تست تشخیص اوتیسم منتشر شد

تست تشخیص اوتیسم منتشر شد

پست وبلاگی
نحوه برنامه ریزی برای رسیدن به هدف مدت مطالعه: 7 دقیقه
ای سنج 23 دی 1400 مدت مطالعه: 7 دقیقه

نحوه برنامه ریزی برای رسیدن به هدف

 یک قاعده ی کلی در مورد رسیدن به اهداف وجود دارد؛ این قاعده می گوید، فردی موفق است که برای رسیدن به اهدافش تلاش کند و اهدافش را نیمه کاره رها نکند.

اگر به اهدافمان بی توجه باشیم، نه تنها به آن ها دست پیدا نمی کنیم بلکه اهداف دست یافتنی خود را تبدیل به آرزوهای دست نیافتنی می کنیم.
بنابراین برای اینکه اهداف تبدیل به آرزو نشوند، چه کاری باید انجام دهیم؟

اولین قدم برنامه ریزی است! در این مقاله قرار است در مورد نحوه برنامه ریزی برای رسیدن به هدف، صحبت کنیم. آنچه در ادامه خواهید خواند، بر اساس فهرست مطالب به شرح زیر است:

فهرست مطالب

شروع برای رسیدن به هدف

برای رسیدن به اهداف، یک نکته قابل توجه وجود دارد و آن تعیین اهداف است؛ بله، برای اینکه بخواهید به اهدافتان دست پیدا کنید باید در ابتدا یک تصویر واضح و روشن از اهداف خود داشته باشید.

اگر بخواهیم خیلی ساده به شما بگوییم، " شما باید بدانید دقیقا از زندگی چه می خواهید" پس از اینکه پاسخ این سوال را مشخص کردید، در مسیر رسیدن به اهداف قرار می گیرید.

راه رسیدن به هدف چیست؟

مختصر و کوتاه؛ برنامه ریزی. اگر می خواهید به اهدافتان دست پیدا کنید، باید برنامه ریزی کنید. برنامه ریزی نه تنها برای شما دردسر ساز نمی شود بلکه تمام دردسر ها و مشکلات شما را حل می کند.

برنامه ریزی برای رسیدن به هدف، دارای مزایای مختلفی می باشد. برخی از مزایای برنامه ریزی برای هدف عبارت اند از:

  •  جلوگیری از سردرگمی
  •  جلوگیری از اتلاف وقت
  •  مدیریت زمان
  •  ارتقای عملکرد و بهره وری
  •  پرهیز از اشتباه
  •  و ...

چگونه هدف گذاری کنیم؟

نگران چگونگی هدف گذاری نباشید؛ این کار چندان سخت به نظر نمی رسد؛ اگر می خواهید یک هدف گذاری درست و اصولی داشته باشید، در ابتدا هر آنچه که به ذهنتان برای موفق شدن می رسد را یادداشت کنید؛ پس از آن اهداف خود را بر مبنای واقعی بودن، قابل دستیابی بودن تنظیم کنید.
مهم است اهداف انتخابی شما خیالی و غیرواقعی نباشد. سپس اهداف خود را به دو دسته کوتاه مدت و بلند مدت تقسیم کنید و بر مبنای آن مجموعه اقداماتی که باید برای رسیدن به اهداف انجام دهید، طبقه بندی کنید.

منظور از برنامه ریزی برای رسیدن به هدف چیست؟

سوال خوبی است! همه افراد از اهمیت برنامه ریزی برای رسیدن به اهداف صحبت می کنند، احتمالا شما هم دوست داشته باشید بدانید چرا برنامه ریزی انقدر مهم بوده و اصلا برنامه ریزی برای رسیدن به هدف یعنی چه؟

پاسخ سوال شما نزد ماست؛ وقتی از برنامه ریزی صحبت می کنیم، یعنی قرار است با طرح یک نقشه حساب شده، یک طرح برای رسیدن به اهداف تعیین کنیم. در برنامه ریزی ما زمان رسیدن و تمام جزئیات دقیق برای رسیدن به اهداف را تعیین می کنیم.

حال سوالی از شما داریم؛ رسیدن به اهداف زمانی که یک نقشه مکتوب و راهنما در دست داریم آسان تر است یا زمانی که همه چیز به صورت نامعلوم و مبهم در ذهن است؟

انواع هدف در برنامه ریزی

اهداف انواع مختلفی دارند؛ زمانی که قرار است برای رسیدن به اهداف برنامه ریزی کنید، باید شناخت خوبی از انواع اهداف داشته باشید.

 اهداف بلند مدت

اهداف بلند مدت با زمان آینده در ارتباط است؛ اهداف بلند مدت اهدافی هستند که مربوط به اکنون نمی باشد و برنامه ریزی آینده شما را شامل می شود؛
به عنوان مثال، خرید خانه می تواند برای یک فرد جوان، هدف بلند مدت باشد یا بازنشستگی در سن 50 سالگی برای فردی که 30 ساله است، یک هدف بلندمدت است.

 اهداف کوتاه مدت

شما برای اینکه بتوانید به اهداف بلند مدتان دست پیدا کنید، باید اقداماتی انجام دهید؛ اهداف کوتاه مدت همان اقداماتی است که در راستای اهداف بلند مدت انجام می دهید و در آینده نزدیک باید محقق شوند.

به عنوان مثال، کم کردن وزن در یک مدت زمان سه ماهه، یک هدف کوتاه مدت است یا خرید یک وسیله منزل، یک هدف کوتاه مدت بوده که باید در آینده نزدیک محقق شود.

 اهداف میان مدت

اهداف میان مدت اهدافی هستند که فرد برای دستیابی به اهداف کوتاه مدت باید در مورد آن ها برنامه ریزی داشته باشد؛ این اهداف موقتی هستند.
به عنوان مثال، یک شرکت تجاری در راستای دستیابی به اهداف کوتاه مدت خود می تواند یک دوره آموزشی برای کارمندانش به صورت موقت برگزار کند.

بیشتر بدانید

اهداف کوتاه مدت چون به شما کمک می کنند به اهداف بزرگ و بلند مدت تان دست پیدا کنید، اهداف توانمند ساز نیز نامیده می شوند.

هر کدام از اهداف کوتاه مدت و بلند مدت به دو نوع مختلف تقسیم می شوند؛ اهداف کوتاه مدت شامل اهداف بنیادی و اهداف موقتی بوده و اهداف بلند مدت شامل، اهداف مادم العمر و غایی می شود.

برنامه ریزی برای اهداف کوتاه مدت

نقش اهداف کوتاه مدت را دست کم نگیرید. برای اینکه بتوانید به اهداف بلند مدت دست پیدا کنید، باید زمینه رسیدن به اهداف کوتاه مدت را فراهم کنید. برنامه ریزی برای اهداف کوتاه مدت، شامل برنامه ریزی برای مدت زمان کوتاه تر و نزدیک تر است.

به عنوان مثال، یک دانش آموز کنکوری تا زمان برگزاری این امتحان، سه ماه زمان دارد. بنابراین بر اساس این مدت زمان سه ماهه، اهداف خود را تعیین کرده و برای دستیابی به این اهداف اقدام می کند.

نکته

بازه برنامه ریزی اهداف کوتاه مدت، یک بازه کمتر از یک سال است.

 توجه: در صورت واضح نبودن تصویر اینجا را کلیک کنید. 

برنامه ریزی برای هدف

برنامه ریزی برای اهداف بلند مدت

شما در هنگام برنامه ریزی برای اهداف بلند مدت، زمان بیشتری در اختیار دارید و بر چشم انداز های دور تمرکز می کنید. بنابراین می توانید با در نظر گرفتن زمان، اهداف بلندمدت و نحوه رسیدن به آن ها را تعیین کنید.

 تفاوت برنامه ریزی برای اهداف کوتاه مدت و بلند مدت

مهم ترین تفاوت برنامه ریزی برای این دو هدف عبارت است از:

  •  زمانی که برای اهداف کوتاه مدت برنامه ریزی می کنیم، سعی بر حل یک مشکل و اقدام برای انجام یک کار به صورت فوری داریم. 
  • در برنامه ریزی برای اهداف بلند مدت، تمرکز ما بر نتایج و پیامد هایی است که در آینده به آن ها دست پیدا خواهیم کرد.

فهرستی از کارهایی که برای رسیدن به هدف لازم است

اگر دوست دارید به اهدافتان دست پیدا کنید و اهدافتان تبدیل به آرزوهای دست نیافتنی نشود، باید دست به عمل بزنید. مهم ترین و موثر ترین راهکار رسیدن به اهداف، برنامه ریزی است. برنامه ریزی فرآیند رسیدن به اهداف را تسهیل می کند.

در ادامه قرار است، مهم ترین نکاتی که در مورد برنامه ریزی برای اهداف وجود دارد، به اتفاق بررسی کنیم. برخی از نکات مهم شامل موارد زیر می شود:

 فعالیت هایی که برای رسیدن به هر هدف لازم است، را بنویسید

پس از فهرست کردن اهدافتان به صورت مکتوب در یک کاغذ، در زیر هر هدف، کارهایی که برای رسیدن به آن هدف لازم است انجام دهید، بنویسید. نوشتن این موارد، به ایجاد یک چک لیست کمک می کند.

نوشتن فعالیت هایی که برای هر هدف باید انجام دهید، روشی ملموس برای بررسی چگونگی رشد و پیشرفت شما در جهت رسیدن به اهداف است. 

 جزئیات را در نظر بگیرید

اینکه بگویید من در سه سال آینده یک خانه لوکس میخرم، برنامه ریزی دقیقی نیست! برنامه ریزی باید جزئیات دقیق داشته باشد. اگر بتوانید جزئیات رسیدن به اهداف را در برنامه ریزی خود بگنجانید، احتمالا دستیابی به اهداف بیشتر می شود.

به عنوان نمونه، ذکر زمان رسیدن به اهداف، از جزئیات برنامه ریزی محسوب می شود.

 کارهای روزانه را بنویسید

یکی از نکات مهم در برنامه ریزی، نوشتن کارهای روزانه است. با نوشتن کارهای روزانه در یک برگه کاغذ می توانید زمان را به خوبی مدیریت کنید، از انجام کارهای بیهوده بپرهیزید، اولویت بندی را یاد می گیرید و به اهدافتان دست پیدا کنید.

 عادات نامناسب را حذف کنید

آیا می دانستید عادات نامناسب سد راه بزرگی بر سر رسیدن به اهداف است؟ بنابراین، زمانی که مشغول برنامه ریزی برای رسیدن به اهداف بودید، به عادات خود توجه کنید، عادات مناسب و نامناسب را از یک دیگر تفکیک کنید و سعی کنید این عادات را به مرور حذف کنید.

به عنوان مثال، قبولی در یک دانشگاه خوب، هدف یک دانش آموز است اما این دانش آموز عادت نامناسبی همچون، استفاده از تلفن همراه و جستجو در شبکه های مجازی بیش از زمان معمول دارد، بنابراین این عادت نامناسب در صورتی که ترک نشود، سد راه رسیدن به هدف می شود.

 میزان پیشرفت خود را ارزیابی کنید

حتی کم ترین و کوچک ترین پیشرفت خود را در مسیر رسیدن به اهداف نباید دست نادیده بگیرید. به همین منظور می توانید پس از پایان هفته، یا هر ده روز یک بار یا ماهی یک بار، میزان پیشرفت خود را بررسی کنید. با ارزیابی میزان پیشرفت، از نقاط قوت و ضعفتان آگاهی پیدا کرده و می توانید قدم های بعدی خود را مطمئن تر بردارید.

 بر شکست غلبه کنید

تسلیم شدن برای هر شخصی آسان است، مهم غلبه بر شکست است. حقیقتا در مسیر رسیدن به اهدافتان، با موانع و مشکلاتی رو به رو خواهید شد؛ شما می توانید در حین برنامه ریزی برای رسیدن به هدف، یک پیش بینی کلی در مورد موانع داشته باشید و آمادگی لازم برای رویارویی و مقابله با شکست را پیدا کنید.

هرگز اجازه ندهید شکست سد راه اهدافتان شود؛ اگر به هر دلیلی به صورت موقتی، موفق به دستیابی به اهدافتان نشدید، روحیه خود را از دست ندهید و پس از یک استراحت کوتاه، دوباره شروع کنید.

 واقع بین باشید

تعیین اهدافی که واقع گرایانه نبوده و دسترسی به آنان محال است، چه فایده ای دارد؟ اگر برای رسیدن به اهداف، برنامه ریزی می کنید، اهدافی را تعیین کنید که بر اساس واقعیت و نه بر اساس رویا و خیال باشند.

اگر اهداف دور از دسترس باشند، احتمال کمتری برای دستیابی به آن ها وجود دارد.

اگر فرد هدفی را برای خودش تعیین کند و هرچه تلاش کند، ذره ای به هدفش نزدیک نشود، احساس ناامیدی، سرخوردگی و افسردگی خواهد داشت.

 انعطاف پذیر باشید

همه چیز زندگی طبق برنامه ریزی پیش نمی رود و رخداد بسیاری از اتفاقات دست ما نیست! بنابراین در برنامه ریزی برای رسیدن به اهداف جایی را برای اتفاقات پیش بینی نشده خالی کنید و در صورتی که عمل به برنامه ریزی به علت اتفاقات پیش بینی نشده، ممکن نبود، منعطف باشید و به خودتان سخت نگیرید که اگر عکس این مورد رفتار کنید، متحمل استرس، اضطراب و فشار روانی بیش از اندازه می شوید.

 اهمال کاری نکنید

تنبلی دشمن بزرگ دستیابی به هدف است. اگر می خواهید موفق باشید و به اهدافتان دست پیدا کنید باید تنبلی را کنار بگذارید و دست از اهمال کاری و پشت گوش انداختن کارها بردارید. به تعویق انداختن انجام کارها، نمونه ی رفتار تنبلی و اهمال کاری می باشد.

  تمرکز و توجه داشته باشید

رسیدن به هدف با حواس پرت ممکن نیست و اگر هم ممکن شود، سخت و بعید است. بنابراین عامل حواس پرتی را شناسایی کنید و با دقت و تمرکز مسیر دستیابی به اهداف را پیگیری کنید.
در زمان هایی به هر علت ممکن است تمرکز بالا نداشته باشید؛ در این صورت، به طور موقتی دست از کار بکشید و زمانی که تمرکز و توجه شما در سطح بالایی قرار گرفت، ادامه فعالیت خود را پیگیری کنید.

 اراده و پشتکار داشته باشید

اگر یک برنامه ریزی خوب برای رسیدن به هدف داشته باشید اما اراده ای برای رسیدن به آن نداشته باشید، چه فایده ای دارد؟ پس دستیابی به هدف، نیاز به پشتکار و نیرویی به نام اراده دارد. تنها با اراده و پشتکار است که می توانید به اهداف بزرگ و کوچک خود دست پیدا کنید.

کارهایتان را الویت بندی کنید

اولویت بندی کارها به شما اجازه می دهد کارهای ضروری خود را از کارهای غیر ضروری جدا کنید، کارهای مهم را نسبت به کارهای غیر مهم زودتر انجام دهید و ذهن خود را از آشفتگی و سردرگمی نجات دهید.

فعالیت های خود را ارزیابی کنید

دیگر کاری که می توانید برای رسیدن به اهداف انجام دهید، ارزیابی فعالیت هایتان است. مجموع کارهایی که در طول روز انجام می دهید را یادداشت کنید، فعالیت های غیر ضروری که هیچ فایده ای برای شما ندارد را حذف کرده و وقت خود را صرف انجام فعالیت های مفید کنید.

برای وقت های آزاد نیز برنامه ریزی داشته باشید

فراموش نکنید هنگامی که برای رسیدن به اهدافتان برنامه ریزی می کنید باید برای وقت های آزاد خود هم برنامه داشته باشید؛ برنامه داشتن در وقت های آزاد بدان معناست که بدانید در این زمان ها می خواهید چه کاری انجام دهید.
مثلا تماشای سریال، فیلم، صرف زمان با دوستان، گردش در طبیعت و... می تواند جزئی از برنامه های شما باشد.

چگونه به برنامه ریزی مان پایبند باشیم؟

بسیاری از افراد بارها و بارها برای خود برنامه ریزی کرده اند اما به هنگام اجرای برنامه به مشکل برخورده اند و نتوانسته اند به برنامه ریزی خود پایبند باشند. عدم پایبندی و سازگاری با برنامه ریزی یکی از بزرگ ترین مشکلاتی است که بر سر راه رسیدن به موفقیت وجود دارد.

برای پایبندی به برنامه ریزی فقط کافیست به این نتیجه برسید که برنامه ریزی شما را به موفقیت و اهدافتان نزدیک می کند و اجرای برنامه ریزی فقط در روزهای اول ممکن است کمی سخت باشد. در گام بعدی باید مواردی که منجر به اهمال کاری می شود را شناسایی کند و اهمال کاری و تنبلی را کنار بگذارید.

اگر می خواهید به برنامه ریزی خود پایبند باشید، واقع بین باشید و کمال گرایی بیش از اندازه را کنار بگذارید. کارهای مهم را مشخص کنید، اولویت های مهم خود را بدانید و برای خود جریمه و پاداش در نظر بگیرید.

فراموش نکنید انعطاف پذیری در برنامه ریزی لازم است و گاهی عیبی ندارد که طبق برنامه پیش نروید. به خود سخت نگیرید اما برای با نظم بودن و اجرای برنامه تلاش کنید.

مزایای برنامه ریزی

برنامه ریزی مزایای زیادی دارد و مهم ترین آن این است که به فرد کمک می کند چشم انداز روشن و واضحی از اهدافش داشته باشد. وقتی بدانیم قرار است چه کارهایی انجام دهیم، عملکرد بهتری از خود نشان می دهیم.

برخی از مزایای برنامه ریزی عبارت اند از:

  • تمرکز بر اهداف و شناخت اهداف
  • مدیریت بهتر استرس و اضطراب
  • کمک به کسب موفقیت و دستیابی به اهداف بیشتر
  • ایجاد و ارتقای خلاقیت
  • مدیریت زمان و استفاده از زمان به بهترین نحو ممکن
  • ایجاد شادی و خوشبختی
  • ارتقای ذهن آگاهی
  • تصمیم گیری بهتر و راحت تر
  • و...

جمع بندی ای سنج

در این مقاله در مورد نحوه برنامه ریزی برای رسیدن به هدف صحبت کردیم. اگر رسیدن به اهداف برای ما اهمیت دارد، باید یک برنامه ریزی خوب داشته باشیم. برنامه ریزی مسیر رسیدن به اهداف را تسهیل می کند.

اما یک برنامه ریزی خوب دارای ویژگی های مختلفی می باشد. با مطالعه ی این مقاله، با انواع اهداف و نحوه برنامه ریزی برای رسیدن به اهداف آشنا خواهید شد.

 آیا برای رسیدن به اهدافتان برنامه ریزی داشته اید؟ برای برنامه ریزی به چه نکاتی توجه کرده اید؟ لطفا نظرات و دیدگاه های ارزشمندتان را با ما در میان بگذارید.

جوجه تیغی در استراتژی چیست؟
توسعه فردی چیست؟
ضریب هوشی نرمال چقدر است؟
عادت چیست و چگونه می‌توانیم عادات بد را تغییر دهیم؟

اصطلاحات مهم این مقاله

جهت نمایش بیشتر اصطلاحات کلیک نمایید

سوالات متداول

  • چگونه برای رسیدن به هدف برنامه ریزی کنیم؟

    • حذف عادات نامناسب، نوشتن عادات غلط، تمرکز و توجه بالا، پرهیز از اهمال کاری، اراده و پشتکار داشتن و...
  • مزایای برنامه ریزی برای هدف چیست؟

    • مدیریت زمان، افزایش بهره وری، جلوگیری از سردرگمی، جلوگیری از اتلاف وقت و...
  • انواع هدف کدام است؟

    • اهداف کوتاه مدت، اهداف میان مدت و اهداف بلند مدت.
لطفا امتیاز خود را برای این محتوا ثبت کنید

27 آبان 1402 11:00

از نشر دهندگان این مقاله ممنونم 🙏

16 آبان 1402 17:04

خیلی خوب و مفید بود

29 تیر 1402 17:15

من میخوام از امروز شروع کنم💪 واقعاً عالی و مفید بود🙏

05 تیر 1402 19:50

ممنون تشکر خیلی مفید بود

28 دی 1401 12:54

این جمله که برنامه ریزی کمک به کسب موفقیت و رسیدن به اهداف بیشتر رو در پی داره خیلی درست و بجا بود چون همه آدما فقط یک هدف ندارن اما بایدهدف اصلی رو شناسایی کنیم وبرنامه ریزی کنیم وقتی ک به اون برسیم رسیدن به اهداف بعدی خیلی راحت تر میشه بسیار مفید بود ممنون از شما

03 مرداد 1401 05:10

مرسی از مطلب خوبتون