تست تشخیص اوتیسم منتشر شد

تست تشخیص اوتیسم منتشر شد

پست وبلاگی
شناسایی عوامل موثر بر فرسودگی شغلی مدت مطالعه: 3 دقیقه
ای سنج 04 فروردین 1400 مدت مطالعه: 3 دقیقه

شناسایی عوامل موثر بر فرسودگی شغلی

در این مقاله می خواهیم در مورد فرسودگی شغلی (Burnout ) بحث کنیم. این مفهوم، حالتی از خستگی عاطفی، ذهنی و غالباً جسمی است که در اثر استرس طولانی مدت یا مکرر ایجاد می شود. اگرچه بیشتر اوقات به دلیل مشکلاتی در محل کار ایجاد می شود، اما می تواند در زمینه های دیگر زندگی مانند والدین، مراقبت از فرزندان یا روابط عاشقانه نیز ظاهر شود. در ادامه براساس فهرست مطالب زیر به شناسایی عوامل موثر این مبحث می پردازیم:

فرسودگی شغلی چیست؟

از رمق افتادگی،خستگی مفرط، بی حال شدن، سستی، از پا در آمدن و رخوت ناشی از کار را فرسودگی شغلی می نامند. فرسودگی شغلی نوعی پاسخ فرد به عوامل فشارزای میان فردی در محیط کار می باشد که طی آن تماس بیش از حد فرد با همکاران، رئیسان، ارباب رجوع و ... باعث تغییراتی در نگرش ها و رفتارهای فرد نسبت به آنان می شود.

فرسودگی شغلی می تواند ناشی از احساس فشار روانی باشد، اما بیشتر ناشی از انواع خاص استرس و عوامل شغلی است. عوامل مختلفی می توانند در فرسودگی شغلی نقش داشته باشند ، از جمله ویژگی های مرتبط با شغل، عوامل سبک زندگی و ویژگی های شخصیتی می باشد. نرخ فرسودگی شغلی برخی از شرکت ها و صنایع بسیار بالاتر از بقیه است.

بیشتر بخوانید

با توجه به این مطلب، پیشنهاد می گردد مقاله ای تحت عنوان «فرسودگی شغلی چیست؟» را حتما مطالعه نمایید.

ویژگی های شغلی رایج که منجر به فرسودگی شغلی می شود

الزامات نامشخص

وقتی برای کارکنان چگونگی روند کار و فعالیت های شان به وضوح مشخص نیست، اعتماد به نفس آن ها در حین انجام کار از بین می رود بنابراین نمی توانند از کار خود لذت ببرند و احساس می کنند کار خوبی انجام نمی دهند. همچنین اگر شرح وظیفه به طور واضح توضیح داده نشود، و اگر شرایط به طور مداوم تغییر کند و درک آن دشوار باشد، یا اگر انتظارات نامشخص باشدد، کارکنان در نهایت در معرض خطر فرسودگی شغلی بیشتری قرار می گیرند.

الزامات غیرممکن

گاهی اوقات انجام کار همانطور که توضیح داده شده امکان پذیر نمی باشد. به عنوان مثال، انجام مسئولیت های شغلی بیش از مدت زمانی که برای تکمیل صحیح آنها در نظر گرفته شده است، امکان پذیر نمی باشد و کارکنان تلاش زیادی می کنند ولی هرگز احساس موفقیت نمی کنند و همین امر آنها را در معرض فرسودگی شغلی قرار می دهد.

اوقات پرتنش و طولانی

بسیاری از مشاغل و صنایع دارای "زمان های بحرانی" هستند که کارگران باید ساعتهای طولانی تری کار کنند و برای یک دوره حجم کار بیشتری را تحمل کنند. به هر حال اگر اضافه کاری ها ثبت شود و به طور مناسب جبران شود این می تواند به افراد کمک کند که احساس نشاط بیشتری در حین انجام کار داشته باشند. 

پیامدهای بزرگ شکست

اشتباه کردن بخشی از انسان بودن است. با این حال، اشتباهات گاهاً عواقب ناگواری ایجاد می کنند. افرادی که در قانون یا مراقبت های بهداشتی هستند، به دلیل عواقب احتمالی، اغلب فرسودگی شغلی بالاتری دارند.

عدم کنترل شخصی

افراد وقتی می توانند با خلاقیت تصمیم بگیرند که چه کاری باید انجام شود و راه حل هایی برای حل مشکلات بوجود آمده پیدا کنند، تمایل دارند از کاری که انجام می دهند احساس هیجان بیشتری داشته باشند. به طور کلی، کارکنانی که احساس محدودیت می کنند و قادر به اعمال کنترل شخصی بر محیط و تصمیمات روزانه خود نیستند، بیشتر در معرض خطر فرسودگی شغلی قرار دارند.

عدم شناخت

سخت است که سخت کار کنید و هرگز به خاطر دستاوردهای خود شناخته نشوید. جوایز، تعریف و تمجیدهای عمومی و سایر نشانه های تقدیر از موفقیت، تا حد زیادی در بالا نگه داشتن روحیه کمک می کند. به هر حال در صورت تمجید کم، فرسودگی شغلی افزایش می یابد.

ارتباط ضعیف

ارتباط ضعیف در یک شرکت می تواند باعث ایجاد یا تشدید برخی از این مشکلات شود. وقتی کارمندی مشکلی داشته باشد و نتواند به درستی با کسی که در موقعیتی برای کمک قرار دارد ، درمورد آن بحث کند، این می تواند به احساس کنترل شخصی پایین منجر شود در نتیجه فرسودگی شغلی افزایش می یابد.

جبران ناکافی

بعضی از مشاغل ذاتاً استرس زا هستند به همین خاطر اینطور مشاغل را صرفاً به خاطر مسئله مالی قبول می کنید. با این حال، اگر مطالبات زیاد و غرامت مالی کم باشد، کارکنان فکر می کنند: "آنها به من حقوق کافی برای پرداختن به این مسئله را نمی دهند!" و خطر فرسودگی شغلی افزایش می یابد.

رهبری ضعیف

رهبری می تواند کمک زیادی به جلوگیری یا کمک به فرسودگی شغلی کند. به عنوان مثال، بسته به رهبری، کارکنان می توانند:

  •  نسبت به دستاوردهای خود شناخته شوند
  •  در صورت دشواری، بیمه و غیره از آنها حمایت می کنند 
  • احساس کنند که مورد تقدیر،یا عدم شناسایی و برخورد ناعادلانه قرار گرفته اند 
  • احساس کنند کنترل فعالیت های خود را ندارند 
  • احساس کنند در موقعیت خود ناامن هستند

به هرحال رهبری ضعیف شرکت یکی از عواملی است که می تواند عوامل بسیاری را تحت تأثیر قرار دهد. درنتیجه بسیاری از آنها می تواند یک کارمند را در معرض فرسودگی شغلی قرار دهد

توجه

ویژگی های گفته شده در بالا، باعث می شود استرس بیشتری وارد شود و کارمندان بیشتر دچار فرسودگی شغلی شوند.

درباره فرسودگی شغلی کارمندان چه باید کرد؟

اگر دچار فرسودگی شغلی هستید، سعی کنید کمی استراحت کنید تا بهبود یابید. شما همچنین می توانید تسکین دهنده های گوناگون و ساده تری مانند تمرینات تنفسی را برای کمک به تسکین استرسی را که در لحظه احساس می کنید را استفاده کنید. سعی کنید روزانه بیشتر تسکین دهنده های استرس مانند ورزش منظم، سرگرمی های گوناگون یا مدیتیشن را امتحان کنید. 

باید خاطرنشان کرد که در اغلب موارد فرسودگی شغلی به دلیل عدم رضایت شغلی بوجود می آید. با انجام تست رضایت شغلی مینه سوتا، می توانید میزان رضایت خود از کارتان را ارزیابی کنید.

هشدار

اگر فرسودگی شغلی مداوم باشد، ممکن است استرس شما افزایش یابد در این شرایط سعی کنید حرفه و فعالیت خود را تغییر دهید، زیرا استرس طولانی، بر سلامتی شما تأثیرات مخربی می گذارد.

جمع بندی ای سنج

در این مقاله سعی شد که در رابطه با فرسودگی شغلی و عوامل موثر بر آن صحبت کنیم. همانطور که گفته شد فرسودگی شغلی یکی از دلایل افزایش استرس در بین افراد می باشد بنابراین برای کاهش استرس و تاثیراتی منفی بعدی آن باید ابتدا به شناسایی عوامل موثر بر فرسودگی که مطمعناً در ارتباط با ویژگی های شغلی می باشد، پرداخت. ویژگی های شغلی همچون: الزامات نامشخص و غیرممکن،اوقات پرتنش و طولانی، عدم شناخت، رهبری ضعیف و ... می تواند سبب فرسودگی شغلی شوند.
آیا تا به حال دچار فرسودگی شغلی شده اید؟ برای مبارزه با آن از چه راهکارهایی استفاده کرده اید؟ لطفا دیدگاه و نظرات خودتان را با ما به اشتراک بگذارید.

 
 

 

 

جهت نمایش بیشتر اصطلاحات کلیک نمایید

سوالات متداول

  • فرسودگی شغلی چیست؟

    • از رمق افتادگی،خستگی مفرط، بی حال شدن، سستی، از پا در آمدن و رخوت ناشی از کار را فرسودگی شغلی می نامند. فرسودگی شغلی نوعی پاسخ فرد به عوامل فشارزای میان فردی در محیط کار می باشد که طی آن تماس بیش از حد فرد با همکاران، رئیسان، ارباب رجوع و ... باعث تغییراتی در نگرش ها و رفتارهای فرد نسبت به آنان می شود.
  • چه ویژگی های شغلی بر فرسودگی شغلی تاثیر می گذارند؟

    • عدم کنترل شخصی، الزامات نامشخص، الزامات غیر ممکن و...
  • چه راهکارهایی برای کاهش فرسودگی شغلی وجود دارد؟

    • در نظر گرفتن زمان برای استراحت، ورزش کردن، مرخصی گرفتن و...
لطفا امتیاز خود را برای این محتوا ثبت کنید