تست تشخیص اوتیسم منتشر شد

تست تشخیص اوتیسم منتشر شد

پست وبلاگی
آنچه که در مورد سکته مغزی نوجوانان باید بدانید مدت مطالعه: 3 دقیقه
ای سنج 04 آذر 1399 مدت مطالعه: 3 دقیقه

آنچه که در مورد سکته مغزی نوجوانان باید بدانید

با اینکه سکته مغزی در نوجوانان نادر است اما با سبک زندگی های کنونی این مسئله روبه افزایش است. در این مقاله سعی می کنیم تا نکات مهمی را در این رابطه برای شما به اشتراک بگذاریم. آنچه در ادامه خواهید خواند، بر اساس فهرست مطالب به شرح زیر است:

 سکته مغزی نوجوان

سکته در دوران نوجوانی نادر است. شایعترین گروه سنی سکته مغزی بزرگسالان بالای 65.1 سال است. خطر سکته مغزی ممکن است در کودکان خردسال با برخی مشکلات بهداشتی و در زنان باردار کمی افزایش یابد. در رابطه با سکته کودکان شایان ذکر است که سکته در این دوره سنی یکی از ده عامل اصلی مرگ و میر به حساب می‌آید درواقع متاسفانه باید گفت که بیش از نیمی از کودکانی که از مرگ توسط سکته مغزی، رهایی پیدا کرده اند، مبتلا به نواقص مادام العمری چون صرع، ناتوانی‌های جسمی و اختلالات گفتاری و یادگیری می شوند.

در رابطه با سکته های دوران نوجوانی باید گفت که این دوران معمولاً دوران سختی است و نوجوانان و والدین آنها ممکن است با بروز چنین چالش هایی روبرو شوند. این دوران به خاطر فشار درگیرهای خانوادگی و نوع تغذیه و چاقی همیشه پرچالش می باشد. همچنان که تحقیقات نشان داده اند که نوجوانانی که دچار اضافه‌وزن هستند، 80 درصد بیش از دیگران در معرض ابتلا به سکته مغزی قرار می گیرند. به همین خاطر لازم است که با اصول سکته مغزی در نوجوانان و چگونگی کنار آمدن نوجوانان پس از سکته مغزی آشنا شوید.

شایع ترین دلایل سکته مغزی

نوجوانانی که سکته کرده اند غالباً یک یا چند مورد از این شرایط زمینه ای را دارند که می تواند زمینه ساز لخته شدن خون و سکته مغزی باشد.

کم خونی سلول داسی شکل

کم خونی سلول داسی شکل یک بیماری خونی ارثی است که باعث تشکیل لخته های خون و در نتیجه فرآیندی به نام کم خونی سلول داسی شکل می شود که منجر به تغییر شکل گلبول های قرمز خون در پاسخ به استرس جسمی مانند عفونت می شود. این لخته های خون می توانند در هر نقطه از بدن ایجاد شوند و وقتی لخته های خون در مغز ایجاد می شوند یا به مغز می روند، باعث سکته می شوند.

سکته مغزی نوجوانان

 نقص های مادرزادی در رگ های خونی

نقص های مادرزادی در رگ های خونی مانند آنوریسم مغز یا ناهنجاری های شریانی، می تواند ضخیم شده و باعث سکته مغزی ایسکمیک شود، اما احتمال پارگی و سکته مغزی خونریزی دهنده وجود دارد.

سکته مغزی نوجوانان

بیماری قلبی یا بدشکلی

بیماری قلبی یا بدشکلی می تواند منجر به ضربان نامنظم قلب، مشکلات عملکرد قلب یا حملات قلبی شود که همگی منجر به سکته مغزی می شوند. بیماری مادرزادی قلب معمولاً در سنین بسیار کمی تشخیص داده می شود ، اما نوجوانان برای شناسایی و درمان این نوع مشکلات به معاینات منظم نیاز دارند.

سکته مغزی نوجوانان

فشار خون بالا

فشار خون بالا در نوجوانان بسیار شایع نیست و معمولاً نشانه ای از یک مشکل سلامتی مانند عدم تعادل هورمونی است. در صورت عدم درمان، فشار خون بالا می تواند به عروق خونی آسیب برساند و باعث بیماری قلبی یا سکته شود.

سکته مغزی نوجوانان

عفونت ها

عفونت جدی، می توانند سیستم ایمنی بدن و سلول های خونی را تا جایی که خون لخته شود، مختل کرده و منجر به سکته شود. بهترین دفاع در برابر عفونت های جدی، انجام واکسیناسیون به موقع است.

سکته مغزی نوجوانان

میگرن

 میگرن بندرت با سکته مغزی همراه است. با این حال، نوجوانان مبتلا به میگرن شیوع سکته مغزی کمی بیشتر هستند و باید تحت معاینه پزشکی کامل قرار بگیرند تا مشخص شود که آیا میگرن در واقع میگرن خفیفی است یا در واقع TIA است.

سکته مغزی نوجوانان

سرطان

 سرطان به دلیل تغییر در فیزیولوژی بدن و همچنین به دلیل برخی از درمان های سرطان، تشکیل لخته های خون را افزایش می دهد.

سکته مغزی نوجوانان

سطح کلسترول بالا

سطح کلسترول بالا در بزرگسالان نسبتاً نادر است، اما برخی از اختلالات متابولیکی ارثی می تواند منجر به بالا رفتن سطح کلسترول خون شود، که به نوبه خود می تواند منجر به نارسایی قلبی یا سکته مغزی شود و خطر سکته را افزایش دهد.

سکته مغزی نوجوانان

 هورمون درمانی

هورمون درمانی، استفاده از استروئیدها، قرص های جلوگیری از بارداری و هورمون ها بارداری، فیزیولوژی رگ های خونی و عملکردهای لخته شدن خون را تغییر داده و خطر سکته را افزایش می دهد.

سکته مغزی نوجوانان

آسیب دیدگی سر

آسیب دیدگی سر، ضربه مغزی یا سایر آسیب های جدی باعث ایجاد اختلالی در بدن می شود که می تواند در بزرگسالان جوان سکته ایسکمیک یا خونریزی دهنده ایجاد کند.

سکته مغزی نوجوانان

داروها

داروها می توانند در هر سنی سبب سکته مغزی شوند. مصرف سیگار، نوشیدنی های انرژی زا، قرص های کافئین دار یا داروهای تفریحی غیرقانونی، یک عامل مهم در بروز سکته مغزی است.

سکته مغزی نوجوانان

علائم سکته

به ندرت اتفاق می افتد که یک نوجوان سکته کند و مثلاً نوجوانان ممکن است از علائمی که دارند شکایت نکنند. اگر نوجوان شما علائم زیر را دارد ، باید سریعاً به پزشک مراجعه کند.

سردرد شدید
تغییرات بینایی
ضعف
گیجی
مشکلات گفتاری
درک مشکلات
رفتار غیرمعمول
کاهش یافتن هوشیاری
مشکلات راه رفتن
تعادل نامناسب
ناشنوایی
مشکلات ناگهانی بینایی
تغییر در عملکرد عصبی

سکته مغزی را جدی بگیرید

به هر حال همانطور که در بالا اشاره شد سکته مغزی یکی از خطرهای جدی است، سکته ایی که می تواند پایان زندگی فرد باشد. به همین خاطر سکته در نوجوانی، زندگی فرد و خانواده و اطرافیان را به طور کلی تغییر می دهد، لیکن باید به شدت به این امر آگاه باشید که برای جلوگیری از این حادثه تلخ تمام تلاش تان را بکنید و هر نوع سبک زندگی که سبب سهولت در روند سکته می شود را تغییر بدهید.

 هر فرد نوجوانی می تواند از معلمین و روان شناسان و متخصصین اطراف خود در رابطه با چگونگی تغییر دادن سبک زندگی خود کمک ها و راهنمایی های لازم را دریافت کند و در صورت لزوم قبل از این که دیر شود به نزد پزشک برود. بنابراین توانبخشی سکته مغزی می تواند به نوجوان ها کمک کند تا بهترین نتیجه را برای یک زندگی شاد، سالم و مولد بدست آورد.

جمع بندی ای سنج

همانطور که دیدیم سکته مغزی در نوجوانان نیز رخ می دهد. البته این مقاله به این معنی نیست که به طور وسواسی نگران سلامت خود یا فرزندمان باشیم. بلکه لازم است تا به سلامت خود از جمله رفتار تغذیه، ورزش و به طور کلی سبک زندگی مان بیشتر توجه نماییم.

نظر شما در رابطه با سکته مغزی در سنین پایین چیست؟ آیا سبک زندگی جدید نتیجه چنین رخدادی است یا این مسئله همیشه وجود داشته است؟ دیدگاه خود را در این رابطه با ما به اشتراک بگذارید.

جهت نمایش بیشتر اصطلاحات کلیک نمایید
لطفا امتیاز خود را برای این محتوا ثبت کنید
12 خرداد 1402 17:51

وای سرم