
بایدها و نباید های محل کار
در هر محیط کاری شرایط خاصی برای استخدام افراد جدید وجود دارد، اما اگر در چند مصاحبه شغلی شرکت کرده باشید، حتما متوجه شده اید که ویژگی مشترکی در میان تمام محیط های کاری وجود دارد. بنابراین در این مقاله می خواهیم در مورد بایدها و نباید های محل کار صحبت کنیم. آنچه در ادامه خواهید خواند، بر اساس فهرست مطالب به شرح زیر است:
نحوه برخورد در محیط کار
نحوه برخورد در محیط کار و رفتار کارکنان یکی از پارامترهای مهم برای استخدام شمرده میشود. این موضوع باعث شده است تا کارفرمایان برای استخدام کارکنان جدید، علاوه بر مهارتها و تواناییهای افراد، تعهدات کاری و شخصیت آنها را نیز مد نظر قرار دهند. بنابراین اگر درحال مذاکره برای شروع یک کار جدید هستید، سعی کنید در کارفرمای خود احساس خوبی ایجاد کنید و او را تحت تاثیر قرار دهید و بعد ها با انتشار این حس خوب در تمام محیط کارتان، موجب میشوید تا از شما به عنوان یک کارمند خوشنام یاد کنند.
باید و نبایدها
در محیط کار، رفتار هایی هستند که موجب بالا بردن جایگاه ما میشوند و شخصیت شغلی ما را حرفه ای تر و متخصص تر نشان میدهند و باعث میشوند قابل اعتماد تر باشیم که در ادامه به معرفی برخی از آنها میپردازیم :
وقت شناس باشید
اگر اولین روز کاریتان است حتما ۱۰ تا ۱۵ دقیقه زود تر از موعد مقرر در محل کارتان حاضر باشید و این مورد را تا آخرین روز کاری خود رعایت کنید، اما نکته ای که اکثر کارکنان به آن توجه چندانی ندارند این است که آنها بییشتر از ساعت کاری در محل کار میمانند و تصور میکنند که با این کار مدیر آن ها از اینکه کارمندشان بیشتر کار میکند خرسند خواهد شد و این در حالیست که ممکن است مدیر شما تصور کند شما نتوانسته اید زمان خود را مدیریت کنید و در حین کار دچار بینظمی و اهمالکاری بوده اید و این موارد اصلا برای مدیران قابل پذیرش نیست و در وجه کاری شما به شدت تاثیر منفی میگذارد.
پس تمام تلاش خود را به کار بگیرید تا با حضور به موقع در محل کار و داشتن نظم در کار ها، وظایف خود را بصورت کامل انجام داده و جز در موادر ضروری، نیازی به حضور بیشتر در محل کار نداشته باشید.
به سادگی سوال بپرسید
در محیط کار هرگز از سوال پرسیدن خجالت نکشید، بسیاری از کارمندان در محیط کار بصورت افراطی کم رو هستند و همین امر موجب میشود نتوانند سوالات و ابهامات خود را به راحتی مطرح کنند.اما شما از این دسته کارمندان نباشید و در صورت بروز هرگونه ابهامی آن را با مسئول خود در میان گذاشته و سوال خود را مطرح کنید.
درخواست کمک از دیگران (یا کارفرما) بهویژه در اولین روز کاری، اصلاً خجالت ندارد. مسلماً بهتر است یک بار بپرسید و با اطمینان کارتان را درست انجام دهید تا اینکه با شک و تردید در کاری تلاش کنید و بعد ببینید که آنچه انجام دادهاید نادرست بوده است.
آشنایی با مدیران ارشد و رؤسا
همه ما عبارت کودکانه ” تو دوست داری با دوست من که دوست داره با دوست تو دوست بشه دوست بشی ؟ ” را به یاد می آوریم، جان کلام در این عبارت به اهمیت ارتباطات میپردازد. درواقع این جمله مصداق کلید پیروزی در سازمانها و ادارات میباشد.
لازم است بدانید که ارتباط تاثیر شکفت انگیزی بر رشد و پیشرفت شما دارد، تصور کنید شما فردی متخصص و کاربلد باشید ولی رئیس رئیستان از وجود فردی چون شما باخبر نباشد، در اینصورت فرصت دستیابی به ترفیع و مزایا و… بیمعنی خواهد بود. تلاش کنید تا با همه ارتباط موثری برقرار کنید، درواقع باید شناخته شوید تا موقع لزوم از شما استفاده شود تا بتوانید مهارتها و تواناییهای خود را ارائه کنید.
کنترل هیجان و فرصت طلبی معقول
بسیاری از کارمندان در مواجهه با مدیران ارشد و مقامات بالاتر در محیط شغلی دست و پایشان را گم میکنند و در کنترل اضطرابشان ضعف دارند. فرض کنید بهطور اتفاقی با مدیرعامل شرکت قرار در آسانسور قرار میگیرید، در این شرایط آیا هول می شوید یا برعکس با بهرهگیری از این فرصت، تلاش میکنید خود را معرفی کنید و وجهه معقول و مورد تاییدی از خود نشان دهید؟
نکته مهم این است که همیشه باید خود را برای چنین موقعیتهایی آماده کنید تا بتوانید بهترین واکنش را داشته باشید.
کسب مهارتهای جدید
یکی از بارزترین ویژگیهای افراد موفق این است که همواره به دنبال مهارتهای جدیدی و جانبی هستند، مهارت جانبی در واقع مهارتی است که شاید فعلاً خیلی با کارشان مرتبط نباشد، اما برای پستها و مشاغل آینده حتماً به کار خواهند آمد. یعنی ممکن است شغل فعلی شما به برخی از مهارت ها احتیاجی نداشته باشد اما شما میتوانید با یادگیری دورههای آموزشی جدید در زمینه های دیگر، شانس خود را برای رشد و ترفیع بالا ببرید. درواقع هرچه توانایی شما بیشتر باشد، روی شما بیشتر حساب میکنند.
مقایسه نکردن
هیچوقت خود را با دیگران مقایسه نکنید. یکی از سمیترین رفتارهایی که یک کارمند در محیط کار میتواند داشته باشد، مقایسه کردن خود با دیگران است. با مقایسه کردن نه تنها پیشرفتی اتفاق نمیافتد، بلکه این کار نشانهای از عزت نفس کم و درواقع خود کمبینی شخص میباشد.
افکار و ادراکات هر فرد از دریچهی ذهنی خودش نتایج مختلفی خواهد داشت و همهی اینها وضعیتهای متفاوتی برای هر فرد رقم میزنند. لطفا خود را با دیگران مقایسه نکنید. فقط با خودتان رقابت کنید. طی کردن مسیر آقای ایکس و خانم ایگرگ لزوما برای شما مناسب نخواهد بود. خودتان باشید و تلاش کنید تا به موفقیت برسید.
قبول اشتباهات
در میان افراد موفق، کمتر میشود فردی را یافت که در مقابل اشتباهات خود جبهه بگیرد یا از پذیرش آنها سر باز زند. افراد موفق مسئولیت کاری را که انجام دادهاند، بر عهده میگیرند. اگر اشتباهی مرتکب بشوند، اعتراف میکنند و پای آن میایستند. آنها تلاش میکنند تا اشتباهاتشان را تکرار نکنند. این اخلاق نشان میدهد شما نه تنها انتقاد پذیر هستید، بلکه در تلاشید تا بتوانید روز به روز پیشرفت کنید.
هنر نه گفتن
متعهد بودن به مسئولیت های مهم، یک امر ضروری میباشد اما فراموش نکنید که با یک دست نمیتوان چند هندوانه را برداشت. درواقع اگر به همه چیز بله بگویید، هیچ کاری را به درستی انجام نخواهید داد.
اولویت بندی داشته باشید و به خود جرئت بدهید که گاهی نیاز است به یک سری از مسائل نه بگویید. هر مسئولیتی را نپذیرید و تنها در صورت مسئولیت جدیدی را بپذیرید که وظایف قبلی خود را تمام و کمال انجام داده باشید.
با شناخت ویژگی های خود در محیط کار، می توانید نقاط ضعف خود را بهبود ببخشید و در نهایت به موفقیت شغلی برسید. تست دیسک می تواند در این زمینه به شما کمک کند.
جمع بندی ای سنح
در این مقاله به بایدها و نباید های محل کار پرداخته شد. همانطور که گفته شد یک سری رفتارها در محیط کار سبب ارتقاء جایگاه و حرفه ای تر نشان دادن شما می شود. این رفتارها که پیشنهاد می گردد حتما خودتان را در آن ها تقویت کنید شامل مواردی چون: وقت شناس بودن، به سادگی سوال پرسیدن، آشنایی با مدیران و روسا، کنترل هیجان و فرصت طلبی معقول، کسب مهارت های جدید، قبول اشتباهات و هنر نه گفتن می باشد.
شما کدام یک از رفتارهای فوق را در خودتان تقویت کرده اید؟ لطفا دیدگاه و نظرات ارزشمند خودتان را با ما به اشتراک بگذارید.