تست تشخیص اوتیسم منتشر شد

تست تشخیص اوتیسم منتشر شد

ویکتور فرانکل

ویکتور فرانکل یک روانشناس آلمانی مشهور است که علت مشهوریت او به دلیل کارهای زیر است:

معنا درمانی

درمان وجودی

ویکتور فرانکل

Viktor Frankl

بیوگرافی

  • تولد: ۲۶ مارس ۱۹۰۵ وین، اتریش- مجارستان
  • درگذشت: ۲ سپتامبر ۱۹۹۷ (در 92 سالگی) وین، اتریش مدفن در قبرستان مرکزی وین، اتریش، بخش قدیمی یهودیان
  • ملیت: اتریشی
  • همسران او: تیلی گروسر، م. ۱۹۴۱ / الئونوره کاتارینا شویندت، م. ۱۹۴۷
  • علت مشهوریت: معنادرمانی، درمان وجودی
  • رشته تخصصی: عصب‌ شناسی، روان‌ پزشک
  • تحصیلات: دکترای پزشکی، ۱۹۳۱ دکترای فلسفه، ۱۹۴۸
  • محل تحصیل: دانشگاه وین

ویکتور فرانکل که یک رانپزشک اتریشی بود و به ابداع کننده معنا درمانی است. در ادامه به شرح زندگینامه او خواهیم پرداخت. همچنین می توانید فهرست مطالب را از باکس زیر مشاهده نمایید.

ویکتور فرانکل کیست؟

ویکتور امیل فرانکل (26 مارس 1905 - 2 سپتامبر 1997) متخصص اعصاب، روانپزشک، فیلسوف، نویسنده و بازمانده هولوکاست اتریشی بود. وی بنیانگذار معنا درمانی، مکتبی برای روان درمانی بود که جستجوی معنی در زندگی را به عنوان یک نیروی محرکه اصلی انسانی توصیف می کند. معنادرمانی بخشی از نظریه های روانشناختی وجودی و انسانی است. فرانکل 39 کتاب منتشر کرده است. انسان در جست و جوی معنا، یک کتاب پرفروش براساس تجربیات وی در اردوگاه های مختلف کار اجباری نازی ها است.

زندگینامه کودکی ویکتور فرانکل

فرانکل فرزند وسطی از سه فرزند گابریل فرانکل، یک کارمند دولت در وزارت خدمات اجتماعی، و السا (نیاشیر) به دنیا آمد. علاقه او به روانشناسی و نقش معنا در حین تحصیل در کلاس های عصرانه روانشناسی کاربردی گسترش یافت. از نوجوانی مکاتبه با زیگموند فروید را آغاز کرد. وی پس از فارغ التحصیلی از دبیرستان در سال 1923، در دانشگاه وین به تحصیل پزشکی پرداخت. در طول تحصیلات خود، مغز و اعصاب و روانپزشکی را با تمرکز بر افسردگی و خودکشی مطالعه کرد.

در سال 1924 اولین مقاله علمی فرانکل در مجله بین المللی روانکاوی منتشر شد. در همان سال او رئیس دانش آموزان سوسیالیست مدرسه راهنمایی اتریش، جنبش جوانان حزب سوسیال دموکرات اتریش برای دانش آموزان مدارس بود. در این میان، فرانکل شروع به زیر سوال بردن رویکرد فرویدی در روانکاوی کرد. وی به گروه دانشجویی آلفرد آدلر پیوست و در سال 1925 دومین مقاله علمی خود را با نام روان درمانی و ولتانسهاوونگ در مجله بین المللی روانشناسی فردی آدلر به چاپ رساند. فرانكل كه اصرار داشت این معنای اصلی نیروی انگیزشی در انسان است، از حلقه آدلر خارج شد. از سال 1926 او شروع به اصلاح نظریه خود کرد، که آن را معنادرمانی نامید.

زندگینامه شغلی ویکتور فرانکل

او بین سال های 1928 و 1930،  در حالی که هنوز دانشجوی پزشکی بود، مراکز مشاوره جوانان را ترتیب داد تا تعداد زیادی از خودکشی های نوجوانان را که در اواخر سال کارنامه گزارش میشد را بررسی کند. این برنامه با حمایت مالی شهر وین و به صورت رایگان به دانشجویان ارائه می شد. فرانکل روانشناسان دیگری را برای این مرکز استخدام کرد، از جمله شارلوت بولر، اروین وکسبرگ و رودولف درایکورس. در سال 1931 حتی یک دانش آموز وینی به دلیل خودکشی درگذشت.
پس از اخذ مدرک پزشکی در سال 1930،  فرانکل در بیمارستان روانپزشکی Steinhof تجربه زیادی کسب کرد و در آنجا مسئول درمان زنان خودکشی بود. در سال 1937، وی یک عمل خصوصی را آغاز کرد، اما الحاق اتریش توسط نازی ها در سال 1938 توانایی وی در معالجه بیماران را محدود کرد.

در سال 1940 به عنوان رئیس بخش مغز و اعصاب به بیمارستان روچیلد پیوست، تنها بیمارستانی در وین که هنوز یهودیان را می پذیرفت. وی قبل از اخراج به اردوگاه های کار اجباری به بیماران زیادی کمک کرد تا از برنامه اوتانازی نازی که معلولان ذهنی را هدف قرار داده بود جلوگیری کنند. در سال 1942،  فقط 9 ماه پس از ازدواج با همسرش،  فرانكل و خانواده اش به اردوگاه كار اجباری ترزین اشتاد اعزام شدند. پدرش در آنجا از گرسنگی و ذات الریه درگذشت. در سال 1944،  فرانکل و اعضای زنده مانده خانواده اش به آشویتس منتقل شدند،  جایی که مادر و برادرش را با گاز گرفتند. همسرش بعداً در برگن-بلسن بر اثر حصبه درگذشت. خود فرانکل مجموعاً سه سال را در چهار اردوگاه کار اجباری مختلف گذراند.

پس از جنگ، وی رئیس بخش مغز و اعصاب بیمارستان پلی کلینیک وین شد و یک عمل خصوصی در خانه خود ایجاد کرد. وی تا زمان بازنشستگی در سال 1970 به طور فعال با بیماران کار می کرد. در سال 1948، فرانکل از دانشگاه وین دکترای فلسفه گرفت. پایان نامه او، خدا ناخودآگاه،  رابطه روانشناسی و دین را بررسی می کند. در این موضوع، فرانکل طرفدار استفاده از گفتگوی سقراطی (گفتمان کشف خود) برای استفاده با مراجع، برای ارتباط با ناخودآگاه معنوی آنها است.

بیشتر بدانید

در سال 1991، انسان در جست و جوی معنا به عنوان یکی از ده کتاب با نفوذ در ایالات متحده توسط پاسخ دهندگان در یک نظر سنجی که برای کتابخانه کنگره و باشگاه کتاب ماه انجام شد، ذکر شد.

جوایز ویکتور فرانکل

در سال 1955، فرانكل جایزه استاد اعصاب و روان در دانشگاه وین را دریافت کرد و به عنوان استاد میهمان، در دانشگاه هاروارد (1961)، در دانشگاه جنوب متدیست، دالاس (1966) و در دانشگاه دکسن، پیتسبورگ (1972) سخنرانی كرد.
در طول زندگی حرفه ای خود، فرانكل استدلال كرد كه گرایش های تقلیل گرایانه رویكردهای اولیه روان درمانی،  موجب از بین بردن سطح انسانی بیمار شده و از انسانی سازی مجدد روان درمانی حمایت می كند.
انجمن روانپزشكی آمريكا به فرانكل جايزه اسكار فيستر 1985 را به دليل مشاركت در دين و روانپزشكی اعطا كرد.

انسان در جست و جوی معنا

اندکی پس از بازگشت به وین، وی کتاب انسان در جست و جوی معنا را در مدت زمان نه روز نوشت. این کتاب با عنوان اصلی یک روانشناس اردوگاه کار اجباری را تجربه می کند، در سال 1946 به زبان آلمانی منتشر شد. ترجمه انگلیسی انسان در جست و جوی معنا در سال 1959 منتشر شد و به یک کتاب پرفروش بین المللی تبدیل شده است. فرانکل این موفقیت را نشانه ای از "روان رنجوری توده ای مدرن" دانست، زیرا این عنوان قول می دهد که به مسئله معناداری زندگی بپردازد.

جهت نمایش بیشتر اصطلاحات کلیک نمایید