تست تشخیص اوتیسم منتشر شد

تست تشخیص اوتیسم منتشر شد

تعلیم و تربیت فرزندان طلاق مدت مطالعه: 4 دقیقه
ای سنج 27 آذر 1399 مدت مطالعه: 4 دقیقه

تعلیم و تربیت فرزندان طلاق

در این مقاله می خواهیم در مورد تعلیم و تربیت فرزندان طلاق صحبت کنیم. همچنان که می دانیم فرزندان طلاق و نوع تربیت آنان یکی از چالش ها و مشکلات بزرگ طلاق می باشد چرا که فرزند هنوز پدر و مادر را در کنار یکدیگر میخواهد و مسئله طلاق را درک نمی کند، به همین خاطر فرزند شروع به لجبازی و گستاخی می کند. به هر حال در این مقاله می خواهیم براساس فهرست مطالب زیر در رابطه با این موضوع بحث کنیم: 

یکی از مهم ترین و دردناک ترین چالش های والدین مطلقه، وضعیت تعلیم و تربیت فرزندان شان می باشد. در این شرایط مسلماً فرزندان شان از مساله جدایی رنج می برند و این نارحتی و رنج کشیدن در نافرمانی آنان در تربیت بی تاثیر نمی باشد و از سوی دیگرهم اگر والدین آن ها بخواهند ازدواج مجدد داشته باشند این ناراحتی ها و مشکلات بیشتر و بیشتر می شود. بنابراین کودکانی که نتیجه چنین ازدواج هایی هستند در بین درگیری ها گاهاً احساس می کنند که بین دو پدر و مادردر حال دو تیکه شدن و جدا شدن هستند.

و اما همیشه مشکلات به این حادی نمی باشد یعنی گاهی اوقات کودک خودش را با این تغییرات جدید در خانواده وفق می دهد و والدین هم تلاش می کنند تا به شکل مسالمت آمیزی راهی برای این مشکل پیدا کنند. مثلا امکان دارد والدین به لحاظ قانونی حضانت مشترک داشته باشند و یا این که یکی از والدین حضانت فرزند را بر عهده بگیرد و دیگری فقط گاه گاهی او را ببیند. بنابراین والدین اگر با برنامه ریزی مساله تربیت بچه هایشان را جلو ببرند خیلی از مسائل و مشکلات تربیتی فرزندان شان کاسته می شود و بچه کمترین آسیب را از این جدایی می خورد.

از سویی دیگر پدران اغلب در طلاق نمی توانند در تربیت گذاری فرزندان شان آنچنان تاثیر گذار باشد چرا که در بهترین حالت هم اغلب به خاطر دستور دادگاه تنها ساعاتی از هفته را می توانند برای فرزندان شان کنار بگذارند. به همین خاطر این ارتباط کوتاه احتمالا می تواند مشکلات جدی چون؛ از بین رفتن رابطه عاطفی پدر و فرزند و یا ایجاد یک رابطه عاطفی کاذب بوجود بیاید.

مروری بر چند راهکارساده

در هر صورت روابط موفقیت آمیز تربیتی والدین زمانی حاصل می شود که هر دو والدین از چند راهکار ساده پیروی کنند. در ادامه مروری به این راهکارها و روش ها می اندازیم:

ارتباط موثر

یکی از راهکارهای مهم این است که والدین زمانی که از هم جدا می شوند سعی کنند که ارتباطات خود را به طور کامل قطع نکنند. یعنی گاهاً در مقابل فرزند با تلفن در مورد کودک صحبت کنند و زمانی که پدر می خواهد فرزند را ببیند مادر هم بایدهمراه با فرزند برود  و در این میان فرزند گفتگوی بین این دو را ببیند. این گفتگوها تاثیرات خیلی مثبتی بر روحیه فرزند و در نهایت تربیت پذیری کودک می گذارد. بنابراین به هیچ عنوان با یکدیگر قهر مطلق نکنید.

هشدار

ارتباط والدین مطلقه با یکدیگر باید در حضور کودک به صورت مستقیم باشد. بنابراین از اصطلاحاتی از قبیل «به مادر خود بگویید که ...» و ... جداً پرهیز کنید.

مستندسازی

هر گونه ارتباط بین والدین با یکدیگر و بین هر یک از پدر و مادرها با فرزند خود باید مستندسازی شود. یعنی زمان هایی که با یکدیگر قرار می گذارید همه این موارد باید مشخص باشد . چه تاریخی، در کجا، به چه صورتی و... بچه  را به پدریا مادر تحویل داده شد. اگر هم بتوانید شخص ثالثی هم از این روابط باخبر باشد خیلی بهتر است. این مستندات سبب می شود چیزی کتمان نماند و روابط با امنیت بیشتری ایجاد شود .

یک برنامه ثابت و منظم داشته باشید

هر چقدر ثبات و نظم در ارتباطات بیشتر باشد بچه ها با ثبات بیشتری رشد می کنند و تربیت می شوند و کمتر احساس اضطراب و استرس به آن ها دست می دهد. بنابراین وقتی همه چیز طبق برنامه پیش نرود و کودک زمانی که قرار است پدر را ملاقات کند و دقیقه نود کنسل شود و یا عکس این قضیه یعنی زمانی که مادر باید به سراغ فرزند بیاید تاخیر داشته باشد. این بی نظمی ها می تواند فرزند را دچار آشوب کند و به او احساس بی هویتی دست بدهد. بنابراین هر گونه تغییر در برنامه ها رو حتما از روزها قبل مشخص کنید (در صورت ممکن اگر بتوانید برنامه های مربوط به دیدار با فرزندتان را تغییر ندهید خیلی بهتر است یعنی سعی کنید سایر مشکلاتتان را با زمان مقرر شده هماهنگ کنید.)

بیش از حد واکنش نشان ندهید

اغلب اوقات، والدین در شرایطی که تعجب آور است، بیش از حد از خود واکنش نشان می دهند. سعی کنید که خوی و رفتار متعادلی داشته باشید حتی اگر مادر فرزند را دیر به محل دیدار آورده است اصلا جای نگرانی نیست. بنابراین واکنش شدید شما مثلا عصبانی شدن و گفتن واژه هایی چون: «من مدت هاست که اینجا منتظر هستم چرا اینقدر دیر... »، یا این که مدام تماس تلفنی داشته باشید و بات تاخیر گله کنید . بنابریان این واکنش ها بدون شک فرزند را مضطرب می کند. یادتان باشد در این تاخیرها هیچ اتفاق خاصی نمی افتد پس باید آرامش خودتان را حفظ کنید تا ارتباط عاطفی با فرزند محفوظ بماند.

مخالفت خودتان را در حضور فرزند نشان ندهید

پدر و مادرها زمانی که در حال مکالمه هستند باید مراقب حضور فرزند باشند. بنابراین اگر در رابطه با محل قرار یا ساعت قرار یا مسائل دیگر مرتبط با فرزنداختلاف نظر دارید ضرورتی ندارد که در حضور فرزند مشاجره کنید و مخالفت خودتان را اعلام کنید. یادتان باشد بچه ها وقتی ببینید که مادر و پدرشان دائم با هم در حال مشاجره هستند ترجیح می دهند پیش هیچ کدام نباشند. در هر صورت احترام والدین به یکدیگر در زمان جدایی سبب احساس امنیت و تربیت پذیری کودک می شود.

برای یک تبادل سریع و دوستانه آماده شوید

پدر و مادر وقتی در یک محل قرار می گذارند باید یک قرار کوتاه و مختصر و محترمانه باشد. 

از یک تقویم تعاملی استفاده کنید

بسیار لازم است که پدر و مادر هر دو به طور همزمان از برنامه های فرزند آگاهی داشته باشند. بنابراین نباید طوری باشد که اختلالی در روند روزانه کودک بوجود بیاید. بنابراین با داشتن یک تقویم مشترک به صورت آنلاین می توانید همه مسائل و جلسات و رویدادهای مرتبط با کودک را برای یکدیگر درآن به اشتراک بگذارید. برنامه هایی چون زمان مدرسه، ساعات تعطیلی، زمان مهمانی رفتن ...

رسیدگی به همه جوانب برنامه های فرزند

یکی از شایع ترین شکایات مادران این است که تمام کاری که پدر در هنگام بچه دار شدن انجام می دهد سرگرمی است. یعنی پدر نسبت به وظایف مدرسه، مشق شب، تکالیف و فعالیتهای فوق برنامه بی اهمیت است. سعی کنید ترکیبی خوب از لحظات جالب و خسته کننده، سرگرمی و چالش ها را برای  زمانی که با فرزند هستید ایجاد کنید.

متاسفانه خیلی از فرزندان در این طور مواقع جذب والدی می شوند که کمتر به آن ها سخت می گیرند. پس هر والد باید در نظر داشته باشند که برای خوب نشان دادن خود برای فرزندان فقظ لحاظ تفریح درست نکنند چرا که فرزند علاوه بر تفریح جوانب دیگری هم در در برنامه ریزی های روزانه اش وجود دارد.

بیشتر بخوانید

با توجه به موضوع تعلیم و تربیت فرزند طلاق پیشنهاد می گردد مقاله ای تحت عنوان «چگونه به فرزند خود بگویید که در حال جدایی و طلاق هستید؟» را حتما مطالعه نمایدد.

جمع بندی ای سنج

 از آنجایی که تربیت فرزندان طلاق یکی از مسائلی می باشد که اغلب با مشکلات عدیده ایی همراه است در این مقاله راهکارهایی (از قبیل: ارتباط موثر، مستندسازی، داشتن یک برنامه ثابت و منظم، کنترل هیجان، نشان ندادن مخالفت در کنار فرزند، تبادل سربع و دوستانه، استفاده از تقویم تعاملی و رسیدگی به همه جوانب برنامه) را برای بهبود تربیت فرزندان طلاق ارائه شد. یکی از نکاتی که در راهکارها هم به آن اشاره شد این بود که مادر و پدر نباید با یکدیگر بدرفتاری کنند و یا این که قهر باشند. این عدم ارتباط مطلق سبب می شود که اغلب کودک ناسازگار شود و تربیت او تا حدود خیلی زیادی سخت و با مشکلات عدیده ایی همراه باشد.

 نظرشما درباره ی این راهکارها چیست؟ به نظر شما برای تربیت موثر کودکان ناسازگار طللاق از چه راهکارهای دیگری می توان استفاده کرد ؟ لطفا نظرات ارزشمند خودتان را با ما به اشتراک بگذارید.

 

 

 

جهت نمایش بیشتر اصطلاحات کلیک نمایید
لطفا امتیاز خود را برای این محتوا ثبت کنید