تست تشخیص اوتیسم منتشر شد

تست تشخیص اوتیسم منتشر شد

رابرت استرنبرگ

استرنبرگ یک روانشناس مشهور است که علت این شهرت را می توان به موارد زیر دانست:

 نظریه عشق مثلثی

 نظریه قصه عشق

نظریه عشق مضاعف

نظریه هوش سه وجهی

رابرت استرنبرگ

Robert J. Sternberg

بیوگرافی

  • تولد: 8 دسامبر 1949 (71 ساله)
  • محل تولد: نیوآرک، نیوجرسی، ایالات متحده
  • ملیت: آمریکایی
  • دانشگاه: دانشگاه ییل دانشگاه استنفورد
  • علت شهرت: به نظریه سه وجهی درباره هوش مشهور است، نظریه مثلث عشق و یه پردازش دیداری سه گانه
  • حرفه علمی: روانشناسی شناختی در دانشگاه ایالتی اوکلاهما، دانشگاه ییل ، دانشگاه تافتز، دانشگاه وایومینگ، دانشگاه کرنل
  • مشاور دکترا: گوردون بوور

رابرت جفری استرنبرگ یک روانشناس شناختی آمریکایی است که مدل جدیدی از یادگیری و هوش را ایجاد کرد. در این مقاله می خواهیم به طور کامل زندگینامه او را برای شما شرح دهیم. با ما همراه باشید.

رابرت استرنبرگ کیست؟

رابرت جفری استرنبرگ یک روانشناس و روانسنج آمریکایی است که نظریه های مختلفی را ارایه داده است. از جمله مهم ترین نظریه های او: نظریه عشق مثلثی و هوش سه وجهی را می توان نام برد.

زندگی شغلی و تحصیلی رابرت استرنبرگ

رابرت جفری استرنبرگ (متولد 8 دسامبر 1949) روانشناس و روانسنج آمریکایی است. استرنبرگ در 8 دسامبر 1949 در یک خانواده یهودی، در نیوجرسی به دنیا آمد. استرنبرگ از کودکی از اضطراب امتحان رنج می برد. در نتیجه، او به یک دانش آموز ناکارآمد تبدیل شده بود. این مسئله او را ناراحت کرد و اینطور استدلال کرد که یک آزمون برای اندازه گیری دانش واقعی و توانایی های علمی او کافی نیست. وقتی بعداً در اتاقی که متشکل از دانشجویان کوچکتر بود امتحان داد، احساس راحتی بیشتری کرد و نمراتش به طرز چشمگیری افزایش یافت. استرنبرگ بعداً تست توانایی ذهنی (STOMA) را ساخت که آن را اولین تست هوش استرنبرگ نامیده اند. مسئله آزمون گرفتن همان چیزی است که علاقه استرنبرگ را به روانشناسی برانگیخت.

استرنبرگ دانشجوی کارشناسی دانشگاه ییل بود. هیچ یک از والدین استرنبرگ دبیرستان را به پایان نرسانده بودند و او تنها با اخذ بورس تحصیلی ملی و دریافت کمک مالی توانست در ییل حضور یابد. او در کلاس روانشناسی مقدماتی آنقدر ضعیف عمل کرد که استادش اصرار داشت که یک رشته دیگر را دنبال کند. استرنبرگ که مصمم به موفقیت بود، موفق به کسب مدرک BA شد و با کسب افتخارات در روانشناسی به فی بتا کاپا انتخاب شد. رابرت استرنبرگ با کارین استرنبرگ، روانشناس آلمانی، ازدواج کرده است و فرزندهای سه قلو دارند که شامل یک پسر و دو دختر هستند و از همسر اولش یک پسر و یک دختر دارد.

زندگینامه کاری رابرت استرنبرگ

استرنبرگ در سال 1975 فعالیت دانشگاهی خود را در دانشگاه استنفورد، جایی که دکترای خود را دریافت کرد، ادامه داد. استرنبرگ در سال 1975 به عنوان استادیار روانشناسی به ییل بازگشت و به مدت سه دهه در ییل کار می کرد و سرانجام به عنوان استاد روانشناسی و آموزش IBM و همچنین بنیانگذار و مدیر مرکز روانشناسی توانایی ها، شایستگی ها و تخصص منصوب شد. او در سال 2005 ییل را ترک کرد تا سمت ریاست دانشکده هنر و علوم در دانشگاه تافتس را به دست گیرد.

در اوایل سال 2013، استرنبرگ به عنوان رئیس جدید دانشگاه وایومینگ انتخاب شد. استرنبرگ پس از استعفا از دانشگاه وایومینگ در اواخر سال 2013 به عضویت هیئت علمی دانشگاه کرنل درآمد. استرنبرگ در ژوئیه 2013 به عنوان بیست و چهارمین رئیس دانشگاه وایومینگ روی کار آمد. هدف اصلی وی این بود که "پیشرفت رهبری اخلاقی در دانشجویان، اساتید و کارمندان" را تحریک کند.

پس از ورود به دانشگاه وایومینگ، دوره رئیس جمهوری استرنبرگ با هیاهو در دانشکده مشخص شد. سه هفته پس از روی کار آمدن به عنوان رئیس جمهور جدید وایومینگ، از رئیس و معاون رئیس دانشگاه در امور دانشگاه خواسته شد استعفا دهد و کناره گیری کند. در چهار ماه بعدی، از سه مدیر مشارکت کننده و چهار رئیس خواسته شد که استعفا دهند. بسیاری صراحتاً اختلاف نظر با روش رئیس جمهور استرنبرگ را ذکر کردند. در روزنامه وقایع تحصیلات عالی، 15 نوامبر 2013 ("رئیس جمهور وایومینگ به طور ناگهانی استعفا داد").

وی استاد توسعه انسانی در دانشگاه کرنل است. پیش از پیوستن به کرنل، استرنبرگ به مدت 5 ماه رئیس دانشگاه وایومینگ بود. او استاد دانشگاه ایالتی اوکلاهما، رئیس هنر و علوم دانشگاه تافتز، استاد روانشناسی و آموزش IBM در دانشگاه ییل بوده است. وی عضو هیئت تحریریه مجلات متعددی از جمله روانشناس آمریکایی است. همچنین او رئیس جمهور قبلی انجمن روانشناسی آمریکا بود. استرنبرگ دارای مدرک لیسانس از دانشگاه ییل و دکترای خود از دانشگاه استنفورد، تحت مشاوره Gordon Bower است. وی دارای سیزده دکترای افتخاری از دو دانشگاه آمریکای شمالی، یک آمریکای جنوبی، یک آسیا و نه دانشگاه اروپایی است و علاوه بر این دارای استادی افتخاری در دانشگاه هایدلبرگ آلمان است. همچنین او همکار برجسته مرکز روان سنجی در دانشگاه کمبریج است.

از جمله سهم عمده وی در روانشناسی می توان به نظریه سه گانه ی هوش و چندین نظریه تأثیرگذار مربوط به خلاقیت، خرد، سبک های تفکر، عشق و نفرت اشاره کرد. استرنبرگ بیش از 20 میلیون دلار کمک هزینه و قرارداد برای تحقیقات خود به دست آورده و تحقیقاتی را در پنج قاره انجام داده است. تمرکز اصلی تحقیقات وی بر روی هوش، خلاقیت و خرد است. وی همچنین روابط نزدیک، عشق و نفرت را مطالعه کرده است. وی بیش از 1500 نشریه از جمله مقاله و کتاب تألیف کرده است. آثار او به دلیل خود دزدی ادبی و خود استنادی مورد نقد قرار گرفته است. در سال 2018 وی در پاسخ به این ادعاها به عنوان سردبیر چشم اندازهای علوم روانشناسی استعفا داد.

بیشتر بدانیم

در یک بررسی روانشناسی عمومی در سال 2002، بالبی در رتبه شصتمین روانشناس قرن 20 قرار گرفت.

مدارک افتخاری

استرنبرگ سیزده دکترای افتخاری دارد، که تعدادی از دانشگاه های خارج از ایالات متحده هستند که شامل دانشگاه کامپلوتنس مادرید (اسپانیا)، دانشگاه دورهام (انگلستان)، دانشگاه لوون (بلژیک)، دانشگاه تیلبورگ (هلند)، دانشگاه قبرس، دانشگاه پاریس V (فرانسه) است و دانشگاه دولتی سن پترزبورگ (روسیه).

نشریات استرنبرگ

استرنبرگ به عنوان سردبیر چشم اندازهای معتبر علوم روانشناسی در سال 2015 شروع به کار کرد. به عنوان سردبیر، او هشت تفسیر را در ژورنال خود بین سال های 2016 و 2018 منتشر کرد. در پاسخ به یکی از این ساخته ها، نامه نگران کننده ای تهیه شد که بیش از 100 روانشناس آن را تأیید کردند. علاوه بر نگرانی در مورد عدم بررسی همکار، در نامه این نگرانی ذکر شده است که این مقالات دارای سطوح شدید خود استنادی از 42٪ تا 65٪. هستند. استرنبرگ در اواخر آوریل 2018 و در پاسخ به نامه و فشار رسانه های اجتماعی، از سمت خود در سمت سردبیر مجله چشم انداز علوم روانشناختی استعفا داد، درحالی که یک سال و نیم از پایان کارش باقی مانده بود. چندین مقاله منتشر شده استرنبرگ حاوی "خود دزدی ادبی" است که میزان این امر هنوز مشخص نیست. Inside Higher Ed گزارش می دهد که وی تا 65٪ از زمان خود را نقل قول کرده است.

جوایز استرنبرگ

جوایز استرنبرگ شامل جایزه کتل از انجمن روانشناسی آمریکا، جایزه سر فرانسیس گالتون از انجمن بین المللی زیبایی تجربی، جایزه آرتور استاتس از بنیاد روانشناسی آمریکا و انجمن روانشناسی عمومی، جایزه ثرندایک برای دستیابی به موفقیت شغلی در روانشناسی تربیتی از انجمن روانشناسی آمریکا (APA) و جایزه Grawemeyer برای روانشناسی در سال 2018. در مانیتور روانشناسی APA، استرنبرگ به عنوان یکی از 100 روانشناس برتر قرن بیستم شناخته شده است. ISI استرنبرگ را به عنوان یکی از نویسندگان پرمخاطب در روانشناسی و روانپزشکی رتبه بندی کرده است. استرنبرگ یکی از اعضای آکادمی ملی آموزش، آکادمی هنر و علوم آمریکا، انجمن آمریکایی پیشرفت علوم و سازمان های دیگر است. وی رئیس سابق انجمن روانشناسی آمریکا و انجمن روانشناسی شرق است و در حال حاضر رئیس فدراسیون انجمن های علوم رفتاری و مغزی است.

علایق پژوهشی رابرت استرنبرگ

تحقیقات اصلی استرنبرگ شامل این موارد است: عملکردهای ذهنی عالی، از جمله هوش و خلاقیت و خرد

سبک های تفکر از دیدگاه استرنبرگ

قابلیت اصلاح شناختی

رهبری

عشق و نفرت

استرنبرگ نظریه سه بعدی هوش و نظریه مثلث عشق را ارائه داده است. او و تاد لوبارت، نظریه سرمایه گذاری خلاقیت را معرفی کردند که بیان می کند افراد خلاق در دنیای ایده ها کم خرید می کنند و فروش بالایی دارند و یک نظریه پیشران کمک های خلاقانه، که بیان می کند خلاقیت نوعی رهبری است. او پیشگام فرایند پذیرش تجربی در Tufts را به منظور تعیین کمیت و آزمایش خلاقیت، مهارت های عملی و مهارت های مبتنی بر خرد بود. همچنین استرنبرگ آزمایش های ضریب هوشی را مورد انتقاد قرار داده و گفته است كه آنها عملیاتی نسبی مناسب از ساختار هوش هستند و نه چیز دیگر.

جهت نمایش بیشتر اصطلاحات کلیک نمایید