چگونه به فرزند نوجوان خود کمک کنیم تا اولین شغل خود را بدست آورد؟
از آنجایی که امروزه نوجوانان به خاطر سبک تربیتی به سختی می توانند طبق قوانین یک محیط جدید رفتار کنند به همین خاطر در این مقاله می خواهیم در مورد این موضوع صحبت کنیم که والدین چه راهکارهایی را می توانند به فرزندانشان ارائه بدهند تا آن ها بتوانند در هنگام مصاحبه شغلی با موفقیت از آن محل خارج شوند. در هر صورت در ادامه براساس فهرست مطالب زیر به این موضوع می پردازیم.
اهمیت شغل برای نوجوان
بدست آوردن شغل، گامی بزرگ در زندگی نوجوان است چرا که می تواند فواید بسیاری برای وی داشته باشد. مثلاً مهارت هایی که در این زمینه کسب می کند مطمعناً او را برای آینده شغلی آماده تر می کند و پولی که به دست می آورد می تواند ارزش پول را به او بیاموزد.
از سویی دیگر کار و مسئولیت همچنین سبب افزایش اعتماد به نفس او می شود و به دنباله ی آن سلامت روان وی را ارتقاء می بخشد البته به شرطی که در این شغل استرس زیادی وجود نداشته باشد.
معرفی استرتژی های کاربردی برای کسب شغل
در ادامه پیشنهاداتی کاربردی ارائه می گردد تا والدین آنها را برای فرزندان خود استفاده کنند و شاهد موفقیت شغلی آنان شوند. به هر حال خواه نوجوان شما بدنبال شغل تابستانی باشد یا شغل بعد از تحصیلاتش، این استراتژی ها می توانند شانس موفقیت در اولین شغل وی را افزایش دهد:
در روزهای درخواست و مصاحبه به ظاهر خود توجه کنند
نوجوان خود را تشویق کنید که هنگام مصاحبه در اولین روز کاری، لباس مناسب بپوشد. درواقع حتی اگر مصاحبه در یک رستوران فست فود باشد، ظاهر مهم است.
این نکته را به او گوشزد کنید که مدیر استخدام می تواند در محل کار باشد و اولین برداشت های مهم را داشته باشد، برداشت هایی که می تواند در جذب و یا رد وی تاثیر گذار باشد.
لازم به ذکر است است که نوجوان شما برای مصاحبه مقدماتی نیازی به پوشیدن کت و شلوار ندارد. اما یک نوجوان خوش پوش و آراسته، نسبت به شخصی که شلوار راحتی، تی شرت چروک یا کثیف و ... می پوشد، احساسی بهتری ایجاد می کند. همچنین در برخی موارد، استفاده از جواهرات تزئینی در محل کار می تواند از نظر ظاهر (یا ایمنی) مشکل ساز شود.
در بسیاری از محل های کار، حلقه بینی، گوشواره، جواهرات یا هر چیز دیگری مجاز نیست و می تواند برای کارفرما حس ناامنی بیاورد.
به فرزندان تان گوشزد کنید حتی اگر در کار مورد نظر لباس خاصی مد نظر نباشد، پوشش همچنان اهمیت دارد. نوجوان خود را به پوشیدن لباس تمیز و مرتب تشویق کنید.
مطمئن شوید کفش های نوجوانان برای کار مناسب باشد. کفش های بدون بند، پاشنه بلند مضحک، و یا چکمه های شل و ول اصلا مناسب روز اول کاری نیست.
حرفه ای رفتار کنند
نحوه ی برخورد با رئیس و کارمندان سازمان یا موقعیت مربوطه خیلی مهم می باشد. در واقع یکی از مهم ترین نکات برای جذب نوع رفتار برخورد فرد در چنین موقعیتی می باشد.
فرزند شما باید آمادگی این را داشته باشد که هر کارمندی از سر ناسازگاری با شخص دیگر با آنان دعوایی ساختگی بکند بنابراین باید مراقب باشند که بیهوده خودشان را درگیر این درگیرها نکنند. بنابراین باید آموزش و آمادگی های لازم را برای چنین لحظاتی را داشته باشند.
به هیچ عنوان افراد تنبل سازمان مربوطه نباید الگو قرار بگیرند یعنی نباید از کارمندانی که تنبل هستند و بیشتر وقت خود را به کارهایی غیر از کار اصلی خود اختصاص می دهند، تقلید کنند. بنابراین خودشان را تشویق کنند کاری را که برای آن استخدام شده اند انجام دهند، خواه دیگران آن را دنبال کنند یا نکنند.
آداب تلفن همراه را با فرزند خود در میان بگذارید. به وی خود بگویید که در حین مصاحبه تلفن همراه خود را حتما خاموش کند و این نکته را واقعا برای وی جا بیاندازید که دریافت پیامک و یا حتی کوچکترین تماس در محل کارش می تواند امتیاز منفی برای وی باشد.
به فرزند خود نکات امنیتی را حتما گوشزد کنید مثلاً او نباید از کار خود در شبکه های اجتماعی شکایت کند. همچنین فرد نیازی نیست که در شبکه های اجتماعی شغلش را به صورت کامل و با جزئیات همراه با عکس در معرض عموم قرار دهد چرا که هر سازمانی برای خود قواعدی دارد که تمایل ندارد آن ها را افراد خارج از سازمان بداند.
با مشتری های دمدمی مزاج حرفه ای رفتار کنند
در یک شغل خدماتی مانند یک رستوران فست فود، یک فرد باید این ضرب المثل را بداند: "همیشه حق با مشتری است". این بدان معنا نیست که دیدگاه مشتری همیشه صحیح یا کاملاً واقع بینانه است، بلکه منظور از این ضرب المثل یعنی همیشه باید با مشتری با احترام رفتار کرد، هر چقدر هم که دیدگاه مشتری نادرست به نظر برسد. با این حال اگر مشتری خیلی خیلی غیرمنطقی باشد و با این که بخواهد رفتاری نادرست مثلا دعوای فیزیکی راه بیاندازد بهترین راهکار این است که مدیر را باخبر کنند که او تصمیم بگیرد که چه برخوردی مناسب می باشد.
نگرش خوبی داشته باشند
در اکثر مواقع روز اول کاری خسته کننده به نظر می سد بنابراین باید یادشان باشد که زود قضاوت نکنند و نگرش خودشان را نسبت به کار جدید مثبت نشان دهند. این نگرش مثبت می تواند سبب شود که همیشه لبخند بر لب داشته باشند. البته لبخند نباید بیش از حد باشد طوری که سبب سوء استفاده دیگران از آنان شود.
نگرش خوب به شغل مورد نظر سبب می شود که هر روز به موقع و بااشتیاق به محل کار برسند که این به موقع رسیدن می تواند حس اعتماد را در مدیر بخش موردنظر بوجود بیاورد.
در نهایت: برآورده کردن انتظارات حرفه ای و حفظ نگرش مثبت در محل کار از اهمیت والایی برخوردار است. نگرش خوب محل کار را برای همه افراد حاضر راحت تر می کند.
بودجه ایجاد کنید
زمانی که نوجوان در شغل جدیدش متوجه می شود که هر روز یا هر ماه چه میزان درآمد با چه میزان زحمتی کسب می کند، احتمالاً از این به بعد پول های خود را به نحو منطقی و مفیدتری خرج می کند. لازم به ذکر است که قبل از ورود فرد به دنیای بازار باید با فرزند خود در مورد نحوه پس اندازه و اهمیت آن صحبت کنید.
پیشاپیش به نوجوان خود بگویید که مقداری از پولی که به دست می آورید مستقیماً به دولت- برای بحث مالیات- تعلق می گیرد.
با فرزند خود، یک برنامه ریزی کنید تا بفهمد چند درصد از حقوق و دستمزد را باید پس انداز و چه مقدار را برای خوش گذارنی و تفریحات هزینه کند.
اکنون با آموزش پول به نوجوان خود، او می تواند درس های ارزشمند زندگی را بیاموزد که در آینده به او کمک می کند. پس انداز، هزینه های هوشمند و شاید حتی سرمایه گذاری می تواند به آنها در مدیریت بهتر امور مالی کمک کند.
جمع بندی ای سنج
یکی از مشکلات فرزندان خانواده ها بدست آوردن شغل می باشد و از آنجایی که این افراد در سن پایین هستند اغلب در هنگام مصاحبه با مشکلات عدیده ایی روبرو می شوند در این مقاله یک سری استرتژی هایی معرفی شد که والدین می توانند آن ها را به فرزندان شان معرفی کنند تا بتوانند شغلی را که برای بدست آوردن آن تلاش می کنند بدست بیاورند.
دیدگاه شما در رابطه با استرتژی های معرفی شده در هنگاه مشاحبه شغلی چیست؟ لطفا تجربیات روز اول شغلی تان و مشکلاتی که در هنگام مصاحبه داشتید را با ما به اشتراک بگذارید.