تست تشخیص اوتیسم منتشر شد

تست تشخیص اوتیسم منتشر شد

هوارد گاردنر

هوارد گاردنر یک روانشناس است که بیشتر در زمینه روانشناسی رشد کار می کند. علت مشهوریت هوارد گاردنر عبارت است از:

نظریه هوش نه گانه یا چند عاملی

هوارد گاردنر

howard-gardner

نظریه هوش چندگانه گاردنر

  • گاردنر در این نظریه هشت نوع هوش را معرفی می کند.
  • همچنین هوش نهم را نیز ارائه داده است اما هنوز در مرحله ی تحقیق می باشد.

نظریه هوش چندگانه گاردنر

گاردنر و کیتی دیویس، در كتاب 2013 خود با عنوان "نسل تولید" اظهار داشتند كه نظریه هوش های چندگانه اغلب با ایده سبک های یادگیری همراه است. گاردنر توضیح می دهد که این دو یکسان نیستند و از قیاس رایانه ای برای نشان دادن تفاوت بین ایده ها استفاده می کنند. برداشت های سنتی از یک هوش واحد حاکی از آن است که ذهن دارای یک "رایانه" واحد، مرکزی و همه منظوره است که گاردنر در کتاب خود بیان می کند. سپس این رایانه نحوه عملکرد افراد را در هر جنبه از زندگی خود تعیین می کند. نظریه گاردنر در مورد هوش های چندگانه می گوید که: نه تنها انسان ها چندین روش مختلف برای یادگیری و پردازش اطلاعات دارند، بلکه این روشها نسبتاً مستقل از یکدیگر هستند. از سوی دیگر، برداشت گاردنر از هوش های چندگانه، پیشنهاد می کند که ذهن دارای تعدادی "کامپیوتر" است که عمدتا مستقل از یکدیگر عمل می کنند و به توانایی های مختلف ذهنی کمک می کنند.

گاردنر در ابتدا هشت هوش چندگانه را بیان کرد اما در حال تحقیق در مورد گنجاندن هوش طبیعت گرایانه و هوش وجودی است. از طرف دیگر، سبک های یادگیری به شخصیت و ترجیحات یادگیری فرد مربوط می شود. گاردنر توضیح می دهد که مشكل مفهوم سبک های یادگیری این است كه نه تنها فقط به صورت مبهم تعریف شده اند، بلكه تحقیقات و شواهد اندكی در مورد تأثیر آموزش تدریس به سبک ترجیحی دانش آموز در نتایج یادگیری یافته است. گاردنر با تعریف هوش ها به عنوان یک قدرت محاسباتی ذهنی در یک منطقه خاص مانند توانایی کلامی یا هوش مکانی، بین هوش های چندگانه خود و ایده سبک های یادگیری تمایز قائل می شود. وی شیوه های یادگیری را در مورد چگونگی نزدیک شدن یک یادگیرنده به مطالب مختلف آموزشی تعریف می کند.

وی از آن زمان هشت نوع مختلف هوش را شناسایی و توصیف کرده است:

هوش بین فردی

هوش درون فردی

هوش فیزیکی- حرکتی (جنبشی)

هوش زبانی- کلامی

هوش منطقی- ریاضی

هوش موسیقیایی

هوش طبیعت گرایانه

هوش بصری- فضایی

او همچنین اضافه کردن احتمالی نوع نهم را پیشنهاد کرده است که از آن به عنوان "هوش وجودی" یاد می کند.

هوارد گاردنر معتقد است که همه ما گرایش های فردی داریم (مناطقی که از آنها لذت می بریم و در آنها برتر هستیم) و این گرایش ها را می توان در یکی از هوش های ذکر شده در بالا قرار داد. وی مفاهیم خلاقیت و هوش و قسمت هایی را که آنها در یادگیری کودکان بازی می کنند، از جمله نقش مهمی که آموزش هنر می تواند در رشد مهارت های اساسی شناختی بازی کند، کشف کرد.

تعریف گاردنر از هوش با انتقاداتی در محافل آموزش و پرورش و همچنین در زمینه روانشناسی روبرو شده است. شايد قوی ترين و پايدارترين نقد نظريه وی درباره هوش های چندگانه، فقدان شواهد تجربی باشد، كه بيشتر آنها به يك ساختار واحد از هوش بنام "g" اشاره دارد. گاردنر پاسخ می دهد كه نظریه او كاملاً بر اساس شواهد كاربردی و برخلاف شواهد تجربی استوار است، زیرا معتقد نیست كه شواهد تجربی برای یك تز نظری مناسب است. نظریه هوش چندگانه گاردنر تأثیر مهمی در نحوه تفکر ما درباره هوش انسان داشته است. به جای تمرکز بر سنجش واحد توانایی شناختی انسان، در نظر گرفتن تمام نقاط قوت ذهنی مختلفی که فرد می تواند داشته باشد می تواند مفید باشد.

جهت نمایش بیشتر اصطلاحات کلیک نمایید