تست تشخیص اوتیسم منتشر شد

تست تشخیص اوتیسم منتشر شد

پست وبلاگی
آیا شما فرد کمال گرایی هستید؟ مدت مطالعه: 2 دقیقه
ای سنج 22 آذر 1398 مدت مطالعه: 2 دقیقه

آیا شما فرد کمال گرایی هستید؟

کمال گرایی یکی از صفات شخصیتی است که شاید از دور خیلی خوب به نظر برسد و افراد آن را ویژگی نامطلوبی تلقی نکنند؛ اما واقعیت این است افرادی که درگیر کمال گرایی هستند، خود تنش و نگرانی های زیادی را متحمل می شوند؛ آن ها گرچه افراد موفق یا پر دستاورد به نظر می رسند اما در حقیقت قادر به لذت بردن از دستاورد هایشان نیستند؛ چرا که همیشه با کمالی که مد نظرشان است فاصله دارند. همچنین کوچک ترین اشتباهات و نقص ها نیز می تواند آن ها را ناراحت و آزرده کند.

افراد کمال گرا، افراد چندان سازش پذیری نیستند؛

اشخاصی مثل استیو جایز و سرناویلیامز که خود اذعان به کمال گرا بودنشان کرده اند، هر کدام گرچه در حرفه ی خود بهترین بوده و حرفی برای گفتن دارد اما این جایگاه را به هزینه ی سنگینی به دست آورده اند؛ بهایی مثل عصبانیت، اضطراب، فرسودگی، نشخوار فکری، کنترل بیش از حد همه ی شرایط و… .
این که بگوییم همه ی افراد کمال گرا، طالب کمال هستند، ادعا ی گزافی است؛ بسیاری از افرادی دارای این خصلت؛ بیشتر از گرایش به کمال، ترس از شکست دارند!

کمالگرایی
کمال گرایی تا جایی که سبب آسیب رساندن به شما و عملکردتان نشود، ویژگی مثبتی است اما هنگامی که مانع خشنودی شما از دستاوردهایتان شود، باید به عنوان یک هشدار آن را جدی گرفته و کنترلش کنید؛ وگرنه احتمال دارد در آینده از فرط کمال گرایی، فردی اهمال کار شوید!

در این قسمت قصد داریم تا ویژگی های کم تر شناخته شده ی یک فرد کمال گرا را با هم بررسی کنیم:

۱- علاقمندند تا همیشه عالی به نظر برسند!

عالی به نظر رسیدن از دو جنبه مورد بحث است؛ گاهی فرد تمایل دارد تا از لحاظ ظاهری بهترین باشد؛ گاهی فرد علاقمند است تا در تحصیلات، شغل و رفتار هایش عالی و بی نقض باشد!

۲- ایده های خود را تا کامل بررسی نکردند، بازگو نمی کنند!

برای مثال ممکن است فرد در یک جلسه ی کاری علی رغم اینکه آگاهی خوبی از یک مسئله دارد، اما چون نگران چک نکردن همه ی منابع مرتبط است، ایده ی خود را بازگو نکند؛ در این زمان احتمال دارد که او نگران قضاوت همکارانش نیز باشد.

۳- برنامه هایی غیر قابل انعطاف!

گاهی فرد برای دقیقه به دقیقه ی زمان خود برنامه ریزی کرده و خود را ملزم می کند تا طبق آن رفتار کند؛ برنامه ریزی اگرچه ویژگی مثبتی است اما حساسیت زیاد و عدم انعطاف پذیری در آن، سبب می شود تا فرد به مرور زمان مضطرب شده و خلاقیت خود را از دست بدهد.

۴- به سختی استراحت می کنند!

چنین افرادی تصور می کنند سخت کارکردن و عدم استراحت، تاثیر بسیار فراوانی در موفقیت شان دارد و به این نکته دقت ندارند که استراحت و تفریح، یکی از الزامات موفقیت است.

کمالگرایی
۵- انتخاب کردن برایشان سخت می باشد!

مثلاً اگر از آن ها بخواهید اولویت بندی کرده و یکی از کارها را اول انجام دهند، گیج شده و با مشکل مواجه می شوند.

۶- معطوف کردن توجه خود به نقص ها!

افراد کمال گرا توجه چندانی به نکات مثبت ندارد؛ آن ها به جای لذت بردن از دستاورد ها و کارهای درستی که انجام داده اند، مدام به ضعف ها و اشتباهات توجه دارند.

۷- به تاخیر انداختن کارها!

اهمال کاری یکی از آفت های کمال گرایی است.

۸- کار گروهی برایشان سخت بوده و ترجیح می دهند خود همه ی کارها را انجام دهند!

چنین افرادی حتی اگر کاری را به کسی محول کنند، خود نظارت فراوانی روی آن داشته و حتی ممکن است که بعد از اتمام کار باز گردند و آن فعالیت ها را خود از اول شروع کنند.

اگر شما هم فرد کمال گرایی هستید، به شما پشنهاد می کنم تا نقص هایتان را بپذیرد و از آن ها لذت ببرید؛ زیرا آن ها رشد زمینه های رشد شما را فراهم می کنند.

جهت نمایش بیشتر اصطلاحات کلیک نمایید
لطفا امتیاز خود را برای این محتوا ثبت کنید