پست وبلاگی
چرا به اشتراک گذاشتن اهدافمان سبب می شوند تا کم تر به آن ها دست یابیم؟ مدت مطالعه: 2 دقیقه
ای سنج 15 دی 1398 مدت مطالعه: 2 دقیقه

چرا به اشتراک گذاشتن اهدافمان سبب می شوند تا کم تر به آن ها دست یابیم؟

احتمالاً خیلی اوقات برای شما پیش آمده است که در شروع سال نو اهدافی را برای خود نوشته و درفضای مجازی منتشر کرده اید، یا به نزدیکانتان گفته اید اما در پایان سال موفق به انجام آن نبودید؛ برای مثال قصد کاهش وزن داشتید اما در پایان سال اضافه وزنتان بیشتر شد.
به نظر می رسد اگر شما هم با این مشکل مواجه شده اید، بهتر است درباره ی شیوه ی آن دوباره اندیشیده و تجدید نظر کنید.
متاسفانه همیشه هم تعیین اهداف منجر به عملی شدن آن ها نشده و لازم است تا چاره ای برای شکاف عمیقی که میان تصمیم گیری تا عمل وجود دارد، بیندیشیم.

هدف
یکی از این راه حل ها، شخصی سازی اهدافمان است. بیشتر افراد تمایل دارند تا درباره ی اهداف خود قبل از دستیابی صحبت کنند اما تحقیقات نشان داده است که این کار نتیجه ی نامطلوبی دارد. البته این نکته جدید نیست. سال ها پیش اعراب با ضرب المثل هرچه اطراف شمع خود را بیشتر احاطه کنید، روشنایی آن بیشتر خواهد شد، این نکته را توضیح دادند. در غرب نیز کورت لوین و ورا مالر به ترتیب در سالهای ۱۹۲۶ و ۱۹۳۳ به طور کامل در مورد این پدیده بحث کردند.

کاهش وزن

اخیراً ، پیتر گولویتزر مقاله ای را با عنوان “آیا صداقت اجتماعی درباره ی اهداف، سبب عدم دستیابی می شود؟” منتشر کرد که  اثرات مخرب تبلیغ عمومی اهداف را در زمینه های میدانی و آزمایشگاهی نشان می دهد . نتیجه گیری این بود که وقتی اهداف خود را به طور عمومی منتشر می کنیم ، به ویژه مواردی که با هویت ما ارتباط دارند، عملکرد مرتبط با هدف مان به خطر می افتد. جالب اینجاست که این تأثیر برای شرکت کنندگانی که نسبت به اهداف خود اشتیاق و تعهد بیشتری داشتند، معنادار تر بود؛ یعنی باید آن ها در رابطه با اهداف خود رازدار تر باشند.

برنامه ریزی
چرا افشای اهداف مانع دستیابی به آن ها می شود؟
دلایل متعددی برای این موضوع ذکر شده است؛ برای مثال هنگامی که درباره ی اهداف خود نزد اطرافیانتان صحبت می کنید، با دریافت حمایت و تشویق آن ها هورمون دوپامین که مسئول تشویق است، ترشح می شود. ترشح زودرس این هورمون باعث می شود تا شما آن لذت لازم برای دستیابی به اهداف را دریافت کرده و در ادامه اشتیاق زیاد خود را از دست بدهید.
به علاوه ممکن است یک احساس کامل بودن زودرس را تجربه کنید که مانع از دستیابی شما به هدف اصلی شوند.
به همین دلایل است که بسیاری از ما بعد از صحبت درباره ی اهداف بزرگمان ناگهان دچار اهمال کاری و شکست می شویم.
به شما پیشنهاد می کنیم اهدافتان را نزد خود حفظ کرده و برای دستیابی به آن ها تلاش کنید. اهداف گذاری مداوم و منظمی که مطایق با توانایی های شما می باشد و نه تصور های ایده آل گرایانه، بسیار کمک کننده است.

جهت نمایش بیشتر اصطلاحات کلیک نمایید
لطفا امتیاز خود را برای این محتوا ثبت کنید