تست تشخیص اوتیسم منتشر شد

تست تشخیص اوتیسم منتشر شد

چگونه با اختلال شخصیت کنار بیاییم؟ مدت مطالعه: 7 دقیقه
مهدی کلهر 03 آبان 1399 مدت مطالعه: 7 دقیقه

چگونه با اختلال شخصیت کنار بیاییم؟

در این مقاله می خواهیم در مورد اختلال شخصیت و چگونگی کنار آمدن با آن صحبت کنیم. این نوع اختلال مسلماً سبب می شود که فرد در روند زندگی اش دچار مشکلات عدیده ای شود. به همین خاطر در انتهای این مقاله به چگونگی درمان این اختلال می پردازیم. در ادامه براساس رئوس فهرست مطالب زیر به موضوع اختلال شخصیت می پردازیم:

اختلال شخصیت

اختلال شخصیت شامل یک یا چند ویژگی بیمارگونه است که اختلال قابل توجهی در زندگی فرد ایجاد می کند. ویژگی ها باید در طول زمان پایدار و در موقعیت های مختلف ثابت باشند. یادگیری چگونگی کنار آمدن با یک اختلال شخصیت کلیدی برای عملکرد بهتر در زندگی است. با شناخت علائم این اختلالات و راه های تغییر آن، می توانید یاد بگیرید که چگونه همه جنبه های زندگی خود را مدیریت کنید. لازم به ذکر است که علی رغم شیوع زیاد، بسیاری از افراد مبتلا به اختلالات شخصیتی نمی دانند که مبتلا بوده، چه رسد به این که بفهمند چگونه با این مسئله کنار بیایند.

گزارش آماری

تقریباً 9٪ از جمعیت عمومی جهان دارای اختلال شخصیت هستند.

انواع اختلالات شخصیتی

در DSM-5  اختلال شخصیت به انواع مختلف تعریف و دسته بندی می گردد. در حالی که هر اختلال شخصیتی علائم و روشهای درمانی متفاوتی را شامل می شود، راهکارهایی وجود دارد که به هر کسی که دچار اختلال شخصیت است کمک می کند تا بهتر با آن کنار بیاید.

اختلالات شخصیتی به سه خوشه یا گروه مختلف تقسیم می شوند:

خوشه A - شامل رفتارهای عجیب و غریب است. اختلال شخصیت پارانوئید، اختلال شخصیت اسکیزوئید و اختلال شخصیت اسکیزوتایپ از اختلالات خوشه A هستند.

خوشه B - به اختلالات شخصیتی چشمگیر و نامنظم اشاره دارد. اختلال شخصیت ضد اجتماعی، اختلال شخصیت مرزی، اختلال شخصیت هیستوریونیک و اختلال شخصیت خودشیفته از اختلالات خوشه B هستند.

خوشه C - اختلالات شخصیتی مضطرب و نگران را شامل می شود. اختلال شخصیت اجتنابی، اختلال شخصیت وابسته و شخصیت وسواسی-اجباری اختلالات خوشه C هستند.

اختلال شخصیت و کار کردن

راه حل های حفظ شغل - و کار در محیطی که از آن لذت می برید - به نوع اختلال شخصیتی شما بستگی دارد. به عنوان مثال، فردی با اختلال شخصیت خودشیفته ممکن است در موقعیت رهبری (حداقل در کوتاه مدت) به خوبی عمل کند. اختلال شخصیت خودشیفته شامل یک نگاه بزرگوارانه به خود است - چیزی که ممکن است باعث شود فرد خود را در مقام مدیریت تصور کند.

افراد مبتلا به اختلال شخصیت خودشیفته ممکن است توسط همکارانشان به عنوان مستبد دیده شوند که می تواند مشکلات طولانی مدت ایجاد کند. ذاتاً آنها فاقد همدلی هستند و ممکن است نسبت به سایر کارکنان دلسوزی کمی داشته باشند.

فردی که دچار اختلال شخصیت وسواسی است ممکن است برای تولید مثل تلاش کند. کمال گرایی آنها انجام کارها را دشوار می کند (اگر غیرممکن نباشد). برخی از افراد مبتلا به اختلال شخصیت وسواسی ممکن است خود را در کار غرق کنند.

شناخت الگوی شخصیتی خود

مهم نیست که شما چه نوع اختلال شخصیتی داشته باشید، یکی از کلیدهای موفقیت، شناختن الگوهای شخصیتی شماست. آیا حوصله تان در دفتر کار همیشه سر می رود؟ آیا با کار و پیشرفت مقابله می کنید؟ آیا بعد از چند ماه اخراج می شوید یا فقط پس از چند هفته تمایل به ترک شغل دارید؟

اگرچه شناخت الگوهای محل کار مشکلی را حل نمی کند، اما خودآگاهی می تواند به شما کمک کند تغییراتی را که می خواهید ایجاد کنید. با همکاری یک درمانگر، ممکن است بتوانید استراتژی هایی را شناسایی کنید که از تکرار این چرخه جلوگیری کنید.

یکی دیگر از کلیدهای مهم زندگی شما در هنگام بروز اختلال شخصیت، یافتن شغل مناسب است. مثلا شخصی که دچار اختلال شخصیت اجتنابی است، به عنوان یک متخصص فروش در یک دفتر شلوغ احساس غرق شدن می کند. اما، همان فرد ممکن است در یک محیط کوچکتر با چند همکار قابل اعتماد بهتر کار کند.

همچنین مهم است که بررسی کنید آیا باید اختلال شخصیت خود را برای هر کسی در محل کار آشکار کنید؟ در جواب باید گفت که  باید همه جوانب رو بررسی کنید ولی مطمعناً اطلاع دادن به مدیر هنگام درخواست کار می تواند اطمینان ایجاد کند که کارفرمای شما امکانات مناسبی را برای شما فراهم خواهد نمود.

اختلال شخصیت و خودمراقبتی

درد عاطفی مرتبط با اختلال شخصیت ممکن است باعث شود شما برای تسکین فوری به فعالیت های ناسالم رو آورید. سوء مصرف مواد مخدر یا الکل، استعمال دخانیات، پرخوری یا خودزنی، تنها برخی از استراتژی هایی است که ممکن است وسوسه شوید در هنگام سخت گیری به آنها متوسل شوید.

افراد مبتلا به اختلالات شخصیتی خوشه B در معرض خطر بیشتری برای اقدام به خودکشی قرار دارند. احساس رها شدن، طرد شدن یا تجربه بحران مربوط به شغل از جمله عواملی است که ممکن است خطر خودکشی در فرد را افزایش دهد. یک برنامه خودمراقبتی سالم ممکن است این خطر را کاهش دهد.

برخی از افراد مبتلا به اختلالات شخصیتی با خودمراقبتی اساسی دست و پنجه نرم می کنند. آنها برای حفظ خانه و سلامتی خود تلاش می کنند. ممکن است برای سازماندهی، مدیریت امور مالی و حضور در قرارها به کمک نیاز داشته باشند.

برخی از افراد مبتلا به اختلالات شخصیتی برای مدتی خوب عمل می کنند اما پس از آن بی نظم می شوند. سپس، علائم و رفتارهای آنها به طور فزاینده ای مختل می شود. یک برنامه خودمراقبتی سالم می تواند برخی از فراز و نشیب ها را کاهش دهد.

اختلال شخصیت

روابط افراد با اختلال شخصیت

یکی از ویژگی های بارز اختلال شخصیت  مشکلات بین فردی است. هر اختلال شخصیتی در رابطه با روابط چالش های متفاوتی متفاوتی دارد. افراد مبتلا به اختلال شخصیت پارانوئید به دیگران، از جمله دوستان، اعضای خانواده و شرکا، بی اعتمادی فراگیر دارند. آنها دائما به دنبال سرنخ هایی هستند که نشان دهنده ترس  آن ها از خیانت یا خنجر زدن از پشت است. در نتیجه، افراد مبتلا به اختلال شخصیت پارانوئید برای ایجاد و حفظ روابط خود مبارزه می کنند. بنایراین در کل زندگی کردن با آدم پارنوئیدی فراز و نشیب های خاص خوش را دارد.

افراد مبتلا به اختلال شخصیت هیستریونیک تلاش می کنند تا در مرکز توجه قرار گیرند. آن ها برای اینکه احساس خوبی کنند نیاز به تایید دیگران دارند. آنها از ظاهر خود بسیار مراقبت می کنند و ممکن است غیر صادقانه، سطحی، بیش از حد جذاب یا به طرز نامناسب اغوا کننده به نظر برسند. رفتار آنها می تواند افراد را دفع کند - که برای آنها بسیار آزار دهنده است. و هرچه بیشتر احساس طرد کنند، ممکن است هیستریونیک شوند.

افراد مبتلا به اختلال شخصیت وابسته بیش از حد در تصمیم گیری روزمره نیاز به کمک دارند. آنها اغلب تصمیمات مهم زندگی را به افراد دیگر موکول می کنند. آنها خود را درمانده می دانند و ترس عمده ای از دست دادن حمایت یا تأیید دارند. آنها افراد دیگر را محافظ و دارای بیش از حد ممکن شایسته می دانند. این افراد به دلیل وابستگی و چسبندگی ممکن است به راحتی قربانی شوند.

برخی از افراد مبتلا به اختلالات شخصیتی روابط را به خوبی مدیریت می کنند. اما روابط نزدیک می تواند برای آنها بسیار دشوار باشد. ایجاد روابط سالم اغلب هدف درمان اختلالات شخصیتی است. برای رسیدن به این اهداف، افراد مبتلا به اختلالات شخصیتی ممکن است نیاز به یادگیری مهارتهای اجتماعی جدید، یادگیری روشهای سالم برای تنظیم احساسات خود یا بهبود ارزش شخصی خود داشته باشند.

توجه
 
برای زوجین، والدین یا فرزندانِ بزرگسال بسیار مهم است که در مورد اختلال شخصیت فردی آموزش ببینند. ممکن است از آنها برای شرکت در خانواده درمانی دعوت شود یا آنها را ترغیب به حضور در یک گروه پشتیبانی کنند.

اختلال شخصیت و سلامتی

افراد مبتلا به اختلالات شخصیتی بیشتر در معرض خطر سلامتی هستند. همچنین طول عمر آنها کاهش می یابد. یک مطالعه نشان داده است که زنان مبتلا به اختلالات خوشه B به احتمال زیاد دچار سنکوپ، تشنج و آرتروز می شوند، اختلالات شخصیتی خوشه A بیشتر دچار رفلاکس معده و مری می شوند و خوشه C نیز بیشتر احتمال دارد که سردردهای مکرر را تجربه کنند.

اختلال شخصیت و خواب

اختلال شخصیت و خواب

اختلالات شخصیتی نیز با اختلال در خواب ارتباط دارد. بسیاری از افراد مبتلا به اختلالات شخصیتی، به ویژه اختلال شخصیت مرزی، کیفیت خواب بدتری را نسبت به سایر افراد گزارش می کنند. با این حال، برخی مطالعات نشان داده اند که اختلالات خواب در افراد مبتلا به اختلالات شخصیتی با سایر بیماریهای روانی، مانند اضطراب و افسردگی برابری می کند.

اختلال شخصیت و درد

در افراد مبتلا به درد مزمن به احتمال زیاد صفات شخصیتی ضد اجتماعی یا مرزی مثبت است. افراد مبتلا به اختلال شخصیت مرزی مشکلات مزمن گردن، سردرد، فیبرومیالژیا، درد احشایی و شدت درد بیشتری را گزارش می کنند.

اختلال شخصیت و چاقی

اختلالات شخصیتی نیز با چاقی ارتباط دارد. اگرچه احتمال ابتلا به اضافه وزن در افراد مبتلا به هرگونه اختلال روانپزشکی بیشتر است، افراد مبتلا به اختلالات شخصیتی بیشتر در معرض چاقی هستند.

میزان بالاتری از اختلالات شخصیتی در بین بیماران چاقی مشاهده می شود که برای جراحی چاقی مراجعه می کنند. در یک مطالعه، نوجوانانی که با هر گونه اختلال شخصیت روبرو شده بودند ، 17 سال بعد، حتی پس از تنظیم مشخصات دموگرافیک، 1.84 برابر بیشتر چاق بودند.

مهم است که از سلامت جسمی خود مراقبت کنید تا بهترین زندگی خود را داشته باشید. در قرارهای قبلی با روانشناس خود همکاری کنید و از توصیه های او پیروی کنید. در صورت تلاش برای پیروی از توصیه های پزشک یا روانشناسی، داشتن یک دوست حامی، عضو خانواده یا مدیر که می تواند به شما در پیمایش سیستم مراقبت های بهداشتی کمک کند، می تواند مفید باشد.

اختلال شخصیت و فرزندپروری

والدینی که دارای اختلال شخصیت هستند می توانند بسیار دوست داشتنی، خونگرم و پرورش دهنده باشند. اما، همان والدین ممکن است با چالش های خاصی در زمینه تربیت کودک و فرزندپروری روبرو شوند.

گزارش آماری

مطالعه ای در سال 2015 که مادران مبتلا به اختلال شخصیت مرزی و فرزندان آنها را مورد بررسی قرار داد، دریافت که مادران دارای نوزاد حساسیت کمتری نسبت به فرزندان خود دارند و در شناسایی وضعیت عاطفی فرزندشان مشکل بیشتری دارند. آنها تمایل به محافظت بیش از حد از کودکان بزرگتر دارند. فرزندان مادران مبتلا به اختلال شخصیت مرزی در مقایسه با سایر کودکان از سلامت روان ضعیف تری برخوردار بودند.

یک مطالعه در سال 2017 نشان داد که افرادی که در خودشیفتگی نمره بالایی دارند احتمالاً احساس همدلی کمی نسبت به فرزندان خود دارند. علاوه بر این، آنها به نیازهای فرزندان خود پاسخ نمی دادند و احتمالاً بیش از حد با فرزندان خود استبدادی یا مجازاتی رفتار می کردند.

اگر دچار اختلال شخصیت هستید، ممکن است از درمانی استفاده کنید که نیازهای خاص والدینی شما را هدف قرار دهد. به عنوان مثال، والدینی که دارای اختلال شخصیت خودشیفته هستند ممکن است لازم باشد یاد بگیرند که چگونه با فرزندان خود همدلی کنند. یا والدین مبتلا به اختلال شخصیت مرزی ممکن است از یادگیری نحوه مهارتهای تنظیم هیجان بهره مند شوند. گروه درمانی و خانواده درمانی نیز ممکن است گزینه هایی برای کمک به شما در تبدیل شدن به بهترین والدین باشد.

درمان اختلال شخصیت چگونه است؟

یک تصور غلط رایج وجود دارد که افرادی که دچار اختلالات شخصیتی هستند به هیچ وجه بهتر نمی شوند. اما درمان بسیاری از اختلالات شخصیتی می تواند موثر باشد. بسیاری از افراد مبتلا به اختلالات شخصیتی همچنین دارای سایر مشکلات بهداشت روان مانند افسردگی، اضطراب و اختلالات خوردن هستند. مطالعات نشان می دهد 42 درصد افراد مبتلا به اختلالات شخصیتی خوشه A ، 83 درصد افراد مبتلا به اختلالات شخصیتی خوشه B و 50 درصد افراد مبتلا به اختلالات شخصیتی خوشه C دارای بیماری های همزمان هستند.

گزارش آماری
 
مطالعات تخمین می زنند که 50 درصد از افراد دارای اختلالات شخصیتی دارای اختلالات مصرف مواد هستند ، به این معنی که ممکن است از الکل استفاده کنند یا به مواد مخدر وابسته باشند.

درمان ممکن است شامل روش های همزمان برای مصرف مواد و همچنین اختلال شخصیت باشد. یا ممکن است فردی برای درمان اضطراب در حالی که تحت درمان اختلال شخصیت است نیز به درمان نیاز داشته باشد. نیازهای درمانی به نوع اختلال شخصیت فرد بستگی دارد. اما ، درمان شناختی رفتاری (CBT) یک استراتژی درمانی رایج است.

رفتار درمانی دیالکتیکی (DBT)

رفتار درمانی دیالکتیکی (DBT) یکی از مشتقات CBT است و مشخص شده است که در درمان اختلال شخصیت مرزی بسیار موثر است. این کار بر روی آموزش ذهن آگاهی خاص فرد، تحمل پریشانی، تنظیم احساسات و مهارت های بین فردی متمرکز است.

درمان DBT سنتی فراتر از یک ساعت در هفته است. این درمان معمولا شامل موارد زیر است:

جلسات هفتگی درمانی فردی با هدف مدیریت بحران ها و پرداختن به چگونگی ایجاد زندگی با ارزش زندگی.

یک گروه آموزش مهارت های هفتگی دو ساعته. اعضا هر هفته مهارت های خاصی را یاد می گیرند و تمرین می کنند و اغلب تکالیف برای آنها تعیین می شود که به آنها کمک می کند مهارت های زندگی روزمره خود را شروع کنند.

دسترسی به شماره تلفنی که می توان 24 ساعت در روز به یک درمانگر برای کمک به مدیریت هرگونه بحران دسترسی داشت.

یک درمانگر که از مدل سنتی DBT پیروی می کند، احتمالاً به صورت هفتگی به یک مشاور دسترسی خواهد داشت تا مشکلات، سوالات یا انگیزه های ناشی از درمان را برطرف کند.

رفتار درمانی دیالکتیکی (DBT) ممکن است به عنوان بخشی از درمان سایر اختلالات شخصیتی نیز مورد استفاده قرار گیرد. اما مهم است که به توصیه های ارائه دهندگان خدمات درمانی خود عمل کنید.

اگر ارائه دهنده اطلاعات بیشتری در مورد تشخیص، نقاط قوت یا ضعف شما بخواهد، ممکن است برای آزمایش روانشناسی معرفی شوید. یا در صورت مفید بودن دارو ممکن است به روانپزشک ارجاع شوید.

بسته به نیاز درمانی، ممکن است از اعضای خانواده دعوت شود تا بخشی از درمان شما باشند. شاید برای آنها مهم باشد که درباره اختلال شخصیت تان و چگونگی تأثیر آن بر شما بیشتر بدانند.

جمع بندی ای سنج

در این مقاله در مورد اختلالات شخصیت در افراد صحبت کردیم . همانطور که متوجه شدیم این نوع اختلال شامل چند ویژگی بیمارگونه است که در زندگی فرد اختلال قابل توجهی ایجاد می کند به طوری که کل زندگی فرد از قبیل نوع ارتباطات، نوع تغذیه، نوع بیماری های جسمی و حتی تربیت فرزندان را تحت شعاع قرار می دهد. و در آخر گرچه عده ای بر این باور هستند اختلالات قابل درمان نیستند ولی در این مقاله در رابطه با شیوه های درمان اختلال شخصیت همچون رفتار درمانی دیالکتیکی (DBT) صحبت کردیم. 

اصطلاحات مهم این مقاله

جهت نمایش بیشتر اصطلاحات کلیک نمایید
لطفا امتیاز خود را برای این محتوا ثبت کنید