تست تشخیص اوتیسم منتشر شد

تست تشخیص اوتیسم منتشر شد

پست وبلاگی
معنویت چگونه بر سکته مغزی و بهبودی آن تأثیر می گذارد؟ مدت مطالعه: 4 دقیقه
ای سنج 24 آذر 1399 مدت مطالعه: 4 دقیقه

معنویت چگونه بر سکته مغزی و بهبودی آن تأثیر می گذارد؟

در این مقاله می خواهیم در مورد معنویت و رابطه آن با سکته مغزی صحبت کنیم. یعنی میخواهیم ببینیم که آیا داشتن اعتقادات سبب می شود که فرد به بیماری مغزی کمتری مواجه شود؟ از آنجایی که پژوهش های زیادی در این رابطه کار شده است به  همین خاطر در ادامه براساس فهرست زیر به بررسی این پژوهش ها می پردازیم. 

ایمان و سلامتی

ایمان و معنویت به لحاظ قابلیت اندازه گیری عینی، بدون شک از دشوارترین مفاهیم می باشند. به همین خاطر تحقیق و تفحض در ارتباط با موضوعاتی که یک سر آن به این مفاهیم می رسد سخت، طاقت فرسا و مبهم می باشد. سوالی که در اینجا مطرح می شود این است که آیا بین ایمان و معنویت با سلامتی ارتباط معناداری وجود دارد یا خیر؟ این سوال از آن دسته سوالات چالش برانگیز می باشد که اغلب اوقات در بین اقشار مذهبی و غیر مذهبی مطرح می شود.

عده ای از مردم بر این باور هستند که ایمان و سلامتی می توانند با هم ارتباط داشته باشند، اما واقعا ارتباط بین این دو مفهوم زیاد مشخص نیست و نتایج پژوهش ها در این رابطه متغیر می باشد. گرچه باید گفت که محققین و پژوهشگران در حوزه سلامت و دین در سراسر جهان از جمع آوری داده ها متوقف نشده اند و همیشه در حال پژوهش هستند تا واقعا ببینند آیا بین معنویت و بیماری های جدی مانند سکته مغزی رابطه ایی وجود دارد یا خیر؟ یعنی اگر فرد هر چقدر به سمت معنویت برود کمتر دچار سکته مغزی می شود.

به هر حال نکته ایی که در این جا باید به آن اشاره کرد این است که، با توجه به نتایج بعضی از تحقیقات بین معنویت با بهبودی سکته مغزی تا حدودی ارتباط اندک و ضعیفی وجود دارد، که این ارتباط ضعیف نشان می دهد ایمان و معنویت حداقل تأثیر مثبت را بر بهبود سکته مغزی می گذارد.

تأثیر چشم انداز مثبت بر خطر سکته مغزی

نکته ای که در این جا باید به آن اشاره کرد این است که خوش بینی با اعتقاد و دینداری همراه است. 

گزارش آماری

مطالعه منتشر شده در شماره دسامبر 2011 مجله Stroke نشان داد که افسردگی با افزایش شدت سکته مغزی و حتی افزایش مرگ و میر همراه است. این ویژگی ها با عود کمتر سکته مغزی همراه است. یعنی هر چقدر سبک زندگی و کیفیت زندگی به سمتی باشد که افسردگی را برای فرد به ارمغان بیاورد فرد احتمال بیشتری دارد که دچار سکته مغزی بشود و در این رابطه دچار آسیب شود.

با این حال، این نتایج ثابت نمی کند که معنویت عامل کاهش سکته ها است، اما نکته ایی که از این نتایج می توان دست یافت این است که "نگرش مثبت" می تواند خطر سکته مغزی را کاهش دهد بنابراین اگر معنویت را یکی از عوامل تعیین کننده نگرش مثبت تلقی کنیم می توان اذعان کرد که معنویت بخاطر ایجاد نگرش مثبت یکی از عامل هایی برای کاهش سکته مغزی تلقی می شود همچنین باید بدانید که به غیر از معنویت عوامل دیگری هم می توانند نگرش مثبت را در فرد ایجاد کند.

نقش معنویت در مقابل عوامل خطرزا

مطالعات نشان داده اند که عوامل خطرزا مانند استرس و فشار خون بالا در طولانی مدت در سکته مغزی نقش تاثیرگذاری دارند. یک مطالعه علمی منتشر شده نشان داده است که معنویت در برابر فشار خون بالا یا برخی از عوامل خطرساز که منجر به فشار خون می شود -مانند استرس، عصبانیت و ترس- می تواند از فرد محافظت کند و مانع سکته قلبی در فرد شود.

پژوهشی دیگر مرتبط با پژوهشگرانی می باشد که در سال 2016 در کانادا صورت گرفته بود این پژوهشگران به بررسی سبک زندگی در بین افرادی که دچار سکته مغزی شده اند پرداخته بودند. محققین این پژوهش از طریق خانواده های این افراد به بررسی سبک زندگی افراد مورد مطالعه پرداخته اند نتایجی که از این پژوهش میدانی حاصل گردید حاکی از این بود که اکثر افراد مورد مطالعه دارای شغل های استرس آوری بودند و اغلب اوقات به خاطر ترس از اخراج شدن در محیط کار و یا ترس از کارفرما شب ها نمی توانستند با آرامش بخوابند به هر حال این نتیجه حاکی بر آن است که سبک زندگیاسترس زا می تواند یکی از عوامل مهمی باشد که سکته مغزی را  در بین افراد گسترش دهد.

 به همین خاطر افرادی که سلامت جسمی برایشان مهم می باشد باید در پی این باشند که ببیند که از چه طریقی می توان استرس را در زندگی روزمره کاهش دهند. گرچه عده ای برای کاهش استرس در زندگی روزمره معنویت را عاملی مهمی تلقی می کنند.

معنویت و بهبود سکته مغزی

باور عمومی این است که معنویت احساس آرامش و راحتی را فراهم می کند. در تحقیقی که در مجله Stroke منتشر شد، 132 بیمار سکته مغزی از نظر دینداری، سلامت جسمی و روانی مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج نشان داد که نقش تاثیر گذار اعتقادات مذهبی به عنوان یک عامل محافظ احتمالی در برابر فشار روانی پس از سکته مغزی عمل می کند. همچنین، مطالعه دیگری توسط دانشگاه میسوری در کلمبیا نشان داد که دینداری و معنویت برای سلامت روان و جلوگیری از سکته مغزی مفید است. همچنین بسیاری از مطالعات علمی دیگر طی سالها نشان داده است که ثبات عاطفی می تواند مانع سکته مغزی در فرد شود.

جمع بندی پژوهش ها

در نهایت باید اذعان نمود که تعیین اینکه آیا عاملی مانند معنویت می تواند بر سکته مغزی و بهبودی آن تأثیر بگذارد یا خیر دشوار است. در واقع به نظر می رسد که تأثیرات طولانی مدت معنویت است که می تواند چشم انداز فرد را بهبود بخشد و به طور بالقوه از شدت شرایط مرتبط با استرس مانند سکته مغزی و برخی از عوامل خطر منجر به سکته مغزی بکاهد.

شواهدی وجود دارد که معنویت می تواند درمان اثرات جسمی و شناختی سکته مغزی و همچنین هر بیماری پزشکی دیگری را تسهیل کند. با این حال، هیچ ارتباط قویتری بین معنویت خاصی و سکته مغزی نسبت به معنویت و سایر بیماری ها وجود ندارد.

 و اما آنچه که در ارتباط با بهبودی سکته مغزی از معنویت مهم تر است اصل آرامش می باشد یعنی در واقع برای سکته مغزی متدین بودن یا نبودن آنچنان مهم نیست بلکه این احساس آرامش است که خیلی تاثیر گذار می تواند باشد، در هر صورت آرامش و خوش بینی می تواند به بهبودی شما از سکته مغزی کمک کند. حال این آرامش درونی می تواند از طریق مذهب حاصل شود یا از طرق دیگر.

بیشتر بخوانید

برای شناخت بیشتر معنویت پیشنهاد می گردد مقاله ای با عنوان «گذری بر معنویت» را حتما مطالعه نمایید.

جمع بندی ای سنج

در رابطه با معنویت و سلامتی همانطور که در این مقاله خواندیم پژوهش های زیادی صورت گرفته است. عده ای این ارتباط را رد کرده اند، عده ای دیگر بر ارتباط بین معنویت و سلامتی پافشاری کردند. در نهایت به این جمع بندی رسیدیم که آنچه که باعث سلامتی در فرد می شود آرامش می باشد یعنی هر چقدر فرد سعی کند در آرامش باشد و از استرس دوری کند در سلامت بهتری به سر خواهد برد.

 دیدگاه  شما درباره ی ارتباط بین معنویت و سکته مغزی چیست؟ معنویت از چه طریقی می تواند باعث بهبود سلامتی در فرد شود؟ لطفا نظرات ارزشمند خودتان را با ما به اشتراک بگذارید.

جهت نمایش بیشتر اصطلاحات کلیک نمایید
لطفا امتیاز خود را برای این محتوا ثبت کنید