تست تشخیص اوتیسم منتشر شد

تست تشخیص اوتیسم منتشر شد

پست وبلاگی
7 نوع رایج افسردگی مدت مطالعه: 4 دقیقه
ای سنج 23 بهمن 1399 مدت مطالعه: 4 دقیقه

7 نوع رایج افسردگی

در این مقاله می خواهیم در مورد افسردگی و انواع آن صحبت کنیم. اغلب فکر می کنند که افسردگی فقط دو حالت دارد، یا از نوع بالینی که نیاز به درمان دارد و یا از نوع معمولی آن که تقریباً هرکسی می تواند آن را تجربه کند. به همین خاطر در ادامه براساس فهرست مطالب زیر می خواهیم به 7 نوع رایج افسردگی بپردازیم:

افسردگی چیست؟

از نظری پزشکی، افسردگی به یک نوع اختلال خلقی تعریف می شود که باعث ایجاد احساس مداوم افسردگی و از دست دادن عمیق علاقه به چیزهایی می شودکه معمولاً لذت شما را به همراه می آوردند. این اختلال بر احساس، تفکر و رفتار شما تأثیر می گذارد و می تواند توانایی شما را در عملکرد و ادامه زندگی روزمره مختل کند.

انواع افسردگی

افسردگی انواع مختلفی دارد که در ادامه هفت نوع از افسردگی های رایج به تفکیک توضیح داده خواهد شد::

اختلال افسردگی اساسی (MDD)

هنگامی که افراد از اصطلاح افسردگی بالینی استفاده می  کنند، معمولاً به اختلال افسردگی اساسی (MDD) اشاره دارند. اختلال افسردگی اساسی یک اختلال خلقی است که با تعدادی از ویژگی های اصلی مشخص می شود.
علائم MDD عبارتند از:

حالت افسردگی

عدم علاقه به فعالیت هایی که معمولاً از آنها لذت می برد

تغییرات در وزن

اختلال در خواب

خستگی مفرط روزانه

احساس بی ارزشی و گناه

عدم تمرکز

داشتن افکار مرگ و خودکشی

اختلال افسردگی مداوم (PDD)

دیستیمیا، که اکنون به عنوان اختلال افسردگی مداوم شناخته می شود، به نوعی افسردگی مزمن مربوط می شود که حداقل دو سال طول می کشد. همچنین لازم به ذکر است که این اختلال ممکن است خفیف، متوسط ​​یا شدید باشد. در حالی که این علائم به اندازه اختلال افسردگی اساسی شدید نیستند، اما همه گیر و طولانی مدت هستند.

علائم PDD عبارتند از:

احساس غم و اندوه

از دست دادن علاقه و لذت

عصبانیت و تحریک پذیری

احساس گناه

عزت نفس پایین

مشکل افتادن یا خواب ماندن

زیاد خوابیدن

احساس ناامیدی

خستگی و کمبود انرژی

تغییر در اشتها

مشکل در تمرکز

درمان اختلال افسردگی مداوم اغلب شامل استفاده از داروها و روان درمانی است. 

گزارش آماری

براساس موسسه ملی بهداشت روان، 1.5٪ بزرگسالان در ایالات متحده در سال گذشته به اختلال افسردگی مداوم مبتلا بوده اند. این اختلال زنان (1.9٪) بیشتر از مردان (1٪) را تحت تأثیر قرار می دهد ، و محققان تخمین می زنند كه 1.3٪ كل بزرگسالان آمریكایی در دوره ای از زندگی خود به این اختلال مبتلا می شوند

اختلال دوقطبی

اختلال دو قطبی نوعی اختلال خلقی است که با دوره هایی از خلق و خوی غیر طبیعی بالا شناخته می شود که به عنوان شیدایی شناخته می شود. این دوره ها ممکن است خفیف باشد (هیپومانیا) یا ممکن است به حدی شدید باشد که باعث اختلال چشمگیر در زندگی فرد شود، به طوری که نیازشدید به بستری شدن در بیمارستان داشته باشد. اکثریت قریب به اتفاق مبتلایان به اختلال دو قطبی نیز دوره هایی از افسردگی اساسی دارند. 

علائم اختلال دوقطبی عبارتند از:

خستگی، بی خوابی و بی حالی

درد و تحریک روانی - حرکتی 

ناامیدی و از دست دادن عزت نفس

تحریک پذیری و اضطراب

بلاتکلیفی و بی نظمی

توجه

خطر خودکشی در بیماری دو قطبی حدود 15 برابر بیشتر از جمعیت عمومی است. روان پریشی  (از جمله توهم و هذیان) نیز می تواند در موارد شدیدتر رخ دهد.

 

افسردگی پس از زایمان (PPD)

بارداری می تواند تغییرات هورمونی قابل توجهی ایجاد کند که اغلب می تواند بر خلق و خوی زن تأثیر بگذارد. افسردگی می تواند در دوران بارداری یا بعد ازتولد کودک شروع شود. افسردگی پس از زایمان (PPD) به عنوان افسردگی با شروع دوره ایی طبقه بندی می شود. تغییر حالت، اضطراب، تحریک پذیری و سایر علائم پس از زایمان غیر معمول نیست و اغلب تا دو هفته ادامه دارد.  لازم به ذکر است که اشاره شود که علائم PPD شدیدتر و طولانی تر هستند.

علائم PPD عبارتند از:

روحیه کم ، احساس غم و اندوه

نوسانات شدید خلقی

انزوای اجتماعی

عدم ارتباط با کودک خود

تغییر اشتها

احساس درماندگی و ناامیدی

از دست دادن علاقه به چیزهایی که قبلاً از آنها لذت می بردید

احساس بی ارزش بودن

اضطراب شدید

افکار صدمه زدن به خود یا کودک

افکار خودکشی

PPD می تواند از بی حالی مداوم و غمگینی باشد که نیاز به درمان پزشکی تا  روان پریشی پس از زایمان دارد، بیماری که در آن حالت خلقی همراه با گیجی و توهم باشد. در صورت عدم درمان، این بیماری می تواند تا یک سال ادامه یابد. 

اختلال نارسایی قبل از قاعدگی (PMDD)

از جمله علائم رایج سندرم قبل از قاعدگی (PMS) می توان به تحریک پذیری، خستگی، اضطراب، بدخلقی، نفخ، افزایش اشتها، ولع مصرف مواد غذایی ، درد و حساسیت به پستان اشاره کرد.

علائم PMDD عبارتند از:

خستگی مفرط

احساس غمگینی، ناامیدی یا انتقاد از خود

احساس شدید استرس یا اضطراب

تغییر حالت، غالباً با گریه

تحریک پذیری

عدم توانایی در تمرکز 

هوس شدید غذا 

 اختلال عاطفی فصلی (SAD)

اگر در ماه های زمستان دچار افسردگی، خواب آلودگی و افزایش وزن شده اید اما در بهار کاملاً خوب هستید، ممکن است به بیماری معروف به  اختلال عاطفی فصلی (SAD) مبتلا باشید، در حال حاضر اختلال افسردگی اساسی با الگوی فصلی است. اعتقاد بر این است که SAD در اثر اختلال در ریتم شبانه روزی طبیعی بدن ایجاد می شود. هرگونه تغییر فصلی در الگوی شبانه روز می تواند باعث ایجاد اختلال منجر به افسردگی شود. تعیین میزان شیوع SAD ممکن است دشوار باشد زیرا این بیماری اغلب تشخیص داده نمی شود و گزارش نمی شود. در مناطقی که از استوا فاصله دارند بیشتر دیده می شود.

گزارش آماری

 تحقیقات نشان می دهد که SAD بر 1٪ از جمعیت فلوریدا تأثیر می گذارد. این تعداد در آلاسکا به 9 درصد افزایش می یابد. 

افسردگی غیرمعمول

آیا علائمی از افسردگی (مانند پرخوری ، خواب زیاد یا حساسیت شدید به پس زدن) را تجربه می کنید اما ناگهان خودتان را در برابر یک اتفاق مثبت می بینید؟ بر اساس این علائم ، ممکن است شما مبتلا به  افسردگی غیرمعمول باشید.
علائم افسردگی غیرمعمول عبارتند از:

خوردن زیاد غذا یا افزایش وزن

خواب زیاد

خستگی، ضعف و احساس "سنگین"

حساسیت شدید به طرد شدن

حالات کاملاً واکنشی

افسردگی غیرمعمول در واقع شایعتر از آن است که نام آن پیداست. برخلاف سایر انواع افسردگی، افراد مبتلا به افسردگی غیرمعمول ممکن است به نوعی داروی ضد افسردگی که به عنوان یک بازدارنده مونوآمین اکسیداز (MAOI) شناخته می شود ، بهتر پاسخ دهند.

بیشتر بخوانید

با توجه به مطلب حاضر پیشنهاد می گردد مقاله ای تحت عنوان «تاریخچه افسردگی و درمان آن» را حتما مطالعه نمایید.

جمع بندی ای سنج

دراین مقاله در مورد 7 نوع رایج افسردگی صحبت شد. همچنان که گفته شد خیلی ها براین باور هستند که افسردگی فقط شامل دو نوع بالینی و معمولی می باشد در حالی که افسردگی شامل 7 نوع به نام های اختلال افسردگی اساسی، افسردگی مداوم، افسردگی دوقطبی، افسردگی پس از زایمان، افسردگی نارسایی، افسردگی فصلی و افسردگی دو قطبی می باشند.
آیا شما هم با این نوع دسته بندی ها در اختلال افسردگی آشنایی داشتید؟ لطفا دیدگاه خودتان را با ما به اشتراک بگزارید.

اصطلاحات مهم این مقاله

جهت نمایش بیشتر اصطلاحات کلیک نمایید
لطفا امتیاز خود را برای این محتوا ثبت کنید