تست تشخیص اوتیسم منتشر شد

تست تشخیص اوتیسم منتشر شد

خیانت زناشویی و آسیب های آن (بخش اول) مدت مطالعه: 3 دقیقه
محسن گلکار 26 تیر 1399 مدت مطالعه: 3 دقیقه

خیانت زناشویی و آسیب های آن (بخش اول)

در علم حقوق، خیانت به جرم‌هایی اشاره دارد که علیه حاکمیت یا ملتی رخ می دهد. خیانت، شکستن یا نقص قرارداد های موجود فی ما بین افراد می باشد که باعث تضاد،  از بین رفتن اعتماد و شکستن موازین اخلاقی می گردد. به صورت تاریخی خیانت علیه حاکم یا پادشاه خیانت ملی نامیده شده ‌است و به کسی که عمل خیانت از وی سرزده، خائن اتلاق می‌گردد. 
یکی از انواع مهم خیانت، خیانت زناشویی می باشد. این نوع خیانت یکی از عمده‌ترین عوامل نارضایتی و فروپاشی رابطه زناشویی قلمداد می‌شود. خیانت از نظر اکثریت افراد، داشتن ارتباط جنسی با یک شخص سوم خارج از زناشویی است.  در این مقاله و مقاله بعدی  قصد داریم تا به طور مختصر پیرامون خیانت زناشویی از ماهیت تا آسیب ها و درمان های آن صحبت کنیم. در زیر بخشی از مهمترین مطالب مورد بحث به صورت تیتر وار آمده است:
⦁ ماهیت خیانت زناشویی
شیوع خیانت زناشویی
⦁ انواع خیانت زناشویی
⦁ دلایل آسیب رسانی خیانت زناشویی
⦁ درمان خیانت زناشویی و مشکلات آنلازم به ذکر است که در بخش اول  این مقاله به بررسی دو تیتر اول (یعنی ماهیت خیانت زناشویی، شیوع خیانت زناشویی) پرداخته می شود و در بخش دوم مقاله- خیانت زناشویی و آسیب های آن(بخش دوم)- به بررسی سه تیتر بعدی (یعنی انواع خیانت زناشویی، دلایل آسیب رسانی زناشویی و در نهایت درمان خیانت زناشویی و مشکلات آن) می پردازیم. 

خیانت
ماهیت خیانت زناشویی


ازدواج در همه‌ی فرهنگ‌های شناخته شده وجود دارد و داده ها نشان می‌دهند که بیش از 90 درصد از جمعیت جهان حداقل یک بار در طول عمر خود اقدام به ازدواج می کنند. هنگامی که افراد ازدواج می‌کنند پیمان می‌بندند که به یکدیگر تا زمان مرگ وفادار باشند. اکثر اوقات این پیمان در حضور اعضای خانواده، دوستان، یک مقام رسمی و با سوگند به خداوند انجام می‌شود. همراه با این پیمان یک تعهد غیررسمی در خصوص وفاداری جنسی به یکدیگر و نیز اختصاص مقدار معینی صمیمیت هیجانی بین زوجین وجود دارد. 
اگرچه تک همسری و انحصار رابطه‌ی جنسی بین بسیاری از شهروندان ایالات متحده‌ی آمریکا یک ارزش مطلوب به شمار می‌آید و بیانگر هنجارهای فرهنگی اکثر جمعیت ازدواج کرده می‌باشد اما آمارها نشان می‌دهد شیوع زنا و خیانت زناشویی تقریبا گسترده است. همانگونه که بافت اجتماعی و خانوادگی تغییر می‌یابد نگرش‌های مربوط به خیانت زناشویی نیز دچار تغییر می‌شوند. 
در یک مطالعه ی پژوهشی لاوسون (1988) دریافت که در سال اول ازدواج اکثر زوج ها انتظار انحصار رابطه ی جنسی را دارند اما وقتی ازدواج ادامه می‌یابد نسبت به خیانت زناشویی با اغماض و پذیرش بیشتری برخورد می‌کنند. پژوهش نشان می‌دهد که در حدود 20 تا 40 درصد از مردان و 20 تا 25 درصد از زنان حداقل یک بار در طول زندگی خود رابطه‌ی خارج از زناشویی را تجربه می‌کنند.
وقوع خیانت در شریک مورد خیانت واقع شده موجی از هیجان های مختلف و مشکلاتی همچون افسردگی، خشم، سرزنش خود، حسادت، استرس پس از سانحه همچون نشانه‌های حمله عصبی، عزت نفس آسیب دیده، و اعتماد شخصی و جنسی کاهش یافته را به وجود می‌آورد. 
بعلاوه خیانت زناشویی (واقعی یا خیالی) یکی از علل اصلی جدایی و نیز جزء دلایل عمده‌ی بیان شده به عنوان پیش زمینه‌های آزار یا به قتل رساندن همسر است. همچنین شواهد موجود بر مبنای نمونه‌های خونی و DNA بیان می‌کنند که در حدود 9 تا 13 درصد از کودکان منتسب به پدرانی هستند که پدر ژنتیکی آنها نیستند. بنابراین عدم اطمینان پدری یک امکان نظری نیست بلکه موضوعی واقعی در تاریخچه‌ی تکاملی محسوب می‌شود.

خیانت زناشویی
شیوع خیانت زناشویی


خیانت زناشویی، دارای تاریخچه طولانی در حیات انسان است و مطالعات بسیاری دلایل و شیوع روابط جنسی خارج از رابطه زناشویی را بررسی کرده‌‌اند. يافته هاي دقيق در مورد ميزان شيوع روابط خارج از حيطه زناشويي متنوع است كه تا حدي به نحوه مفهوم سازي خيانت زناشويي باز مي‌گردد. آمارهاي موجود در زمينه خيانت بسيار متفاوت هستند. بر اساس يكي از معتبرترين مطالعات انجام شده در اين زمينه در آمريكا، مشخص شده است كه 21 درصد از مردان و 11 درصد از زنان در طول زندگي مرتكب خيانت زناشويي مي شوند. 
همچنين حدود 40 درصد از افرادي كه در آمريكا طلاق گرفته اند، گزارش كرده اند كه در طول زندگي زناشويي حداقل يك بار درگير روابط خارج از حيطه زناشويي شده اند. بر اساس آمارهای دیگری در ایالات متحده بین 26 تا 70% برای زنان و 33 تا 75% برای مردان متغیر بوده است. اگرچه این نوع روابط جنسی عمدتا به طور پنهانی انجام می‌شوند، بررسی‌های تجربی دیگری نرخ آن را در طول دوران زندگی زناشویی بین 30 تا 60% برای مردان و بین 20 تا 50% برای زنان تخمین زده‌اند. 
طبق آمار منتشر شده از سوي سازمان بهزیستی ایران در سال 1387، علت 67 درصد از قتل مردان به دست همسرانشان خیانت بوده است. 33 درصد مردان هم با واکنش در برابر خشونت و حمله ناگهانی یا تهدید همسر مواجه بوده اند. 

جهت نمایش بیشتر اصطلاحات کلیک نمایید
لطفا امتیاز خود را برای این محتوا ثبت کنید