چگونه پیوندهای خانوادگی را تقویت کنیم
با هم بودن یکی از بزرگترین هدایایی است که خانواده ها می توانند برای خود رقم بزنند. اختصاص زمان کافی نه تنها پیوندهای خانوادگی را تقویت می كند، بلكه به همه اعضای خانواده نیز احساس تعلق و امنیت می بخشد. تحقیقات نشان داده است هنگامی که اعضای خانواده از با هم بودن لذت می برند، كودكان نه تنها مهارت های مهم اجتماعی را یاد می گیرند، بلكه از عزت نفس بیشتری نیز برخوردار می شوند. پیوندهای خانوادگی قوی، موجب بروز رفتار بهتر در کودکان، ارتقا عملکرد تحصیلی و تقویت رابطه بین والد- کودک می شود. شما به عنوان والد، نقش اساسی در پرورش و محافظت از پیوندهای خانوادگی دارید. با این حال، ایجاد روابط خانوادگی قوی همیشه امکان پذیر نیست. این امر، نیاز به صرف وقت و انرژی دارد.
شیوه های پرورش پیوندهای خانوادگی
برنامه ریزی برای خانواده
اگر کودک یا نوجوان در سن مدرسه داشته باشید، باید برای خانواده خود برنامه ریزی بگذارید. چندین راه برای انجام این کار وجود دارد:
برای خانواده خود وقت بگذارید.
به برنامه روزانه همه اعضای خانواده مراجعه کنید و ببینید آیا زمانی وجود دارد که می توان آن را بعنوان زمان خانواده تعیین کرد. سعی کنید یک شب معمولی را انتخاب کنید، مثلاً یک بار در هفته، وقتی همه خانواده برای یک اتفاق سرگرم کننده دور هم جمع می شوند. اگر این شب را به طور منظم برنامه ریزی کنید، همه می دانند که برای توجه به زمان خانواده نیاز به گذراندن این شب دارند.
تعطیلات کوچک را با یکدیگر برنامه ریزی کنید.
روش دیگر برای اختصاص وقت خانوادگی در برنامه، برنامه ریزی برای سفرهای روزانه است. اگر برای خانواده شما سرگرم کننده است، سعی کنید حداقل یک ماه قبل سفر خود را برنامه ریزی کنید. آن را در تقویم خانوادگی خود قرار دهید و مطمئن شوید که همه از این برنامه اطلاع دارند.
اِعمال و حفظ سنت های جدید.
شما می توانید از این زمان برای اِعمال سنت های خانوادگی مانند حک کردن کدو تنبل در هالووین یا چیدن اولین توت فرنگی های فصل تابستان استفاده کنید. بعضی از خانواده ها از شرکت در جشن های محلی سالیانه یا دویدن با یکدیگر لذت می برند.
راه کارهای ایجاد سنتهای خانوادگی بی پایان است. به دنبال چیزی باشید که همه اعضای خانواده شما آن را دوست داشته باشند.
با هم غذا بخورید
هفته ای چند شب را در طول هفته انتخاب کنید تا همه دور میز شام جمع شوند. اجازه ندهید از تلفن یا سایر وسایل الکترونیکی استفاده شود. فقط غذا خوردن و صحبت کردن با یکدیگر امکان پذیر باشد.
مطالعات نشان داده است که غذا خوردن در کنار یکدیگر، تأثیر مثبتی بر سلامت جسمی و روانی کودکان دارد. همچنین می تواند باعث بهبود ارتباطات و تقویت پیوندهای خانوادگی شود.
اگر اعضای خانواده شما خانواده به دلیل مشغله زیاد نمی توانند برای شام دور هم جمع شوند، صبحانه را امتحان کنید. نکته اصلی این است که دور هم جمع شوید و بدون حواس پرتی از وعده غذایی خود لذت ببرید.
امور روزانه را خانوادگی انجام دهید
مسئولیت نظافت منزل یا مراقبت حیاط را به عهده تمام اعضای خانواده قرار دهید. یک لیست کار تهیه کنید و اجازه دهید همه وارد سیستم شوند. سپس در روزهای وسط یا آخر هفته زمانی را تعیین کنید که همه بتوانند همزمان به کار خود بپردازند.
اگر نوجوانان شما برنامه دشواری دارند و کمی به انعطاف بیشتری نیاز دارند ، به آنها مهلت دهید تا وظایفشان به اتمام برسد. اما به آنها یادآوری کنید که کار با یکدیگر باعث می شود کارهای بیشتری انجام شود.
علاوه بر این، همکاری مشترک می تواند حس کار گروهی را تقویت کند، خصوصاً اگر شخصی کار را زودتر تمام کرده باشد و مایل باشد در انجام وظایف خود به دیگر از اعضای خانواده کمک کند. برای آن که این کار تقویت شود، یک پاداش کوچک برنامه ریزی کنید. مثل بستنی خوردن ، تماشای فیلم یا بازی تخته نرد.
گزارش بنویسید
وقتی بیشتر والدین به گزارش های مأموریت فکر می کنند، به سازمان های غیرانتفاعی فکر می کنند. اما این گزارش ها برای خانواده ها نیز خوب است. این گزارش می تواند اولویت های خانواده شما را تعیین کند.
گزارش مأموریت خانوادگی می تواند ارزش های اصلی خانواده شما یا آنچه را که درباره یکدیگر دوست دارید به همه اعضای خانواده یادآوری کند. در واقع، این یک پروژه عالی عصرانه خانوادگی است. پس از تهیه گزارش، آن را در یک مکان مشخص در خانه قرار دهید. اغلب بخوانید، به آن رجوع کنید و در مورد آن صحبت کنید. این به تقویت آنچه برای خانواده شما مهم است کمک می کند.
تعطیلات خانوادگی را ترتیب دهید
دیدارهای خانوادگی زمان خوبی برای گفتگو، شکایت یا تبادل نظر در مورد برنامه های آینده است. به عنوان مثال، دیدار خانواده زمان خوبی برای صحبت در مورد یک سفر، تعطیلات خانوادگی یا برنامه ریزی در مورد انجام کارهای خانه در هفته آینده است. این دیدارها می توانند رویدادی باشند که در تقویم خانوادگی شما برنامه ریزی شده اند. یا بدون برنامه ریزی انجام شده باشند. دیدارهای خانوادگی می تواند برای تعیین اهداف خانوادگی نیز مورد استفاده قرار گیرد.
هر یک از این جلسات را با خواندن بیانیه ماموریت خانوادگی آغاز کنید. اگر خانواده ای پرجمعیت دارید، ابتدا سوال کنید آیا کسی مشکل یا مورد دیگری از دستور کار دارد. آنچه را که همه دوست دارند درباره آن صحبت کنند بنویسید و آن را به ترتیب بررسی کنید. ممکن است لازم باشد دستورالعمل هایی را برای جلسه تعیین کنید، به عنوان مثال: برای هر دستور کار، محدودیت زمانی تعیین کنید و "قانون سکوت" را وقتی شخص دیگری حرف می زند اعمال کنید. همچنین بر لزوم مهربان بودن، مراقبت و احترام گذاشتن تأکید کنید. هدف این است که این جلسات به شما کمک کند تا با مشکلات خانوادگی به صورت سازنده تری کنار بیایید.
حمایت را بیشتر کنید
احساس حمایت توسط خانواده یکی از مهمترین عناصر ایجاد پیوندهای خانوادگی قوی است. این پیوند، فرزندان شما را در طول عمر، زنده نگه می دارد. آن ها هنگامی که در سن شما هستند و حتی زمانی که در قید حیات نباشید از این پیوندهای قوی، لذت می برند.
برای ایجاد احساس حمایت، همه را تشویق کنید که آنچه را برای اعضای خانواده شان مهم است بیاموزند و بهترین کاری را که از دستشان بر می آید برای حمایت از یکدیگر انجام دهند. هر یک از اعضای خانواده باید احساس کند که می تواند خبرهای خوب و بد را به اشتراک بگذارد.
هدف این است که وقتی همه چیز خوب شد، همه اعضای خانواده مجددا در کنار یکدیگر شاد باشند و این که اگر همه چیز طبق برنامه پیش نرود، مانند نمره بد و ترک تیم، آن ها باز هم در کنار یکدیگر هستند. وقتی خانواده ها احساس حمایت می کنند، گذراندن اوقات دشوار برای آنها بسیار آسان تر می شود.
برنامه شارژ مجدد
در حالی که گذراندن وقت در کنار خانواده، بخش مهمی از زندگی روزمره است، اما وقفه و شارژ مجدد در این امر نیز ضروری است. نه تنها باید فرزندان خود را تشویق کنید که ساعتی را برای شارژ شدن در تنهایی سپری کنند، بلکه باید زمانی را به خود نیز اختصاص دهید.
فرزندپروری مسئولیت بزرگی است که می تواند به شما آسیب برساند. هرگز هنگام استراحت، احساس بدی نداشته باشید. حتی وزارت کار ایالات متحده از شرکت ها می خواهد که به کارمندان خود در طول روزکاری، استراحت دهد. پس کمی برای خودتان وقت بگذارید. در واقع اگر از خود مراقبت کنید والدین بهتری می شوید. کمی استراحت کنید و یک فصل از کتاب را بخوانید، به اتاق نشیمن بروید، دوچرخه سواری کنید، با دوستانتان گپ بزنید یا گلف بازی کنید. نکته اصلی این است که حداقل، برای چند دقیقه کاری را که دوست دارید انجام دهید.
شرکت در امور داوطلبانه
دادن وقت و انرژی برای بهبود زندگی شخص دیگر همیشه یک تجربه یادگیری قدرتمند است. وقتی اعضای خانواده شما تجربیات یادگیری خود را با هم به اشتراک بگذارند، روابط شما قوی تر می شود. به عنوان مثال، گذراندن یک روز در فروشگاه های مواد غذایی محلی یا تعطیلات آخر هفته برای ساختن خانه ای برای امور خیریه، تجربیات ارزشمندی هستند که می توانید در طول زندگی خود به اشتراک بگذارید. علاوه بر این، مفهوم داوطلب شدن می تواند کودکان را با افراد مختلف آشنا کند و قدردانی آنها را نسبت به کسانی که با آنها متفاوت هستند افزایش دهد. همچنین به کودکان می آموزد که همدلی و خودخواهی کمتری داشته باشند. به طور کلی، داوطلب شدن یک عضو در خانواده تقریباً همیشه یک تجربه مثبت برای کل خانواده است.
درگیر علائق فرزند خود شوید
خانواده های قوی از شور و هیجان اعضای خانواده خود حمایت می کنند. خواه حضور در بازی های فوتبال آنها یا خواندن مجموعه کتاب های مورد علاقه آنها باشد یا کمک به آنها در جمع آوری مجسمه های مارول باشد، مهم است که شما از منافع کودک خود حمایت کنید.
اگر فرزند شما بسکتبال NBA را دوست دارد، با هم بازی را تماشا کنید. یا اگر کودک شما عاشق خواندن هری پاتر است، نمایش را بخوانید و درباره آن صحبت کنید. اگر کودک شما از ورزش، فعالیت های گروهی، پیشاهنگی یا سایر فعالیت های مدرسه لذت می برد به نوعی از او حمایت کنید.
به خانواده های دیگر بپیوندید
هیچ کس در یک حباب زندگی نمی کند. همه ما بخشی از جامعه هستیم. بنابراین اطمینان حاصل کنید که خانواده شما با خانواده های دیگر ارتباط برقرار می کنند. خواه محله، سیستم مدرسه، کلیسا یا هر خیابان دیگری باشد، مهم این است که اوقات خود را با خانواده های دیگر نیز سپری کنید.
جمع بندی ای سنج
همانطور که در این مقاله دیدیم برای اینکه بتوانیم خانواده خود را محل شکوفایی خود و فرزندانمان نماییم لازم است تا اقداماتی را انجام دهیم. این اقدامات پیوند خانواده را مستحکم نموده و باعث می شود تا نظام خانواده به طور یکپارچه بتواند مسئولیت های اجتماعی خود را انجام دهد.
نظر شما در رابطه با اهمیت پیوند بین اعضای خانواده چیست؟ نظرات ارزشمند خود را با ما به اشتراک بگذارید.