تست تشخیص اوتیسم منتشر شد

تست تشخیص اوتیسم منتشر شد

برای بدست آوردن شغل مناسب چیکار کنیم؟  (بخش اول) مدت مطالعه: 3 دقیقه
محسن گلکار 01 مرداد 1399 مدت مطالعه: 3 دقیقه

برای بدست آوردن شغل مناسب چیکار کنیم؟ (بخش اول)

⦁ اهمیت کار و شغل


یکی از دغدغه هایی که این روزها افکار و اذهان افراد جامعه را به شدت مشغول کرده است "پیدا کردن کار و شغل" در جامعه می باشد . از آنجایی که به قول معروف "کار" غذای روح بشر است باید گفت اگر افراد جامعه در پیدا کردن کار و شغل ناتوان باشند و در نهایت به سمت بیکاری بروند، خارج از مباحث اقتصادی و درآمدی ، روح شان روز به روز افسرده و افسرده تر می شود. در واقع مطالعات و مشاهدات در جامعه نشان داده است که افراد زیادی هستند با داشتن سرمایه های زیاد ولی به خاطر بیکاری در جامعه  و نداشتن دغدغه ی کار، دچار روزمرگی و در نهایت دست و پنجه نرم کردن با انواع مشکلات روحی و روانی  شده اند. به هر حال علاوه بر ضرورت وجودی کار برای فرد که در بالا بحث شد، باید افزود که دغدغه دیگر برای افراد علاوه بر داشتن کار و شغل، پیدا کردن شغل مورد علاقه می باشد .  در ادامه علاقمندی افراد به شغل مورد نظرشان را براساس ملاک های عمومی توضیح داده می شود: 

شغل مناسب
⦁ ملاک های عمومی انتخاب شغل 


 ملاک های عمومی انتخاب شغل از فردی به فرد دیگر متفاوت می باشد؛ در واقع تعدادی از آدم ها در جامعه براین باورند که شغل خوب شغلی می باشد که سبب شود فرد در عرصه اقتصادی صاحب حرف باشد و بتواند زندگی اش را به لحاظ مادی و اقتصادی سر و سامان دهد و  روز به روز پیشرفت مالی داشته باشد .گرچه در رابطه با ملاک اقتصادی در انتخاب شغل باید این مطلب را هم اضافه کرد که افراد بی بضاعتی هم در جامعه هستند که برای انتخاب شغل تنها به پولی که کسب می کنند توجه می کنند.  عده ای دیگر وجه منزلت اجتماعی کار برایشان خیلی باارزشمند تر است و ترجیح می دهند کاری را انجام دهند و انتخاب کنند که از نگاه  مردم وجه ی خوبی داشته باشد و همچنین عده ای دیگر کاری را را ترجیح می دهند که وجه قدرت در آن نمایان باشد. یعنی شغلی که فرد در آن بتواند به لحاظ قدرتی بر دیگران مسلط باشد و در آخر عده ای پرادعا و اندک شمار در جامعه خواهان و علاقه مند  کار و شغلی در جامعه هستند که همه ملاک های بالا را یعنی وجه اقتصادی، وجه منزلتی و وجه قدرتی را داشته باشد . 

شغل
⦁ مثال های عینی ملاک های شغلی


بنابراین در ادامه براساس مطالب و نوشته های بالا باید گفت افرادی که در جامعه دغدغه های مالی داشته باشند بدون هیچ گونه توجه به موارد دیگر تنها به شغلی روی می آورند که  بازده مالی و درآمدی خوبی داشته باشد . مثلا افرادی در جامعه هستند که با وجود داشتن تحصیلات دانشگاهی حاضرند هر گونه شغل در اجتماع را تقبل کنند تا به پول دست پیدا کنند . یعنی بدست آوردن پول تنها هدف انتخاب شغل برای آن ها می باشد حتی اگر آن شغل با روحیات و تخصص فرد متناقض باشد مثال عینی آن دانشجویان و افراد تحصیل کرده ایی می باشد که برای بدست آوردن پول حاضرند که فرسنگ ها فاصله را طی کنند که از روستاها به شهرهای کوچک و از شهرهای کوچک به پایتخت یا از کشور خود به کشورهای دیگر مهاجرت کنند  و در آنجا در محیط هایی چون رستوران ها، کارواش ها، مکانیکی ها و ... مشغول به کار و کسب پول و درآمد بشوند در واقع این کارها بخاطر اثرات اقتصادی زودهنگامی که برای فرد دارد کار و  شغلی باارزش محسوب می شود و اما در مقابل افرادی هستند که فارغ از داشتن تحصیلات دانشگاهی و غیردانشگاهی بدنبال کار و شغلی هستند که به لحاظ منزلتی و جایگاهی در اجتماع خدشه دار نشوند  . یعنی به قول معروف کارهای پشت میزی ، کارمندی ، معلمی، استادی و ... برایشان قابل ارزش است چرا که در این کارها صاحب یک منزلت رسمی و اجتماعی در جامعه می شوند حتی اگر درآمد آنچنانی نداشته باشند . عده ای دیگر عاشق قدرت کسب کردن ، عاشق امر و نهی کردن و عاشق فرمان صادر کردن هستند. یعنی در واقع دوست دارند کاری را آغاز کنند که بتوانند در آن در عرصه های مختلف قدرت خود را به نمایش بگذارند. برای این افراد کاری که بتواند نیازهای روحی آنان را (یعنی میل به قدرت) برآورده کند خیلی با ارزش تر از کاری است که برای آنان منزلت اجتماعی یا درآمد مالی خوبی به ارمغان بیاورد. مثلاً افرادی که با داشتن وضعیت اقتصادی و درآمد عالی  همچنان دوست دارند در عرصه سیاست صاحب قدرت شوند و یا مثلا افرد معمولی ای که دوست دارند در اجتماع  کار مدیریتی همچون اداره کردن یک مجموعه را بر عهده بگیرند مثلاً اداره کردن یک مرکز تره باری در بازار را انتخاب می کنند تا بتوانند در آن محیط بر عده ای کارگر مسلط باشند  و در آخر عده ای دیگر با اعتماد به خودشان و توانایی شان به دنبال بهترین شغل هستند و همانطور که در بالا اذعان شد  شغلی را ترجیح می دهند که همه ملاک های مرسوم و مذکور (درآمد، منزلت، قدرت) در سطح عالی وجود داشته باشند مثال عینی برای این افراد آن دسته از افرادی هستند که دوست دارند در عرصه سیاست به بالاترین ها پست ها دست یابند(مثل نمایندگان مجلس)  تا علاوه بر کسب قدرت، هم از درآمد عالی بهره مند شوند و هم در اجتماع صاحب منزلت اجتماعی شوند. 

تست شغل مناسب من، می تواند به افراد کمک کند تا با توجه به استعداد و ویژگی های شخصیتیشان، شغل انتخاب نمایند.

 
 

 

 

جهت نمایش بیشتر اصطلاحات کلیک نمایید
لطفا امتیاز خود را برای این محتوا ثبت کنید