هوش مصنوعی روانشناسی منتشر شد ...

هوش مصنوعی روانشناسی منتشر شد ...

ریپورتاژ آگهی
تاثیرات مخرب خودارضایی بر ارتباطات خانوادگی چیست؟ مدت مطالعه: 3 دقیقه
ای سنج 10 خرداد 1403 مدت مطالعه: 3 دقیقه

تاثیرات مخرب خودارضایی بر ارتباطات خانوادگی چیست؟

کسانی که به خودارضایی اعتیاد دارند فقط در معرض مشکلات جسمی و روحی نیستند، بلکه موقعیت آن‌ها در خانواده نیز دچار مشکل می‌شود. از نوجوانان گرفته تا بزرگسالانی که تشکیل خانواده داده‌اند، همگی در معرض عوارضی مانند طلاق، دوری از خانواده، از بین رفتن صمیمیت و... هستند. اعتیاد به خودارضایی تفاوت آنچنانی با اعتیاد به مواد مخدر ندارد و شاید حتی تاثیرات مخرب آن شدیدتر نیز باشد! همراه با ما باشید تا در مورد تاثیرات مخرب خودارضایی بر ارتباطات خانوادگی توضیحات بیشتری ارائه دهیم.

سلب‌ مسئولیت: تحریریه‌ی ای سنج در تهیه‌ این محتوای تبلیغاتی نقش نداشته و مسئولیتی در قبال صحت آن ندارد.

تاثیرات مخرب خودارضایی بر ارتباطات خانوادگی

از بین رفتن صمیمیت با خانواده یک آسیب بسیار جدی برای هر شخص محسوب می‌شود و متأسفانه افرادی که به خودارضایی اعتیاد دارند، دیر یا زود متوجه تغییر رفتار خود با خانواده خواهند شد. عوارضی مثل پرخاشگری یا افسردگی، نمونه‌هایی هستند که در نوجوانان رایج‌تر است و موجب آسیب به رابطه آن‌ها با خانواده‌‌شان می‌شود. در بزرگسالان و به خصوص کسانی که متاهل هستند، آسیب‌های جنسی ناشی از خودارضایی اکثرا سبب اختلافات و مشکلات زناشویی خواهند شد.

بررسی آسیب‌های خودارضایی که موجب تخریب ارتباطات خانوادگی می‌شوند

آسیب‌های اخلاقی و تنش‌های ذهنی ناشی از خودارضایی، نقش بسیار مهمی در ارتباط شما با خانواده و اجتماع ایفا می‌کنند.

  • پرخاشگر بودن: یکی از اصلی‌ترین عوارض خودارضایی محسوب می‌شود که پس از چندین ماه در برخی افراد مشاهده خواهد شد. از نظر علمی دلیل آن می‌تواند عدم ثبات ذهنی یا یک واکنش به اضطراب شدید از طرف ذهن باشد. مطمئنا پرخاشگر بودن در تمامی سنین به عنوان یک عادت بسیار زشت و ناپسند به شمار می‌رود و سبب ناراحتی یا دلخوری‌های زیادی در خانواده می‌شود.
  • اضطراب زیاد: افرادی که به خودارضایی اعتیاد دارند از اعتماد به نفس بسیار پایینی برخوردار هستند که در نتیجه موجب افزایش اضطراب آن‌ها خواهد شد. این اضطراب می‌تواند باعث رفتارهای نابهنجاری شود که ارتباطات خانوادگی را به شدت تحت تاثیر قرار می‌دهد.
  • افسردگی و احساس پوچی: اگر شخصی به خودارضایی اعتیاد داشته باشد، با هر بار انجام این عادت غلط می‌تواند یک دیدگاه بسیار زشت و زننده از خود در ذهنش بسازد؛ زیرا می‌داند که این عمل درست نیست و به نوعی یک شکست بزرگ محسوب می‌شود! اما از آنجایی که در جوامع امروزی راه و روش درستی برای مقابله با این اعتیاد آموزش داده نشده، قادر به ترک این عادت نیست. پس این ذهنیت شکست خورده و منفی راجع به خود را ادامه می‌دهد و در نهایت ممکن است موجب گوشه‌گیری یا افسردگی شود. در سایت تحول آنلاین چندین روش برای ترک خودارضایی آموزش داده شده که به شما پیشنهاد می‌کنیم از آن دیدن کنید.
  • عدم موفقیت در درس، کار و زندگی شخصی: یکی دیگر از عوارض خودارضایی، بی‌حوصلگی و کسل بودن است که تاثیر مستقیمی بر روی درس خواندن و کار کردن دارد. نوجوانانی که در زندگی شخصی خود موفق نباشند متأسفانه نمی‌توانند اعتماد خانواده را جلب نمایند؛ این موضوع موجب عدم صمیمیت و رضایت بین آن‌ها خواهد شد که اگر برطرف نشود، منجر به اختلافات شدید‌تری می‌شود.

مواردی که در بالا گفته شد عوارضی هستند که فرد مبتلا به اعتیاد از خود نشان می‌دهد؛ اما همان‌طور که در ابتدا این مطلب اشاره کردیم، خانواده نیز در مواجه با این موضوع واکنش موثری دارد که باعث از بین رفتن صمیمیت فرد با آن‌ها می‌شود.

واکنش خانواده نسبت به خودارضایی و آسیب‌های آن

اگر آسیب‌های خودارضایی یا انجام این عادت زشت برای خانواده آشکار شود، فرد مبتلا به این اعتیاد مجبور به دریافت واکنش‌های ناخوشایندی می‌شود که باعث از بین رفتن صمیمیت و احترام بین او و خانواده خواهد شد.

مشکلات جنسی و از بین رفتن صمیمیت بین زوجین

افراد متاهلی که به خودارضایی اعتیاد پیدا کرده‌اند دیگر لذتی در روابط جنسی خود نمی‌بینند و این یک عامل بزرگ در اختلافات بین زوجین است. عدم لذت در روابط جنسی سبب اختلافات زناشویی جدی خواهد شد که نتیجه آن می‌تواند منجر به طلاق شود.

همچنین از بین رفتن حس اعتماد یا عشق بین زوجین، از دیگر عوارض خودارضایی است؛ زیرا هیچ شخصی نمی‌تواند بپذیرد که همسرش به جای لذت بردن از روابط‌شان، از اعتیاد زشت خودارضایی لذت می‌برد.

بدبختانه این موارد می‌توانند بنیان یک خانواده را نابود کنند. طبق آمار و مستنداتی که اخیرا منتشر شده، اکثریت طلاق‌های رخ داده در ایران به دلیل مشکلات جنسی بوده که اهمیت این موضوع را نشان می‌دهند.

بی شرمی و از بین رفتن حیا

احساس شرم و بی‌‌ حیایی ناشی از آگاهی خانواده درباره خودارضایی تقریبا غیرقابل جبران است؛ زیرا هیچ‌کس دوست ندارد که پدر یا مادرش از چنین موضوعی با خبر شوند. این مسئله باعث می‌شود که یک فضا ناخوشایند بین خانواده و فرزند ایجاد شود و آن‌ها را از گفتگو و حل کردن این مشکل باز می‌دارد. متأسفانه در فرهنگ ما ایرانی‌ها اگر این اتفاق برای یک نوجوان رخ دهد، اکثر والدین رفتار پرخاشگرانه‌ای از خود نشان می‌دهند که باعث می‌شود بی اعتمادی بین فرزند و خانواده شکل بگیرد.

نتیجه گیری

با توجه به تمامی آسیب‌هایی که خودارضایی برای‌تان به همراه دارد، آیا همچنان فکر می‌کنید که ادامه دادن آن ارزش دارد؟ آن هم در صورتی که به سادگی می‌توان این عادت زشت را ترک کرد و به آغوش خانواده برگشت. برای کسب اطلاعات بیشتر راجع به ترک خودارضایی و آسیب‌های آن می‌توانید از سایت تحول آنلاین دیدن نمایید.

منبع: تحول آنلاین

جهت نمایش بیشتر اصطلاحات کلیک نمایید
لطفا امتیاز خود را برای این محتوا ثبت کنید