آیا می توانیم شخصیتمان را به طور چشمگیری تغییر دهیم؟
آیا تا به حال به این فکر کرده اید که آیا امکان ایجاد تغییرات در شخصیت خود وجود دارد یا خیر؟ برای به دست آوردن بینش های ارزشمند در مورد ویژگی های شخصیت خود، در ابتدا نیاز به تست های شخصیت شناسی دارید. این تستها میتوانند تصویری جامع از شخصیت شما را ارائه دهند که این امکان را فراهم می سازد که شما در شخصیت خود تغییر ایجاد کنید.
امروزه توجه به شخصیت و شخصیت شناسی به یکی از مسائل مهم در زندگی تبدیل شده است. همه ما مشتاق رسیدن به رشد شخصی هستیم.
ما با مجموعهای از ویژگیهای منحصر به فرد و در مکان های گوناگون به دنیا میآییم و افراد دیگر ما را از برچسب ها و تصوراتی درباره ی اینکه چطور باید باشیم یا چگونه باید زندگی کنیم و القای آرزوها و تصورات بزرگ از اینکه چه چیزی که در آینده باید باشیم، بمباران می کنند.
با این حال با وجود تمام تلاش هایمان در جهت بدون نقص و کامل زیستن، گاهی اوقات به نظر میرسد که پیشرفت بسیار کمی داریم. انگار که با طناب نتوانستن به یک نقطه ی ثابت بسته شدهایم و درک موقعیت مان در دنیا، کار دشواری می باشد.
خودآگاهی در هر فرد وجود داشته و به مرور زمان با افزایش تجربیاتش در او تقویت می شود. در یک سوی این طیف خودشناسی، افرادی قرار دارند که میزان خود آگاهی شان آنقدر کم می باشد که گرفتار هذیان شده و تماس خود را با واقعیت از دست می دهند. گرچه آن ها تصور می کنند که هیچ مشکلی ندارند اما اغلب از درد های روانی شدیدی رنج می برند. در انتهای دیگر طیف ، افرادی قرار دارند که با بررسی مداوم و سخت گیرانه ی اهداف و احساسات خود، دچار عذاب وجدان می شوند.
این کار آن ها، در طول زمان سبب می شود که دچار دلهره و نگرانی فلج کننده ای شده و به نظر می رسد که برای رهایی از این تنش، دست به کارهای فراوانی می زنند.
زمانی که تفاوت قابلتوجهی بین ادراک ما از خود ایده آل مان (اینکه چه کسی دوست داریم باشیم) و خود واقعی مان (چیزی که در حال حاضر با تمام نقاط ضعف و قدرت خود تصور می کنیم که هستیم) وجود داشته باشد، ما دچار تعارض و پریشانی بسیاری می شویم. این تفاوت زیاد که منجر به تنش و اضطراب بسیار می شود، سبب می شود که افراد برای کاهش این تعارضات درونی خود دست به تلاش های فراوانی بزنند که تلاش شان نیز در این راه موثر واقع نشده و آن تعارضات حل نشده باقی می مانند.
عامل دیگر نگرانی افراد، ترس از خود تغییر است.
ما در روابط بین فردی احساس راحتی و آرامش میکنیم؛ چرا که از مکانیزمهای دفاعی خود بیاطلاع هستیم. اطلاع ما از اینکه ریشه ی رفتار های عادی مان چه بوده و چه زمان هایی و در کدام یک از رفتار ها برای حفظ یکپارچگی شخصیت خود، دست به مکانیزم دفاعی می زنیم، دشوار و دردآور است. اگرچه شناخت این رفتارها ممکن است سبب ناکامی و پریشانی مان شود اما با این حال، آگاهی از آن ها برای رویارویی با موقعیت ها و لحظات ناشناخته ای که در آینده انتظارمان را می کشد، بسیار مهم می باشد.
اینطور به نظر می رسد که اغلب پذیرش خود واقعی مان، مانند اعتراف به شکست مان به نظر می آید، اما با این حال تنها زمانی که افراد به این پذیرش رسیده و این شکاف بین خود ایده آل و واقعی شان را می بینند، قادر خواهند بود تا نقاط ضعف و قوت خود را شناخته، اهداف واضح تری را بر پایه ی شناختی که از خود به دست آورده اند، ترسیم کنند و در تحقق شخصیت خود نیز موفق تر باشند.
بهتر است متوجه این نکته باشیم که مسیر تغییر و خودشناسی، همیشه هم دارای سیر صعودی و افزایشی نبوده و سرعت چندان زیادی هم ندارد؛ حتی در زمان هایی ممکن است منحرف شوید یا با سرعت بسیار آهسته ای آن را طی کنید و یا حتی ممکن است گاهی تصور کنید که علی رغم زمانی زیادی که گذشته است، پیشرفتی حاصل نشده و تنها در حال تحمل سختی ها می باشید؛ با این حال هنگامی که دارای اهداف بزرگ و منحصر به فرد خودتان هستید، سختی های این مسیر را تحمل کرده و از آن لذت می برید و با خوش حالی برای پیمودن ادامه ی این مسیر، مشتاقانه و متعهدانه تلاش می کنید تا خود را شناخته و در نهایت خود را به خوبی محقق کنید.