تست تشخیص اوتیسم منتشر شد

تست تشخیص اوتیسم منتشر شد

پست وبلاگی
بهترین قرص ضد استرس برای امتحان مدت مطالعه: 6 دقیقه
ای سنج 30 بهمن 1400 مدت مطالعه: 6 دقیقه

بهترین قرص ضد استرس برای امتحان

آیا می دانستید بسیاری از دانش آموزان و دانشجویان، برای مقابله با استرس و اضطرابی که در شب امتحان تجربه می کنند، به دنبال قرص ضد استرس هستند؟ این دسته از محصلان، چاره کاهش استرس و اضطراب را در مصرف قرص می دانند. اما سوال اینجاست، آیا واقعا مصرف قرص برای کاهش استرس موثر است؟ اگر بله، چه قرص هایی برای کاهش استرس امتحان مورد استفاده قرار می گیرند؟
در این مقاله، در مورد بهترین قرص ضد استرس برای امتحان، صحبت خواهیم کرد. آنچه در ادامه خواهید خواند، بر اساس فهرست مطالب به شرح زیر است:

توجه

 این مقاله، صرفا به ارائه اطلاعاتی در مورد قرص های ضد استرس و ضد اضطراب می پردازد؛ از مصرف قرص های ضد استرس و ضد اضطراب بدون تجویز پزشک جدا خودداری فرمایید و از این مقاله به عنوان منبعی برای استفاده خودسرانه از قرص های ضد استرس استفاده نکنید. هدف از نگارش این مقاله، آگاهی رسانی در مورد انواع و کارکرد قرص های ضد استرس است.

چگونه استرس امتحان را از بین ببریم؟

کاملاً مشخص است که استرس بر عملکرد دانش آموزان و دانشجویان تاثیر منفی می گذارد. کسب نمره بالا در امتحانات، برای بسیاری از دانش آموزان و دانشجویان مهم است و به نوعی نمره بالا، هدفی است که آن ها در طول سال تحصیلی دنبال می کنند. البته بماند که خود این هدف نیز گاها زمینه ساز استرس برای دانش آموزان می شود یا استرس آن ها را تشدید می کند.

خوب من از شما می پرسم، در این مواقع، شما چاره کار را چه چیزی می دانید؟ اگر فکر می کنید بهترین گزینه ممکن، استفاده از راهکارهایی است که استرس را بدون مصرف قرص کاهش دهد، باید بگویم حرف دل من را زدید! من هم با شما موافقم! در مقاله اضطراب امتحان و راهکارهای کاهش آن، بهترین راهکارهایی که یک دانشجو یا دانش آموز می تواند برای مقابله با اضطراب و استرس امتحان به کار بگیرد، را توضیح داده ام، پیشنهاد می کنم این مقاله را حتما در مجله ای سنج، مطالعه کنید.
اما این موضوع بعد دیگری هم دارد؛ گاها کنترل و مدیریت استرس برای محصلان غیر ممکن می شود؛ حتی با وجود به کار بردن راهکارهای مختلف، دانشجو یا دانش آموز توان مقابله با استرس بیش از اندازه را ندارد؛ در این صورت استفاده از قرص های ضد استرس و اضطراب راهکاری مناسب است اما به چه شرطی؟ اگر گفتید؟! به شرط مشورت با پزشک و تجویز دارو توسط او. در غیر این صورت، دانشجو یا دانش آموز عزیز، فکر مصرف داروی ضد استرس و اضطراب را از ذهن خودت بیرون کن!

در ادامه بررسی کاملی از انواع قرص هایی که به کاهش استرس و اضطراب در حین امتحان کمک می کنند، خواهیم داشت. پس همراه ما باشید.

قرص ضد استرس چیست؟

باید بدانید زمانی که یک فرد استرس دارد، ممکن است در اثر تجربه استرس، حملات وحشت زدگی یا پانیک را تجربه کند، ترس و نگرانی شدید داشته باشد و استرس به حدی پیشروی کند که عملکرد فرد را کلا مختل کند. در این صورت، روان پزشکان به تجویز داروی ضد استرس برای فرد می پردازند.

قرص هایی که برای کاهش استرس به کار می روند، انواع مختلفی دارند. یک نکته مهم را در مورد اینگونه قرص ها باید بدانید و آن این است که قرص ضد استرس یا ضد اضطراب فقط نشانه های استرس و اضطراب را کمتر می کند، اگر فکر کرده اید که این قرص ها اختلالات استرس و اضطراب را به کل درمان می کند، باید بگوییم که خیر، همچنین چیزی امکان ندارد.

اگر قرار است از قرص های ضد استرس استفاده کنید، باید به چند نکته توجه کنید؛

شدت نشانه های استرس
تداخل دارویی
وضعیت جسمانی و روانی فرد
نوع اختلالی که فرد به آن مبتلا است.

مزایا قرص ضد استرس

چرا قرص ضد استرس؟ از قرص ضد استرس استفاده می کنیم تا بتوانیم:

وضعیت استرس و تنش و فشار روانی را کنترل کنیم.
خواب بهتر و با کیفیت تری داشته باشیم.
علائم و نشانه های اضطراب و استرس مانند، عرق کردن، لرزش اندام ها و .. را کاهش دهیم.
حملات وحشت زدگی یا پانیک را کمتر کنیم.
هورمون رشد و انتقال دهنده های عصبی همچون سروتونین ترشح بیشتری داشته باشند.
احساس آرامش بیشتری داشته باشیم.

اما باید بدانید، مصرف قرص های ضد استرس علاوه بر تاثیر مثبت بر روند استرس، عوارض جانبی منفی به همراه دارند. به طور قطع می توان گفت، هیچ قرصی بدون عوارض جانبی نیست.

عوارض قرص ضد استرس

برخی از شایع ترین عوارضی که پس از مصرف قرص های ضد استرس در افراد در طیف خفیف تا شدید، مشاهده می شود، عبارت اند از:

خواب آلودگی
سرگیجه و حالت تهوع
مشکلات بینایی
اختلال در تعادل و هماهنگی حرکتی
توهم و کابوس
اختلال در عملکرد جنسی
مشکلات تنفسی
اختلال در جهت یابی
فراموشی و اختلال در حواس

توجه

مصرف قرص های آرام بخش یا ضد استرس با دیگر قرص ها به صورت همزمان می تواند تداخل دارویی جدی ایجاد کند. اگر از این داروها استفاده می کنید، به تداخل دارویی توجه داشته باشید و هرگز به طور همزمان از الکل و مواد مخدر با داروهای ضد استرس یا آرامبخش استفاده نکنید.

بهترین قرص ضد استرس گیاهی

اگر به دنبال یک داروی خانگی برای کاهش علائم استرس امتحان هستید، می توانید از دمنوش های گیاهی کمک بگیرید. بهترین دمنوش ها برای کاهش استرس امتحان عبارت اند از:

گل گاو زبان
بابونه
بهار نارنج
سنبل الطیب
بادرنجبویه
گشنیز
و ..

همچنین شرکت های دارو سازی اقدام به ساخت شربت های گیاهی متشکل از گیاهان موثر بر کاهش استرس کرده اند؛ در صورت تمایل می توانید از این شربت های گیاهی را از داروخانه ها تهیه کنید.

توجه: در صورت واضح نبودن تصویر اینجا را کلیک کنید.

قرض ضد استرس برای امتحان

قرص ضد استرس برای امتحان

عموما روان پزشکان برای کاهش استرس و اضطراب امتحان، قرص های زیر را تجویز می کنند:

بنزودیازپین ها

میزان انتقال دهنده عصبی GABA را در مغز افزایش می دهد و در نتیجه فرد احساس آرامش بیشتری خواهد داشت.

انواع بنزودیازپین ها:

 والیوم (دیازپام)
زاناکس (آلپروزولام)
کلونوپین (کلونازپام)
 آتیوان (لوازپام)

مسدود کننده های بتا

این دسته از داروها با کاهش ضربان قلب و فشار خون باعث کاهش اثرگذاری انتقال دهنده عصبی اپی نفرین می شوند و در نتیجه، نشانه های استرس مانند، لرزش و عرق کردن و .. را کاهش می دهند.

انواع مسدود کننده های بتا

ان سکترال (آسبوتولول)
تنورمین (آتنولول)
ایندرال (پروپرانولول)

بوسپیرون

این قرص در طولانی مدت با تاثیر گذاری بر انتقال دهنده عصبی سروتونین تاثیر خودش را برای درمان استرس مزمن و اختلالات اضطرابی خواهد گذاشت.

مهار کننده های انتخابی بازجذب سروتونین و اپی نفرین

از این دسته از داروها برای درمان افسردگی هم استفاده می شود. این داروها با تاثیر بر انتقال دهنده های عصبی سروتونین و اپی نفرین بر میزان استرس تاثیر می گذارند.

داروهای ضد افسردگی

از داروهای ضد افسردگی علاوه بر درمان افسردگی می توان برای درمان استرس و اضطراب هم استفاده کرد.

انواع داروهای ضد افسردگی:

توفرانیل (ایمی پرامین)
 اِلاویل (آمی‌تریپتیلین)
پامِلور (نورتریپتیلین)
 آنافرانیل (کلومی‌پرانیل)

در مقاله داروهای ضد افسردگی معروف: انواع، عوارض جانبی و موارد استفاده در مجله ای سنج در مورد این داروها توضیح جامعی ارائه داده ایم.

برخی از بهترین قرص های ضد استرس برای امتحان عبارت اند از:

پروپرانولول که نام تجاری آن ایندرال است. این دارو جز مسدود کننده های بتا می باشد.  این دارو به صورت قرص مورد استفاده قرار می گیرد. از این دارو برای کاهش نشانه های استرس و اضطراب، فشار خون بالا، ضربان قلب نامنظم، لرزش اندام ها، سردرد های میگرنی و درد  در قفسه سینه مورد استفاده قرار می گیرد.

عوارض جانبی: سرگیجه، خستگی، ضعف، احساس سبکی در سر، تهوع، استفراغ، معده درد، مشکل در خواب، دیدن خواب های غیر معمول، مشکلات بینایی

عوارض جانبی کمتر شایع: سوزن سوزن شدن دست و پا، بی حسی و آبی شدن سر انگشتان، اختلال در عملکرد جنسی، کاهش ضربان قلب، افزایش دفعات ادرار، خون ریزی، تشنگی، نشانه های عفونت، خارش، علائم پوستی.

****

آلپرازولام که نام تجاری آن زاناکس است. این دارو جز بنزودیازپین ها می باشد. این دارو به صورت قرص مورد استفاده قرار می گیرد. از این دارو برای کاهش نشانه های استرس، اختلال پانیک، اختلالات اضطرابی و افسردگی استفاده می شود.

عوارض جانبی: یبوست و مشکل در ادرار، خواب آلودگی، خستگی، مشکلات پوستی، کاهش وزن، افزایش یا کاهش اشتها، اختلال در عملکرد جنسی.

عوارض جانبی کمتر شایع: توهم، افکار خودکشی، مشکل در تکلم همچون لکنت زبان، عدم تعادل حرکتی.

****

کلونازپام که نام تجاری آن کلونوپین است. این دارو جز بنزودیازپین ها می باشد. این دارو به صورت قرص مورد استفاده قرار می گیرد. این دارو برای درمان اختلالات اضطرابی و استرس و حملات پانیک کاربرد دارد و حالت سرخوشی زیادی ایجاد می کند.

عوارض جانبی: خواب آلودگی، تاری دید، شکلات جنسی، درد مفصلی و عضلانی، تکرر و سوزش ادرار، مشکلات بینایی و مشکلات پوستی

عوارض جانبی کمتر شایع: اختلال در عملکرد حرکتی، مشکل در تنفس و بلع، فراموشی و اختلال حواس، گرفتگی صدا و ایجاد ورم در تارهای صوتی

****

لورازپام که نام تجاری ان آتیوان است. این دارو جز بنزودیازپین ها می باشد. این دارو به صورت قرص . آمپول مورد استفاده قرار می گیرد. از این دارو برای درمان اختلالات اضطرابی، حملات وحشت زدگی، حملات صرع، اضطراب قبل از عمل جراحی یا استرس خیلی شدید قبل از امتحان استفاده می شود.

عوارض جانبی: سردرد، حالت تهوع، خستگی و ضعف، خواب آلودگی، سبکی سر، اختلال در جهت یابی، تسکین و آرامش بیش از اندازه، تپش قلب.

عوارض جانبی کمتر شایع: عدم تعادل و هماهنگی، اختلال در بلع، لکنت زبان، مشکل در ادرار، حساسیت به نور و ...

****

کلرودیازپوکساید که نام تجاری آن لیبریوم است. این دارو جز بنزودیازپین ها می باشد. به صورت قرص مورد استفاده قرار می گیرد. از دوز کم این دارو برای اختلالات اضطرابی استفاده می کنند. این دارو برای کاهش علائم ترک، شل شدن عضلات، استرس و اضطراب در کوتاه مدت موثر است.

عوارض جانبی: خواب آلودگی, عدم تمرکز و توجه، تغییرات خلق و خو، فراموشی.

عوارض جانبی کمتر شایع: اختلال در عملکرد جنسی، اختلال در هماهنگی و حرکت، اختلال در جهت یابی، اختلال در بینایی و ..

****

دیازپام که نام تجاری آن والیوم است. این دارو جز بنزودیازپین ها می باشد. به صورت قرص مورد استفاده قرار می گیرد. از این دارو برای درمان اضطراب، از بین بردن اسپاسم عضلانی، جلوگیری از تشنج، از بین بردن نشانه ها و علائم ترک ناگهانی الکل استفاده می شود.

عوارض جانبی: خواب آلودگی، سرگیجه، لرزش اندام های بدن، تاری دید، مشکل در ادرار، علائم عفونت، توهم، مشکل در صحبت کردن و ..

عوارض جانبی کمتر شایع: نشانه های پوستی، تورم، خارش، گیجی شدید، اختلال در تنفس. 

****

آتنولول که نام تجاری آن تنورمین است. این دارو جز مسدود کننده های بتا می باشد. به صورت قرص مورد استفاده قرار می گیرد. از این دارو برای درمان فشار خون، درد قفسه سینه، حملات قلبی و درمان اضطراب استفاده می شود.

عوارض جانبی؛ خشکی دهان، یبوست، سوهاضمه، سرگیجه و ضعف، نقص عملکرد جنسی، بی خوابی، تورم، خستگی، کمبود انرژی و ..

عوارض جانبی کمتر شایع؛ فشار خون پایین، توهم، هذیان، اختلال در بینایی، تاری دید، مشکل در تکلم، مشکل در حرکت و حفظ کردن تعادل و ... 

****

 آسبوتولول که نام تجاری آن سکترال است. این دارو جز مسدود کننده های بتا می باشد. به صورت قرص مورد استفاده قرار می گیرد. از این دارو برای درمان فشار خون، ضربان قلب نا منظم و جلوگیری از اضطراب استفاده می شود.

عوارض جانبی؛ سرگیجه، خستگی، سردرد، یبوست، حالت تهوع و..

عوارض جانبی کمتر شایع؛ اختلال در عملکرد جنسی،فشار خون، اختلال در بینایی، تاری دید، مشکل در حرکت و حفظ تعادل و..

راهکار کاهش استرس امتحان

همچنین می توانید از برخی راهکارهای زیر برای کاهش علائم استرس امتحان استفاده کنید:

ورزش
یوگا
انجام مدیتیشن
تمرین ذهن آگاهی
پیاده روی
صرف وقت در طبیعت
صحبت با دوستان صمیمی
دوش آب گرم
گوش دادن به موسیقی مورد علاقه
و ...

در صورت تمایل، مقاله اضطراب امتحان و راهکارهای کاهش آن را در مجله ای سنج بخوانید.

جمع بندی ای سنج

در این مقاله در مورد بهترین قرص ضد استرس برای امتحان صحبت کردیم. برخی از دانشجویان و دانش آموزان برای کاهش علائم استرس و اضطراب امتحان قرص های ضد استرس مصرف می کنند. اگرچه مصرف قرص ضد استرس تاثیر مثبتی بر کاهش علائم استرس و ایجاد آرامش دارد اما مصرف این قرص ها با عوارضی همراه می باشد.
راهکار پیشنهادی تیم ما به شما این است: قبل از مصرف هرگونه قرص شیمیایی، از راهکارهای ساده اما تاثیر گذار بر روان استفاده کنید.

آیا برای کاهش استرس امتحان از قرص های ضد استرس استفاده کرده اید؟ تجربه شما از مصرف این قرص ها چگونه بوده است؟ لطفا نظرات و دیدگاه های ارزشمندتان را با ما در میان بگذارید.

 
 

 

 

اصطلاحات مهم این مقاله

جهت نمایش بیشتر اصطلاحات کلیک نمایید
لطفا امتیاز خود را برای این محتوا ثبت کنید

13 شهریور 1401 19:43

البته من هم با اینکه بدون قرص استرس رو از بین ببریم موافقم ولی من خانوادم کلی بهم استرس میدن و تا زمانی که خانوادم بهم استرس میدن منم مجبورم از قرص استفاده کنم

23 خرداد 1401 03:08

يك مقاله پر از اطلاعات تخصصى كه براى كاربر زياد لزومى نداره و راه روشنى رو نشون نمى‌ده. مثال یکی به نعل زدن و یکی به کیخ زدن بود.

02 اسفند 1400 08:42

مقاله فوق العاده ای بود. خوندنش برای من به موقع بود