی Philosophical Studies را تأسیس کرد. در رتبه بندی تأثیرگذارترین روانشناسان قرن بیست، در سال 2002، وونت در رتبه 93 از این جدول قرار گرفت.

تاثیرات ویلهم وونت بر روانشناسی

تاسیس اولین آزمایشگاه روانی
حمایت از روانشناسی تجربی که زمینه ساز شکل گیری رفتار گرایی شد.
تربیت روانشناسی مشهور و نامی مانند، تیچنر، هال، کتل، اسپیرمن و ...

سایر تاثیرگذاران در روانشناسی

روان شناسان دیگری هم وجود دارند که تلاش های زیادی در زمینه رشد و توسعه روانشناسی داشته اند و به عنوان دیگر پدران علم روانشناسی شناخته می شوند. در ادامه این افراد تاثیر گذار به شرح زیر آمده اند:

ویلیام جیمز: پدر روانشناسی آمریکا
زیگموند فروید: پدر روانکاوی
هوگو مونستربرگ: پدر روانشناسی کاربردی
جان بالبی: پدر تئوری دلبستگی
کورت لوین: پدر روانشناسی اجتماعی
ادوارد تورندایک: پدر روانشناسی تربیتی مدرن
ژان پیاژه: پدر روانشناسی رشد
اولریک نیسر: پدر روانشناسی شناختی مدرن
لایتنر ویتمر: پدر روانشناسی بالینی مدرن
گوردون آلپورت: پدر روانشناسی شخصیت

همچنین اگر دوست دارید بیشتر راجع به ویلهلم وونت بدانید، می توانید به پست مورد نظر مراجعه کنید.

جمع بندی ای سنج

در این مقاله سعی بر آن بود که شرح مختصری از بیوگرافی ویلهم وونت به شما ارائه بدهیم. همانطور که اشاره شد وونت از جمله تاثیر گذارانی بود که علم روانشناسی را به صورت علمی مطرح کرد و توسعه داد.

درست است که دیگر روان شناسان هم خدمات شایانی را برای توسعه علم روانشناسی ارائه داده اند، اما به این دلیل که وونت اولین آزمایشگاه روانی را بنیان نهاد او را به عنوان پدر روانشناسی مدرن می شناسند.

وونت شاگردان زیادی را تربیت کرده است؛ شاگردانی که هر کدام بعد ها تاثیرات زیادی در روانشناسی داشته اند.

آیا مطلب فوق برای شما مفید واقع شد؟ لطفا نظرات و دیدگاه های ارزشمندتان را با ما در میان بگذارید.

سوگ جمعی چیست | علت ایجاد و راه‌های مقابله با آن
تله رهاشدگی چیست | علائم، نحوه تشخیص و راه مقابله
اضطراب جنسی چیست | راه‌های موثر برای درمان
مهارت همدردی چیست | روش تقویت آن
طلاق عاطفی چیست | علل و روش‌های پیشگیری

اصطلاحات مهم این مقاله

جهت نمایش بیشتر اصطلاحات کلیک نمایید
لطفا امتیاز خود را برای این محتوا ثبت کنید
10 مهر 1402 08:26

عالی بود ممنون