تست تشخیص اوتیسم منتشر شد

تست تشخیص اوتیسم منتشر شد

رابرت استرنبرگ

استرنبرگ یک روانشناس مشهور است که علت این شهرت را می توان به موارد زیر دانست:

 نظریه عشق مثلثی

 نظریه قصه عشق

نظریه عشق مضاعف

نظریه هوش سه وجهی

رابرت استرنبرگ

Robert J. Sternberg

نظریه هوش استرنبرگ

  • در این نظریه، استرنبرگ سه نوع هوش را معرفی می کند.
  • هر یک از هوش های سه گانه کاربرد مختلفی دارند.

نظریه هوش استرنبرگ

بسیاری از توصیفات هوش بر توانایی های ذهنی مانند واژگان، درک مطلب، حافظه و حل مسئله متمرکز است که از طریق تست های هوش قابل اندازه گیری است. این نشان دهنده تمایل روانشناسان برای توسعه درک خود از هوش با مشاهده رفتاری است که با هوش مرتبط است. استرنبرگ معتقد است که تمرکز بر روی انواع خاصی از توانایی های ذهنی قابل اندازه گیری، بسیار محدود است. وی معتقد است که مطالعه هوش از این طریق منجر به درک تنها یک قسمت از هوش می شود. به عنوان مثال، بسیاری از افراد هستند که در آزمون های هوش نمره ضعیف می گیرند، اما خلاق هستند بنابراین توانایی بسیار خوبی در سازگاری و شکل دادن به محیط خود دارند. به گفته استرنبرگ (2003)، استعداد درخشان باید به روشی وسیع تر و با تمرکز بر سایر قسمت های هوش بررسی شود.

استرنبرگ (2003) هوش را به سه بخش طبقه بندی می کند عبارتند از:

هوش تحلیلی: این هوش شامل استدلال و منطق انتزاعی است. توانایی تکمیل تحصیلات آکادمیک، حل مسئله مانند مواردی که در آزمون های هوش استفاده می شود. این نوع وظایف معمولاً مشکلات مشخصی را ارائه می دهند که فقط یک پاسخ درست دارند.

هوش خلاق یا ترکیبی: به توانایی کنار آمدن موفقیت آمیز با شرایط جدید و غیر معمول با بهره گیری از دانش و مهارت های موجود می گویند. افراد با هوش خلاق بالا ممکن است پاسخ های "غلط" بدهند زیرا آنها مسائل را از منظر دیگری می بینند. افرادی که در حال یادگیری هستند از این هوش بهره می برند.

هوش عملی: توانایی سازگاری با زندگی روزمره با بهره گیری از دانش و مهارت های موجود. هوش عملی فرد را قادر می سازد آنچه را که باید در یک محیط خاص انجام شود درک کند و سپس این کار را انجام دهد. این هوش توسط آزمون های هوش سنجیده نمی شود.

استرنبرگ (2003) درباره تجربه و نقش آن در هوش بحث می کند. هوش خلاق یا ترکیبی به افراد کمک می کند تا اطلاعات را از یک مشکل به مشکل دیگر منتقل کنند. استرنبرگ (2003) ابزاری را برای شناسایی افرادی که استعدادهای درخشان دارند به روشی که آزمایش های دیگر شناسایی نمی کنند، ابداع کرد. آزمون توانایی های دوره ای استرنبرگ نه تنها توانایی های هوشمندی سنتی بلکه توانایی های تحلیلی، ترکیبی و عملی را نیز اندازه گیری می کند. چهار روش وجود دارد که این آزمون با تست های هوش معمولی متفاوت است.

این آزمون گسترده تر است و علاوه بر مهارت های تحلیلی، مهارت های ترکیبی و .عملی را نیز اندازه گیری می کند.

این آزمون نمرات توانایی های تحلیلی، ترکیبی و عملی و همچنین توانایی های پردازش کلامی، کمی و تصویری را ارائه می دهد.

این آزمون توانایی درک کلمات ناشناخته را که فرد بدون هیچ تجربه ای دارد به جای مهارت های واژگانی که فرد تجربه ی آن را بسیار کسب کرده است، اندازه گیری می کند.

خرده آزمون اتوماسیون تنها بخشی از آزمون است که سرعت ذهنی را اندازه گیری می کند.

این آزمون بر اساس نظریه هوش است.

جهت نمایش بیشتر اصطلاحات کلیک نمایید