تست تشخیص اوتیسم منتشر شد

تست تشخیص اوتیسم منتشر شد

نوع شخصیت چگونه بر سلامتی شما تأثیر می گذارد؟ مدت مطالعه: 6 دقیقه
ای سنج 01 دی 1399 مدت مطالعه: 6 دقیقه

نوع شخصیت چگونه بر سلامتی شما تأثیر می گذارد؟

آیا شخصیتتان  به شما آسیب می زند یا واقعاً به شما کمک می کند تا بهتر زندگی کنید؟ شخصیت های ما نقش مهمی در تعیین رفتار و عادت های ما دارند. بنابراین تعجب آور نیست که تیپ شخصیتی با سلامتی شما در ارتباط باشد. همه چیز از دفعات مراجعه به پزشک تا نحوه مقابله با استرس به شخصیت شما بستگی دارد. در این مقاله می خواهیم تاثیر شخصیت بر سلامتی را بررسی کنیم:

تاریخچه تاثیر شخصیت بر سلامتی

مدتهاست که فیلسوفان، پزشکان و محققان سعی در یافتن ارتباط بین شخصیت و سلامت جسمی دارند. در زمان یونان باستان، بقراط و جالینوس اظهار داشتند كه چهار حالت یا تیپ شخصیتی وجود دارد و هر كدام با گرایش به بیماریهای جسمی یا روانی خاصی همراه است.

علاقه به این موضوع تا امروز ادامه دارد و تحقیقات نشان داده است که ویژگی های شخصیتی می توانند پیش بینی کننده های مهم سلامتی باشند. محققان دریافتند که ویژگی های شخصیتی در کودکی با سلامتی بعدی مرتبط است و با سایر ویژگی های مهم سلامتی از جمله امید به زندگی نیز در ارتباط است.

شخصیت شما چه تاثیری بر سلامتی شما دارد؟ به برخی از انواع شخصیت رایج نگاه دقیق تری بیندازید تا عواقب احتمالی سلامتی را ببینید.

تیپ شخصیت نوع A

شخصیت کلاسیک نوع A اغلب به عنوان قاطع، غالب و کمال گرا شناخته می شود. افراد با این تیپ شخصیتی تمایل به رقابت، بی حوصلگی، تن ، ابراز وجود و حتی پرخاشگری بیشتری دارند.

نوع A اغلب به عنوان یک اعتیاد به کار سرسخت دیده می شود که تمام تلاش خود را برای موفقیت انجام می دهد. آنها غالباً احساس می کنند که هم در محل کار و هم در تعاملات شخصی تسلط دارند و می توانند عزت نفس خود را از شغل مورد نظر خود بگیرند.

این تیپ شخصیتی از زمان توصیف آن برای اولین بار در دهه 1950 مورد توجه بوده و تحقیقات آن را با طیفی از اثرات منفی سلامتی مرتبط دانسته است. چندین مطالعه نشان داده است که رابطه ای بین شخصیت تیپ A با فشار خون بالا، افزایش استرس در کار و انزوای اجتماعی وجود دارد.

تحقیقات قبلی نشان داده است که بین شخصیت تیپ A و بیماری قلبی ارتباط وجود دارد. با این حال، مطالعات بعدی با تأیید نکردن این پیوند، این یافته ها را پیچیده می کند. با این حال تیپ شخصیتی A تمایل به خصومت بیشتری دارد، که با افزایش خطر بیماری قلبی همراه است.

مطالعات بیش از 40 سال در این حوزه نشان می دهد که افراد مبتلا به نوع A هفت برابر بیشتر در معرض بیماری عروق کرونر قلب هستند. با این حال، تحقیقات اخیر نشان می دهد که علت واقعی افزایش خطر بیماری های قلبی عصبانیت و خصومت است. بنابراین اگر شخصیتی از نوع A دارید برای کاهش خطرات سلامتی چه کاری باید انجام دهید؟

توصیه هایی به تیپ شخصیت A

برسی عوامل قابل تغییر

در حالی که تیپ های شخصیتی با افزایش مشکلات سلامتی همراه است، برخی معتقدند که ممکن است بتوانند برای کاهش این خطرات گام بردارند. برخی از کارشناسان پیشنهاد می کنند که تغییر شخصیت ممکن است و بیماران می توانند گامهایی را برای به حداقل رساندن پیامدهای بالقوه سلامتی نوع شخصیت کلی خود بردارند، حتی اگر این امر لزوماً شخصیت آنها را تغییر ندهد.

تمرکز بر ویژگی های منفی

اگر تمایل به برخی از ویژگی های منفی شخصیتی نوع A دارید، به عنوان مثال، اگر مستعد استرس، خصومت و انزوای اجتماعی هستید، در مورد آنچه می توانید برای کاهش خطر فشار خون و سایر مشکلات سلامتی انجام دهید، کاوش کنید.

مقابله با استرس

تکنیک های موثر مدیریت استرس می تواند به شما کمک کند تا بهتر با استرس های روزمره کنار بیایید. همچنین می تواند به شما کمک کند یاد بگیرید چگونه با احساس خشم و خصومت کنار بیایید. یافتن راه هایی برای بهبود روابط اجتماعی می تواند به شما در بهبود رفاه حال و آینده کمک کند.

 تیپ شخصیت B

افراد آرام که معمولاً از آنها به عنوان شخصیت های نوع B یاد می شود، نسبت به افراد نوع A بسیار آرام  هستند. برخلاف نوع A، افراد نوع B معمولاً استرس و رقابت کمتری دارند.

این افراد بیشتر از اینکه نیاز به موفقیت، پیروزی یا تسلط داشته باشند تمرکز خود را روی سرگرم کردن انجام می دهند. این بدان معنا نیست که نوع B برای عملکرد ارزشی قائل نیست. آنها به طور منظم در جهت اهداف خود تلاش می کنند، اما از روند کار نیز لذت می برند و در صورت عدم پیروزی استرس کمتری را تجربه می کنند.

افراد با شخصیت تیپ B ممکن است بیشتر به شغل ها و سرگرمی های آرام و خلاقانه تری علاقه مند شوند، از جمله تبدیل شدن به یک هنرمند، نویسنده  بازیگر یا درمانگر. هنوز هم نتایج نشان می دهد که شخصیت تیپ B با سلامتی رابطه دارد.

توصیه هایی به تیپ شخصیت B

داشتن رفتارهای سالم

آرامش زیاد می تواند در عین حال ناسازگارانه باشد. آرامش عالی است، اما اجازه ندهید به خونسردی بیش از حد و بی توجهی به سلامتی تبدیل شود.

تمرکز بر نکات مثبت

اگر از این تیپ شخصیتی برخوردار باشید احتمالاً کمتر در معرض ابتلا به مشکلات بهداشتی مرتبط با اضطراب هستید. شما تمایل دارید که از زندگی لذت ببرید، با استرس کنار بیایید و کیفیت زندگی خوبی داشته باشید. همه این عوامل می توانند احتمال بروز مشکلات سلامتی مرتبط با استرس، عصبانیت و اضطراب را کاهش دهند.

شخصیت مهرطلب

افرادی که از تیپ شخصیتی مهرطلب برخوردارند خوش اخلاق، منفعل و مطیع هستند. این تیپ شخصیتی می تواند فواید و معایبی برای سلامتی داشته باشد. از یک طرف، آنها برای جلب رضایت طبیعت تلاش می کنند، این بدان معناست که احتمالاً از دستورات پزشک خود پیروی می کنند.

توجه

انفعال ممکن است باعث شود مهرطلبان در برابر یک رویداد منفی سلامتی، ناامید یا درمانده شوند.

آنها همچنین در صورت بروز خطا کمتر به دنبال کمک می روند چرا که فکر می کنند این برای دیگران بار و ناراحتی ایجاد می کند. وقتی با تشخیص بیماری روبرو می شوند، ممکن است کناره گیر شده و تصور کنند کاری که انجام می دهند اهمیت زیادی ندارد. بنابراین اگر مهرطلب هستید چه کاری می توانید برای محافظت از سلامتی خود انجام دهید؟

نکاتی برای تیپ شخصیت مهرطلب

تمرکز بر نیازها

افراد مهرطلب گاهی اوقات رفاه خود را در پس زمینه قرار می دهند. هوشیاری در ارتباط با دیگران می تواند یک ویژگی مثبت باشد، اما همچنین می تواند برای سلامتی شما مشکل ساز شود.

مشارکت فعال 

باور این که سلامتی شما در دست شما نیست آسان است، اما انتخاب کنترل درونی بیشتر می تواند به شما کمک کند تا کنترل بیشتری بر سلامت فعلی و آینده خود داشته باشید. به جای تمرکز روی تأثیرات بیرونی که بر سلامتی شما تأثیر می گذارد، به آنچه می توانید با اعمال خود تغییر دهید توجه کنید.

تیپ شخصیت روان رنجور

اگر مستعد شخصیتی روان رنجور هستید، ممکن است در برابر احساس از دست دادن، ناامیدی و استرس های دیگر، با هیجانات منفی واکنش نشان دهید. واکنشهای عاطفی شدید نسبت به مشکلات زندگی به طور عادی پیش می آید اما در این افراد به صورت غیرطبیعی بیشتر است. محققان دریافتند که این ویژگی می تواند پیش بینی کننده طیف گسترده ای از اختلالات جسمی و روانی از جمله کاهش امید به زندگی کلی باشد.

یک مطالعه نشان داد که افراد با روان رنجوری بالاتر و ویژگی های شخصیتی پایین سایر پنج عامل شخصیت (برون گرایی، سازش پذیری، گشودگی به تجراب، با وجدان بودن)، به ویژه افرادی که سطح هوشیاری پایین تری دارند، تمایل به سلامتی کمتری دارند. در کسانی که روان رنجوری بالا دارند، مشکلات سلامت جسمی مانند بیماری های قلبی عروقی، سندرم روده تحریک پذیر و آسم نیز ممکن است شایع تر می باشد. روان رنجوری با اختلال اضطراب عمومی، افسردگی، اختلال وحشت، اختلال شخصیت ضد اجتماعی و مصرف مواد همراه است.

نکاتی برای تیپ شخصیت روان رنجور

آیا استراتژی هایی وجود دارد که بتوانید از آنها برای به حداقل رساندن خطرات احتمالی سلامتی شخصیتی روان رنجور استفاده کنید؟

راهکارهای پیشگیرانه

اضطراب می تواند خطرات سلامتی را به همراه داشته باشد، اما مزیت درک بهتر شخصیت شما این است که می توانید اقدامات پیشگیرانه انجام دهید.

کنترل نگرانی ها

نگرانی بیش از حد می تواند اضطراب آور باشد. بنابراین، مهم است که راههایی برای کنترل افکار خود پیدا کنید و احساسات مثبت را جایگزین احساسات منفی کنید. استراتژی هایی مانند حواس پرتی، گفتگو با دوست و تکنیک های آرام سازی هنگامی که احساسات روان رنجور بر شما غلبه می کنند می توانند مفید باشند.

تیپ شخصیت D

شخصیت نوع D برای اولین بار در سال 1996 معرفی شد و با ویژگی های "ناامید" مشخص می شود. قرار گرفتن در معرض زیاد احساسات منفی و عدم ابراز وجود از ویزگی های دیگر این تیپ است. استرس، افسردگی، اضطراب، عصبانیت و تنهایی نیز با شخصیتی از نوع D در ارتباط می باشد. همچنین این تیپ می تواند عواقب جدی برای سلامتی داشته باشد.

پیامدهای بالقوه شخصیتی نوع D در سلامتی چیست؟ مطالعات نشان داده است که احتمال مرگ افراد دارای تیپ شخصیتی D چهار برابر بیشتر از افراد با تیپ شخصیتی دیگر است. طبق مطالعه دیگری ، افراد با این تیپ شخصیتی سه برابر بیشتر دچار مشکلات قلبی از جمله نارسایی قلبی می شوند.

گزارش آماری

حدود 20٪ بزرگسالان آمریکایی شخصیت تیپ D دارند و حدود 50٪ بیماران مبتلا به مشکلات قلبی از این تیپ شخصیتی برخوردار هستند.

نکاتی برای تیپ شخصیت D

صحبت با پزشکتان

برخی از کارشناسان امیدوارند که غربالگری این خصوصیات در بیماران مبتلا به بیماری قلبی، پزشکان را قادر سازد تا بیماران پر خطر را با مشاوره رفتاری و شناختی درمان کنند.

مدیریت استرس

رویکردهای خودیاری، مانند انجام تکنیک های خوب مدیریت استرس و فعالیت های تازه کننده برای تمرکز بر احساسات مثبت تر، نیز می تواند مفید باشد.

شخصیت درونگرا

مطالعات نشان داده است افرادی که تمایل به برونگرایی، وظیفه شناسی و سازش پذیری بیشتری دارند از سلامتی بالاتری برخوردار بوده و  ارتباط موثرتری با پزشکان خود دارند.

یک مطالعه در سال 2009 نشان داد که حمایت اجتماعی با نتایج بهداشت جسمی، از جمله رفتارهای سالم تر، مهارت های بهتر کنار آمدن و پایبندی بهتر به درمان در ارتباط است. مدت هاست که پزشکان و سایر متخصصان مراقبت های بهداشتی این موضوع را درک کرده اند که روابط اجتماعی تأثیرات محافظتی مهمی دارند. پس اگر برون گرا نباشید چه می کنید؟

نکاتی برای درونگرایان

حمایت اجتماعی

حتی اگر تمایل به گوشه نشینی بیشتر داشته باشید، یافتن حمایت اجتماعی قوی راهی برای کاهش خطرات احتمالی سلامتی مرتبط با تیپ شخصیتی شماست. عدم حمایت اجتماعی با انواع مشکلات از جمله کاهش ایمنی و افزایش خطر بیماری های قلبی در ارتباط است.

هدف از مطالعه شخصیت و سلامت

در حالی که تحقیقات نشان می دهد تیپ شخصیتی به وضوح در سلامتی و بهزیستی نقش دارد، برخی از بیماری ها بیشتر تحت تأثیر ویژگی های روانشناختی قرار می گیرند. به عنوان مثال، بیماری قلبی بیشتر از نوع سرطان با نوع شخصیت ارتباط دارد.

چرا شخصیت بر سلامتی تأثیر می گذارد؟ چرا برخی از صفات با بیماری های خاصی ارتباط دارد؟ پاسخ ها مشخص نیست، اما یک توضیح ممکن این است که شخصیت بر رفتار و انتخاب سبک زندگی تأثیر می گذارد.

افراد با هوشیاری بیشتر احتمالاً گزینه های سالم تری را انتخاب می کنند، در حالی که افرادی که دارای سطح بالایی از روان رنجوری هستند کمتر به دنبال مراقبت پزشکی می روند یا سیستم های پشتیبانی اجتماعی ضعیف تری دارند.

این واقعیت که شما به نوع خاصی از شخصیت تمایل دارید، شما را برای آینده ای که به بیماری های خاصی مبتلا خواهید شد محکوم نمی کند. مانند بسیاری از موارد، خطر فردی شما برای ایجاد یک مشکل سلامتی می تواند تحت تأثیر عوامل زیادی فراتر از شخصیت شما باشد، از جمله ژنتیک، محیط، سبک زندگی و رفتار.

برای سنجش ویژگی های تیپ شخصیتی و ویژگی های آن می توانید انواع تست شخصیت شناسی را امتحان کنید.

جمع بندی ای سنج

تحقیقات به وضوح رابطه بین شخصیت و سلامتی را نشان می دهد. اگر فکر می کنید شخصیت، شرایط روحی یا رفتاری شما باعث بیماری شده یا علائم فعلی را بدتر می کند، در مورد درمان های احتمالی که شامل روان درمانی، داروها یا مراقبت های شخصی است از پزشک خود راهنمایی بخواهید. درک شخصیت شما می تواند راهی عالی برای شناسایی تصمیمات بهداشتی یا تغییرات مورد نیاز باشد. با دانستن خطرات احتمالی که ممکن است با آن روبرو شوید، می توانید با پزشک خود برنامه ای برای به حداقل رساندن این مشکلات تهیه کنید.

شما چه تیپ شخصیتی دارید؟ نظرات ارزشمند خود در رابطه با تاثیر شخصیت بر سلامت را با ما به اشتراک بگذارید.

 
 

 

 

اصطلاحات مهم این مقاله

جهت نمایش بیشتر اصطلاحات کلیک نمایید
لطفا امتیاز خود را برای این محتوا ثبت کنید